עונה 4 פרק 4

עונה 4 פרק 4

איזה סצינה הכי אהבתם?

מה חשבתם על הגילוי של אריה לג'ייק?

ובכלל, האם אהבתם את הפרק?

לא לשכוח, כמובן, לסמן

daimond1

New member

אריה - לא מבינה למה היא צריכה לספר לג'יק את מה שהיה לה עם עזרא. היא יכלה להתחמק מזה יפה מאוד....
משהו ששמתי לב אליו: A רוצה להוציא את האמהות מרוזווד, בעוד אמא של אליסון חזרה לגור שם (מה עם אבא של אליסון??)
חבל שאמלי לא תוכל כנראה לשחות. זה בטח ישפיע על הקשר שלה עם פייג'.
אהבתי שספנסר התעמתה עם מליסה באגם. יש מצב שהאקדח בו מליסה ירתה בווילדון שייך לאבא של האנה, ואמא שלה שמה אותו בכספת של וווילדן? מאיפה כל הכסף שהיה בכספת?
זה מה שאני זוכרת מהפרק...

כן אריה

גם מטומטמת וגם פאטתית. למה היא סיפרה לג'ייק שעזרא הוא המורה שלה? לא יכלה להגיד לו שמדובר בחבר שפתאום גילה שיש לו ילד, והם החליטו להיפרד? וכשהיא סיפרה לו את הסיפור והוא החליט לעזוב אותה, היא שואלת אותו אם היא יכולה להתקשר אליו?? כאילו, כמה פאטתית את יכולה להיות?

a silver cat

New member

ג'ייק באמת עזב את אריאה? אני חשבתי שהוא רק רוה לקחת צעד אחורה ולעכל את מה שהיא סיפרה לו. ואם הוא רצה לעזוב אותה בגלל שהיא יצאה עם המורה שלה זה די מוזר בעיניי. אלא אם כן זה בגלל שהוא חושב שהיא עדיין רוצה להיות עם עזרא ואז זה הגיוני שהוא ירצה להיפרד.
באופן אישי לא אכפת לי שאריאה תהיה לבד לתקופה. היא הרבה יותר מעניינת בסצנות בלי בן הזוג שלה.

נתחיל מהאנה. מרוב שהיא כל-כך רוצה לעזור לאימא שלה, בסוף היא תפיל אותה לפח. היא באמת חושבת שאימא שלה רצחה את ווילדן, והיא לא נותנת לה להינות מהספק, וחבל. יכול להיות שיש הסבר פשוט מאוד לכל הגילויים, אך האנה שכל-כך בטוחה שכל הגילויים מובילים רק למסקנה אחת, בלי לשים לב, שמה את אימא שלה על הכוונת של המשטרה.

לגבי הכספת של ווילדן, לדעתי, כל החפצים שנמצאו שם כולל האקדח מוכחים שהוא בצוות הקפוצ'ונים השחורים. וגם לא ברור למה אשלי הורחקה מללוות את הלקוחות אל הכספת? מה, באמת, המשטרה חושבת שהיא השתילה שם חפצים? נראה לי לא אמין. אני לא חושבת שאשלי קשורה למשהו ממה שמסתובב סביבה, בטח זה התוכנית של A להרחיק אותה מרווזווד.

והסיפור של שירותי הרווחה הכי הזוי. מי מזמין משטרה, כשרואים ילדה רצה מבית הוריה החוצה? וההורים קוראים לה לחזור? לא שמעו צעקות או מכות, וגם אז האנשים בטח כלל עצלניים ולא טורחים להרים טלפון. מסתבר בכלל שמי שהרים את הטלפון זה הרופא שחשד שאמילי משקרת, אבל איך זה קשור לאימא שלה? אם הוא חושד שהיא לקחה את הכדורים, איך זה קשור לעובדה שאימא שלה מתעללת בה? בפרק הקודם חשבנו שזה בגלל שאימא שלה תפסה לה בחוזקה את היד, אך מסתבר שהרופא התקשר... כל התסריט לא הגיוני ולא ברור....

ספנסר בעימותה עם אחותה לא קיבלה כלום. חוץ מהעובדה שכנראה ווילדן הצית את הבית, וגם לא ברור למה.

זהו לבינתיים....

יסמין@

New member
מסכימה מאוד

בנוגע להאנה. בלי כוונה כמובן, היא האויבת הכי גדולה של אימא שלה. זה ברור מאוד שהאנה חושבת שאימא שלה רצחה את השוטר וההתנהגות שלה ושל כיילב ממש מפנה את תשומת הלב לאשלי. גם לא הבנתי את הקטע עם החוקרת והחוקר שבאים לאשלי והאנה וכיילב משקרים בצורה כל כך ברורה והם הולכים. אם אשלי חפה מפשע - מה הבעיה שהיא תיפגש עם החוקרים? ואם היא לא, אז כדאי לה לפגוש את החוקרים כדי שלא להחשיד את עצמה. ומדוע היא לא הולכת להתייעץ עם עו"ד?

