עונה 4 פרק 4

יסמין@

New member
בקשר לשירותי הרווחה

זה שהם באו לאחר שהתלוננו באוזניהם שההורים מתעללים באמילי לא תמוה כשלעצמו. כששירותי הרווחה מקבלים תלונה שכזו הם פשוט חייבים לבדוק את נכונות התלונה. כלומר, עצם זה שהם באו לחקור - אינו מעורר תמיהה. זה מה שמצופה מהם.

לזה התכוונתי....

מעתיקה את אחת ההודעות שלי....

עכשיו אני חושבת שהבנתי למה התכוונו היוצרים בעלילה של שירותי הרווחה. הרופא קלט שאמילי משקרת לגבי המרשם, אז הוא הסיק שכנראה המכה בכתף נגרמה על-ידי אלימות במשפחה, שגם ההסבר של אמילי לגביו לא היה משכנע. ובתור רופא הוא מחויב לדווח לשירותי הרווחה, אם חושד באלימות לגבי המטופלים שלו. נוסיף על כך את הסצינה של פאם עם אמילי בשטח בית ספר, ואת העובדה שהיא בורחת מהבית כשאביה צועק לה לחזור. אפשר לקבל רושם מוטעה על אלימות במשפחה. לדעתי קלוש במקצת. רופא לפני שהוא מרים טלפון לא צריך להסתמך על מכה אחת, כדי לקבוע אלימות. הילד צריך להיות מצולק בכמה מקומות, כדי לחשוד באלימות במשפחה. פאם תפסה את היד של אמילי, ולא הפגינה שום אלימות: היא לא סובבה לה את היד, או הרביצה לה, וכשאמילי ביקשה לעזוב, היא עזבה. וגם בבית לא היו צעקות, או מכות, או קללות ששכנים יכולים לשמוע שמעיד על אלימות כלשהי... כולה היא עזבה את הבית בריצה, זה הכל....

והזמינו משטרה, נו, באמת.... קצת היסחפות

יסמין@

New member
אבל הרי מי

שהזמינה את המשטרה הייתה A והכוונה הייתה זדונית. זה לא השכנים שהזמינו לתומם, זו A

יסמין@

New member
גם במציאות קרו

מקרים שבהם כשרצו לנקום במישהי/ו, הזמינו אמבולנס, מכבי אש, משטרה, רווחה, פיצה, ווטאבר
עושים זאת כשרוצים לנקום ולהטריד. והאמבולנס\מכבי האש\המשטרה\הרווחה וכו' חייבים לבוא כדי לבדוק מה קורה. אם יש תלונה או הזמנה - הם חייבים לבוא.

ברור לחלוטין

אני מדברת על הרופא... אם נצא מתוך נקודת הנחה שהרופא הוא לא A, כי אי-אפשר שכולם יהיו A. לפני שהוא מרים טלפון והורס למשפחה את החיים הוא צריך להיות משוכנע לא במאה אחוז אלא במאה ועשרים אחוזים שיש אלימות במשפחה.... וסליחה, הוא ממש לא הוכיח את זה. מכה קטנה אחת בכתף לא הופכת את אמילי לילדה מוכה....

יסמין@

New member
בסוף הפרק הקודם

ראינו יד עם כפפה שחורה (כלומר A או אחת\אחד מהקבוצה) מחזיקה דף עם צילומי רנטגן. וכנראה שאלו היו צילומי הרנטגן של הכתף על אמילי. אז אולי A החליף את הצילומים או עשה\עשתה איתם משהו. מכל מקום, או שהרופא עובד עם A או שהוא קיבל צילומי רנטגן שמראים שמצב הכתף של אמילי לא טוב ושזה נראה כאילו קיבלה מכה חזקה. הרי הרופא כבר אמר לה על סמך הצילומים האלו שהיא לא תוכל לשחות וכו'. לפי צילומי הרנטגן, לא מדובר במכה קטנה על הכתף, והתעללות ומכות יכולות להיות סיבה לשבר כזה בעצם (לא זוכרת אם מדובר ממש בשבר או בסדק, מכל מקום ממצא לא טוב שרואים בצילומי הרנטגן)

עדיין

לא משכנע. גם אם הרופא חשב, בצדק, שאמילי משקרת לגבי נסיבות התאונה, ממכה אחת חמורה ככל שתהיה אי-אפשר להוכיח אלימות משפחתית, ובטח ובטח על סמך ממצא אחד לא מזמינים את שירותי הרווחה

יסמין@

New member
בארץ

ואני מתארת לעצמי שגם בארה"ב - קיים חוק שלפיו כל מי שחושד/ת (רופאות/ים, מורות/ים וכו') שקיימת התעללות במשפחה מסוימת - חייבים לדווח לרשויות. וגם לא בטוח שהרופא הזמין את שירותי הרווחה. קרוב לוודאי שזו A

