עונה 5, פרק 8

daimond1

New member
האמת שהפסקתי לראות מהפרק

השני....החדשות החליפו את הפרקים, לי באופן אישי אין חשק לצפות בסידרה.....
אני אחכה לצבור עוד מספר פרקים ואצפה בכל יחד.

ממש מבינה אותך

תמיד אפשר לפתוח שרשורים נוספים בהמשך.
בתקווה לימים שקטים יותר
וsuch an angel שכרגע נמצאת שם, תחזור אלינו במהרה

daimond1

New member
שהחיילים יחזרו לשלום, בריאים

such an angel

New member
אז עוד אפטרון בבית ויצא לי לראות את הפרק

טוב אז שחררו אותי היום הביתה, אחרי מאמצים רבים,
אחריי שאני ערה מעל 30 שעות, אבל לפחות עכשיו לילה שאפשר ללכת לישון
רק רציתי להראות קצת נוכחות בפורום...ואם כבר אז גם להגיב על הפרק

דעתי על הפרק:
טוב לדעתי היה פרק פשוט מעולה ! הוא התנהל בצורה מושלמת !
הוא התחיל פשוט טוב, היתה לו התנהלות מעולה והוא הפך לקריפי מסצנה לסצנה.
אני פשוט חייבת לציין לטובה את טרויאן, סשה ואשלי ( ספנס אלי והאנה ) שכישורי המשחק שלהם פשוט מצויינים ! כיף לראות אותן על המשחק ביחד/ לחוד .
כל אחד לבדה עושה עבודה מעולה !
אבל ללא שום צל של ספק - לדעתי ה-שחקנית הכי טובה על הסט היא ספנסר ואני לא יכולה להפסיק להגיד את זה כי כל פרק היא מפתיעה אותי מחדש !

סצנה של אריאה עם רונדה היתה טובה, אריאה יכלה להפגין כישורי משחק קצת גבוהים יותר אבל בסדר..
חחח הרונדה הזו פשוט הורסת אותי מצחוק איך היא משחקת אותה ערסית מהשכונה וזה פשוט יושב עלייה כלכך טוב היא מגישה את זה מעולה !

סצנה שהייתה במבטבח הייתה מפחידה בקטע אחר ואני כלכך פחדתי שהתחילה לכאוב לי הבטן!
הייתי במתח מטורף ובאמת לא ידעתי מה לחשוב שהולך לקרות.
ואז - כשאלי גילתה בסוף הפרק שזה היה נואל ? ולסתם ? כאילו מה ? מה חשבת לעצמך חוצפנית קטנה!
הייתי בהלם , אלי נחש פשוט נחש לא תשתנה לעולם !
לא הבנתי אבל
אלי אמרה שהיא עשתה את זה לאשלי מרין כי היא "הייתה צריכה מישהי חשובה"
למה הכוונה?

|@כשזאק נכנס להאנה למכונית היה בי פחד עצוםםםםםם שהוא הולך לאנוס אותה, ופחדתי שיראו סצנה כזו שהוא תופס אותה בניגוד לרצונה (מבטיחה שהייתי בוכה !)
אני לא מבינה מה הוא חושב לעצמו..

והאנה שלי, מסכנה שלי
עוברת כל כך הרבה, אף-אחד לא מבין אותה. ואתם נהיה כנים ? אפילו לא מנסה! בד"כ מי ששותה ככה כמו האנה, זה רק מסיבות של צער/כעס/ עצב וזה סתם בשביל להעסיק את הראש ולהעביר את הכאב ואני כלכך מבינה אותה !
מהפרק הראשון היא הדמות שאני מחוברת אלייה הכי הרבה ומכעיס אותי לראות את היחס שהבנות נותנות לה ב3-2 פרקים האחרונים. פשוט נוראי..

סצנה מצויינת הייתה באורווה וכרגיל - ספנסר החכמה, המחושבת, אין עלייה באמת שאין.
אני חושבת שאם אריאה ואמילי היו שם הן פשוט היו סתם מתחילות לצרוח כי הן ידועות ככאלו שפשוט אוהבות להכניס את עצמן לפחדים ולמצבי לחץ ( כמוני
)
פשוט סצנה מעולה ומטריף את השכל הזריזות הזו של A לעשות הכל בכל מקום בכל זמן..
לדעת הכל ! אחח...

