עונה 5 פרק 9

זהו? כולם פרשו מהסדרה?

או שהפרק היה כל-כך משעמם שפשוט אין מה לכתוב עליו?

revi 17

New member
פרק 509

טוב אז טרם פרשתי מהסדרה... מה שאני צופה שיקרה כשהעונה תסתיים
הכוונה לחלק השני שלה, לפני הקפיצה בזמן בתקווה שהתעלומה הנוכחית תיפתר.

אז בדיוק צפיתי בפרק עם הקפה של הבוקר ובבואי לרשום סיכום שכחתי את רובו
מה שאומר הפרק לא השאיר חותם! נתחיל...

נואל חזר איזה כייף! הסצינה בבית האגם של משפחת היסטנגס הייתה צפוייה כי זה היה ברור לכולם שזה נואל מתחת לסדינים. מה שיפה פה זה ה"ביטוח"(ראיות לכך שסיפור החטיפה מפוברק) נואל חושש לחייו, מסתבר שהוא גנב את הקלטות והצילומים של אליסון מחדרה של ג'ינה שניות לפני שהבית פוצץ... מה שמעלה את השאלה האם לאליסון היה יד בפיצוץ
.
מה שמוביל אותי לסיום... בחור אקראי מתוודה להיות החוטף? תחבולה של A או של המשטרה?

נמשיך להאנה/קיילב, סוף סוף קיילב חטף בראש מספנסר שאומרת לו שאין לה זכות לשפוט והיא לא יודעת מה עבר עליו אבל בעבר הוא היה שם בשביל האנה והיום הוא מספק לה אלכוהול! עושה רושם שהדברים חדרו לראש (לא באופן שהוא הפסיק לשתות) אבל הוא תחקר את האנה על מה מציק לה, והפך להיות הסוג של החבר שכולנו אהבנו לראות ואף החטיף לזאק אגרוף

זאק ואלה נפרדו והייתה סצינה טובה בין ביירון ואלה... כן לפעמים מותר להנות מסצינות של הדור הבוגר ולא רק השקרניות 24/7.

ספנסר ו2 הג'ינות הייתה סצינה מבדרת, אמילי כנראה מבלה יותר מידי בחברת אליסון כי הנאום שלה לסידני היה לא אופייני לדמותה אבל אהבתי אותו.

אם היו עוד דברים משמעותיים אז שכחתי וזהו לבנתיים
שבת שלום ושקט

נ.ב
התכוונתי לפתוח דיון על "תרבות האונס" בעקבות פרק 508 ואז המבצע התדרדר... אולי בהמשך היום אכתוב, כי העונה אכן הפכה ליותר קודרת במובן הזה שאפילו (כמו שציינתי בעבר) אבא של אליסון וגם לוקאס התייחסו לסיכוי שאליסון נאנסה ע"י החוטף בפרקים הראשונים של העונה.

a silver cat

New member

טוב, אז אחרי שעל שני הפרקים האחרונים לא הגבתי (בין היתר בגלל שהייתי עסוקה בצפייה בחדשות), אני חוזרת לכתוב את דעתי על הפרק הזה

באופן כללי היה פרק טוב לדעתי. אני מרגישה שדברים לאט לאט מתקדמים.

השיחה של טאנר עם ארייה ואלה לגבי עזרא גרמה לי לתהות אם יש מצב שסוף סוף משהו יקרה עם הסיפור הזה וסוף סוף עזרא יצטרך לתת איזשהו דין וחשבון על מה שהוא עשה. זה וכל החקירות שטאנר עושה גרם לי לתהות אם הסדרה משתמשת בטאנר (ובהולברוק) כדי לחשוף לאט לאט את הבעיות והסודות של הסדרה כדי לפתור אותן (או את רובן) עד סוף העונה החמישית, כלומר, לפני הקפיצה בזמן.
לגבי השיחה עצמה, כשטאנר שאלה אם עזרא יצא עם שאנה זה גרם לי לתהות אם עזרא באמת יצא עם עוד מישהי במקביל לארייה בלי שהיא ידעה.

אני שמחה שארייה פנתה לאלה וסיפרה לה על זאק והאנה. ראו במהלך הפרק וגם בפרק הקודם שהיא חושבת לעצמה אם זה נכון או לא מה שהאנה אמרה ושהיא מתלבטת אם לספר או לא. כשארייה התפרצה על האנה לפני כמה פרקים הנחתי שזה קרה כי היא לא רצתה להאמין להאנה ולא כי היא באמת לא האמינה לה וזה מה שארייה אמרה הפרק. ראו שמה שהאנה אמרה כן השפיע עליה ועובדה שהיא כן פנתה לאלה.
בכל מקרה אני שמחה שארייה והאנה השלימו.