ואריה, גם כן חכמה גאונה. היא לא באמת יודעת מי המורה לאומנויות הלחימה: אולי הוא שייך לחבורת A? או סתם בחור קנאי או רע? לשם מה היא חושפת את הסוד של עזרא? עדיין אפשר לתבוע אותו על קיום יחסי מין עם קטינה שהיא גם התלמידה שלו. היא רוצה לחשוף סודות לבחור לא מוכר? זכותה. לא מעיד על חכמה, אבל זכותה. אבל לשם מה לחשוף סוד שעלול לפגוע בעזרא?

הרופא הזה שבדק את אמילי מאוד חשוד. יש חוק שלפיו על רופא לשמור על הזכות לפרטיות של הפציינטים ואפילו בבית משפט אסור לו לגלות סודות אלו. איך ייתכן שהוא חשף את מה שאמילי אמרה לו ועוד סילף את זה? ואיך אחרי זה אמילי מאמינה לכל מה שהוא אומר? מי אמר שאלו באמת צילומי הרנטגן שלה? מדוע היא לא הולכת לרופא שני?

ברור שA לא רוצה שאף שקרנית תעזוב את רוזווד. ראינו כבר שספנסר לא התקבלה לאוניברסיטה המרוחקת (בגלל משהו שA עשה?), עכשיו עם צילומי הרנטגן האלה נאמר לאמילי שהיא לא תוכל לשחות ולכן לא תוכל להתקבל על מלגה לאוניברסיטה רחוקה. כלומר, מפריעים לתוכניות שלה ושל פייג'.

ההתנהגות של מליסה תמוהה בלשון המעטה. לקחה כמה פסלים של אליסון ושברה אותם. ממש יופי. אבל מה עם כל שאר הפסלים הלא מעטים שנשארו בחנות? למה לשבור חלק ולהשאיר חלק בחנות?

יסמין@

New member
ונמאס כבר

מהשטויות האלה: ספנסר ואריה משליטות את מליסה מחוץ לחלון, דרך הזכוכית השקופה. לאחר שנייה הן עצמן נמצאות באותו חדר וממשיכות לדבר על התוכניות שלהן. הן באמת לא קולטות שכמו שהן הקליטו, כך מקליטים אותן?

כבר מתחילת העונה הראשונה השקרניות קיבלו מדי פעם סרטונים שבהן צילמו אותן. לאחר מכן התברר שלאורך כמה שנים חבורת "אנחנו רואים הכל" צילמו אותן. הן רואות עוד ועוד סרטונים. מדי פעם מישהי מתלוננת שהקליטה של הנייד שלה לא טובה ומייד לאחר מכן מתקבל SMS מA. הן משוחחות על נושא מסוים, ומייד A שולח מסר שמתייחס לכך. להאנה התברר שכל פעם שהיא לחצה על כפתור בנייד שלה, השיחה הוקלטה.
והכי מצחיק, שפעם אחת לאחר שדיברו על כל מיני עדויות וסודות, פתאום האנה קמה ופתחה רדיו כדי שמי שמאזין/נה או מקליט/ה לא ישמע... וואלה יופי. וכל הסודות שהן גילו בהמשך בלי שום אמצעי זהירות?

ואחרי שההורים של אמילי קלטו שפורצים להם הבייתה וכו', אבא שלה אמר שהוא יקרא לזגג והוא גם התקין אזעקה, שאמילי נטרלה בלי שום קושי. הם לא שמעו על סורגים??? ולמה הדלתות שלהם מזכוכית שקופה: גם קל לשבור וגם קל להציץ ולהקליט?

השקרניות עוד לא מבינות שכל הזמן מקליטים אותן???????
מדוע הן ממשיכות לשבת ליד חלונות פתוחים או עם זכוכית שקופה ולדבר לדבר לדבר?
מדוע הן ממשיכות לגלות סודות בשיחות בנייד?
מדוע הן ממשיכות לראות עדויות, לא לצלם אותן ואז העדויות נעלמות?

יש רק 2 אפשרויות, שלא יודעת מה יותר מעצבנת:
1. מדובר בחבורת הבחורות הכייייי מפגרות ומטומטמות בעולם שלא מוכנות ללמוד לקח מהרבה אירועים שהתרחשו שוב ושוב ושוב ושוב שמוכיחים בצורה חד משמעית שמקליטים ושמצלמים אותן

2. יוצרי/ות הסדרה חושבות שהצופות/ים מטומטמות...

a silver cat

New member
הסיבה שהבנות

כאלו מטומטמות היא שאם הן היו חכמות הן היו מגלות דברים יותר מהר ודברים היו נפתרים יותר מהר ואז הסדרה הייתה נגמרת מהר יותר. הבנות טיפשות כי זה מאריך את הסדרה. וכמו שמישהי פעם אמרה בפורום אחר, הבנות חכמות וטיפשות לפי הדרישות של העלילה. כשצריך לקדם אותה, הן חכמות, אבל באופן כללי הן טיפשות, כי אם הן יהיו חכמות הסדרה תגמר מהר מדי.

