עונות טראקים בנפאל

עונות טראקים בנפאל

אני מעוניין לטוס למזרח בחודש הבא כנראה, חשבתי להגיע גם לנפאל ולבצע טראק, אבל הבנתי שיש עונות מתי העונות לטראקים? האם אפשר לבצע טראק לא בעונה? אשמח לשמוע טיפים המלצות והרחבות על העיניין. תודה רבה

עמית22

New member
קיץ?!

העונות המומלצות לטרקים בנפאל הינן ספטמבר-אוקטובר ומרץ-אפריל. בקיץ שלנו (יולי-אוגוסט) לא מומלץ דווקא!

Yo-man

New member
ביוני-יולי נפאל מוכת מונסונים

הקיץ היא לא תקופה טובה. אביב וסתיו הם הזמן הנכון.

ofcourse

New member
בעניין טראקים

כמה שאהבתי את נפאל ! ההימלאיה ההודית מדהימה ביופיה וכמעט ולא מתויירת. אני ממליץ בחום לטייל בלאדאק וזנסקאר החל מיוני. הימלאיה פראית ומדהימה !!!

Yo-man

New member
אם יורשה לי להסביר במה מדובר

מאחר שטיילתי בשני המקומות, ואכן שניהם מומלצים, אני רואה לנכון להצביע על מספר הבדלים מהותיים. השורה התחתונה היא שהטרק בנפאל יפה יותר, נוח יותר וארוך יותר בדרך כלל (תלוי רק במטייל). אני מתיחס רק לאיזור האנפורנה בו אני טיילתי, אני לא בטוח לגבי באוורסט בייס קמפ, אבל אני מאמין שהתנאים שם דומים - אנא תקנו אותי אם אתם יודעים משהו אחר. הטרק בהודו נעשה באיזור שהישובים לאורכו מועטים ואין בהם תרבות אירוח כמו בנפאל. הלינה היא באוהלים אותם סוחב פרד, בניגוד לנפאל, שם הלינה היא בבתי הארחה של מקומיים. את האוכל בהודו מבשל המדריך/טבח/בעל הפרדות - בנפאל יש מסעדות לכל אורך המסלול ואפילו תה לא צריך להכין. הנופים ברכס האנפורנה משתנים כל יום-יומיים (יום אחד זה הליכה ביער, למחרת עמק צר ועמוק, יומיים אח"כ מגיעים לעירה עם מעיינות חמים, הליכה בשלג, יער שצמחים טפילים חנקו ודיללו, הליכה לצד נהר אפור-טורקיז וכו). בזנסקר מדובר בהרים צחיחים ללא יערות, עם נהר חום מרוב בוץ וללא אטרקציות גיאוגרפיות מלבד הרכס עצמו, שחלילה לאיש מלזלזל בו; תצורת ההרים, הקימוטים שהביאו את צורות גב-הדרקון לחלק מהם, השברים בגבעות - אין שני להם ואין אותם בנפאל. הגיוון בנוף יחד עם הנוחות של גסט-האוס ואוכל יותר מגוון מאיטריות ואורז יום יום, גורמים לי לספר נפלאות על ההימאליה ההודים, אבל להמליץ על נפאל בלי להתבלבל. שתדעו...

ofcourse

New member
יפה אמרת

ובכל זאת זה עניין של טעם. ולמרות הגיוון בנופים באנפורנה (שהוא טראק מדהים), החוויה לא משתוות בעוצמתה להימלאיה ההודית (מה לעשות אני פריק של מדבריות) זה מדבר מדהים עם פסגות מושלגות ושקט מדהים. הייתי עושה את שניהם שוב, אבל ההימלאיה בהודו מס 1

למעלה