ספסנר הפכה להיות המבוגר האחראי בסדרה. לפני כמה פרקים היא העירה לארייה על זה שהיא הייתה עם עזרא למרות מה שהיא עשה להן, הפרק הזה היא באה לדבר עם כיילב כדי שייקח את עצמו בידיים.
כשהיא הייתה בחדר המתנה אחרי שהרופאה שמה לה טיפות עיניים והיא ראתה מטושטש חששתי לרגע שהיא תשלח הודעה לאדם הלא נכון ושמחתי שזה לא קרה. כשהיא ראתה את שתי הג'נות חשבתי לרגע שהיא תעלה את האפשרות שלג'נה יש תאומה אבל היא לא העלתה אותה. ג'נה הייתה חכמה להפנות את האש לאמילי וספנסר כשהיא וסידני נתקלו בהן במרפאה. ג'נה לא פרייארית.
אם כבר ספנסר, המשחק של טרויאן היה קצת מוזר הפרק הזה לדעתי ובד"כ היא שחקנית מצויינת. היו כמה סצנות שהיו קצת אוף לדעתי.
אני שמחה שאמילי גילתה יחסית מהר שסידני היא לא תמימה. סידני מנסה לצמצם נזקים. היא משחקת אותה כאילו היא רק עוזרת לג'נה בגלל העיוורון, למרות שהיא הרבה יותר מזה. אני שמחה שאמילי לא קנתה את זה (או לפחות ככה זה נראה).
ועוד בנוגע לאמילי, איך היא הצליחה לפרוץ ללוקר של נואל בכזאת קלות? ואם זה כל כך קל לפרוץ ללוקרים האלה, למה נואל שומר שם את המפתח של המכונית שלו (זאת שיש בה את ה"ביטוח" שלו מפני אליסון)?
ולמה אמילי וספנסר לא חשבו לעשות העתקים של התמונות ולהחזיר את המקור לנואל (בלי ידיעתו כמובן) הן לא חשבו שנואל ישים לב שהדברים שלו חסרים לו? מעניין מה אליסון יודעת על נואל והאם היא זאת שפוצצה את הבית של ג'נה?

אני חייבת להודות שאני קצת מבולבלת לגבי אליסון והסיפור שהיא המציאה. בפרק הראשון (או השני) אליסון באה לתחנת המשטרה כדי לספר מה קרה לה. ואז היא מקבלת אסאמאס מאיים שגורם לה לשנות את הסיפור. אחרי זה מתברר שמונה שלחה אותו. בכל מקרה אליסון משנה את הסיפור כדי שלא ידעו שהיא והאחרות היו בניו יורק. והסיבה שהיא עושה את זה היא כדי להגן על ארייה. ואני מרגישה שלא הבנתי משהו נכון. אם אליסון משקרת כדי להגן על ארייה, למה זה נראה כאילו לבנות האחרות העניין לא חשוב ורק לאליסון אכפת שהשקר יישמר. האם לאחרות לא אכפת מה יקרה עם ארייה? ובכלל, למה להסתיר את מה שארייה עשתה? היא לא ביצעה שום פשע, זאת הייתה הגנה עצמית. למה השקרניות לא הולכות ומספרות את האמת למשטרה? ואם אליסון משקרת כדי להגן על ארייה למה היא התכוונה מלכתחילה לספר את האמת (לפני שהיא קיבלה את ההודעה המאיימת)? ואם אליסון לא מגנה על ארייה אז למה היא ממשיכה לשקר? היא לא יכולה להסביר לשוטרים שהיא קיבלה הודעה מאיימת ולכן המציאה סיפור חדש? אמנם היא לא נחטפה אבל היא כן ברחה ממישהו. היא כן מרגישה מאויימת וכן קרה לה משהו. למה להסתבך עם השקרים האלה בכלל?

אשלי אמרה לאליסון שהמשטרה מצאה את מי שפרץ לבית שלה אבל בתחנת המשטרה הבחור דיבר על זה שהוא חטף את אליסון. אני פספסתי משהו או שהמשטרה חושבת שמי שפרץ לבית של האנה זה אותו אחד ש"חטף" את אליסון? היה ברור שזה לא יהיה נואל. מעניין מי זה הבחור הזה ואם A מעורב בעניין.
מעניין מה אליסון תגיד.

