עונש מוות - כן או לא..

עונש מוות - כן או לא..

לא מזמן, היה פה דיון על עונש מוות - האם צריך לאשר את זה ובין היתר, נטען, כי אנס מורשע - צריך למות. אז.. היום פתחתי את העיתון, וקראתי כתבה. בכתבה מסופר, על אדם חף מפשע, שבעקבות ראיות מפוברקות, הורשע באונס, ולמרות שלא הוטל עליו עונש מוות - עדיין, העונש שנגזר עליו, היה מוות, הלכה למעשה. עכשיו, 15 שנה אחרי זה, האדם הרוס, ומשפחתו חייה מקצבת הסעד, וזאת למרות, שהוכחה חפותו. תקראו אותה, בבקשה. תראו, האם הדעה של מי שתמך באונש מוות, לאנס מורשע, עדיין בתוקף...

ליאור...

New member
אני בשום אופן לא תמכתי

ועדיין לא קראתי את הכתבה, אני אדפיס אותה מאוחר יותר. וה``אקס השחור`` העלה טענה נכונה ביותר, נגיד שאדם, חף מפשע, מואשם, ונגזר עליו גזר דין-מוות, ומתברר בסופו של דבר מתברר שהוא לא אשם, חיו נהרסים. וקורים המון מקרים בישראל, שאדם כלשהו, חף מפשע, שהורשע, ישב המון שנים, ולבסוף התברר שהוא חף מפשע. ואם, גזר דינו יהיה מוות והוא יהיה חף מפשע, ולאחר מותו יתברר הדבר, מה יהיה אז, לאיזו רמה נגיע?

B.Shokor

New member
אתה ממש הבנת טעות..

ראה קישור למטה בבקשה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

אל תשכח רק...

שאנשי כנופית מע``צ, גם כן הודו... ואחרי זה, נקבע, כי ההודאה הוצאה מהם באיומים. ויש עוד מקרים...

B.Shokor

New member
באיומים????.. (עבדו עליך אחי)..

שלום רב לאקס השחור.. אתה חושב שבן-אדם נורמלי יאמין לשטויות האלו? מי איים על אנשי מע``צ? (אוליי ראש השבכ בקש מהם להודות שהם הרגו ערבים<?! או אוליי שרון בקש מהםם את זה?)? אם היו ערבים בכלל ממלים תפקידים כמו בחקירות של המשטרה, או במודיעין של השבכ הייתי יכול להאמין שאיימו עליהם). חוץ מזה, יש לי הסבר קטן לכל מה שקרה, בקיצור מ-ש-ח-ק.. במודיעין בקשו מהם להודות שהם ירו על ערבים בשביל להרגיע את האינתפאדה הישראלית במהומות אוקטובר, וכשהכל עבר והמצב רגוע התחילו להגיד איומים!. שלך ב.שוקר מ.הפורום

אני שמעתי אחרת, אבל..

זה לא העניין כרגע, איך ההודאה נגבתה. העיקר הוא, שהיא לא היתה נכונה ושהם זוכו, אחרי 15 שנה. ואם הם היו מוצאים להורג, היה מה לעשות?

B.Shokor

New member
שנייה, אני התכוונתי בהוצאה להורג

רק לאנסים ולא במצבים כאלה. שלך ב.שוקר מ.הפורום

תקן אותי אם אני טועה..

אבל אמרת, שאנס, שהורשע על פי הודאתו, דינו מות... ואני רק ציינתי, שגם הודאה יכולה להיות שקרית. ואסור לשכוח.. אחרי מות - אי אפשר לתקן כל זמן שלא מגיעים למצב של מוות, עדיין יש אפשרות לסיבוב שני...

B.Shokor

New member
אין צורך בתיקון,רק תסביר לי בבקשה..

אני כן אמרתי שהדין של אנס זה מוות במידה והודה במעשה שלו. אבל איך דבר כזה יכול להיות שאנס יודה במעשה שהוא לא בצע? אוליי אתה מתכוון לכתבה שבמעריב? שלך ב.שוקר מ.הפורום

ופה אני אחבר את הכל..

או קי.. הבאתי שתי דוגמאות. הכתבה ממעריב, על אנס שהורשע, על סמך `עדויות חותכות`, ואחרי 15 שנה, מתברר שאותן עדויות, היו מפוברקות. העניין השני, היה לגבי פרשת `כנופית מע``צ`. בשנות השמונים, נחשפה הונאה בשווי מליונים, של כמה עובדים בכירים. במהלך החקירה, נגבו עדויות, והחשודים הודו בכך. נשלחו לכלא, לתקופות מאסר ממושכות. השנה עלה, כי ההודאות נגבו מהם, תחת איומים, ועינויים, ובצורה לא חוקית, וההודאות עצמם, לא קבילות, מהסיבות הללו. ועכשיו בוא נחבר את שני העניינים. אנס, מורשע, וכן הודאה שחולצה מהחשוד, בעינויים, ולאחר 15 שנה, יוכרז כזכאי. לפי הצעתך, אותו אנס יוצא להורג, וזאת על סמך הודאתו. ומכיון שמוות זו פעולה, שדאיננה הפיכה, בשום פנים ואופן, ושום פיצוי לא יכפר עליה.... אני מאמין שהנקודה ברורה?

