עונת השפעות

vikvik

New member
לא בהכרח תופעת לוואי

כלומר זה בהחלט לוואי ובהחלט תופעה....יש הבדל בין חומר לוואי שמשפיע ללבין גוף רגיש מראש לפגיעה במערכת החיסונית. עד כמה שאני הבנתי חיסון הוא וירוס מוחלש שמכניסים אותו למערכת כדי שמערכת החיסונית "תזכור" אותו , תתמודד איתו בתנאים בטוחים ובפעמים הבאות כאשר המערכת החיסונית תזהה את אותו הוירוס בסביבה היא כבר לא תתן לו להכנס. הבעיה היא שהתהליך הקצר הזה שבו מערכת החיסונית עוסקת בניחוח הוירוס וההתרגלות אליו הגוף מגייס את כל כוחותיו ולא נשאר הרבה רזרבות להתמודדות הרגילה. ויש מי מאיתנו שכל הזמן חי על פול הרזרבות שלו , לכן תנודות כאלה יכולות ליצור החמרה במצב הכללי. כלומר זה לא שבאמת חווים תופעת לוואי - שפעת קטנה וחלשה , אלא פשוט אין מספיק משאבים אחרי שמכניסים עוד מלחמה ועוד משימה למערכת החיסונית. ספורטי , גם אני שואלת את עצמי כל שנה את אותה השאלה. כל כך כל כך מרגיז לעשות כל כך הרבה מאמצים ולחיות על חוט השערה האחרון ואז להכניס משהו חיצוני ועוד משהו שאמור לעזור , זה ממש מרגיש מעליב ולא פייר. אבל לצערי , אני מפחדת מדי לקחת את הסיכון ההפוך. ממש רולטה.

sporTV

New member
עונת השפעות

אני גאה להכריז בזאת כי אני פותח את עונת האישפוזים! חיסון שפעת, כרגיל, גרם לי לחלות - כאבי ראש, חוסר חמצן וכו'... אז, היום הקפצתי את הרופאה התורנית המדהימה - הלכתי לאישפוז יום, הכרתי אחות "זהב" שלצערי פורשת אוטוטו, בזמן העירויים ראיתי עם אבא שלי את הסרט "הזוהאן" נקרענו מצחוק, הפרענו לכל המחלקה. היה מעייף, מצחיק, ואני עדיין לא מרגיש טוב! האם גם אתם סובלים מתופעת החולי לאחר חיסון שפעת? האם כדאי בכלל לחשוב על האפשרות לא להיתחסן? שתהיה לכולנו עונה רגועה...

sporTV

New member
אני חושב שאני בטוח, כמעט, אולי....

זה קורה לי בכל שנה צמוד מאוד מאוד לחיסון. 1+1=11 אז אני בטוח

למעלה