עוף ברוטב מנגו

moran008

New member
עוף ברוטב מנגו

מחפשת מתכון לשוקי עוף בתנור ברוטב מנגו תודה!

היי לא יודעת אם יש מתכון מסודר לזה

למשל אני הייתי קונה מנגן יפים מקלפת פורסת מניחה בתבנית קונה נקטר מנגו ומורחת על העוף ומסביב מכסה התבנית ולתנור על חום בנוני אנימאמינה מאוד שזה יכול להיות מתץכון מנצח וגם נראה לי נחמד וטעים אולי אנסה זאת מצטערתץ אבל זה מה שעלה לי כרגע לראש בכל מקרה אחפש לך מתכון

moran008

New member
מה לגבי תבלינים?

כשאני מכינה עוף בתנור אף פעם אני לא אוהבת לעבוד קשה מדי. פשוט לשים עוף שמן זית פלפל שחור ופפריקה. אותו דבר אני רוצה לעשות עם המנגו אותו דבר אני רק לא יודעת איזה תבלינים הולכים עם זה.

הייתי מציעה פשוט להכניס העוף או

את השוקיים לקערה ופשוט לטבול את השוקיים בנוזל הנקטר אפשר להוסיף פפריקה מתוקה/חריפה -בדאון טאון של לוס אנגלס מוכרים מנגו בפפריקה חריפה- נראה יהייה פיצוץ ללא כל תבלין במיילא העוף טיפה מלוח בגלל ההכשרה נראה לי מעדן כמו שעושים עוף עם דבש הרי אנו שמים רק דבש נראה לי מעניין מאוד הבנת מה הכוונה שלי לטבול העוף יחד עם נוזלי הנקטר מנגו ואז בתבנית להניח על נייר אפייה ומסביב המנגו ואת הנוזל מהקערה לטפטף על העוף ומסביב זהו ניסיתי שהייה לכם בכייף

עוף במנגו של גיל חובב/המרחפת

-עוף במנגו של גיל חובב/המרחפת / מתכונים ו 12:42 | 24/09/04 נוסה האתר של התוכנית משום מה כבר לא קיים, אז אני מקלידה במיוחד. עוף במנגו מהתוכנית עושים חג עם גיל חובב החומרים הדרושים: 6-8 פולקעס 1 חבילת תרכיז מנגו פריגת 4 שיני שום קלופות וחצויות 12 שזיפים מיובשים מגולענים 1 שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות גדולות גבעוליו ועליו של שורש הסלרי, קצוצים גס פלפל שחור גרוס מיץ מלימון וחצי חצי לימון פרוס דק דק (כולל הקליפה) אופן ההכנה: 1. שמים את כל החומרים בתבנית פיירקס, מכסים בניילון ומשרים ללילה אחד. 2. אופים מכוסה בנייר כסף 50 דקות בחום בינוני (180 מעלות), הופכים את נתחי העוף פעם אחת באמצע האפייה. 3. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד שמזהיב. הערות: נוסה ומומלץ בחום. בתוכנית הוא אמר 10 שיני שום, באתר התוכנית הופיע משום מה רק 4 שיניים. כמו כן הוא אמר שההשריה למשך לילה אינה חובה, רק למי שיש לו זמן. למי שאין, מספיקה השריה של שעה. אנחנו עשינו פולקע ומשולשים ביחד ולא פולקע בלבד.

המרחפת

New member
בכלל לא לימון....