אני-שונאת-את-אריאה. מאיפה האומץ לצאת ככה על האנה ?! ווואו כמה שהיא עיצבה אותי!
פשוט הסתכלתי על המסך והייתי בהלם מהאטימות האין סופית שלה.
אין שהיא עם עזרא הזה נדפקת לה הקופסה !!!
אריאה הוכיחה את עצמה, כמישהי שהיא ממש לא חברה כשאפילו להקשיב לה היא לא ניסתה.
היה לי עצוב לראות את הסצנה הזו כי האנה נמצאת כבר במצב שאין לה לאן לפנות.
וד"א כיילב עם כמה שאהבתי אותו, נהיה ממנו ילד רחוב והוא רק משפיע עלייה לרעה
הלוואי והיא ו... טראביס יהיו יחד

ועכשיו גם אני - ממעריצי ספובי, כאלה מקסימייייים ביחד ! אוהבת אותם ואת הסצנות שלהם.
תותחים ויפים יחד

סצנת הסיום הייתה מעניינת ומפחיד לדעת כמה שA פשוט לא נורמלי ולא מפסיק לחשוב על עוד ועוד דברים וכל פעם אחריי פרק להגיד - איך ? מה ? רגע, מה ? או פשוט לחזור על סצנות פעמיים..

ורק אותי ה.......מוזיקת כנסייה הזו מלחיצה וגורמת לצמרמורת ?

לילה טוב ושקט חברים, אוהבת ומקווה שהשגרה תחזור בקרוב.
אני לא בבית לצערי הסופש, אבל אני אנסה להיות כמה שיותר בפורום..
שבת שלום !

הרשמת אותי

אחרי שלושים שעות ערות, את צופה בשקרניות? מדהים. אני במקומך הייתי נוחתת במיטה ולא קמה יומיים!
מקווה שפעם הבאה שתכתבי זה יהיה אחרי שהמלחמה תגמר!
תשמרי על עצמך וסוף שבוע מוצלח ושקט

יסמין@

New member
תשובה בנוגע לאליסון

קודם כל רציתי להעיר, שזה מאוד מוזר שאליסון אמרה זאת. כלומר, אם היא באמת עשתה זאת - לשם מה לספר לחברותיה? לשם מה לגרום להן לכעוס עליה ולפקפק בה ובמניעיה ולפקפק במה שקורה לה וכו'?

אם אכן נכון שאליסון היא זו שיזמה את חדירת הדמות עם הסכין יש לכך סיבות טובות. היא מרגישה שלא מאמינים לה ולסיפור שלה על מה שקרה בשנים שנעלמה. היא רוצה להוכיח שאכן רודפים אותה, שמנסים לרצוח אותה. נוסף לכך, זה לא רק שהיא עצמה אומרת שמנסים לרצוח אותה, אלא עכשיו יש לה עדה: אימא של האנה היא העדה לכך שזה אכן קרה, שמישהו חדר הביתה עם סכין. ואליסון חשבה כנראה שאימא של האנה תיחשב לעדה מהימנה ואמינה בעיני המשטרה. כמו כן, עכשיו מאיימים לא רק על אליסון אלא גם על אימא של האנה. ואליסון אולי חשבה שהמשטרה תתייחס לכך ביתר רצינות ותרצה לתת הגנה משום שאימא של האנה כאילו "חשובה" יותר ממנה. נוסף לכך, זה גרם לכך שאימא של האנה עוד יותר בצד של אליסון.

אבל החלק עם המשטרה לא כל כך עזר לאליסון, משום שהחוקרת המשיכה להתייחס אליה בחשדנות ולחקור אותה. וכמו שאימא של האנה אמרה: את מאשימה את הקורבן.

revi 17

New member
508

מבחינתי פרק סביר פלוס אני נותנת לו 4/5 ולא רק בגלל חיבתי לספובי

נתחיל מסצינת הפתיחה
ממתי הפכנו ל-GLEE ??? אני מצאתי את הסצינה מגוחכת ואמרתי לעצמי "תעשו פרק מיוזיקל בעתיד (הרי הקאסט הוא ברובו מוזיקלי) ולא סתם קטע זימרה לא קשור!".

