עונת 2008 מתחילה

trigotrigo

New member
עונת 2008 מתחילה

קימי רייקונן מגיע אל המירוץ האחרון בעונה כשהסיכויי שלו לזכות באליפות מהלך לו בין בלתי אפשרי בעליל למעט הזוי אך אפשרי. המילטון באותם הרגעים בדרך לעשות היסטוריה ולהיות הזוכה הצעיר ביותר בסבב הפורמולה 1, כבר בעונתו הראשונה. פורום שלם (חוץ אולי מאחד) מחזיק אצבעות לרייקונן ופרארי במירוץ האחרון של אותה העונה. פרשת ריגול מתילה על כל העונה הזו ענן אחד מאוד שחור, אבל כולם, אפילו מלקארן, יודעים שהדבר היחידי שיכול להחזיר את הכבוד שנרמס לו הוא דבר אחד בלבד, זכייה של קימי ראייקונן בתואר ואליפות נהגים כמו היצרנים, לפרארי. אותו סופ"ש סוער נגמר בדבר הבלתי יאומן. רייקונן עושה את זה ומחזיר את הצבע (האדום) אל הענף שנראה שחור במרבית העונה. צהלות השמחה בפרארי, בפורום, עדיין מהדהדות... ומחר, הכל מתחיל מחדש...מלברון, אוסטרליה, מירוץ מספר 1 של עונת 08... אני, כמו הרבה, קונה נצחון מוחץ של פרארי גם העונה... שתהיה לנו אחלה של עונה
.

man31

New member
לא ידעתי שאתה כותב גם פה

ובקשר לפורום כולם של רייקונן חוץ מאחד של אלונסו

נטע108

New member
אז כולם פה אוהדי רייקונן?

מילא שכולם אוהדי פרארי (למה? כי הם זכו הרבה?) אבל רייקונן הוא סתם איש קר ובכלל בכלל לא הפגין יכולת גבוהה בעונה שעברה. אם כבר אז פליפה היה צריך לזכות. אבל ת'אמת, לקראת סוף העונה הייתי לגמרי בעד המילטון. גם רוקי, גם צעיר, גם מספר 2 בקבוצה שלו ועדיין היה לפני מספר 1 שלו, וחוץ מהכל גם היה צריך להתמודד עם כל מיני שטויות של אלונסו שאפילו רצה לשלם לצוות הטכני כדי שיתאמצו יותר בשבילו ולא בשביל המילטון. תאמינו לי, דווקא המילטון הוא הגיבור של העונה הקודמת! ביכולת נהיגה נטו - הכי מרשימים זה אלונסו (שאני שונא אותו אבל מה לעשות...) והמילטון - שראינו אותו רק עונה אחת.

Go On Alonso

New member
כול מילה חקוקה בסלע :D

120% נכון. אם יגידו לי שהאלוף של השנה הזאת מפרארי ..אשים את כול הכסף על מאסה... תאמינו לי שאם נקג'ימה חתם בפרארי הוא יתחרה על התואר.... עלאא מנצרת...אלונסו, בסוף כולם יבינו שאתה הנהג הכי טוב בסבב

yotamn9

New member
../images/Emo45.gif

אני חושב שקימי הוכיח לכולם שהוא בנוי מהחומר שממנו בנויים אלופים.

Thierry Henry

New member
קודם כל ברוך הבא.

שמע, יש פה אוהדיי פרארי ובשביל פרארי כרגע המלך הוא רייקונן ואפשר להבין גם למה. המילטון די השניא את עצמו על כולם בעונה שעברה ואלונסו? סביר להניח שלא יהיה פקטור בכלל בעונה הקרובה.

lb22

New member
המלך זה שומאכר.....

רק כאשר יגיע נהג שישווה את השיאים שלו , או ישבור אותם אני אשמח להגיד יחי המלך החדש.... רייקונן מסוגל לזה .... אבל שומאכר הוא עדיין מספר 1

../images/Emo31.gif סטטיסטיקה, לא תמיד משקפת גדולה

ובטח שלא כשמדובר בשנים שהתקנות הפכו את המכונית לעיקר ולא הנהג. ובטח שלא כשנהרג היריב הרציני היחיד שהיה לו. (או שבעצם ראוי לומר - הוא היה היריב הרציני היחיד לסנה...) אז - מכיר בגדולה אבל לא יותר מדי....

lb22

New member
אוי נו באמת....

עזרים עזרים. כן כן.... גם ב 1994 ו ב 1995 היו עזרים? גם ב2000 ? העזרים נכנסו לשימוש אחרי תחילת השליטה של שומאכר.. ב1994 ו 95 עם מכונית לא הכי טובה בסבב הוא זכה בשתי אליפויות ... בשנת 2000 ניצח מכונית טובה ביותר (הפרארי לא הייתה טובה מהמקלארן) אם לא היה נפצע בשנת 1999 היה זוכה בעוד אליפות.... אותו דבר ב 2001. העזרים האלקטרונים הגיעו אחרי תחילת השליטה ועדיין עם אותם עזרים הוא עשה בית ספר לכל נהג שהתמודד מולו כאשר הייתה לו מכונית תחרותית , רק פעם אחת באותן שנות שליטה הוא הפסיד אליפות , מול אלונזו לפני שתי עונות ... אלונזו ניצח אותו. אז אם כל הכבוד לאיירטון סנה הגדול שהיה נהג ענקי , שומאכר הציב רף יותר גבוה. והסטטיסטיקה של שומאכר משקפת גדולה ... הכי הרבה נצחונות הכי הרבה פולים הכי הרבה נקוודת בעונה הכי הרבה אליפויות זה מראה על גדולה. אז נכון יש לו 3 כתמים אבל אני מכיר עוד אחד גדול מאוד שיש לו כמה כתמים על הספורטיביות שלו.... ככה זה עם ענקים כמוהם..

