עוף גוזל

אלוׁנית

New member
עוף גוזל

לפני יומיים ראיתי אותו זרוק בגינה. גוזל קטנטן של יונה. הוא נפל מהקן, כנראה, וידוע שאמא יונה לא נוגעת בגוזלים שלה אחרי שנגעה בהם יד אדם. פחדתי שהחתולים יטרפו אותו, שלא יהיה לו מה לאכול, שהוא לא ישרוד, אז לקחתי אותו אליי. שמתי המון עלים בתוך קערה, והנחתי אותו בתוכה. הרטבתי לחם בהמון מים, פתחתי לו את המקור בכח והאכלתי אותו. הוא כל כך קטן שהוא אפילו לא אוכל לבד. בלילה שמתי את הקערה שלו על אדן החלון, בכדי שלא יהיה נגיש לחתולים, אבל עדיין יהיה "בטבע". מידי פעם התעוררתי לקול משק כנפיו הקטנטנות. יופי, הוא מחזק כנפיים. מנסה ללמוד לעוף. שמחתי. למחרת הוא כמעט מת. אמרו לי שהוא צריך מים. לא זכרתי שראיתי אי פעם יונה משקה את גוזליה אבל אמרו אז עשיתי. לקחתי חתיכת צמר גפן, הספגתי אותה במים, פתחתי את המקור שלו וזירזפתי. אחרי פעמיים, שלוש כאלה, הוא התחיל לפרכס, התהפך במקומו, דפק את המקור ברצפה, התגלגל, פרש כנפיים, השתנק, אלוהים- אני כל כך נבהלתי. ניסיתי להבין מה קרה. מעל המקור יש לו, לגוזל הקטנטן, שני חורים. אני חושבת שאלו פתחי הנשימה. אולי מלאתי אותם במים וכך בעצם חנקתי אותו? בכיתי, מהלחץ ומכל הגילגולים שלו. עטפתי אותו בנייר טואלט, ייבשתי אותו, ליטפתי אותו, ואיכשהו הוא שרד. בלילה, שוב שמתי אותו בקערה ההיא, על אדן החלון, והלכתי לעבודה. כשחזרתי הוא גסס. קר כקרח. נראה לי שהקפאתי אותו למוות. אלוהים יודע איך הוא שרד שם שלשום. עטפתי אותו בידיי והתקשרתי בוכייה לוטרינר. הוא אמר לנסות להניח אותו מתחת למנורת קריאה שאולי תחמם אותו מעט. ניסיתי. כבר למעלה משעה שהוא תחת המנורה. ולא נראה כאילו הוא עומד לשרוד. הראש שלו נופל כל הזמן. הוא לא מצליח לעמוד בלי תמיכה. הכנפיים הזעירות שלו נפתחות מאליהן ויש לו צפצוף כזה, בכל נשימה. בבקשה, אם מישהו יודע איך אני יכולה לעזור לו, אני יותר מאשמח. בבקשה.

טיפול בגוזלים

גם לי קרה מקרה דומה, מצאתי שני גוזלים שנפלו מהקן, אחרי חודש במציחתנו הם שוחררו לטבע בתקווה שהם חיים היום חיים טובים. אחת הטעויות הגדולות היא להאכיל גוזל בלחם רטוב, גם אם כמות המים גדולה עוד לפני שהמזון מתעכל הלחם הרטוב הופך לבצקת. בעקרון ההמלצה הכי טובה לתזונה בריאה של הגוזלים היא הדייסה להחתמה - נוטריבירד A19 או A21. לתקופה של הימים הראשונים כדאי לדאוג למים בכמה כלים ולהשאיר את הגוזל במקום שקט, מוגן מרוח וטמפ' נמוכה (מזגנים וכאלה..). אם תוכלי עדיף להשאיר את הגוזל בקופסא עם פתחים לאור ואוויר ולא בקערה פתוחה, כך תוכלי לשמור על טמפ' סבירה שלא תפגע בחום הגוף שלו שממילא נמוך. כשאת משקה את הגוזל, כדי לא להגיע לנחיריים תפתחי בזהירות את המקור ותלחצי מהצד, ככה רק חלק קטן מהמים יגיע אל תוך המקור ולא יווצר מצב של חנק. לבנתיים חשוב לשמור על סביבה חמה, לנסות להשקות ולהאכיל (במידה ולא מדובר בלחם רטוב)