B.Shokor

New member
ברורה מאוד / המון תודה לך, ועכשיו

תגובתי לעניין: מר ALL, אני רק מקווה שאתה יודע שכאשר אני קורא לדין מוות לכל אנס זה בגלל שאני לא רוצה שהאנסים האלו יחיו בתוך החברה שלנו ויסכנו את העתיד של הבנים שלנו, זה הכל. אוליי תהיי אפשרות שאם האנס יודה במעשה שלו בפני השופטים הדין שלו יהיה הוצאה להורג (זאת אומרת שלא יסתמכו על הדברים הכתובים שאפשר לזייף), מה דעתך? בכל מקרה יש המון צודק בכל מלה שאמרת לעיל, והכוונה שלי הייתה שהאנסים האלה לא ייראו יום לבן/טוב בחיים שלהם. כנראה שאתם צודקים בקשר להוצאה להורג שדבר כזה אינו נכון, אבל מצד שני אי אפשר לסבול את המצב הזה במדינה שלנו שאנס אונס בחורה ובא עורך-דין ומפחית לו את הדין לכמה חודשים ושוב האנס חוזר למעשי החיות שלו. ואם לא היה לו עורך-דין טוב והגזר דין שלו היה 5 שנים, מתוך ה 5 שנים היה נזרק בכלא רק כמה חודשים!. שלך ב.שוקר מ.הפורום

מורני !

New member
עכשיו אתה מעלה נקודה חשובה...

אז.. הפיתרון הוא שמערכת הענישה ... כלומר המערכת המשפטית ... תעשה חושבים עם עצמה ותחליט שהיא מענישה. היא לא מוותרת. לא למען יראו ויראו. אלא למען הבחורה הספציפית או הבחור הספציפי שהוטרדו/נאנסו/הוכו. וכן.. זה הפיתרון היחיד שאני אישית רואה. שהמערכת המשפטית תפסיק לאלתר את כל ההנחות שעושים לפושעים.

מורני !

New member
סליחה שאני מתערבת...

אתה לא חושב שעונש מוות זה עונש אלים ועונש בלתי הפיך.. וזו למעשה הסיבה שהוציאו אותו מהחוק? אני לא חושבת שנותרה תמימות בנושא זה.... הודאות באשמה מחולצות גם מאנשים שלא עשו דבר.... כולם מודעים למושג הנקרא ``לחץ``... ולעוד כמה שיטות להוציא הודאה מאדם לא אשם. מעבר לכך.. אני לא מתמצאת בפרטים של הפרשה שאתם מדברים עלייה.. על מע``ץ, אבל.. יש לי כמה דעות בנוגע לאלימות. אלימות משפטית... עונשים שבמהותם אלימים. מוקדם יותר הערב כתבתי את חוות דעתי בפורום נפגעי תקיפה מינית... בעקבות הערה של מישהו שמגיע לאנסים עונש סרוס. אני לא מסכימה שפעולה אלימה (כגון אונס) תוגב בצורה אלימה (כגון סרוס).. אתם מוזמנים להסתכל בקישור.

אבו-דני

New member
two wrongs don`t make a right

מורני יקירה, יפה דרשת, כלום יש מה להוסיף למעט האימרה האנגלית דלעיל..? באשר להתערבותך..זה הכרח בל יגונה, לשם כל נמצא הפורום הזה לשמוע את דעתך..ושמח אני שעוד אדם מ``כוחות האור`` מצטרף אצילותך ונימוסייך נפלאים המה. ברוכה הבאה !!!

B.Shokor

New member
הסתכלתי בקישור ואינני מסכים..

את אומרת אסור לפתור אלימות באלימות וזה 100% נכון, אבל זה לא אותו דבר של אונס - וסרוס. /אונס/ אנס (אשם בצע מעשי לא חוקי) - /סרוס/ דין (על הדבר הלא חוקי שבצע). לפתור אלימות באלימות זה כמו: מישהו שנותן לך מכה בבטן ובמקביל את מחזירה לו גם מכה בבטן (זה מה נקרא אלימות - באלימות). שלך ב.שוקר מ.הפורום

מורני !

New member
ולדעתי...

השניים זהים הם. לתת למישהו מכה לאחר שהוא מכה אותך... זה ההתחלה. לאחר מכן... אם מישהו חותך אותך בכביש.. אתה יוצא להביא לו מכות... וכו`. סרוס הוא עונש ... נכון. אבל עונש אלים ביותר... ומעבר לכך, גם בילתי הפיך. ומכוון שעונש זה הוצא מספר העונשים של מדינת ישראל נשאר רק ... סרוס - פיתרון אלים למעשה אלים. שבוע טוב.

ליאור...

New member
נו,באמת...

שכחתם שזה פורום.... וזה כל אחד ודעותיו...אז אי אפשר להגיד ``לא נכון``! זו דעתו של האחר

דרך אגב...

אני ואתה התכווננו לשני דברים שונים.. אני התכונתי, ל`כנופיה` של חברי מע``צ, שהורשעו בהונאה, בשנות השמונים, ולאחרונה הוכח, כי ההודאה נגבתה מהם באיומים, וכי הם נמצאו זכאים.

למעלה