עונות מס' ארבע

עונות מס' ארבע../images/Emo103.gif

תהייה קיומית ביותר מנסרת לה במוחי, וחשבתי שאחלוק אותה עמכם. התחלתי לראות את הדור הבא מהעונה הרביעית. זה לא היה מתוכנן, פשוט הצטרפתי לאחותי ובאותו זמן שודרה העונה הרביעית, בערך. יכול להיות שהתחלתי יותר מסוף השלישית או משהו, אבל בואו לא נהיה קטנוניים. בגדול ראיתי מעונה 4 עד הסוף. משאר העונות שפיספסתי השלמתי, פרק פה פרק שם, במשך הזמן. וקשה להגיד שזה פגם בחווית הצפייה שלי. כשנגמרה TNG, ערוץ 2 הביאו די מהר את DS9, אבל אני סירבתי לעבר הלאה והתעקשתי להתאבל על TNG, ולכן לא התחלתי לראות מיד DS9. שנים אח"כ היו שידורים חוזרים של עונה רביעית, (או שאולי זה לא היה שידורים חוזרים... לא משנה כרגע) ואני החלטתי לתת להם עוד צ'אנס. ראיתי את הסדרה עד הסוף, אבל לא חזרתי אף פעם לעונות המוקדמות. ושוב- כנ"ל, לא הרגשתי שאני מחמיצה מי יודע מה. בעצם, וויאג'ר היא הסדרה היחידה שהתחלתי לראות מההתחלה. עכשיו אני נמצאת בין העונה הרביעית לחמישית, ואתה יודעים מה?... אני לא חושבת שאם הייתי מוותרת על ה2-3 עונות הראשונות הייתי מפספסת יותר מדי. (למרות שאני דווקא די אוהבת את קס, בניגוד לרוב העולם) התיאוריה שלי טוענת ש: הפרקים הטובים מתחילים בעונה 4 ואפשר לדקדק ולטעון שאולי גם בפרק 7, מה שנותן לנו ביחד את הספרות 47... התאמה מושלמת... המעט שראיתי מאנטרפרייז (כולל את הפיילוט, שכנראה הוא מגוחך בכל הסדרות...) היה לדעתי ביזיוני למדי, והרעיון כולו נראה לי מאולץ ומיותר. (אתם יודעים את זה, זה לא כאילו זה היה סוד גדול... אבל זו לא הפואנטה של ההודעה!!) אבל עכשיו, אני שומעת מצופי אנטרפרייז שבעונה הנוכחית השיפור הוא לאין שיעור ואי אפשר להשוות בכלל וכו'. אז אני שואלת אתכם: אולי זו המדיניות הטובה ביותר? פשוט לראות את העונות האמצעיות קודם, ואח"כ, כשכבר התאהבת בסדרה לחלוטין ותהיה מוכן לסלוח לה על הכל, לחזור לעונות ההתחלתיות, ולצחוק עליהם בחיבה במקום בציניות. זה יוצר פחות בעיות ממה שאפשר לחשוב, כי הרבה פעמים הפרקים די עומדים בפני עצמם, אפילו בDS9. זה קצת לאכול עוגה עם מילוי... אם תתחיל עם הבצק, יש סיכוי שתשתעמם מהטעם היבש שלו, ותתיאש לפני שתגיע למילוי. אבל אם תתחיל עם המילוי, או תאכל הכל יחד... כבר לא יהיה איכפת לך מהבצק. (או משהו.) מה דעתכם?...

יש בעייה בתיאוריה שלך

כי את TOS אי אפשר להתחיל לראות מעונה 4
מעניין מה זה אומר על הסדרה

papal

New member
יש עוד בעיה קטנה בתיאוריה שלך

הפילוט של אנטרפרייז נחשב בכפיילוט הטוב ביותר בכל סדרות הטרק (וזה כבר לא אני אמרתי אלה אתרים הרבה יותר מכובדים שעשו סקרים), אם כי נכון לחלוטין שעונות 1 2 היו על הפנים עם הברקות פה ושם, (כמו למשל regeneration) ושבאמת עונה 4 שונה לחלוטין מכל שאר העונות (ובכוונה אני לא מתייחס לעונה 3 שעליה הדעות חלוקות) אך מצד שני בלי לראות לפחות חלק מהפרקים הכי חשובים של כל עונה לדעתי, יהיו לך המום פרטים חסרים שלא תוכלי השלים אותם לבד אם כי במקרה של TNG זה לא בהכרח ככה- כי בסדרה ששידורה הסזתיים אפשר כבר לדעת פחות או יותר אלו פרקים הם פרקים "משלימי עלילה"- כמו למשל פרקי בורג למיניהם

