עונשים ב NCAA דומים ל IFL

ofribecker

New member
עונשים ב NCAA דומים ל IFL

לגארת' בלאונט, הראנינגבק של אורגון, שביום חמישי בתום משחק ההפסד של אורגון לבויזי סטייט נתן אגרוף לביירון האוט הדיפנסיב אנד מבויזי סטייט, הורחק ע"י קבוצתו לשנה שלמה כולל משחקי הבול. המשמעות מבחינתו, כסיניור, היא שהוא סיים למעשה את משחקיו באורגון. רציתי בהזדמנות זו לעשות הקבלה כלשהיא לעונש שניתן ע"י ליגת IFL לשחקן שנהג באלימות בתום משחק. כזכור לכולנו במשחק הפלייאוף בין מודיעין לקינגס בעונה שעברה בעט שחקן של הקינגס באחד השופטים. הוא הורחק ע"י הליגה לשנה שלמה. כך שאנחנו יכולים לראות שהעונשים אצלנו די תואמים בחומרתם את מה שמקובל במקומות יותר גדולים מאיתנו. נכון, יבואו החכמולוגים ויגידו, שבלאונט הורחק ע"י קבוצתו ולא ע"י הליגה, אך המנגנון שם הוא שהקבוצה הענישה והעונש יקבל את תוקף מנהלת הליגה (הפאק 10 וה NCAA). ויבואו עוד חכמולוגים ויגידו, כן, אבל אצלנו הוא הרביץ לשופט ולא לשחקן, וזה יותר חמור. וזה אולי אפילו נכון, אבל בכל מקרה סדר הגודל של העונש שניתן אצלנו כנראה עומד בקנה מידה סביר ביחס למה שקורה אצל גדולים מאיתנו.

stan123

New member
ההתנהגות של בלאונט היתה מוגזמת + מישיגן

הוא לא רק החטיף אגרוף רציני להאוט שאילף אותו אלא גם הרביץ לשחקן מהקבוצה שלו, לסדרן ולאוהד. הוא המשיך להתפרע בידיים של הסדרנים עד שהוצא לחלוטין מהאצטדיון. מדובר גם בשחקן שהתפרע באימונים ולא נכח בפגישות קבוצה. זה היה די צפוי - חבל דווקא סימפתטי את אורגון ושמתי אותם יחסית גבוה בדירוג פריסיזן שלי כי האמנתי בהם... אבל זה עונש מתבקש לדעתי בנושא דומה - עבירות משמעת - מה לגבי עודף האימונים של מישיגן? ברור שזו עבירה מאוד קלה פשוט מעניית אותי ההתפתחות הרי רודריגז עשה כמה עבירות כבר (רובן בנושא המעבר שלו מ-ווסט)

JayneCobb

New member
לצערי, אני אמשיך באותו קו שהייתי בו מההתחלה

1) יש הבדל ענק בין הרחקה משמעתית ע"י הקבוצה לבין הרחקה משמעתית ע"י הליגה. 2) יש הבדל עוד יותר משמעותי בין המצב בליגה כמו ה NCAA לבין ליגה כמו שלנו... ליגה קטנה ובצעדי ביסוס שלנו,לטעמי לפחות, חייבת להוקיע באופן מיידי כל מעשה כזה למען מראית עין של שקיפות והגינות. אבל אולי שני ההבדלים הכי קריטיים הם אלו : 3) מכות ותקריות בין שחקנים,גם שלא כחלק מהמשחק הם משהו לא כ"כ נדיר לצערנו הרב, ובספורט כמופוטבול זה אפילו צפוי... כל משחק שבו יש התנגשויות,תיקולים,החלפת עלבונות ושאר דברים חביבים שכאלו בין גברים מלאי טסטסטרון יוביל באופן לא מפתיע למכות...ההפתעה היא שזה לא קורה לעיתים תכופות יותר... אבל אין שום הצדקה,אף פעם,בשום מצב ובשום מקרה להתקפה כלשהיא על שופט...הוא לא חלק מהמשחק,הוא לא העליב, לא תיקל ולא פגע באופן פיזי באף שחקן,והוא,במיוחד בפוטבול (בהתחשב בגדלים של השחקנים ובציוד שלהם) הרבה יותר פגיע פיזית מאשר שופט בכדורגל,נניח... תקיפה של שופט פוטבול ע"י ליינמן עם ציוד למשל, בעיני,משולה לתקיפה עם נשק קר... והזוכה מספר 1 בתחרות ההבדלים הקריטיים : זמן... באורגון השעו את השחקן תוך 12 שעות מסיום המשחק. אצלנו זה לקח יותר משבוע. אותי,בתור שופט באותו משחק, זה העליב באופן אישי. ואני לא מוכן לקבל הסברים על הליך תקין והזדמנות לשמוע מכל הצדדים. לא במקרה כזה. במקרה שבו ישנן עדויות חותכות של 4 שופטים, ועוד אנשי ציוד,ועוד עדים משתי הקבוצות, אין שום מקום לטעות או להשתהות. קודם מפילים את הפטיש, ואח"כ במידת הצורך, מקיימים שימוע שבמסגרתו,במידת הצורך, שוקלים מחדש עונשים. זאת דעתי,והיא לא השתנתה מאז אותו יום.

DEJ

New member
אני לא מתווכח איתך

כי באופן עקרוני אתה צודק לגבי הנושאים שהעלת (לגבי הנושא הראשון, אני לא בטוח מה יותר נכון, אבל זה לא משנה. זה בהחלט הבדל). אין ספק שאנחנו חייבים להיות מאוד בלתי מתפשרים בענייני משמעת. אסור שהדברים יגיעו לכך שיש אלימות בלתי מרוסנת ובלתי ספורטיבית במגרש, קל וחומר לגבי שופטים. זו אכן יכולה להיחשב גם עבירה פלילית. אבל, וזה האבל הגדול, צריך לזכור שכל מוסד שנמצא בהתהוות, עושה טעויות. כל גוף מתחיל יהיה פחות בטוח בעצמו, עד שימצא את הדרכים לעשות דברים. העובדה שזה לקח הרבה זמן אולי נראית לא מוצדקת, אבל בנסיבות הראשוניות הללו, שאיש לא צפה אותן, זה בהחלט מובן. אני מבין את הכעס והאכזבה, אבל צריך לזכור גם את הנסיבות המקלות הללו, ולזכור שבניית הליגה כרוכה גם בטעויות. החוכמה אינה לא לטעות, אלא לדעת להפיק מהטעויות את הלקחים הנכונים.

למעלה