אלוׁנית

New member
אלוהים הטוב

נראה לי שהוא ישרוד. לפני כמה דקות הוא כבר פרש את כנפיו כשהגעתי. ככה הוא מנסה לסלק אותי כשהוא חש בטוב, נראה לי
הוא עמד בכוחות עצמו, בלי יותר מידי שיווי משקל, אבל לפחות ניסה לעמוד. הצפצוף בנשימות הפסיק והכי חשוב- הראש שלו לא נפל. אני, מההתלהבות, רציתי שיתחזק יותר, לקחתי טיפונת לחם, הרטבתי טוב, במים קצת חמים, שלא יהיה לו קר, והאכלתי אותו. הוא כמעט נחנק, שוב התחילו הציפצופים בנשימה והראש שלו התחיל ליפול. נתתי לו חתיכות ממש קטנטנות כך שהבנתי לבד שכנראה הלחם לא ממש עושה לו טוב. זה נראה כאילו הוא מתקשה לבלוע. זה נעשה דביק בתוך המקור שלו. ועכשיו קראתי את ההודעה שלך. נראה כאילו אני עושה את כל הטעויות האפשריות. אני אקנה לו את הדייסה. A19 או A21 ? מה מתאים יותר בשביל גוזל של יונה? ואיך מאכילים אותו בדייסה כשהוא בכלל לא פותח מקור לבד? תודה תודה, על התשובות. העיקר שישרוד וילמד לעוף, הקטנטן.

אלוׁנית

New member
כיתתתי רגליי

ולא מצאתי נוטריבירד בשום חנות. אחד המוכרים אמר לי שנוטריבירד מתאים יותר לתוכי מסוג ג'אקו (או משהו כזה) מאשר לגוזל של יונה. קניתי לו משהו שאמור להתאים לו. הוא אפילו אוהב את זה, לדעתי. פעם או פעמיים הוא פתח במיוחד את המקור בכדי לקבל קצת. הוא בסדר, הגוזל, לעת עתה. הראש קצת צונח מידי פעם אבל הוא נראה מאושש. תודות על העצות והצלת החיים של פעוט קטנטן

Xboy123

New member
לאלונית! תקראי את הודעתי

אומנם אין לי עצות אבל אני חייב לספר לך שחוויתי אותו גיהנום שאת חווה עכשיו! היו לי זוג ציפורי אהבה, הם הטילו ביצים ויצאו מהם גוזלים, ואז ההורים ברחו דרך חור כלשהו בכלוב! נאצלתי, בלי שום ברירה, להאכיל אותם ולהשקות אותם בעצמי. והתוצאות היו גרועות. הם היו 4 גוזלים. 2 מהם מתו, 1 ברח ואחד שורד עד עכשיו(והוא ממש גרוע במצבו). אינך יודעת כמה בכיתי על כל גוזל שמת. ים של דמעות. כאב לי על כל גוזל. היו לי ייסורי מצפון(האשמתי את עצמי בכל מוות של גוזל) אך מה לעשות? זאת לא לגמרי אשמתי למרות הכל! נכון, באופן פיסי זו אשמתי, אבל בעצם לא היה לי שום ניסיון בגידול תוכים. ועד שהייתי סבור שהאוכל המתאים לגוזלים הוא דייסה שקונים מחנות בע"ח, מתו לי שניים. מאז הדייסה שניים שרדו אך אחד ברח. השניים שמתו מתו כתוצאה מתת-תזונה שפיתחו לעצמם, או פטריה בזפק. הזיכרונות האלה משאירים לי חור שחור בלב. לכן אל תאשימי את עצמך. את רק מנסה לעזור ולא אשמתך שאת חסרת ניסיון בזה. ואני מאחל לך הרבה הצלחה ושהגוזל ישרוד ויעוף אל טבעו, מלא בריאות ואושר, עם זכרונות טובים של מטפלת טובה ואוהבת. ממני אדי

אלוׁנית

New member
הוא מת.