אני לא רואה מה הבעיה אם ככה

כל מה שצריך לעשות זה לחכות שהסדרה תסתיים ולבחור איזה פרקים לראות ואיזה לא....

n i v1

New member
אז ככה

למען האמת- באנטרפרייז יש כמה וכמה פרקים מעולים ומצויינים בעונות 1-2, וכמו שהזכיר קודמי- הפיילוט הטוב ביותר מכל סדרות הטרק. אמת שהסדרה חלשה מעט... אבל היי- עונ שלוש, למרות הדעות החלוקות, גם שם יש פרקים חזקים. בנוגע לדור הבא- הפריצה שלה דווקא התחילה עם עונה 3 ולא עם עונה 4. בעונה 3 של הצטברות של פרקים נפלאים ואגב, מזוג הפרקים של הטוב משני העולמות, דווקא זה הראשון, של עונה 3 הוא הטוב יותר. בנוגע לשתי הסדרות האחרות קטונתי וזכרוני לא מה שהיה פעם ובקשר לסדרה המקורית, צמי כבר דיבר.

Bajoran Priest

New member
יש בעיה עם הפיילוט.

אני די מסכים שבתור פרק כפול בודד, הפיילוט של אנטרפרייז הוא בעל רמת המגניבות הכי גבוהה. אלא ש...
כללי ENT סוף עונה שלוש, מקסימום תחילת 4. אלא שבניגוד לפיילוט של חלל עמוק 9, וויאג'ר ואפילו הדור הבא, שהציבו יסודות ומוטיבים שחזרו בסדרה לאחר מכן, הרי שבמבט לאחור לא היה מאחורי הפיילוט של אנטרפרייז הרבה. זה די מאכזב לגלות שכל סיפור מלחמת הזמן הקרה היה נטול תכנון עלילתי מינימלי, ונשען כולו על אלתורים, שהדרדרו לעונה מאולתרת שלמה, ובצעד חכם החליט מני קוטו להכיר באמת ולהביא אותם לסוף איכשהו מכובד.

itstzar

New member
אפשר לחבר את המצויירת , אבל אז מה

זה אומר על הסדרה

DaHunter

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif זה לא אומר כלום על הסדרה!

סתם תיאוריה מטופשת! TOS יותר טובה! י-ו-ת-ר ט-ו-ב-ה !!!

Bufreak

New member
Well, I suppose that if you REALY

mean it, then it must be true...
דוד(אבל זה יום גשום, אז אי אפשר להיות בטוחים שזה באמת הוא).

Bajoran Priest

New member
חל וחסיסה

תיאוריה לא טובה בכלל. כמה סיבות, לפי סדר חשיבות: 1. העונות הראשונות של חלל עמוק טובות
שמעתם אותי??!?!? הן טובות ! ! ! ! ! ! ! <נרגע> סתם.
בכל מקרה, הן באמת טובות ויש בהן הרבה דברים שבלעדיהם מקבלים תמונה חלקית בלבד של הדמויות, העלילות, הגזעים ומה לא. שלא לדבר על כל הפרקים שהם "סתם" טובים, והדמויות שהופיעו רק בעונות 1-3. ועונה שלוש, שלא לדבר בכלל. אפילו צמי יכול להעיד. נכון, צמי? 2. בתור טרקי נאמן, אני גורס שצריך לשאוף לראות את כל הפרקים כולם. אמנם, אני עצמי עוד לא עמדתי במטרה הזאת, ובכל הנוגע ל-TOS אני בספק אם אני אי פעם אעמוד, אבל בכל זאת. 3. לא לראות את שלוש העונות הראשונות של וויאג'ר? השתגעת? סבן והבורג יכולים לחכות. 4. בכל הנוגע לאנטרפרייז התיאוריה לא תקפה, כי הסדרה קופצת ישר מעונה 2 ל-4...

Bajoran Priest

New member
הו, ודק ברייל.

הו, צמי. אמרתי לך פעם שאתה לא מזכיר לי את ודק ברייל? איי, רגע. בעצם... יש משהו.. קצת השיער.. הדיבור הסטואי.. הציניות הדקה... צמי
אתה במקרה מתנגד לתפיסת אוזניים ואוהב להתנהג בצורה אלטרואיסטית? ומה אתה חושב על קירה?

Bajoran Priest

New member
הממ..אם זה ייתן לך מוטיבציה

היה פה פעם ספי אחד(לא יודע אם גם אתה היית באותו הזמן) שהיה TOS פריק קיצוני. מאוד. עד כדי טענה ששאר הסדרות פחות או יותר מיותרות. ודווקא לגבי וויאג'ר הוא טען שהיא הכי "בסדר". אז... אולי גם אתה תהנה ממנה
למרות שלא ממש ברור לי מה הקשר ההדוק בינה לבין TOS, אם בכלל.

