עונשים

לימי5

New member
עונשים

אני אמא לילדה בת 2.5 . הילדה הולכת לגן פרטי. רציתי לשאול האם בגיל הזה מקובל לתת בגן עונשים כמו לעמוד בפינה או בחדר אחר? כמו כן, בנושא שמירה בגן . ההורים מעוניינים בהצבת שומר והגננת אמרה שלה אסור להתעסק בעניין הזה. לפי מה שקראתי פה הבנתי שזה לא נכון האמנם? האם יש חוק או משהו כתוב בנדון?

רותי גל

New member
בעניין עונשים../images/Emo88.gif../images/Emo150.gif../images/Emo31.gif

ראשית, השימוש במילה עונש לא מקובלת עליי באופן אישי ועל אחת כמה וכמה - עונש בפינה או בחדר אחר - בפרט שילדתך כה צעירה. אסור להשאיר ילדים בחדר ללא השגחה! ולעניין הענישה באופן כללי: ברגע שאין קשר ישיר בין המעשה הנורא או ה"לא רצוי" שהילד עושה , אין טעם לעונש היות שהילד לא מבין את חומרת המעשה או השלכותיו על הסביבה. למשל אם הילדה קורעת ספר והעונש הינו עמידה בפינה או השארות בחדר אחר - זה מיותר ולא תכליתי והילדה תחזור על מעשיה. ברגע שיוסבר לילדה שיש לשמור על ספר וכאשר הוא נקרע - לא יהיה לה במה לקרוא , זה נראה לי יותר הגיוני. אם הדבר חוזר על עצמו , אפשר לאסור עליה לזמן מה לקרוא בספרים ולהסביר לה שקשה לה לשמור על הספר ולכן היא אינה מקבלת אותו. ילדים בגיל הזה מסוגלים להבין איסור ברמה פשוטה אבל אינם יכולים להבין את הקשר בין עונש לא רלוונטי ובין ההתנהגות הלא רצויה. אולי חשוב שהגננת גם תנסה לראות זאת בצורה כזו ואז אני מניחה שיהיה לה יותר קל להתמודד עם בעיות מסוג זה. ביי

טלגל

New member
עונש הוא מחוץ לתחום החינוכי...../images/Emo10.gif

אישית אני מאד לא אוהבת את מילה עונש ואני חושבת שהיא לא רלונטית לחינוך הילד. יש מעשה ויש תוצאה במידה והילד עשה מעשה שלא נראה לנו, שאסור לו לעשות או שעלול לפגוע בו או בחבר יש לאסור זאת עליו באופן מיידי וענייני. דעתי כדעת רותי עמידה בפינה או בחדר אחר איננה עונש אלא מעשה של מבוגר חסר שליטה הפוחד מהתמודדות ראויה עם הילד. אני נוהגת להיפך: לקרב ילד מציק/מפריע/או נוהג שלא כמקובל ועוזרת לו להבין שאני אשמור עליו עד שירגיש שהוא יכול להצטרף לחבריו. תמיד אבל תמיד אני נוהגת לנסות להבין מה פשר התנהגות הילד ע"י שיחה איתו. ובד"כ מתברר שמשהו מציק לו. אני חושבת שבעיקרון ילדים לא מעוניינים להתנהג "לא טוב". בכל אופן אני מסכימה שיש להגיב מיידי ולעניין. ולא להזכיר לילד נשכחות. בנושא השמירה, הגננת חייבת לתת דעתה על נושא השמירה. ועם ההורים מעוניינים בכך היא צריכה לשתף עימם פעולה, בטיחות זה חלק מאחריות הגננת.

krn

New member
עונש?../images/Emo123.gif

אני לא הייתי מחזיקה את הבת שלי בגן שמעניזים את הילדים!

למעלה