עונת המלפפונים?

eee60

New member
עונת המלפפונים?

מה קורה?די יבש פה בפורום..בזמן האחרון.אולי בגלל מיעוט אימוצים חדשים.יאללה לכתוב(אני איני כותבת אבל אוהבת לקרוא את מה שכותבים פה בדכ...)

KallaGLP

New member
כנראה שזו הסיבה - אין הרבה אימוצים עכשיו,

הדברים כמעט ולא זזים ולא משתנים. אישית, אני כותבת כשאני מרגישה שיש לי משהו ספציפי וחשוב לומר או לתרום, וכרגע אין לי. אבל אם יש לך מה לספר לנו - את תמיד מוזמנת.

זואילי

New member
הפירות...

שיחה שגרתית עם בתי בת השנתיים וחצי (בחודש הבא היא כאן שנה):
אני: את אגס מתוק שלי.
היא: לא, אני תפוח!

שאמשיך?

יש שלל פנינים

China8

New member
קודם כל

כפי שנכתב כאן כבר אז נראה שיש האטה משמעותית בקצב האימוצים, חבל מאד אבל זה המצב וכנראה גם משפיע על כמות הכותבים החדשים בפורום.
אם מתחילים שרשור פנינים אז גם לי יש:
לפני זמן מה ביקשתי מהקטנה לעשות דף עבודה בחוברת החשבון שלה לחופש. לאחר רטינות ונסיונות דחיינות שלא עלו יפה היא מחתה:
"כשאימצת אותי חשבתי שתהיי נחמדה אליי, אבל את מעבידה אותי יותר קשה מסינדרלה....."
השאירה אותנו פעורי פה!!

נוני261

New member
השאלה

ברור היה לי שיהיה שאלות על למה אין לי אבא ושאלות על אימוץ, הילד בן שלוש וחצי כבר חיכיתי לשאלה ,הייתי מוכנה, עשיתי מחקרים, אבל כשהשאלה מגיעה. את מופתעת -למה הם לא יכולים להודיע עוד חמש דקות אני הולך לשאול אותך שאלה חשובה- 10, 9 , 8

הילדון חזר מהגן, ישבנו על הספה, הוא אכל קרטיב ושאל -איפה אבא שלי?
החוורתי. והרי למדתי לתואר ראשון מה לעשות וזו שאלה כל כך פשוטה :)
עניתי לו שיש כל מיני סוגי משפחות לו אין אבא כי אמא לא התחתנה ויש משפחות שיש רק אבא ומשפחות עם אבא ואמא
הוא ענה לי הכי טוב עם אמא אבא זה לא טוב
עניתי לו, בטח שאבא יכול להיות טוב (ונתתי דוגמאות את האחים שלי) ,הוא הנהנן וחזר לקרטיב.

אני רציתי להמשיך בשיחה אבל היה לי ברור שמבחינתו, נכון לעכשיו, השיחה הסתיימה.
אני כמובן עוד מסתובבת עם השאלה בראש

orit81

New member
לדעתי יותר נכון להגיד -

"במשפחה שלנו אין אבא" לעומת "לך אין אבא".
שני המשפטים נכונים באותה מידה פשוט בניסוח שהצעתי יש משהו יותר כללי שמעיד על הרכב המשפחה שלכם שהוא אכן משפחה בלי אבא
וכך הילד לא יחווה שלו אין משהו באופן ספציפי אלא לכל המשפחה שלכם.
ותמיד תמיד נכון (כפי שעשית) לציין שיש סוגים שונים של משפחות. אני אגב בהזדמנויות שונות מכניסה גם שיש סוגים שונים של כלבים, מכוניות, אנשים, בניינים וכד' וכן גם סוגים שונים של משפחות.

נוני261

New member
אורית היקרה

תודה על הניסוח -תראי עד כמה מילה אחת -"משפחה"-"לך" משמעותית כל כך. נכון -אנחנו משפחה .
ואהבתי את הרעיון על סוגים שונים של מכוניות אנשים, כלבים (בדיוק היום דיברנו על הכלב לואי אצל אבא שלי שהוא שקט לעומת הכלב של חברה שלי שלא מפסיק לנבוח

עוד הצעה, כדי להוציא את השלילה מההגדרה, תוכלי לומר על

דרך החיוב: "אנחנו משפחה של אמא ובן". כך נהגתי לומר לבתי. אישית מעדיפה להראות סוגי משפחות שונות בקרב בני אדם. מצאתי, שכך היה יותר קל לבתי להזדהות ולא להרגיש חריגה (בגן/בביה"ס יש סוגים שונים של משפחות).