אני כותבת את ההודעה הזו עם דמעות. אין לי מושג אם זה אובר ריאקשיין מבחינתי אבל זה בכלל לא מעניין. לפני שהלכתי לעבודה הרגשתי שהמצב לא טוב. החזקתי אותו חצי שעה בידיים, נרדמת איתו. כששמתי אותו חזרה בקערה שלו, עם כל העלים, הרא שלו צנח. שנאתי את עצמי על שאני חייבת ללכת לעבודה במקום להבהיל אותו לוטרינר. כשאמרתי בעבודה שמחכה לי בבית גוזל גוסס שחייב לראות וטרינר, כולם צחקו. כשסוף סוף נגמרה העבודה טסתי הביתה, אבל כשפתחתי את הדלת אמא שלי כבר עמדה שם, מבקשת ממני לא לבכות. כי הוא מת.. לא יודעת, לא ראיתי שום פגיעה אצלו. היה לו מין פצע מתחת לאחת הכנפיים אבל לא נראה משהו רציני. אולי היו לו פגיעות פנימיות אבל קשה לי להאמין שזה מה שהרג אותו, כי אתמול בצהריים מצבו השתפר יחסית לבוקר. נראה לי שמשהו שאני עשיתי הרג אותו לבסוף. אולי דחפתי לו אוכל מהר מידי. הוא נראה לי רעב כל כך ויש לו מין שק מתחת למקור שאמור להתמלא באוכל, ככה יודעים מתי להפסיק ושלו נראה ריק. אולי נתתי לו "ביסים" גדולים מידי למקור שלו. אתמול בלילה כשעזבתי אותו הוא נשם דרך המקור. במקום להשאיר את המקור סגור ולנשום דרך הנחיריים הוא פתח את המקור בכל נשימה, וניסה לקחת נשימות עמוקות. בכל נשימה כזו נשמע צפצוף, כאילו משהו מתפצפץ שלו שם בפנים. זה קרע לי את הלב ואני שונאת את עצמי על שלא לקחתי אותו כבר אתמול לוטרינר למרות שנראה היה שמצבו משתפר. זה אבוד. עכשיו הוא כבר קבור.

Xboy123

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gifאני בוכה איתך ובשבילך!

כי כמו שאמרתי בהודעה קודמת, גם לי היו גוזלים פעם שמתו לי בגלל שלא ידעתי לטפל בהם כמו שצריך, כי לא הייתה בידי האפשרות להציל אותם בדרך אחרת. פעם הבאה יש לשאול וטרינאר טוב טוב איך לטפל בגוזל, מה להאכיל, איך להאכיל, מתי, באילו כמויות, או יש למסור למישהו מנוסה שיוכל לטפל בגוזל עד שיגדל ויעוף. יקירה, אל תאשימי את עצמך! את רק ניסית לעזור אבל ניסיונותיך כנראה לא הניבו פרי, אז קרה מה שקרה ועלייך להתמודד עם זה, בדיוק כמו שאני הייתי צריך להתמודד עם מותם של שני גוזלים תמימים חסרי הורים שמתו בגלל שלא רצו לאכול! בכיתי בעודי קובר אותם, ואחותי, שלא ממש אוהבת חיות, בכתה גם איתי וריחמה מאוד על התוכי. כעבור שבוע התאוששתי.

למעלה