עונת התמי-פלו החלה

sporTV

New member
עונת התמי-פלו החלה

מאתמול התחלתי להרגיש לא מוצלח בלשון המעטה, חום בגוף, קצת חום גוף, תחושת קור וחולשה מדי פעם. אתמול בערב לאחר התייעצות עם הרופאה התחלתי לקחת את התמי פלו. אז אני מכריז בזאת על תחילת עונת התמי - פלו. נקווה שזה יחלוף, בדרך זו או אחרת. שאלה לורדית או כל מומחה תרופות אחר! במידה ואין צורך אמיתי (שפעת חזירים) לנטילת התמיפלו ונוטלים אותו, האם בעת הצורך השפעת (מלשון להשפיע) התמיפלו על הגוף תהא פחותה? תודה ויום נעים!

chakiv

New member
נטילת טמיפלו במצב שאינו שפעת

טמיפלו היא תרופה הנועדה למנוע את המשך הדבקת תאים נוספים בוירוס השפעת שכבר נמצא בגוף. מכאן החשיבות למתן התרופה ב- 48 שעות הראשונות להופעת הסמפטומים הראשונים. נמצפה שהיא מפחיתה סמפטומים ב1-2 ימים מהופעתם, אך בקרב אנשים חולים מאוד, השפעתה הקלינית רבה יותר. התרופה טמיפלו משפיעה על זנים של שפעת מסוג A ו- B (שפעת החזירים הקרויה H1N1 היא למעשה סוג A). כעיקרון, אם אתה לוקח את התרופה במצב שאין לך שפעת, אז התרופה לא תעבוד כיוון שהיא עובדת רק על חלבון מסוים שנמצא בוירוס השפעת. על כן, לא יקרה מצב שבגלל שלקחת תרופה בזמן שלא היית חולה, היא לא תעבוד ,כשאתה באמת חולה, בגלל סיבה זו שתיארתי. אבל.... יש כבר דיווחים על זנים של שפעת עמידים לתרופה טמיפלו (שפעת רגילה וגם H1N1). זנים עמידים, הכוונה - התרופה טמיפלו אינה מונעת את הדבקת התאים הסמוכים בוירוס שממשיך להתרבות ולהחריף את המחלה. הדיווחים, נכון לעכשיו (אף על פי שהתרופה הזו היא הקו הראשון הניתן לטיפול במחלה בחולים עם גורמי סיכון ובשימוש עצום בעולם) הם בודדים, שזה כן מעודד. הדברים שאני כותבת כאן, אין בהם שום כוונה להנחות או לזלזל בנטילה של תרופה מסוג טמיפלו. הטיפול בתרופה נועד לטפל במחלה ולא מניעתי, כדרך אגב. נטילה או אי נטילה - חייבת להתקבל לאחר התייעצות עם הרופא המטפל במרפאת הריאות (כלומר: לא רופא המשפחה בקהילה...). אני מזכירה לכם שחיסון, ורק חיסון, הוכח כמפחית היארעות וסמפטומים של שפעת רגילה. לגבי חיסון שפעת החזירים, אני עדיין במצב של התעדכנות, כך שאינני יכולה לספק הסברים יותר ממה שמפורסם כרגע בעיתונות. גישתי היא, אנשים עם גורמי סיכון, ו- CF זה גורם סיכון, צריכים להתחסן. כנ"ל צוות רפואי. תתחסנו ותהיו לי בריאים. ורדית עוז יקירי, תרגיש טוב ותבריא במהרה! בלי שאריות, טוב?

sporTV

New member
תודה רבה רבה ../images/Emo13.gif

הבנתי, ו"אפילו" היה מאוד מעניין לקרוא את ההסבר המפורט! עדכון מהשטח: מרגיש מעולה (טפו טפו טפו) נקווה שימשיך ככה גם מחר. לילה טוב.

למעלה