זואילי

New member
אני מהרהרת בהמשך

כי עכשיו בגיל שנתיים וחצי יש לי הסבר על הרכב משפחתינו. (כמו גם ההסבר על אימוצה. הכל כמובן מותאם לגילה).
אבל כשיגיע זמן ההסבר (וההבנה שלה) על הביולוגיים - אני עוד לא יודעת אם *באותו מעמד ההסבר* על האם הביולוגית להכניס גם את האב הביולוגי. או לתת לה להתבשל עם כל אחד מהם בנפרד.

גילעד 63

New member
קרטיב על הספה??

סתם קפץ לי הקובץ הייקי חחחח
כנראה שאין קשר בין תארים אקדמיים להורות

קודם כל, כמו שענו לך כאן, הייתי הולך דווקא לכיוון החיובי מבחינת ניסוח התשובה. במקום "לך אין אבא", לומר "במשפה שלנו יש רק אותך ואת אמא".
מעבר לזה, כהורה אימנתי את עצמי לאורך השנים לא לענות באופן אוטומטי בתשובות על שאלות, למרות שהרבה פעמים יש תשובה מוכנה או אפילו תשובה ברורה שקופצת באופן מיידי. מצאתי שהרבה יותר פותח את הילדים כשעונים להם בשאלות על שאלות. שימי לב לשאלה שלו "איפה אבא שלי?". הוא לא שאל אם יש לו אבא או לא, הוא יצא מתוך הנחה שיש וניסה לברר איפה הוא. גיליתי לאורך השנים כאבא, שכשאני עונה בשאלות אני מעודד שיחה דו כיוונית ואז אני הופך להיות שותף לעיבוד השאלות והתשובות ולא רק מקור אינפורמציה שבאים אליו, שואלים שאלה, מקבלים תשובה והולכים בחזרה לתוך הראש ומעבדים את האינפורמציה החדשה לבד.
"הכי טוב עם אמא, אבא זה לא טוב". מסקנה מאד שלוש וחצית
שחור ולבן. מה שיש לי זה הכי טוב ומה שאין לי בלוא הכי לא טוב. מעבר לזה שילדים הם אלופים בקריאת שפת גוף ואנרגיה, אני בטוח שהוא קלט באיזה אופן את ה"החוורתי" שלך ונתן את התשובה הכי טובה לשניכם.
כמו שהשאלה הזו, שנראית כאילו באה פתאום משום מקום, ישבה אצלו בתחושה ותהליך עיבוד עד שיצאה. כך גם התשובה שקיבל תעבור את העיבוד שלה, עד השאלה הבאה. אני יכול לחשוב לפחות על עשר שאלות נוספות שהייתי שואל בתור ילד בעקבות התשובה שהוא קיבל אבל אני בטוח שבזמן שלו הוא יעלה עוד שאלות בנושא.
עד הקרטיב הבא

לנוני

אישית ובטח יש אחרים שיחשבו אחרת, הייתי אומרת משהו כמו: לפעמים היית רוצה שיהיה גם לך אבא?
רק כדי להבהיר שמותר לרצות הכל ומותר לדבר על הכל, גם על מה שאין והיינו רוצים.
אני חושבת שאמהות יחידניות רבות, מכל מיני סיבות אישיות שלהן, לא נותנות לגיטמציה לרצון הזה, אלא מעבירות בדבריהן מסר מאד חזק של: "גם משפחה של רק אמא וילד זה משפחה לכל דבר". שזהו מסר חשוב ונכון, אך לעיתים מכחיד את המשאלה בתוך הילד וחוסם דיבור עתידי על הפנטזיה הזו.
בדומה, כשבני יתחיל לדבר על האמא הביולוגית וכל מה שקשור לכך, כשאדע שהוא מבין בכלל ומתעניין בנושא, אני חושבת שאשאל אם היה רוצה להיוולד מהבטן שלי, ואולי אגיד שגם אני הייתי רוצה את זה.

tuttifrutti

New member
חחחחחח!

איזו חמודה!
נשמע שהיא חושבת הרבה על האימוץ, או שאני טועה וזה הייה מקרי?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

China8

New member
לא, דווקא הרושם שלי הוא הפוך

ולכן הייתי מאד מופתעת מהיציאה הזו שלה....

למעלה