יש לי יחסי אהבה/שנאה עם החוקרת טאנר (שנאה במובן הטוב של המילה), היא בניגוד לבלשים והשוטרים המושחתים ברוזווד מפעילה את ראשה ומוצאת חורים בסיפור החטיפה שאליסון המציאה. אנחנו בתור צופים יודעים שיש דברים בגו... אליסון כן עברה חוויות לא פשוטות במנוסה שלה כי אכן יש ישהו שמעוניין במותה ומה עבר עליה במשך שנתיים אכן בגדר תעלומה! אבל אליסון היא קטינה ואי אפשר לחקור קטינים ללא נוכחות הורה! הרי כל מה שנאמר לא יהיה קביל בבית משפט!
אז בתור בלשית מהטופ אתם מצפים שהיא תדע זאת.
ובגלל זה אהבתי את התרעומת של אשלי מרין באומרה "תפסיקי להאשים את הקורבן!" (לא במילים האלה, אבל אתן מבינות למה הכוונה).

ונעבור לאשלי ואליסון או במילים אחרות ל"תחבולה" של אליסון
הרי הבלשית טאנר עלתה על עקבותיה, אמא של אמילי לא השתכנעה, אז צריך פאטי מאמין שיתמוך באליסון "הקורבן". מהסצינה הראשונה אתן רואות איך אליסון משחקת את הקורבן, מפעילה מניפולציה רגשית אז לא הופתעתי שהיא אמרה שזה היה נואל... טוויסט טוב אבל לצערי צפוי! גם הדינמיקה של השתיים היה טובה.

ממש לא אהבתי את הדרך בה השקרניות התייחסו להאנה!
מצד שני אני גם לא ממש אוהבת את העלילה האינדוידואלית שנתנו להאנה העונה. אני יכולה להבין "משבר זהות", אני יכולה להבין "לשתות את הצרות כדי לשכוח"... אבל השקרניות צריכות להתעורר ולהתערב! הם כבר הבינו שיש בעיה, אליסון אפילו נתנה לה הזדמנות לדבר, אבל כשהיא כבר באה ופותחת את אשר על ליבה (זאק שאני אתייחס אליו בהרחבה בהמשך) הם מאשימות את הקורבן! היית שתוייה, לא פירשת את הסיטואציה נכון וכו'.

לפני הדיון על זאק בואו ניתייחס קצת לקיילב. למה חזרת? לא באמת עכשיו, מרבית הצופים של שקרניות בכלל לא צפו ברייבנסווד מבחינתם הם שינו את האופי של קיילב ב180 מעלות הבחור נמצא בנתיב מסוכן של שתייה למוות והכל בגלל משהו שלא מעניין אף אחד! אז הוא ראה רוחות
וכמעט מת ?בספין אוף שלו למי איכפת?!? עכשיו הוא הופך לעצלן, פרש מהתיכון, שותה כל היום, בלי עבודה או משמעות לחיים אין לו תכלית קיום. מרבית הצופים זוכרים אותו כבחור רציונלי שעזר לשקרניות בזכות קישורי המחשב שלו עכשיו הוא סתם פאטתי! אני מתוסכלת מהעלילה שנתנו לו... אני מבינה את הנסיבות שהובילו אליה אבל שמישהו יתעורר שם (ספנסר? טובי?) כי הוא צריך לשפור את רגשותיו להתעמת עם הבעיה ולצאת לדרך חדשה, כי כרדע הוא סתם נער ששותה ושורף זמן מסך על שטויות! אפרופו נער איך הוא משיג את כל האלכוהול הזה? מן הסתם תעודה מזוייפת אבל בניגוד לארצינו המתקדמת

שם מכירת אכוהול היא מגיל 21 אז אני מוצאת גם את הסיטורציה הזאת מגוחכת.

