עוסק או שכיר?

l e e e e e e

New member
עוסק או שכיר?

עד היום הייתי עוסק פטור וקיבלתי פטור ממס הכנסה כי עבדתי רק חלק קטן מהשנה. השנה, עם שכר ממוצע של 7500 ברוטו כנראה שהמצב ישתנה. אני פרילנס בשכר לפי שעות במקום עבודה קבוע וההתלבטות- האם כדאי לי לסגור את העוסק הפטור ולבקש תלוש שכר באותו מקום העבודה. במה זה כרוך מבחינת המעסיק ובמה מבחינתי? האם זה כדאי ומשתלם לי או שבסה"כ ארויח כך פחות? איך ניתן לדעת כמה מס אשלם כעוסק או כשכיר לגבי אותה משכורת? האם יש סף הכנסה שאותו לא משתלם לעבור כדי לשלם פחות מס? ומה הזכויות כעוסק לעומת שכיר, שכדאי לקחת בחשבון? בתודה מראש.

doron62

New member
העניין מורכב ודורש יעוץ אישי

אבל בעקרון- במקרב של עסק היתרון שאתה יכול לקזז הוצאות שונות שכשכיר אנך יכול ,וקח לחסוך מס. מצד שני כשכיר חייך פשוטים יותר אן צורך בדיווחים למ"ה ומעמ-דבר הכרוך גם הוא בהוצאות. עכקרון על אותה הכנסה משלמים אותו מס גם כשכיר וגם כעצמאי מדרגות המס הן לכולם-כמובן שכמו שאמרתי קודם כעצמי אתה יכול לקזז הותאות. מצד שני כשכיר אתה זכאי באופן חד משמעי וברור לתנאים סוצאלים (חופש הבראה,פיצויים וכו) בעוד כפרילנס יש כאן שאלה משפטית של יחסי עובד מעביד וכדי לקבל את בתנאים בתום העבודה תצטרח כנראה להתיעץ ולהגיש תביעה. בעניין סף הכנסה אן דבר כזה ככול שאתה מרויח יותר ברוטו אתה גם מרויח יותר נטו אן מצב שהמס נוגס בהכנסה נטו כך שהוא מקטין אותה.מדרגות המס הן שוליות ככל שעולים בהכנסה (בקפיצות של מדרגות) המס על השקל האחרון גדול יותר.

l e e e e e e

New member
../images/Emo51.gif

האם יעוץ אישי מסוג זה כרוך בתשלום, והיכן ניתן לקבלו?

doron62

New member
כן

אצל רואה חשבון-אם את רוצה פרטים נוספים אנא פני אלי במייל.

למעלה