אגב, איפה מונה? פרק קודם היא גם לא הייתה, או שזה היה פרק לפני. היא אמורה להיות דמות ראשית, למה לא מראים אותה יותר? היא אחת הדמויות הטובות יותר בסדרה.

a silver cat

New member
אמרו

שבין העונה החמישית לשישית יש קפיצה קדימה. אני לא יודעת כמה שנים (או חודשים?) זה יהיה.

יסמין@

New member
תודה על ההסבר
אם הם מתכוונים

למתוח את העלילה לעוד כמה עונות, אז באמת כדאי שתהיה קפיצה בזמן. השקרניות כבר מזמממממממממממן לא נראות (ולא מתנהגות) כמו תלמידות תיכון.

a silver cat

New member
נכון

ממש קשה לי להאמין שספנסר בתיכון מבחינת מראה. גם אמילי לא ממש נראית בתיכון. האנה היא גבולית ורק ארייה נראית יחסית צעירה. אליסון נראית צעירה אבל זה כי סשה עצמה רק בת 18.

יסמין@

New member
בדיוק

זה לא רק המראה של פניהן, אלא גם האיפור שלהן (שכמובן מאוד מבגר אותן) והלבוש (לפעמים הן ממש לבושות כמו דודות... כמו נשים בוגרות כאלה). וגם כל ההתנהגות שלהן - הן נוסעות ושוהות בכל מיני מקומות, וכאילו לא צריכות לתת שום דו"ח להורים. כמעט לא רואים אותן לומדות או מתכוננות לבחינות או אפילו סתם קוראות משהו או כותבות שיעורי בית. בקיצור, עדיף שיהיו כבר בגילאי 20+ ויחיו מחוץ לבתי ההורים, ואז הכל יהיה יותר אמין.

a silver cat

New member
מסכימה איתך

בקשר ללימודים למשל, בעונות האחרונות בקושי מראים אותן בתוך הכיתה. בעונות קודמות זה היה שונה. בעונות קודמות בכלל הראו אותן יותר מתעסקות עם לימודים, בעיקר את ספנסר.
בעיניי מה שמוזר זה הקטע עם המכוניות. כל פעם שמישהי מהן צריכה מכונית יש לה. כאילו שההורים שלהן לא משתמשים במכוניות שלהם והן פנויות לשרת את השקרניות מתי שהן צריכות.

יסמין@

New member
בקשר להסתבכות בשקרים

לא סתם המילה "שקרניות" נמצאת בשם הסדרה ומילה זו היא המאפיין המרכזי של 5 החברות. הן שקרניות: הן משקרות להורים, למורים, זו לזו, למשטרה. הן כל הזמן משקרות, גם כשנראה שאין צורך בכך ושזה רק מקשה ומסבך.

הן הרי היו יכולות לפתור את הכל כבר מזמן: הן קיבלו כל כך הרבה מסרים מA, הן קיבלו לא רק אסאמאסים אלא גם אימיילים, מכתבים, סרטונים ודרכי תקשורת נוספים (למשל הדגשת האות A בטקסטים שונים). הן יכלו להראות את הכל למשטרה! הרי כבר בוצעו באיזור מגוריהן כל כך הרבה רציחות שחלקן לא מפוענח, חשבו שאליסון נרצחה ועכשיו היא אומרת שנחטפה - מכל מקום היא נעדרה במשך שנתיים, היו פיצוצים שונים ועוד. ברור שמשהו לא טוב קורה שם. הן נעצרו על ידי המשטרה בכל כך הרבה פעמים. גם ההורים שלהן היו מעורבים בעניינים שונים, למשל אימא של האנה שהואשמה ברצח. ועוד ועוד. אם כל פעם שהיו מקבלות מסר מA היו מביאות אותו למשטרה - זה היה עוזר מאוד לפתור את התעלומות.

חלק מהכוח של A עליהן נובע ומבוסס בדיוק על כך שהן מסתירות! שהן משקרות! שהן מסתבכות בעוד ועוד שקרים. לא רק אליסון, גם ארבע החברות האחרות. זה נראה כמעט שבלי כל השקרים האלה לא תהיה סדרה, התעלומות השונות יפתרו ואז זהו. כנראה שיוצרי הסדרה רוצים למתוח אותה עוד ועוד ועוד, הרי יש עוד 2 עונות וחצי!

