עוף בבירה!

beagle

New member
עוף בבירה!

נו, מה? אלכוהול רק שותים? לא ולא! מתכון נהדר, שמיועד בעיקר להרשים אורחים... מלא פוזה, אבל טעים. אפשר גם בלי הבצק, ואז זה פחות מרשים, אבל עדיין מעולה.
מתכון: עוף בבירה בעיקר כדי להרשים רכיבים: 4 כרעיים למרינדה/רוטב: שום קצוץ (10 שיני שום, אני אוהבת הרבה) פלפל גרוס טרי פפריקה מתוקה גרגירי פלפל אנגלי עלי דפנה (בערך שלושה, הם מאד דומיננטיים) בירה (חצי ליטר) לטיגון: שמן זית טוב קמח 2 בצל 2 גזר ראש סלרי שורש פטרוזיליה (כל הירקות קלופים וקצוצים לחתיכות קטנות) בצק עלים (בערך 250 גר´) אופן הכנה: לקחת את העוף ולדבר איתו. זה קודם כל. כי הוא ישב במרינדה יום שלם, וישעמם לו, אז צריך לתת לו נושאים למחשבה בינתים. אח"כ לשפשף אותו בשום קצוץ, בפלפל ובפפריקה. לשפוך עליו את הבירה, שיהיה מכוסה וישכשך לו. לזרוק פנימה את הפלפל האנגלי, המלח, ואת עלי הדפנה. להגיד לו לילה טוב, ולהכניס למקרר, ללילה. ולמחרת: להוציא מהמקרר (duhhhh), ולנגב טוב טוב בנייר סופג. לקמח קלות, ולטגן בשמן זית, בסיר, משני הצדדים, עד לצבע זהבהב עמוק. להוציא מהסיר, ובאותו שמן לטגן את ירקות השורש. אחרי שתים-שלוש דקות לשפוך פנימה בערך כוס מנוזלי המרינדה. לצמצם (רווחים). כשמצטמצם לכמה כפות, ונהיה סמיך וכבר לא שקוף, להחזיר את העוף פנימה, לשפוך את יתר נוזלי המרינדה, ולקרר מעט. כשהסיר קר, לכסות בבצק עלים, למשוח בביצה טרופה, ולהכניס לתנור מחומם ל- 180 מעלות לכשעה. להוציא לשולחן, להוריד את מכסה הבצק (בסיר מחרס הוא יורד בחתיכה אחת יפה), וכל האדים ממלאים את חלל החדר, ומסממים את כולם. לתת לכל אחד לקרוע חתיכת בצק ולטבול ברוטב. מעולה. הערות: צריך סיר שאפשר גם להניח על הגז, וגם בתנור. הכי טוב חרס. מקור המתכון: מורן הופק על-ידי מטעמים 2001.
 

Gorilla

New member
לקחתי את המתכון

למרות שנראה לי שזאת עבודה קשה
 
למעלה