DaHunter

New member
אני אשלים את VOY מתישהו... עוד לא

הגעתי לשם (יש לי הוט). ביינתיים אני באמצע DS9 ואין לי מקום בהארדיסק לעוד עונה

subatoi

New member
אבל, אבל, אבל...

אז מה הקטע בלהיות טרקי, אם את רואה רק פרקים איקס ו-ווי, ולא הכל? את לא חושבת שמשהו בכל זאת מתפספס בדרך? את הרי לא רואה חצי ממה שקורה שם. אז אולי זה לא מפריע כ"כ לעלילה, אבל עדיין. חוצמזה, שיש בעיה יותר גדולה ברעיון הזה. נגיד והיית מתחיל לראות העונה החמישית. גם אז לא היית מרגישה חוסר גדול. היית מבינה מה שצריך, היו מסבירים לך מה שצריך, והיית מסתדרת מצוין גם בלי הפרקים של עונה 4. הרי יש עלילות שממשיכות מעונה 4 כמו שיש עלילות שממשיכות מעונה 3. אז זה ממש שרירותי איפה להתחיל לצפות. כנ"ל אם היית מתחילה גם בעונה 7, או בעונה 2. בדיעבד, נראה שאפשר לוותר על זה. אבל כמו שעכשיו לא תסכימי שאפשר לוותר על הפרקים שכן ראית, לא היית מסכימה שאפר לוותר על פרקים מעונה 1, 2 ו-3, לו היית רואה אותם. זה חלק מהעלילה הכללית. איך אפשר לוותר על חצי. זה כמו לקרוא את הסוף של הספר מההתחלה. אז מרגישים קצת חוסר טעם לקרוא את כל הספר, לא? לדעתי מלכתחילה הטעות היא לא להתחיל בהתחלה.

BORG 972

New member
אפשר, אבל..

כמו שכבר אמרו, יש פרקים נפלאים בעונות הראשונות, בטח ובטח בעונות הראשונות של DSN. אני מקנא בך שיש לך פרקים כמו duet, move along home, captive pursuit, whispers, blood oath, the house of quark, second skin, the die is cast, the battle, hide and q, we will always have paris, where silence has lease, a matter of honor, the measure of a man, the royal, the ensigns of cammand, who watches the watchers, the defector, allegiance ועוד ועוד ועוד, שעוד לא ראית, הלוואי עליי. ובעונות הראשונות של וויאג'ר את אמורה לדעת כבר איזה פרקים נפלאים יש. ויש הרבה. ועכשיו לדעתי: השיטה שלך לא אופטימלית אך אין בעיה איתה, זה יעבוד, מומלץ כמובן לראות כבר את הכל מחדש כשעושים את החזרה לעונות הראשונות, זה גם סוגר קצוות ומאיר לפעמים פרטים באור שונה וגם תמיד כיף לראות פעם שניה (ושלישית ורביעית וחמישית..) ואם לא חוזרים לעונות הראשונות נשארים עם החמצה רצינית. ואגב, אמרת שכש DSN הגיעה לא קיבלת אותה בזרועות פתוחות והיתאבלת על TNG, גם אני הייתי ככה, ורוב גדול של החובבים. ככה זה, לא אוהבים שינויים כל כך גדולים, במיוחד שזה תחת אותו שם ומתיימר להיות המשך. אבל DSN היתגלתה כטרק טוב ואייכותי, וגם וויאג'ר בסופו של דבר. אם דיברת על תבנית חוזרת, אז זו גם תבנית חוזרת, ומי יתן וזה יהיה כך גם באנטרפרייז. העונות הראשונות הלא אהודות, והקבלה המאוחרת, הכל. אה, ואגב, טאשה? איך את מכירה את טאשה? רק מLegacy..?

כולכם מפספסים את הנקודה לחלוטין...

לא אמרתי לוותר על כל הפרקים ההתחלתיים
אמרתי לראות אותם, אבל אח"כ, אחרי שכבר הבנת שהסדרה שווה משהו. כי הפיילוטים האלה תמיד מבאסים. אם הייתי צריכה לשפוט את TNG לפי הפילוט שלה- חבל"ז.
לא בטוח שהייתי מחליטה מה שהחלטתי. אבל כשחזרתי לפרק הזה אמרתי 'וואללה. אז ככה הכל התחיל...' והנה התשובה שלך, BORG972, ראיתי את טאשה, פשוט אחרי שהיא כבר "מתה".

למעלה