זאק והאנה! עוד עלילה על בחור מבוגר שמתחיל עם קטינות
לא נמאס להם לגרום לנו לחלחלה! בחור בשנות השלושים לחייו מתחיל עם קטינה שניכר ששתתה (הוא אפילו העיר על כך) נכנס לה למרחב הפרטי ללא רשות, נוגע בה מעיר הערות גסות ותוך כדי כל הסיטואציה האנה מאשימה את עצמה! החצאית קצרה מידי. זאת כתיבה מעולה!
באמת ח-ח ליוצרים שנגעו בסיטואציה הזאת בכבוד, כנל גם לגבי הערות מצד חברותיה שמאשימים את הקורבן! אנחנו בתור צופים היינו אמורים להזדעזע מהסיטואציה ומהדרך בה נהגו חברותיה... שבחרו להאשים את הקורבן כי זה מה שקורה בדר"כ! זה לא צודק ועצם העובדה שהרגשנו לא בנוח לאור המצב אומרת הרבה עלינו בתור צופים.
מצד אחד כשחושבים על זה, הצופים (מעריצי הסדרה) לא הפנימו או הבינו את מהות הבעיה (creepy older guy) בסיטואציות כאלו עם עזרא או רן לצרוך העניין... למה אתם שואלים? כי הם דמויות אהובות יותר על המעריצים! אז אם ניקח דמות לא ראשית (ראנדומלית אפילו) ונשליך עליה את כל מה שלא בסדר בעולם אולי המעריצים יבינו! אני רק אציין שזאת עלילה שלקוחה מהספרים עם טוויסט, כי ששם החבר של אלה התחיל עם אריה.

ברשותכם אני אפתח דיון מעמיק יותר על הנושא (rape culture תרבות האונס) אח"כ ואשמח לשמוע פידבקים וזוויות ראיה שונות.

מיותר לציין שאריה כרגיל עצבנה אותי בתגובה שלה "את הבעיה האנה את תמיד הבעיה!" אפילו רציתי שביג רונדה תכה בה
היא דמות שהופכת מרגע לדודלי ליותר פאטתית וחסרת עמוד שדרה וכנראה שיש סיבה שהיוצרים רוצים שנשנא אותה. לפחות היא השיגה קצת מידע!

ספנסר ואמילי בחוות הסוסים (בסצינה אקשן כביכול) היתה מוצלחת ומן הסתם A השתיל שם את הכובע של מליסה וניכר גם לפי סצינת הסיום שהוא שם משהו בכורסה האדומה בחדרה של ספנסר ... מישהו מהמר על כלי הרצח של גב' ד?

אז מה המידע שגילינו... שיש מצב שאליסון ובת'אני הן בנות דודה? כרגע יש לי תרחיש משלי לסיטואציה אז אבחר להאמין שהתשובה היא לא!

ספובי אולי ילדים בני 18/19 אבל מתנהגים כמו זוג נשוי
ופיתוח דמויות "officer toby" היה משב רוח מרענן! האמת לא צפיתי את זה אבל חבריי אומרים ש 419 היה foreshadowing אות מבשר עתיד כי שם טובי היה בלש והנה הופה הוא התגייס לשירות המשטרה

בגדול הפרק היה כתוב טוב, עשוי טוב, העלה כמה נק' למחשבה... ואם פרק גורם לי לחשוב ולנהל דיונים בעקבותיו זה פרק מעולה! ואין אחד שלא צעק/התלהם על מה שראינו בין זאק להאנה דבר שהוביל לדיאלוגים רבים

אז שבת שלום ושקט!

יסמין@

New member
אכן תרבות האונס

* גבר מבוגר מתחיל עם קטינה, מעיר הערות מיניות, שולח ידיים, נוגע, נותן את מס' הטלפון, נכנס ללא רשות למכונית שלה ויוצר אווירה מאיימת
* האנה מייד חושבת שהחצאית שלה קצרה מדיי - כמו בהרבה מקרים, הבחורה מאשימה את עצמה. היא גרמה לו להתנהגות הזו משום שהיא התבלשה לא צנוע. מטרידים ואונסים גם נשים שמכוסות לגמרי וגם כאלה שלובשות כיסויי ראש ורעלות. זה לא קשור ללבוש! וחוץ מזה, לאישה יש זכות להתלבש ככל העולה על דעתה וזה עדיין לא נותן לגיטימציה ורשות להטריד אותה וחמור מכך
* התגובות של החברות: אולי פינטזת? היית שיכורה, אולי לא הבנת? אולי את מגזימה? אם תספרי תגרמי נזק ואז לא תוכלי לחזור בך.
* התגובה של אריה: את הזמנת אותו למכונית שלך? את פיתית אותו? את תמיד אשמה בהכל! גם לא האמינה לה שזאק התחיל איתה וגם האשימה את האנה בפיתוי של זאק!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
ומסכימה מאוד בכל הנוגע לכיילב. מה הוא חושב לעצמו שהוא מביא לה בקבוקי אלכוהול? כל מה שהם עושים ביחד זה לשתות. הם גוררים אחד את השני למטה למטה למטה. וחבל.

למעלה