את לא יורדת לסוף דעתי

ברור שאם יש חשד אז הרופא צריך לדווח, אין פה בכלל שאלה. הבעיה היא שלא היה לו על מה לדווח; כלומר: אם הגוף שלה היה מלא חבורות לא מסוברות, או שההתנהגות שלה נראתה מפוחדת או משהו כזה, אז ברור שמחובתו לדווח להגן על הילד. העניין שכאן היא שיקרה לגבי הפציעה, והוא ישר הסיק שמתעללים בה. הוא לא ניסה לברר את הענין, הוא לא שאל אותה שאלות, הוא בכלל לא ירד לעומק הסוגיה. הוא הסיק מסקנה על סמך פציעה אחת לא מוסברת, ופה לדעתי יש בעיה בתסריט

וזה הרופא שהתקשר, הוא אומר זאת במפורש בפרק האחרון

יסמין@

New member
יש כמה אפשרויות

1) הוא עובד עם A (או עבור שוחד או בשל סחיטה)
2) הוא באמת חושד שמתעללים בה. דווקא יש לה סימנים לכך: יש לה פציעה בכתף שמראים צילומי הרנטגן (שייתכן שA החליף את המקוריים עם הפציעה הפחות חמורה לאלו עם הפציעה היותר חמורה), מתברר שהיא לקחה כדורים עם מרשם שלא ניתן לה, די ברור שהיא משקרת על הסיבה לפציעה, היא מתנהגת בצורה חשודה. מה הטעם לחקור אותה אם ברור שהיא משקרת? היא תשקר שוב.
3) הוא לא בטוח שמתעללים בה, אבל ליתר ביטחון וכדי שלא יאשימו אותו בהזנחה ובחוסר דיווח - הוא מדווח כדי שיחקרו את הנושא בצורה מעמיקה שהוא לא יכול (הרי הוא לא יכול לזמן את הוריה ולחקור את השכנים/ות וכו')

מכל מקום, לי הקו העלילתי הזה לא נראה מופרך. מה גם שקראתי כמה פעמים שקרו מקרים שאנשים שונים (למשל שכנים) דיווחו לרווחה על התעללות במשפחה כדי לנקום או לפגוע (במסגרת סכסוכי שכנים וכו'). וכשמתקבלת תלונה כזו, אנשי הרווחה חייבים לפי החוק לבדוק את המצב. גם אם אחר כך מתברר שזו הייתה תלונת שווא, הם חייבים קודם כל לבדוק אם אכן הייתה התעללות או לא.

a silver cat

New member

ברכבת של ההאלווין היה קטע שספנסר רבה עם מישהו בתחפושת של מלכת הלבבות ואותו אדם שהיה בתחפושת ניסה לדחוף אותה מהרכבת. אגב, נראה לי שמי שסימם את ארייה גם היה בתחפושת של מלכת הלבבות. אין לי תמונה של התחפושת, אם את רוצה תחפשי אחת בגוגל או משהו.

מליסה לא אמרה שהיא שלחה את ג'נה ושאנה להגן על הבנות. היא אמרה שהיא שלחה את ג'נה ושאנה כדי לגלות מי זאת מעיל אדום.
מליסה אמרה לספנסר שוילדן הצית את השריפה והיא גם אמרה שג'נה ושאנה היו שם. ואז ספנסר שאלה אם ג'נה ושאנה הן שהוציאו אותן (השקרניות ומונה) מהבית הבוער ומליסה אמרה לה שאלו לא היו ג'נה ושאנה.

עזרא תחת מעקב? של מי?
אגב, אני גם חשבתי שזה היה מוזר שארייה שלחה לעזרא הודעה שהיא רוצה לצאת עם אחרים. כאילו, מה את מודיעה לו בכלל? תעשי את זה וזהו.
באופן כללי לגבי מערכות היחסים של השקרניות, אני חושבת שהבנות משקרות לבני הזוג שלהן בעיקר כדי להגן עליהם מA. הן מניחות שככל שהם ידעו פחות כך הם יפגעו פחות.

מסכימה לגבי אמילי והאנה.

אני נוטה יותר להאמין שאליסון חיה ולא שיש לה אחות תאומה. אבל מי יודע.

אחרי שקראתי את ההודעה שלך

ראיתי את הקטע של העימות שוב. ומליסה אומרת בפירוש שהיא שלחה את ג'נה ושאנה להשגיח על השקרניות, ושספנסר מתפלאה למה, אז היא אומרת לראות אם אליסון חיה....

a silver cat

New member

נראה לי שמליסה התכוונה שהיא שלחה את ג'נה ושאנה כדי שיראו מה השקרניות עושות ולא כדי שידאגו לשלומן או משהו כזה.
ג'נה ושאנה היו שם כדי לקבל מידע ולראות מה קורה, לא כדי להגן על השקרניות. לפחות ככה אני הבנתי את זה.

למעלה