עוף במלח

דניאל34

New member
עוף במלח

שלום לכולן פעם עשיתי מתכון לעוף במלח שלקחתי מהפורום אבל לצערי אני לא מוצאת את המתכון! אשמח לקבל קישור או לשמוע כיצד להכינו. מדובר בעוף שלם, עם העור. זכור לי שצריך לשים את המלח מסביב לעוף. כמה זמן הוא צריך להיות בתנור ובאיזה טמפ' והאם יש עוד הצעות. תודה מראש

חיפשתי את המתכון בפורום ולא מצאתי

אותו רשום אולי זה מפורום אחר המתכון שהיה לך? בכל אופן בטוח יש למישהו מתכון ותיכף יעזרו לך .

נירהמ1

New member
עוף במלח - אין קל ופשוט מזה../images/Emo39.gif

בתבנית הגדולה של התנור מפזרים מלח סלעים (מלח ים גרוס), שמים על המלח את העוף, שמים עליו תבלינים וצולים - כמו שצולים עוף בגריל עד שהוא משחים. בהצלחה!

ורד 34

New member
אני עושה דומה אבל שונה../images/Emo141.gif

שמה את העוף בתבנית אפיה מצופה בנייר כסף (למניעת ליכלוך רב). ומסביב מפזרת מלח גס מלח בישול. אופה את זה בחום בינוני כ- 180 מעלות עד שזה משחים אצלי בעלי אוהבת את העוף קריספי קצת אז אני אופה עוד טיפה ומגישים לשולחן בכיף ונהנים מכל ביס

oisdvib

New member
אני משתמשת במלח גס הרגיל ..

מניחה את העוף באמצע התבנית ומסביב הרבה הרבה מלח. ממש גבעה כמו 2-3 ס"מ גובה . האפיה תלויה בטעם שלך. יש האוהבים את העוף צלוי יותר ויש פחות. כשהעוף יהיה מוכן את תראה. זה לא כמו עוגה. יוצא טעים

נירהמ1

New member
זה בדיוק המתכון - אבל אני מחליפה

למלח סלעים בגלל שמלח הבישול הרגיל עשוי מכימיקלים נטו, ולא כל כך רצוי באוכל שלנו.

נירהמ1

New member
מלח סלעים זה מלח ים גרוס../images/Emo39.gif

גלי הים נשברים אל הסלעים בחוף ומשאירים עליהם שכבה של מלח, את המלח הזה אוספים - יש חברות שמשווקות את המלח הזה. אפשר למצוא אותו על המדפים של המלח. יש אותו טחון כמו מלח שולחן רגיל ויש בגבישים, כמו זה שאני משתמשת לעוף. את המלח הזה אני גם מפזרת על פוקאצ'ות יחד עם עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין ועוד - וזה טעים!!!

למעלה