עוף בדבש וקינוחים

עוף בדבש וקינוחים../images/Emo55.gif

לא מצאתי בארכיון מתכון לעוף בדבש. אם משהו יוכל לתת לי- אודה מאד. שאלה נוספת- למעט עוגת דבש, איזה קינוח נוסף מתאים לחג זה (ל-10 אנשים)? תודה רבה
 

אורקה

New member
מתכון: עוף בפירות יבשים ותפוחים לרא

מתכון: עוף בפירות יבשים ותפוחים לראש השנה/אוהבת טיולים רכיבים: 5 כרעיים 1 כוס יין אדום חמצמץ 2 כפות דבש 2\1 כפית זנגוויל 2\1 קינמון טחון 2\1 פלפל לבן 2\1 כפית כורכום או זעפרן 2\1 כפית מלח 100 גר´ צימוקים 200 גר´ שזיפים מיובשים 250 גר מישמשים מיובשים 10 תפוחי עץ גרנד(חמוצים) 2 כפות סוכר 2 מקלות קינמון מיץ מ2 לימונים שמן לטיגון 3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות 1 כוס מים 3 כפות שומשום קלוי לקישוט אופן הכנה: 1 יוצקים לקערה את היין הדבש וכל התבלינים, ובוחשים היטב ומשרים את מנות העוף והפירות היבשים לשעה. 2 קולפים את התפוחים וחותכים כל תפוח 6 פלחים ומסלקים את הליבות. מעבירים לסיר רחב ומוסיפים את הסוכר מקלות הקינמון ומיץ הלימון יוצקים מים עד לכיסוי התפוחים. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דק´ ומסננים. 2 מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב להניח בצד עם השמן. לטגן את העוף מ2 הצדדים. לוקחים תבנית גדולה שופכים את הפירות עם היין מניחים את העופות על זה את התפוחים, ומכנסים לתנור חום 175 מעלות לשעה מוציאים מפזרים את הבצל עם השמן ולאפות עוד 45 דק´. להעביר לתבנית הגשה ולפזר שומשום. הערות: מנה מאוד יפה וטעימה ומונחת אצלי על השולחן כל ראש השנה לפי בקשת בני משפחתי. מקור המתכון: אוהבת טיולים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

אורקה

New member
מתכון: עוף עם בטטה במיץ רימונים ודב

מתכון: עוף עם בטטה במיץ רימונים ודבש רכיבים: 8 שמיניות עוף (שוקיים וירכיים) מיץ משני רימונים (חוצים לשניים מכניסים למסחטה וסוחטים). 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ 1 כף דבש. 2 מסמרי ציפורן 1 זרעי הל שלמים 2 מקלות קינמון באורך 2 ס"מ כ"א. מעט סומק מלח מעט פלפל שחור אופן הכנה: מערבבים בסיר את מיץ הרימונים עם הדבש ומצמצמים על אש נמוכה עד לחצי נפח תוך בחישה מידי פעם. מורחים את חלקי העוף בסומק ומסדרים בצד אחד של תבנית אפיה עם העור כלפי מטה. בצד השני מסדרים את קוביות הבטטה. מניחים בתבנית את ההל הציפורן ומקלות הקנמון ויוצקים מעל את מיץ הרימונים, ממליחים ומפלפלים. אופים בחום של 180 מעלות כשעה, לאחר חצי שעה הופכים את העוף. הערות: מקור המתכון: ענת סקילי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוף בעם בטטה במיץ רימונים ודבש

מתכון: עוף עם בטטה במיץ רימונים ודבש רכיבים: : 8 שמיניות עוף (שוקיים וירכיים) מיץ משני רימונים (חוצים לשניים מכניסים למסחטה וסוחטים). 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ 1 כף דבש. 2 מסמרי ציפורן 1 זרעי הל שלמים 2 מקלות קינמון באורך 2 ס"מ כ"א. מעט סומק מלח מעט פלפל שחור אופן הכנה: : מערבבים בסיר את מיץ הרימונים עם הדבש ומצמצמים על אש נמוכה עד לחצי נפח תוך בחישה מידי פעם. מורחים את חלקי העוף בסומק ומסדרים בצד אחד של תבנית אפיה עם העור כלפי מטה. בצד השני מסדרים את קוביות הבטטה. מניחים בתבנית את ההל הציפורן ומקלות הקנמון ויוצקים מעל את מיץ הרימונים, ממליחים ומפלפלים. אופים בחום של 180 מעלות כשעה, לאחר חצי שעה הופכים את העוף. הערות: מקור המתכון: http://www.tapuz.co.il הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוף של נאני. נאני איפה את???

מתכון: עוף במרינדת יין אדום ודבש רכיבים: 1 עוף מפורק למרינדה: 1 בצל בינוני 3 כפות דבש (אני השתמשתי בדבש זעתר) חצי כוס יין אדום חצי כפית קינמון 5 שיני שום צ'ילי גרוס פלפל גרוס מלח גרוס חצי כפית פפריקה מתוקה 2 כפות סויה אופן הכנה: שוטפים היטב את העוף. חוצים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות. פורסים את שיני השום בקערה מערבבים את כל חומרי המרינדה מוסיפים את העוף ומעסים הטב את העוף במרינדה ומשאירים שעה בערך על מנת שיספוג טעמים מעבירים לפיירקס, תבנית או סיר חרס מכניסים לתנור לכחצי שעה בחום של 200 מעלות מכוסה בנייר כסף. לאחר מכן מסירים את הנייר כסף ומעבירים למצב גריל לקבל השחמה ומוציאים. הערות: מקור המתכון: nani nani הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

אורקה

New member
ועוד אחד אחרון

המתכון האהוב על בני ביתי, מתכון: עוף אפוי עם תפוחי אדמה קטנטנים/אמירה רכיבים: 1 ק"ג כרעיים, שוקיים ירכיים משרה 1/2 כוס יין לבן 1/3 כוס סויה 1/3 כוס קטשופ 2 כפות דבש 1 כף שמן 1 כף אבקת מרק פפריקה מתוקה פלפל , מלח 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים * אופן הכנה: לערבב את חומרי המשרה, ולהניח בו את הכרעיים, בין שעה ללילה. לבשל במשך 10 (של הרתחה) את תפוחי האדמה. להניח בתבנית את חלקי העוף, לפזר ביניהם את תפוחי האדמה ועליהם את הרוטב. לאפות בחום 210 מעלות, מכוסה בניר אלומיניום במשך חצי שעה, להוריד החום ל-180 , להוריד הניר, ולאפות במשך חצי שעה נוספת. חשוב מאד…לא להפוך , ולא לגעת בחלקי העוף. הערות: *ניתן להשתמש בקוביות גדולות של תפוחי אדמה רגילים. מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה