עונה 5 פרק 10

a silver cat

New member
דעתי על הפרק

טוב, אז לאט לאט דברים מתחילים להיות מעניינים יותר, לפחות לדעתי. הבנתי כבר שכנראה לא נקבל בקרוב תשובות להרבה שאלות מהעונות הקודמות ולכן אני פשוט מתמקדת בעלילה שיש כאן ועכשיו.

אהבתי את העלילה עם אליסון. היה טוויסט טוב בסוף. בהתחלה חשבתי שאליסון אמרה לסיירוס להתוודות כדי שיאמינו לסיפור שלה אבל ברגע שהיא לא זיהתה אותו הנחתי שזה לא העניין ועזבתי את הרעיון הזה, אבל בסוף ראו שהיא דיברה איתו את אולי זה כן היה העניין. לא הבנתי אם הוא באמת דקר אותה בברך או לא. כשהיא סיפרה את זה לאמילי חשבתי שאולי היא ממציאה את זה אבל אחרי זה ראו שהיא חושבת על מה שקרה, ולמה שהיא תשחזר בראש שלה משהו שלא קרה? אבל בסוף הוא אמר לה שהם עשו כיף ביחד ולא היה נשמע שהוא פגע בה. אני לא יודעת מה לחשוב.
אני מבינה את הכעס של הבנות האחרות על אליסון על מה שהיא עשתה (למרות שהן כועסות עליה מסיבה שונה מהסיבה האמיתית שהן צריכות לכעוס עליה), אבל אמילי עצבנה אותי. נכון שהן חשבו שאם אליסון תזהה את סיירוס כבחור שחטף אותה זה יסכן אותן כי זאת תהיה מלכודת של A, אבל אמילי יודעת מה סיירוס עשה לאליסון (בהנחה שהיא מאמינה לסיפור על הדקירה). היא יודעת (חושבת) שהבחור הזה תקף את אליסון. אז גם אם בהיבט רחב יותר התקיפה הזאת פחות חמורה ממה שA עלול לעשות במידה שאליסון תזהה את סיירוס, אמילי יכלה לפחות לגלות הבנה לעובדה שאליסון רוצה שהבחור הזה יהיה בכלא. לכעוס עליה, אבל להבין מאיפה היא באה. עזבו את זה שאליסון עבדה על כל הבנות ולא מגיע לה רחמים, אבל אמילי לא יודעת את זה.
אז למה אליסון קראה לסיירוס שיבוא לההתוודות? האם זה כן כדי שהסיפור שלה יהיה אמין והיא לא זיהתה אותו פשוט כדי שהוא יוכל ללכת כי היא יודעת שהוא לא עשה כלום? ואיך היא שיכנעה אותו לעשות את זה?
מה היא יודעת עליו?
בסוף כשראו שמישהו מתקרב לדבר עם סיירוס חשבתי שזה A אבל ברגע שהבנתי שעומדים להראות לנו את הפנים שלו שיערתי שהאדם הזה יתגלה כאליסון, וכך היה.
האם אליסון היא זאת שגנבה לספנסר את ההקלטה של סיפור החטיפה שלה או שזה היה מישהו אחר? מליסה אולי? ספנסר קיבלה הודעה מA אבל ראינו בסוף שאליסון יזמה הכל. האם אליסון היא A? האם היא התחזתה לA כדי שהבנות יחשבו שהוא זה שיזם את העניין?
אני אוהבת שרואים את אליסון מניפולטיבית. דברים הרבה יותר מעניינים ככה.

לנושאים אחרים:
האנה- אני רואה שפתאום האנה הפסיקה לשתות. ככה סתם משום מקום. קצת משונה אבל זה עדיף ככה. אני מעדיפה אותה לא שיכורה. אהבתי שהיא ניקתה לכיילב את הדירה וזרקה לו את הג'אנק פוד מהמקרר. לא אהבתי שהיא לא רצתה להקשיב למה שיש לספנסר להגיד אבל אני מבינה שהיא רצתה להתרחק קצת מהשיגעון הזה. אהבתי את הסצנה שלה עם מונה (טוב, אני אוהבת כל סצנה עם מונה). מעניין אם מונה באמת מפחדת מאליסון. היה מצחיק כשהאנה אמרה למונה "הבנו שאת יודעת לשיר".

ארייה ועזרא- אני מבינה שארייה לא רוצה שעזרא יהיה מעורב (והאמת שגם אני לא, אבל לא מאותן סיבות של ארייה) אבל מצחיק אותי שהיא חושבת שהיא יכולה להחליט בשבילו מה לעשות. היא יכולה לבקש והוא יכול להתחשב בה אבל הוא לא חייב. הם לא זוג ואפילו אם הם היו הוא אדם בוגר שאחראי לעצמו. לא שאכפת לי שזה גרם לה לכעוס עליו, כן? אבל עדיין.

ספנסר ומליסה- אני עד היום לא הצלחתי להחליט אם מליסה אומרת את האמת והיא רק רוצה להגן על ספנסר או שהיא בכל זאת מסתירה משהו. לדעתי מליסה הייתה מעורבת בעבר במשהו רע אבל התחרטה לגבי זה או לא רצתה ללכת רחוק יותר עם העניין ועכשיו היא מנסה להתרחק מזה.
מליסה הכינה וידאו של ההתוודות שלה, דברים שרואים בד"כ אחרי שמישהו מת. האם זה אומר שמליסה תמות בקרוב?
אני ממש מסכימה עם ספנסר ואני חושבת שהבנות צריכות ללכת להתוודות על מה שקרה בניו יורק. ספנסר צודקת, זאת הייתה הגנה עצמית. רק בגלל שארייה בהיסטריה לא אומר שהן לא צריכות לעשות את הדבר ההגיוני וזה להתוודות ולסיים עם הסיפור הזה. אני לא זוכרת לגבי מה בדיוק זה היה אבל ארייה הצחיקה אותי כשהיא אמרה שמשהו לא יכול להיות הגיוני כי זה עושה לה כאב ראש או משהו כזה.

אהבתי לראות את אלה בפרק.

אני מקווה שאנשים יכתבו את דעתם על הפרק. העונה הזאת ההיענות ממש חלשה (לחלק מהפרקים גם אני לא הגבתי, אני יודעת), ואני מקווה שזה יתחיל להשתנות. נכון, העונה פחות טובה מהקודמות, אבל לאט לאט יש מגמת שיפור, לפחות לדעתי. לדעתי הפרק היה טוב ושווה תגובה.

revi 17

New member
פרק 510

PLL 5x10 סיכום - "A Dark Ali"... מטפורה על לפאה הכהה שהיא לובשת בסוף או עד כמה רחוק אלי סוגלת ללכת בתפיסה החשוכה והמעווותת שלה
כך או כך חשבתי שהפרק יהיה משעמם כמו סוג של "השקט שלפני הסערה", אבל להפתעתי אני נהניתי ממנו הרבה! 4/5

בואו נתחיל עם הגבר שהיה במעצר באשמת החטיפה של אליסון , אני לא ראיתי את הטוויסט בא! אני באמת חשבתי שזה -A או פעולה של נואל "ביטוח" חדש ... אבל זה היה זמן נקמה! סיירוס הכיר את אליסון ובגד בה על ידי לקיחת הכסף שלה, הוא באמת חתך אותה בירך מה שלפחות מוריד ממני את החשש שמישהו אנס אותה במנוסה כי מדובר בירך הפנימי והחתך הזה הציק לי
לפחות קיבלנו פרטים על הנושא הספציפי הזה!

בהנחה שהוידאו של ספנסר על מליסה וסיירוס הוא נכון, ניתן להסיק שלאליסון יש משהו על מליסה (כמובן הסוד שלה על בתאני), וציר הזמן הוא כדלקמן: ראשית 5x09 אליסון מעוצבנת על ספנסר לוקחת שיחה "לאבא שלה" אבל זה למליסה כדי שהיא תוכל לגנוב את מכשיר ההקלטה ממקום מחבואה של ספנסר כלומר"-A" בסוף פרק 5x08 הייתה מליסה.
וכך אליסון גורמת לספנסר להרגיש חרא על "שאיבדה" את הסיפור המזויף ונתנה תחמושת ל-A .... אני אוהבת את אליסון שהיא כלבה מניפולטיבית!

בנוסף המשחק של סשה פנומנלי על כל הסצנות שלה בפרק!

אני באמת אהבתי את סצנת emison האחרונה, כאשר אמילי אומרת "אני כל כך גמרתי איתך" השקרניות בהעקבות מונה הA הראשונה מגנות אחת על השנייה ללא מניפולציה בין חברים הם שם אחת בשביל השנייה תומכות לצד כל הקשיים שעברו על הנערות המסכנות בשנתיים האחרונות ואלי מגיע ועדיין מנסה לסבך אותן בשקרים ומניפולציות ... יפה לראות שהשקרניות גדלו/התבגרו מאז.

עברתי לezrison, אני כל כך עייפה מהנוכחות של עזרא! חבל שאף שוטר שפוי (הכוונה להולברוק או טאנר) לא היה בבית קפה באותו הזמן! ושוב ראינו איך בן אדם בוגר מורה בבית ספר מאיים על תלמידה (הוא איים בעבר על מונה) ושוב הכל נעשה בשם האהבה... מישהו באמת קונה את זה?

מארב vandermarin אחרי סצנה מצחיקה בחדר שירה ... "טוב הבנו את יודעת לשיר" היה מהנה לצפייה כמו סילבר קט גם אני נהנת מסצנות של מונה (שחקנית מעולה), היא יודעת שאלי לא נחטפה, אבל שוב היא מחוץ לעניינים הדרך היחידה להשיג כוח היא לחקור/לבלוש אחרי סיירוס בחור שמתוודה על משהו שלא קרה! עכשיו עם כל השמועות על מוות ב5x12 (או 5x13) אני חוששת לחיי מונה ...אחרת תסבירו למה ליהקו את אמא שלה ???
אם כבר מדבר על אנשים שעלולים בסופו של דבר מת ... מליסה אחת הדמויות האהובות עלי, מה הייתה המשמעות של קלטת הודאה ??? אלוהים אני מקווה שכותבי PLL לא הולכים להרוג אותה!
האמת זה כוך כך צפוי כך שאני לא דואגת!
spelissa- זה כבר הפעם המי יודע כמה שהם אומרים לנו שמליסה מגנה על ספנסר האם זה קשור לסיפור של בת'אני? מועדון NAT? היא הייתה מטרה בעבר (קיבלה הודעות על איאן בעונה 2 וזה לא היה מונה!) אני צריכה לדעת את הסוד שלה כבר! אולי בפרק הבא.

האנה/קיילב איבדו את הקסם שלהם לפי ראות עיניי. בעבר אהבתי אותם, אבל עכשיו לא אכפת לי כל כך מהם והם תופסים זמן מסך רב אולי אם יחזרו לעסוק במיסתורין יותר ...

זה התרשמותי מהפרק שהיה ממש טוב! עם מקדם עלילה וטוויסט טוב בסוף.

ועכשיו להנחות/תיאוריות:
יש לנו את מונה וחבורת "אני שומר טינה על מה שעשו לי לפני שנתיים".
ויש לנו את הרעלה השחורה שכנראה זאת שפגעה באליסון ורוצה את מותה וכנראה הA הנבל שצץ אחרי הפיצוץ בבית משפחת קוואנה.
אבל מפתיע שA צץ ישר אחרי שאליסון התחילה לאבד אחיזה בשקרניות (הקלטת המזוייפת של מונה שחשפה את השקר/מניפולציה של אליסון). מה שאומר או שאליסון היא A האבסולוטית או שהיא רק תופסת גל על A במניפולציות שלה ומנסה להחזיק את השקרניות קרוב כי בל נשכח עדיין יש מישהו שרוצה במותה!

a silver cat

New member

לא בטוח שהאדם שמליסה דיברה איתו זה סיירוס. לדעתי זה מישהו אחר. אבל בלי קשר יכול להיות שמליסה באמת גנבה את ההקלטה עם הסיפור השקרי של אליסון בהוראה של אליסון. אם זה כך מעניין מה יש לאליסון על מליסה.

אני לא חושבת שמונה תמות. אני חושבת שזאת דמות שמוסיפה המון לעלילה גם מבחינת היכולות שלה וגם כי היא מאוד מעניינת. אני מקווה שלא יהרגו אותה. אני לא יודעת למה מלהקים את אמא שלה אבל אני מקווה שזה לא בגלל שמונה עומדת למות.

מתי אמרו שמונה לא שלחה למליסה את הודעות שהיא קיבלה מA בעונה השנייה? אני לא זוכרת את זה.

לא שמתי לב שA חזר אחרי שהבנות התחילו לאבד אמון באליסון. אבחנה טובה. לדעתי אליסון מתחזה לA והיא לא באמת A.

revi 17

New member

גם אני בדעה שאליסון תופסת טרמפ על A

&nbsp
לגבי מליסה וההודעות זה היסק שנבע בעקבות ההכחשות הגרוסות של מונה בדבר איאן ומגדל הפעמון פרק 401. מה שאליסון התוודתה עליו בפרק 424. הפלאפון של איאן היה בידי הרוצח A לא חתם עליו זה תעלומה שלא הייתה קשורה למונה.
&nbsp
בנוגע למליסה והפגישה עם הבחור בהתחלה חשבתי שזה עזרא
אבל אם זה סיירוס (עדיין לא יודעים בוודאות) זה מסתדר עם התרחיש שרשמתי.

a silver cat

New member

לא זכרתי שההודעות שמליסה קיבלה לא היו חתומות בA. אבל אם את אומרת כנראה שאת זוכרת ואם זה באמת היה ככה אז זה באמת מסתדר שמונה לא הייתה מעורבת בעניין הזה. זה מסתדר עם זה שהיא לא דחפה את איאן מהמגדל.

such an angel

New member
אחלה של פרק לשם שינוי!

הייייייי שלום לכולם! יותר משמחה לבשר לכם שחזרתי לשגרה, ואני אוכל להיות עכשיו יותר בפורום
להראות נוכחות ולהגיב !

אז ככה:

סצנת הפתיחה הייתה מצויינת.
תודה לאל שלבנות היה את האומץ להתעמת קצת עם אלי, ולשם שינוי לא ללכת אחרייה כמו עיוורות.
אלי - שמפוצצת בביטחון עצמי צריכה להוריד אותו קצת ואולי טיפה לחשוב מחוץ לקופסה שלה שלא משנה מה יקרה היא תמיד תנצח ותינצל או שתמיד יהיה את מי שיהיה שם לתפוס אותה שהיא נופלת.
כמו שאריאה אמרה לה "ומה יקרה אם נפסיד?"

הפרק צחקתי הרבה, 99% מזה היה בגלל ספנסר האגדית שאני לא מפסיקה לאהוב אותה מפרק לפרק. כל פעם אני בהלם מיכולות וכישורי המשחק שלה ולא יכלו לבחור שחקנית טובה יותר ממנה לתפקיד הזה.
תחילת הפרק צחקתי שאמילי נשלחה מטעם הבנות בהסכמה של פה אחד שהיא זו שצריכה ללכת לבדוק שאלי לא עושה שום טעות מהסיבה שאי אפשר לאכזב אותה "זה משהו בעיניים שלך" חחח מצחיק !

ספנסר גם הצחיקה אותי בסצנה שלה עם האנה, שהיא אמרה לבנות שהיא החביאה את ההקלטה במקום בטוח והאנה ניסתה שהיא תגיד להם איפה, וספסנר פשוט - "ביי ביי האנה
". מלכה, כבר אמרתי?

כיייייייף לראות את האנה מתפכת ! שמחה לראות שהיא בסדר ושהיא מרימה את עצמה (סצנה בבית של כיילב) זה טוב שהיא מרימה את עצמה ומחפשת לעצמה תעסוקות שאולי לשם שינוי לא יהיו קשורות לאליסון דילורנטיס (האודישן של המקהלה)
אי אפשר שלא להתאהב בהאנה, ולראות את ההשתקמות שלה נקרא לזה, חחח שהיא רצה עם כיילב ופשוט חתכה לספנס בפנים, חחח שוב - ספנסר המצחיקה "אני יותר מהירה ממך ואני עם אוטו!!!!"
חחח אוהבת אותן יחד. בכללי טרויאן ואשלי נראות ככאלו שפשוט כיף איתן על הסט!

אני אישית, לא יודעת כלכך אם להאמין לזה שמליסה משתפת פעולה עם A , זה נראה לי מוגזם מכמה סיבות..
1) ספנס אחותה, יש גבול אפילו למליסה בכמה שהיא תוכל לפגוע בה.
2) דיי מספיק היא עברה את הגיל של המשחק ילדים הזה..פשוט כבר לא מתאים.
והבחור הזה שרואים אותו עם מליסה בהקלטה לדעתי נשלח כדי להגן על ספנסר מטעם מליסה, כמו איזה שומר ראש או משהו בסגנון, או שזה מישהו שנשלח על מנת לפגוע באלי..

קשה לי להגיד על הרעיון של ספנסר רע אבל .. זה באמצע.
רע כי למרות הכל ואחריי הכל אלי חברה שלהן, למרות שהיא שטן.
אבל מהצד השני אני יכולה להבין, אחריי כל מה שהבנות עברו בגלל הבחורה הזו, כל הסבל, כל מה שכל אחת ואחת הייתה צריכה להקריב במשך כל שנתיים+ האלו..אפשר להבין למה הן ממהרות לחתוך את החבל שמחבר ביניהן.. כי פה, זה או היא או הן.
אלי כאלי לא תהיה לה שום בעיה להפיל אותן..ואלי תמיד תבחר בעצמה לפני הכל . כמו שספסנר אמרה "אין לאלי בעייה להמר לנו על החיים אם זה יציל לה את התחת" - אמת.
משפט נוסף שהיא אמרה שעדיף שיגלו את האמת מהפה שלהן ולא מהפה של A.

סצנת שירה - אוקי ידענו את זה עוד מהתקופה שמונה הייתה בראדלי אבל היא שרה כלכך יפה!
ואם כבר מונה - מלבישים אותה בצורה מהממת ! ואני חושבת שלא כלכך הבנתי למה היה למונה בתיק תצלום של סיירוס הזה ...

עוד סצנה מצחיקה של ספנסר שאמילי נכנסת לחדר שלה ומוצאת בו את ספנסר "ספנסר! אמרתי לך לפגוש אותי מחוץ לבית שלי לא בתוך החדר שלי" חחח וספנסר הסתכלה עלייה במבט שמה שהיא עשתה פשוט היה יותר מידי לגיטימי שזה שטויות חחח

האנה מותק, ברוכה הבאה לחיים תודה שחזרת אלינו. הפרק הזה האנה התעוררה ואהבתי את הרוח המבצעית שהייתה לה שהיא פשוט נכנסה לרכב של מונה כאילו זה מינימום הרכב של אמא שלה.
סצנה מעניינית וכיפית לצפייה הסצנה של האנה ומונה

עוד סצנה מעולה היא של ספנס ומליסה, סצנה שהייתה עשויה מעולה ואני חושבת שזו הסצנה הכי טובה שלהם מתחילת הסדרה בכלל..
אנלא יודעת אם לקנות את המשחק של מליסה אבל.. יש בי משהו שרוצה להאמין לה, שהיא באמת דואגת.
ולא הבנתי למה היא אמרה שלה לא בטוח להיות שם, ממי היא כבר מפחדת ?
חבל שהיא נכנסה למשחק הזה שבגללו היא צריכה לברוח כל פעם מחדש ללונדון.

ותודה לאללללללל שסופסו, העייניים של אמילי נפתחו, והיא קלטה את אלי האמיתית. אלי המפלצת.
שלא משנה מה יקרה לה, היא תדרך גם על אבא שלה אם זה יחייב אותה.
פעם ראשונה בחייה של אמילי שהיא העזה להתעמת עם אליסון ולהגיד לה באמת את הכל.
מזל טוב אמילי

וסצנת הסיום, אלי אלי נחש גדול.....אם הבנתי נכון, היא הביאה לו כרטיסי טיסה ?
ואמרה לו גם ששניהם מנצחים, הייתי רוצה להבין טוב יותר למה הניא התכוונה.
ומעניין מה יש למליסה לספר לספנסר...

*** ואני חיייבת לציין שיכולות המשחק של אריאה השתפרו ונהנתי לצפות בה הפרק

סך הכל פרק מעולה, אם צריך לתת לו ציון מ1-10 מבחינתי הוא קיבל 18 !
שיהיה שבוע טוב יקרים שלי, בשורות טובות והתחלות חדשות !!!!

a silver cat

New member
ברוכה השבה

האנה בהחלט עדיפה כשהיא פיכחת.

אני חושבת שהן צריכות לספר את האמת ולדעתי אין שום סיבה שהן לא יעשו את זה. מבחינתי זה אפילו לא בקטע של להיות עם אליסון או נגדה, בעיניי השקר הזה פשוט ממש מיותר.
גם מסכימה עם ספנסר שעדיף שישמעו את האמת מהן.

לא בטוח שמליסה מעורבת עם A. לדעתי אליסון היא זאת ששלחה את ההודעה והיא כתבה 'שחמט' כדי שספנסר תחשוד במליסה. לדעתי מליסה הייתה מעורבת במשהו מפוקפק בעבר (אולי גם בהווה) אבל יחד עם זאת היא גם דואגת לספנסר. לדעתי זה לא סותר.

ג'אנל (מונה) היא זמרת לפי מה שאני יודעת ולכן זה לא מפליא שהיא שרה טוב.

אני גם חשבתי שאלה היו כרטיסי טיסה. לדעתי אליסון סיימה להשתמש בסיירוס ורצתה שהוא יסתלק מהאזור.
אליסון היא באמת נחש וטוב שכך. זה מעניין יותר ועדיף על הגרסה ה"טובה" שלה שהייתה מאוד משעממת וסתמית בעיניי.

למעלה