אבל היה מאד טעים. אעשה אותו שוב בקרוב, כמה טוב שהזכרת לי אותו

עוף במנגו וקארי /אמא של צליל ואופק

עוף במנגו וקארי אה-לה/אמא של צליל ואופק / מתכונים [מצורף קובץ mat] ו 13:37 | 29/09/01 מתכון: עוף במנגו וקארי רכיבים: 6 נתחי חזה עוף גדולים בצל קצוץ פלפל ירוק חתוך לרצועות 350 מ´ל יין לבן יבש לערבב את כל החומרים להשהות במקרר למשך יממה להפוך מידי פעם את נתחי חזה העוף 350 ג´ר מיונז 30 מ´לן אבקת קארי בינונית מלח פלפל שחור ג.טרי 2-3 מנגו טרי קלוף ופרוס בזיליקום טרי אופן הכנה: לבשל על להבה נמוכה את חזה העוף יחד עם המשרה למשך 20-25 דקות להסיר מהאש לצנן לאחד מיונז קארי ומחצית מנוזלי העוף לתבל ולערבב עם המחצית השניה של הנוזלים לזרוק עור ועצמות לפרוס את בשר חזה העוף יחד עם המנגו לסדר בתבנית חסינת חום לאפות עד לכמעט יבוש לקרר לצפות עם כף מיונז את העוף לכסות בנילון נצמד לשמור יממה במקרר לקשט בבזיליקום להגיש קריר יחד עם פופודאם הערות: פופודאם=פופו=פפאיה דאם= מיץ מקור המתכון: רובנס - פורום מתכונים תפוז הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

sjarjar

New member
קדירת עוף ומנגו

אמנם לא בתנור אבל טעים מאד מאד. מאכל קל ומרענן לקיץ המשלב היטב את טעמי ניחוחות העונה. חשוב לא לתבל אותו בתקיפות אלא לשמור על טעמם הטבעי של המרכיבים. קוביות חזה עוף, או "פרגיות", או חזה הודו או הודו אדום (טעם בשר ההודו משתלב נפלא עם טעם המנגו) קמח מעורב עם מעט מלח לקימוח הקוביות מעט שומן לטיגון הבשר (שמן זית או צמחי אחר ו/או חמאה ו/או שומן אחר) כרישה חתוכה לטבעות ברוחב חצי ס"מ שום קצוץ גס מעט ג´ינג´ר טרי קצוץ (אפשר לוותר) קוביות מנגו - כחצי מכמות קוביות הבשר (מנגו גדול אחד עבור חזה עוף אחד) אפונת גינה קפואה לקישוט ועיטור מלח, פלפל לבן, גרגרי כוסברה (שלמים או טחונים) מים חלב קוקוס (או חלב רגיל) מעט רום או קלוואדוס הכנה: מחממים את השומן בסיר גדול ושטוח או בווק. מקמחים היטב את קוביות הבשר מכל הצדדים בקמח מומלח ומטגנים בשומן עד הזהבה מכל הכיוונים. בזמן הזהבת הבשר מוסיפים את הכרישה השום והג´ינג´ר. מוסיפים מים: אם הבשר הוא חזה עוף או הודו מוסיפים כחצי כוס מים בלבד. אם הבשר הוא הודו אדום או פרגיות, הדורשים בישול ממושך יותר, מוסיפים יותר מים כדי לבשל מעט את הבשר. מוסיפים גם את הרום (או הקלוואדוס). בכל מקרה לאחר הוספת המים מערבבים היטב ומבשלים את הבשר ברתיחה ללא כיסוי עד אידוי רוב המים. מוסיפים את חלב הקוקוס (או הרגיל). מתבלים בעדינות בפלפל לבן וגרגרי כוסברה. מביאים לרתיחה ומבשלים מס´ דקות שיסמיך מעט. טועמים ומתקנים מליחות אם צריך. מוסיפים קוביות מנגו ואפונה קפואה, דואגים לרתיחה אחרונה ומכבים את האש. עכשיו מכסים ונותנים לתבשיל לנוח כשעה לפני ההגשה. מגישים פושר עד חמים, בשום אופן לא חם ישר מהבישול, על אורז. שולטים על הטעם הסופי של המנה בהתאם לטמפרטורה בה היא מוגשת: ככל שהטמפ´ של התבשיל נמוכה יותר וקרובה יותר לחום הגוף כך טעמו המתוק של המנגו מורגש ודומיננטי יותר. (עשיתי את עצמי רעב)

למעלה