עונה 5, פרק 4

עונה 5, פרק 4

לזריזות שבינינו - השרשור הזה הוא בשבילכם.

לא לחסוך מאיתנו מילים. לכתוב הכל - וכמה שיותר

צפיה מהנה

noam239

New member

פרק לא משהו בכלל.. האמת שממש השתעממתי. אני מרגישה כאילו הסדרה ממש נמרחת.. חשבתי שיהיה מעניין ברגע שאליסון תחזור אבל לא יודעת משעמם. הם לא ממצים את החזרה שלה, אני דווקא אהבתי את זה שהיא הייתה הביצית בפלאשבקים איתה בעונות הקודמות. עכשיו שהיא לכאורה הקדושה המעונה קצת מעצבן. ודי אני חושבת שאריה צריכה למצוא מישהו אחר, מספיק עם אזרא. מהעונה ה-1 תקעו אותה איתו חאלס. שמרלין תשים אותה עם בחור חדש לשם שינוי!. בפרט אחרי מה שהוא עשה לי עם אליסון ,זה יהיה כל כך מטומטם אם היא תסלח לו זו הזדמנות למישהו אחר קצת רעינון. פרק 100 צריך להיות טוב הבנתי אני מקווה שהסדרה תשתפר כי חבל שהם פשוט מושכים את זה סתם.

revi 17

New member
504

טוב כמו שחשדתי לפני שבוע גם פה מדובר בפרק בינוני ומטה ואפילו בחלקו גובל בטמטום!

נתחיל במה שאהבתי

הדמות של קנת' בפרקים האחרונים היא משב רוח מרענן! הוא דמות חביבה עם רבדים, משתלח בבנו ומנסה להיות שם בשביל ביתו. בפרק הזה הוא סוף סוף העלה את הבדיקה הגופנית (ונרצה או לא אבל כשמדובר בחטיפה ממושכת של נערה המוח הולך למקום אפל וחושב על אונס), הוא כמובן לא יודע שאליסון בדתה את הסיפור אבל הבדיקה הגופנית חשפה לנו הצופים סוג של עלילת משנה חדשה... צלקת שנעשתה ע"י סכין על הירך של אליסון! ועכשיו נשאלת האלה מתי זה קרה ובאילו נסיבות

מה שאומר עכשיו זה רק דיון שערכתי בזמנו עם חברה אין בו שמץ של אמת!!! לאחר הפלשבק בפרק 203 (אם זכרוני אינו מטעני הפעם הראשונה שראינו את אליסון מזילה דימעה), אליסון אמרה משהו בסגנון שאין מספיק מנעולים על דלת חדרה ובאותו זמן ג'יסון ערך מסיבה. אני וחברה שלי תמיד חשדנו בסצינה הזאת והעלינו השארות אולי מישהו ניסה לאנוס את אליסון ואולי יש בקטעי הוידאו של המועדון הידוע לשימצה NAT איזה סצינת אונס
נכון הסידרה פונה לבני נוער ונחשבת כגילטי פלז'ר לאנישים בטווח גילי
אבל אולי בגלל שאני וחברתי התחלנו לצפות בסדרה כשהיינו באמצע שנות העשרים של חיינו ופשוט רצינו מימד אפל יותר לסדרה

קיצר אני לא אומרת שאליסון נאנסה אבל הצלקת שעל הירך אכן מסקרנת אותי כי בניגוד לאחרים אני אוהבת דמויות מורכבות ואליסון היא אחד הדמויות היותר מסקרנות ומעניינות לצפייה בשקרניות! (לעניות דעתי כמובן).

עוד אהבתי הפרק זה העובדה שהשקרניות מתעלמות או חוששות מאליסון. זה לא מרגיש להם כמו פעם וכל אחת תופסת סוג של מרחק. ומצחיק שמכולן הראשונה שעונה לה היא האנה... שחזרה לגנוב מחנויות
גם כן משבר זהות!

ונעבור לחלקים המעצבנים בפרק שגרמו לי ROLL MY EYES כי ראבק כמה היוצרים יכולים לעשות המצופים צחוק!
נתחיל מעובדה שאליסון החסירה שנתיים של לימודים ועכשיו באורח פלא היא אמורה לחזור לכיתה י"ב? זה לא שראינו אותה משלימה חוסרים או משהו בסגנון כדי לחזור להיות תלמידה מן המניין בפרק הבא.
נמשיך עם העובדה שמונה מודיע ששאנה חזרה לג'ורג'יה ובסצינה עוקבת אריה עושה חיפוש בגוגל וצופה בהלוויה שלה. כאילו מה אף אחד לא מדבר איתה (פרט לג'נה שחוזרת בפרק הבא.. יש!)היא הייתה בנבחרת השחייה בטוחני שהיו לה חברים... ואז קוברים אותה??? ואף אחד לא מדבר על זה

היוצרים גורמים לפיטר להיראות יותר ויותר חשוד... שמישהו יצרח "רד הרינג" אהה כן אני כבר אמרתי לכם
אז כל הקטעים האלו ממש מעצבנים אותי! וחבל כי הוא בתור הרוצח של גב' ד היה יכול להיות מעניין.
כל שאר הסצינות גרמו לי לחרוף

ראיתי את הפרק עכשיו ואני לא זוכרת כלום...

