עוסקים בעתיד

עוסקים בעתיד

כמה פורחים עסקי הידעונות בארץ (אם לא בעולם כולו). ואני לא מדבר על אותם שרלטנים אלא על אותם שקיבלו מתנה ויכולים לראות דברים שמעבר. מדוע אנשים נמשכים כלכך לעתיד ? מדוע הוא כה מפחיד שאנשים "חייבים" להיות מוכנים אליו ? העבר כבר עבר... העתיד לא ידוע... מדוע אנשים אינם מתרכזים בהווה שהוא הזמן החשוב ביותר הוא היחיד! שנמצא כאן ועכשיו. האם המרדף אחר עתיד אינו משכיח, מעוות ומכהה את ההוה שנמצא עמנו ?

IBP1

New member
אויש כמה מחלוקות יש לי עם מה שכתבת

א. איני מאמין בנושא "ידענות" ,זה בולשיט שחבל על הזמן . העיסוק בכלי ניבוי ואו חיזוי לרוב עוסק בהווה, בנפש ,בהסתברות המתמטית שמשהו יקרה , אך אין זו "פוליסת ביטוח" כי דברי הידעוני יקרו. ב. אנשים תמיד חששו מהלא מודע. מיסטיקה נותנת הצצה אל הלא ידוע ועל כן קיימת נהירה לנושא. ג. בניגוד למה שמספרים ואו חושבים ,כל שיטות החיזוי והניבוי מתרכזות בהווה בייחוד . מפני שהעבר עבר ואת עתידך ... אתה (ורק אתה !) תקבע כעת בהווה . כך זה בכל תחומי החיים. ד. כן ולא. הרדיפה אחרי העתיד לפעמים משכיחה מאיתנו שיש להנות גם מההווה. לפעמים יש להשקיע בהווה על מנת שנוכל להנות בעתיד גם. העניין הוא בכמות ההשקעה.

evolin

New member
הסתברת מתמטית

אני בטוח שרבים אינם חושבים שיש קשר בין מיסטיקה והסתברות אבל באופן חלקי אני מסקים איתך למרות שאני עדיין מתלבט. מצד אחד "יכולת הניבוי" היא ההסתברות שדבר אחד יתקבל מאשר אחר. אבל מצד שני ככל שאני נתקל בזה זה בדרך כלל מגיעה כידיע בלתי ניתנת לערעור והיא לא מתחשבנת יתר על המידה בהסתברויות Evolin

IBP1

New member
הנה הסיבה לכך.............

אם נבחן את חוקיה של תורת המיתרים על החיים .אנו נבין כי אין הסתברות יחידה של תוואי חיים יחיד , כי אם כמה . אנו בוחרים לעצמינו את זאת שאנו מוצאים הכי מתאימה לנו. בסבך החיים ומורכבותו ,אנו בוחרים את חיינו (עולם הבחירה הקבלי). מיסטיקה היא לא רק חיזוי העתיד כפי שכמה היו רוצים להאמין.זו רק דרך אחת ,פן אחד של סודות החיים. התזה שלי בנושא המיסטיקה היא: "שבכדי לאכול משהו טעים יש צורך בתפריט עשיר " כך גם העיסוק במיסטיקה ..........

evolin

New member
לא הבחנת במרכז ההודע שלי

כנראה שהמרכז לא היה ברור במיוחד. ובכל אופן כל שרציתי הוא להפנות את מבתך לסוגיה שישנם סוגי ידע המגיעים כ"ידע","ידיע", "תבונה" משהו מוצק ובלתי מעורער, כחוק מסוים שפשוט עובר בתודעה ומשאיר נקודה לוהטת בלתי ניתנת לשינוי. זה סוג הידע שאני מדבר עליו. אינו ניתן לחישוב על ידי הסתברויות מכיוון שהוא אינו תקף בהן. הוא קיים, וברגע שהוא קיים שום אפשרות אחרת כבר אינה עומדת בתוקף.

evolin

New member
תלוי למה אתה מתכוון

יצא לי "להכיר" את תורת המיתרים בפיזיקה, וחוץ מזה לא תמיד צריך להבין את כל המילים, נותנים למוח לשייט ולמצוא את ההקשרים הנחוצים בכדי להגיע להבנה יותר עמוקה של הכתוב.

טבע הזמן עצמו הוא שונה ממה שנראה

לנו. הזמן הלינארי שמפורק לעבר, הווה ועתיד, הוא למעשה זמן אחד, מעגלי. אין עבר ועתיד, רק הווה אחד גדול שמכיל בתוכו את כל הרגעים שישנם, זה לצד זה, ולא זה לאחר זה (כמו שתפיסת הזמן שלנו משלה אותנו). לראות את "העתיד" הוא למעשה להרחיב את התפיסה כדי לראות את כל האפשרויות והרגעים האלטרנטיבים שקיימים לצד הרגע שאנו ממוקדים בו ("הווה" כפי שאנחנו תופסים אותו) ולנסות להבין מתוך המצב המתפח באיזו מן האפשרויות נבחר להתמקד או לנכס לעצמינו. ארוע שמתרחש בזמו הוא כמו אבן שמושלכת לבריכה. האדוות מתפשטות באופן זהה לכל הכיוונים, וכך גם ההדים של הארוע מורגשים בכל זמן שהוא.

IBP1

New member
הגנב ההוא עשה מעשה חסד עימנו...

אש בשמיים ,אתה בדיוק אמרת את כוונתי.

IBP1

New member
אמממממ.... "להכיר"....

תורת המיתרים מתארת את מה שמכונה "זמן חלל" כמעיין רשת רבת שכבות. כל קו בנוי מאוסף של נקודות. כל נקודה מהווה תחום כל שהוא (תלוי במה עסקינן ). אם נגדיר שכל שניה בחיינו היא שכבה אחת מתוך אותן שכבות אזי כל מיתר באותה "רשת" היא צורה אחרת של אותה שניה. אבל רגע אחד ,לכל שניה יכולות להיות תוצאות שונות ,ועל כן מספר המיתרים האפשרי הוא אין סופי. שיטות החיזוי והניבוי עושות משהו פשוט,הן מבטלות את הטפל ומותירות לנו את העיקר. איך נדע מה העיקר ? ניקח את מה שאין סיכוי שנעשה ונבטל אותו. נשאר רק מה שכן אפשרי לעשות. כעת ניקח את נתונינו האישים (אופי ,יכולת,חשיבה וכדומה) ונראה מה יתאים לנו ונבטל את כל מה שלא רלוונטי להם. על כן רבות משיטות החיזוי מגדירות את עצמן כתורות לניתוח האופי.

למעלה