בקיצור, נראה לי שיהיו עוד ועוד שקרים, עוד ועוד סודות, עוד ועוד עלילות מפותלות. באמת מתחיל כבר להימאס...

a silver cat

New member
אני מבינה את העניין הזה

וזה שזה חלק מהסדרה. מה שלא הבנתי זה למה אם השקר של אליסון אמור להגן על ארייה אז רק לה אכפת לשמור עליו ולאחרות לא. לא הייתי בטוחה אם השקר הוא כדי להגן על ארייה ואם כן אז למה רק לאליסון אכפת לשמור עליו.
לפרק האחרון

אבל בפרק האחרון ארייה אמרה לספנסר שאם יתברר שהסיפור של החטיפה לא נכון אז זה יכול להוביל לזה שיגלו מה שקרה בני יורק אז כנראה שלפחות לה כן אכפת ממה שיקרה אם השקר של אליסון ייחשף

יסמין@

New member
אליסון היא דמות

די אניגמטית ולא ברורה. המניעים שלה לא ברורים, לא ידוע מה באמת קרה בשנתיים שהיא נעלמה וחשבו שהיא מתה וכו'. עוד לפני שהכל התחיל היא הייתה מסובכת בשקרים ובתככים שונים. אני לא בטוחה שהמניע המרכזי שלה בשקר הוא להגן על אריה, יש לה בוודאי מניעים אחרים, אגואיסטיים יותר.

אריאה כמובן מאוד מפחדת שיגלו שהיא הרגה את שאנה, למרות שזו הייתה הגנה עצמית ובכך הצילה את כל החברות וגם את עזרא. לשאר החברות כנראה כבר נמאס מכל השקרים של אליסון. הרי השקר שהיא נחטפה וכו' - לא קשור להגנה על אריה.

לא ברור לשם מה אליסון שיקרה בנוגע לחטיפה, וזה רק גורם לה להסתבך בעוד ועוד שקרים כדי שלא יחשפו את השקר הראשוני - שהיא לא נחטפה. היא כנראה לא רוצה שידעו מה קרה במשך השנתיים שהיא נעלמה ונחשבה למתה, ולכן מצאה סיפור כיסוי: שהיא נחטפה. מעניין שהחברות לא שואלות אותה מה באמת קרה. ומוזר שהן לא מסתכלות היטב בתמונות של נואל על התקופה ההיא - אולי יוכלו ללמוד משהו על מה באמת קרה לאליסון. אם זה בכלל עוד מעניין מישהו/י.... כולל את החברות וכולל את קהל הצופות/ים...

a silver cat

New member
אני אוהבת את ההסברים שלך

הם הופכים דברים לברורים יותר.

באמת היה לי מוזר שאליסון רק רוצה להגן על ארייה. זה לא מתאים לה. חשבתי שהיא עשתה את זה כדי להגן עלייה רק בגלל שככה זה הוצג ע"י אליסון. לפי מה שהיא אומרת אם יתברר שסיפור החטיפה לא נכון אז זה עלול להוביל לגילוי האמת על מה שארייה עשתה. אז גם אם אליסון לא אומרת את כל האמת ויש לה סיבות אחרות להסתיר מה קרה לה עדיין יש משהו בזה שחשיפת השקר שלה עלולה להוביל לחשיפת האמת של מה שקרה בניו יורק. אבל עכשיו אני חושבת שיכול להיות שהשקרניות האחרות (חוץ מארייה) לא דואגות מזה שהאמת על מה שקרה בניו יורק תתגלה כי הן יודעות שארייה עשתה את מה שהיא עשתה מהגנה עצמית.

אין ספק שאליסון היא דמות מורכבת. יש משהו במה שאת אומרת שיכול להיות שהיא לא רוצה שיידעו איפה היא הייתה בתקופה שהיא נחשבה "מתה" ולכן היא ממשיכה לספר את השקר של החטיפה.

such an angel

New member
פשוט שהתעממתי..

פרק משעמם, לא מעניין כמעט ובכלל..
מה שכן יש לי להגיד זה על הכוכבת שלי - ספנסר

&nbsp
אני אוהבת את העימותים של ספנס עם אלי כי היא היחיייייייידה שאומרת לאלי כל מה שהיא חושבת ! היחידה שיש לה את האומץ להתעמת איתה.
בניגוד לשאר ש.. אריאה אומרת בעקיפין , אמילי מסכימה עם כלל דבר שלה והאנה מעדיפה לפלוט את זה בזמנים שהיא שיכורה.
&nbsp
עוד משהו שיש לי להגיד עלייה שהיא המבוגר האחראי היחיד שקיים שם, לעצמה, לטובי, לאחותה, למשפחה ולחברות שלה. תמיד ובכל מקום
וטוב שיש אותה.
&nbsp
אין לי מה להגיד עוד, פרק משעמם.. חבל..

למעלה