נתחיל מהדבר הכי מעניין ומטריד - מה זו הצלקת הזו על הירך של אליסון? היא הבטיחה לאבא שלה ששום דבר 'כזה' (משמע אונס) לא קרה לה, אבל היא גם בכתה תוך כדי, למה לה לבכות אם היא בעצם לא נחטפה ולכן אין לה מה לחשוש מבדיקה גופנית?
מה קרה לה? מה ומי גרמו לצלקת הזו והאם היא נאנסה? (לא ממש הגיוני כי סביר להניח שעשו לה בדיקת אונס, ונורא בקלות היו מגלים אם היא נאנסה, אני יודעת את זה מסדרות פשע..)

ארייה מטומטמת שהיא חזרה לקשר עם עזרא, ועוד מספרת לו שהיא הרגה את שאנה?! הוא יכול לכתוב על זה בספר שלו! טיפשה! לא להאמין שבתחילת הסדרה היא הייתה הדמות האהובה עליי(אבל בואו נודה בזה- היא תמיד הייתה העיפרון הלא מחודד מבין הבנות..)

לא הבנתי למה ספנסר מבקשת מהבחור הזה שיעזור לה בחצר, כאילו, לא ראינו אותו איזו עונה שלמה וגם כשהוא כן היה, הוא לא היה משמעותי..
ומה הקטע של הרעל עכברים שהיא מצאה? זה היה ברור שגברת ד' לא מתה מזה..
מפחיד שספנסר ואמא שלה מפחדות שאבא שלה הוא זה שרצח את גברת ד', לא הייתי מסוגלת לגור איתו באותו בית עם חששות כאלה..
ולמה גברת ד' הלכה למשטרה להגיד שהיא חושבת שספנסר קשורה לזה? היא הרי ידעה שזה לא נכון! למה לה?
והקטע עם זה שאמא של ספנסר עכשיו ב'ספא' ממש מפחיד! אני ממש מקווה שהיא לא מתה או משהו.. נראה לי מוזר שהיא פתאום תעזוב את ספנסר עם כל החששות שיש לה..

הסצנות עם אמילי, פייג' והמיותרת היו משעממות ומיותרות...

משבר הזהות של האנה דווקא מעניין אבל חבל לי שהיא מתחילה לגנוב שוב.. היא עוד תגיע למקומות לא טובים, והיא דווקא אחת הדמויות שנשארו יציבות למרות הכל. לא ברור לי למה היא כזו שפוטה של אליסון, אליה היא תמיד הייתה ממש ביצ'ית, היא ממשיכה להיות ביצ'ית אליה ומכריחה אותן לשקר והיא הולכת אחריה בעיניים עצומות!
אה והיא גם בכלל לא עשתה ממש שינוי, כששאלו אותה אם לעשות את הבלונד הרגיל חשבתי שהיא תצבע לצבע אחר אבל זה נשאר אותו דבר רק קצת יותר קצר!

לא ברור לי למה מונה ממשיכה לרצות לנקום באליסון, כאילו ברצינות? עברו שנתיים! גרמת לה להיות נעדרת מתה במשך שנתיים, זה לא מספיק לך?

ולמה שאלי תחזור לבי"ס?! עוד שנייה נגמרת השנה והיא אחרי טראומה רצינית!

פרק מוזר ולא מקדם במיוחד..

revi 17

New member
סתם לידע כללי...

בדיקת אונס רלוונטית לאחר המעשה! הכוונה כעבור זמן לא מבוטל של ימים הראיות מאבדות משמעות... וכל מה שהבדיקה יכולה לקבוע בוודאות זה אם אליסון בתולה או לא. ואנחנו יודעים שהיא לא!

מה שכן קראתי בטמבלר השערות שאנשים חושבים שמי שפגע באליסון זאת הייתה אריה מפרק 313 הסצינה שהיא כלואה בתוך קופסא ברכבת ובעזרת מברג פוצעת מישהו/י
הדבר לא הגיוני מכמה סיבות:
1. כי אריה דחפה את המברג משמע הפצע צריך להיות עמוק בתוך העור לכן הפצע החשוד שהראו לנו על ג'יסון בפרק 314 יותר מתאים לסיטואציה.
2. החתך על הירך או רוחבי ונעשה ע"י סכין (זה משהו שכן אפשר לדעת ורופאים פתולוגים של חקירות משטרה אכן ודים וצריכים לזהות כלי נשק... ולכן אני אבחר להאמין לו
).

מחדדת את מה שניסיתי להגיד

כמובן שראיות מאונס נעלמות כעבור זמן מסוים, אבל ברמה היותר גרפית אם לדייק- ניתן לבדוק אם נעשתה חדירה בכוח, יש סימנים שמעידים על כך, ולכן, יכלו לבדוק האם קרה לאלי משהו כזה.

לגבי ארייה- אני לא חושבת שזו היא בגלל שארייה חתכה את מי שכלא אותה בארון, למה שאלי תכלא אותה בו ולמה לה בכלל להיות על הרכבת?

היה פרק

ממש ממש משעמם. כל כמה דקות הסתכלתי על הדקות שצפיתי וכמה עוד נשאר לי עד סיום הפרק. כל הנקודות הועלו פה לפניי.
ברור לגמרי שפיטר לא רצח את ג'יסקה ולו רק לאור העובדה שגורמים לנו לחשוב שכן. כנל לגבי המסרונים, כל הזמן נראה שהנה A חוזר לכתוב להם, אבל לא.
הסדרה לגמרי איבדה כיוון. פרקים שלא נגמרים עם עלילות מופרכות לחלוטין.
ולחשוב שיש עוד שתי עונות, שאין להם רעיונות חדשים והסדרה כבר בדרכה למטה....

למעלה