עוסק עצמאי

T i p t i p o n

New member
עוסק עצמאי

אני חייל משוחרר, וחתום בלשכה כבר חודש וחצי. לאחרונה קיבלתי הצעת עבודה מיידית כפרילנס ל-2 פרוייקטים קטנים (רווח משוער בכל אחד- 400 ש"ח). כידוע, לחייל משוחרר מגיעים 70 ימי דמי אבטלה. יש לי כמה שאלות: 1. האם עצם העובדה שאני אעבוד בעודי חתום בלשכה תמנע ממני באופן אוטומטי את הזכות לקבלת דמי אבטלה? 2. האם אני יכול לבצע את הפרוייקט כרגע ולקבל את התשלום בעוד חודש וכך למנוע בעיות מיותרות? 3. אני לא שש לפתוח תיק במס הכנסה כבר בגיל כ"כ צעיר, וכאשר איני יודע מה יהיה היקף ההכנסות הצפוי. הבנתי שיש שיטות חוקיות כגון חברת "החשבונית של השכיר" שמאפשרות לקבל משכורת ללא פתיחת תיק (היא מוציאה עבורך את החשבוניות ומנכה מס ועמלה). האם העניין אכן חוקי? האם החברה אמינה? האם זו דרך מקובלת ומוכרת ע"י מעסיקים שונים? מישהו יכול לספר לי על העניין מנסיון אישי? תודה!

PINIZ

New member
תשובה

1. הכסף שתשתכר ינוקה מדמי האבטלה. 2. כן. 3. אינני ממליץ על חברה מסוימת, כנראה שהדרך היא חוקית.

T i p t i p o n

New member
בקשר לדמי האבטלה

האם ביצוע עבודה קטנה כפרילנס בחודש הזה (בו אני מקבל דמי אבטלה) וקבלת תשלום על העבודה הזאת בינואר או אחריו (שאז לא אקבל דמי אבטלה) דרך חשבונית (שבה יהיה רשום שביצעתי את העבודה בדצמבר) יהיה בסדר מבחינה חוקית?

למעלה