NYMets Man

New member
אתם יודעים איזה נתון אני הכי אוהב?

שימו לב לכמויות הפולים של שומאכר ביחס לכמויות הניצחונות... בעוד שלא הנהגים הגדולים יש כמות שווה בערך של פולים ושל נצחונות, אצל שומאכר הנתון מדהים. כמות הניצחונות גדולה בהרבה... גם עם תקלה, גם כשהוא מתחיל מהמקום העשירי. אתה פשוט ידעת שהוא ינצח

lb22

New member
בעיקר זכור לי מירוץ 1 ......

שהוא פשוט ארב להאקינן ... הקפה אחרונה בספרד , האקינן מוליך לניצחון .... פניה אחרונה .. ו....המנוע שלו מתפוצץ בעודו מעלה עשן שומאכר עובר אותו סטייל מה שקרה לשומאכר שאלונזו עבר אותו ביפן ב 2006 ... או כמו שקרה לרייקונן ב2005 אםאני לא טועה...

אוי נו באמת, אוי נו באמת

סנה נהרג ב-94, כך שכל מה שכתבת פה לא רלוונטי לנושא שהעליתי. ותעשה לי טובה, הנהגים שאתה מזכיר כאן (כמובן פרט לשומאכר) הם לא העילית של הענף לדורותיו. אני מניח שאם היית צריך לדרג באופן חופשי, אני בטוח שהיית שם את שומאכר וסנה ברמה אחת ואת כל אלה שהזכרת הרבה מתחת. והכי חשוב - אחד הדברים הכי כיפים בלאהוב כל ספורט שהוא, הוא הויכוחים הבלתי נגמרים בכל הקשור לגיבוריו, לא?

NYMets Man

New member
אחלה גישה

כן, אני אוהד פרארי כי הם זכו הרבה, כולם פה אגב גם אוהדי בית"ר בכדורגל ומכבי ת"א בכדורסל... רק אתה באמת מבין גדול בפורמולה 1

Rhenium

New member
דווקא אני אוהד מקלארן מרצדס

אבל בעונה שעברה לא ממש יצא לי לכתוב פה (למעשה, נראה לי שזאת ההודעה הראשונה שלי פה). האמת שקצת היה לי קשה לקרוא את המשפט: "רייקונן עושה את זה ומחזיר את הצבע (האדום) אל הענף שנראה שחור במרבית העונה." (מההודעה הראשונה בשרשור) מפני שבכדורגל אני אוהד את אותה הקבוצה שמנהל הפורום אוהד :) בקשר למשפט שרייקונן הוא סתם איש קר ובכלל לא הפגין יכולת גבוהה בעונה שעברה - אני לא מסכים. קודם כל אני מת על רייקונן (כן, למרות שהוא עבר לפרארי. אני אוהב את כל הנהגים הפינים ב F1. במיוחד את רייקונן.) ודבר שני, חלק ממה שאני ממש אוהב בו זו אותה קרות הרוח שלו. Anyway, קצת סטיתי מהנושא בחלק מההודעה שלי, אבל זאת ההודעה הראשונה שלי אז קורה שקצת נסחפים. נהנתי לראות היום את מקצה הדירוג (ואני חושב שההחלטה לבטל מערכות בקרה אלקטרוניות במכוניות הייתה טובה ומעניינית).

lb22

New member
ההודעה הזו כ"כ עיצבנה אותי

כ"כ הרבה טעויות בהודעה אחת (אני רוצה להשתמש במילים קצת יותר בוטות אבל חבל להרוס) נתחיל : 1. לאהוד את פרארי זה דת , זה הרבה יותר ממה שאתה (או את?) יכול לתאר , זה לשמוח כשהולך ולבכות כשיש להם עונה כמו 2005 שהלך להם תחת. זה להלחם בכולם כי חושבים שכולם בעד פרארי בסבב. 2. רייקונן לא הפגין יכולת טובה ? 6 נצחונות הכי הרבה מכל הנהגים , הכי הרבה נקודות , הכי הרבה עקיפות , הכי הרבה פודיומים אבל נכון לא הפגין יכולת טובה ... אם לזה אתה קורא יכולת לא טובה אז אני אגיד לך, לך תראה שוב את עונת 2007 זה שהוא אדם קר לא אומר כלום על היותו הנהג מספר 1 בסבב כיום... 3. ללואיס המילטון עם כל הכבוד לזה שהוא נהג טוב מאוד יש עוד הרבה מה ללמוד , והיה צריך להתמודד עם כל מיני שטויות של אלונזו? אלוף העולם מגיע לקבוצה שלך ולא קיבל שום תמיכה מצד הקבוצה שבמפורש תמכה בנהג השני שלה . אני לא אומר שהיו צריכים להגיד להמילטון לעזור לאלונזו אבל עדיין אלוף העולם צריך לקבל את הכבוד שמגיע לו , ובעיקר אלוף עולם שניצח את מיכאל שומאכר במשחק שלו ... 4. אלונזו ורייקונן הם הנהגים הכי טובים בסבב , כל השאר (מהצמרת) צריכים להוכיח את עצמם , המילטון הראה שהוא מסוגל , מאסה גם הראה מידי פעם ניצוצות של נהג מזהיר אבל אלונזו ורייקונן זה רמה בפני עצמם.

לפני כמה שנים הייתי במרוץ באוסטרליה

(תנו לי לחשב.....כן, ב2001) מי שלא היה במרוץ בכלל הפסיד ומכיון שגם מהמרוץ בטורקיה יש לי חוויות - אין כמו מלבורן. (ולמי שלא הבין - אני ממש מתגעגעת לשם)

למעלה