יסמין@

New member
כו, ברור שזו הסיבה. אבל

אפשר היה למצוא פתרון יותר אינטליגנטי מסתם למשוך את העלילה על בסיס התנהגות מטופשת שלהן. זה הפתרון הקל והלא אינטליגנטי.

a silver cat

New member
יש בזה משהו

ובתכלס גם ככה הסדרה די נמתחת ויש הרבה קווי עלילה מיותרים שלא מובילים לשום מקום ושאפשר היה לוותר עליהם. ואם לא לוותר עליהם לפחות לעשות אותם בצורה טובה יותר.

a silver cat

New member

הקטע עם השוטרים שבאו לבית של האנה והאנה וכיילב הרחיקו אותם באמת היה מטופש. בכל מקרה הם ידברו עם אשלי אז למה לדחות את זה? ומה שאמרת נכון, עצם זה שהם מנסים להתחמק מהשיחה מציג את אשלי באור חשוד.

לא חשבתי על הקטע שאריאה חשפה את עזרא. נכון, זה באמת היה מטופש מצידה. לא שיפריע לי כל כך אם עזרא יילך לכלא, אבל אריאה הרי לא רוצה שזה יקרה, אז למה באמת היא חושפת סוד כזה?

מה בדיוק אמילי אמרה שהרופא חשף? שהיא לקחה תרופות ללא מרשם? או משהו אחר? אני לא זוכרת.
אני לא בקיאה בחוק, אבל אם הרופא חושב שמרביצים לאמילי בבית ושהיא מסתירה את זה, זה לא מתפקידו לשלוח מישהו מקצועי שיבדוק את זה?

המסכות שמליסה שברה היו המסכות שלה, לא של אליסון.

יסמין@

New member
כן, הוא הבין מדבריה

שהיא לקחה תרופות ללא מרשם.

המממ... באמת שאלת שאלה טובה. כלומר, אם באמת הרופא חושד שההורים מכים קטינה - האם לא חובתו לדווח? אבל על סמך מה בכלל הוא חשב כך? הרי היא ספורטאית ויכולה לקבל חבלות ומכות תוך כדי האימונים וכו'.

ומעניין שאף אחד מהרווחה או מהמשטרה לא טרח אפילו לשאול את אמילי אם זה נכון שהוריה מכים אותה. זה ממש מוזר.

a silver cat

New member

אם אני זוכרת נכון אבא של אמילי אמר לאמא שלה משהו על זה ש"חושבים" (לא זוכרת למי הוא התכוון בדיוק) שהם "עשו לה את זה"
אני מניחה שהוא התכוון למכה של אמילי בכתף, אז נראה לי שזה כן משהו שעלה.

אולי הרופא חושד בגלל שנראה לו שאמילי משקרת והמצב בכללי נראה לו לא תקין. הרי הוא לא יכול לדעת שאמילי משקרת בגלל שהיא לא רוצה לחשוף את כל העניין עם A, אז הוא מניחה שיש לה בעיות בבית. העלילה הזאת לא ממש ברורה.

ובאמת מוזר שאף אחד לא שואל את אמילי או מדבר איתה ומנסה לברר פרטים מדויקים יותר.

a silver cat

New member

אם אשלי לא עשתה שום דבר רע, למה היא לא מספרת להאנה מה באמת קרה? היא לא רוצה שהיא תהיה מעורבת? או אולי זה כדי שאנחנו הצופים לא נדע ויהיה אפשר למשוך את העלילה הזאת עוד כמה פרקים?

מסכימה שהאנה יותר מדי מתערבת וגורמת לזרקור להיות מכוון לכיוון אמא שלה.

מה שאת אומרת על זה שוילדן היה בA מתאים גם לזה שמליסה אמרה לספנסר שמישהו נתן לו הוראות.

אני חשבתי שהרופא התקשר לגבי הכדורים וA התקשר לגבי התפיסה בזרוע של אמילי. נראה לי שהרופא חושד שההורים של אמילי הרביצו לה ובגלל זה היא נפגעה בכתף, וזה שהיא לקחה כדורים בלי מרשם גרם לו להיות חשדן יותר בקשר לזה.

וזה שקראו לשירותי הרווחה לבוא לבית של אמילי זה ממש לא הגיוני.

יסמין@

New member
השאלה היא

האם אשלי רצחה את השוטר או לא. גם אם לא רצחה, אפשר לקשר אותה איכשהו לרצח:
היא דרסה אותו והמשיכה לנסוע ולא בדקה מה מצבו ולא לקחה אותו לבית החולים
היה ביניהם קשר מסובך כולל יחסי מין
היו ביניהם סכסוכים בעבר
היא כנראה הייתה מעורבת באיזו שהיא צורה ברצח שלו: למשל, יכול להיות שהייתה עדה לרצח, יכול להיות שהייתה עדה לרצח ולא ניסתה למנוע אותו, יכול להיות שהיא שלחה מישהו שירצח אותו.

ייתכן גם שהיא כבר קיבלה איומים מA והיא מפחדת שיפלילו אותה ברצח של השוטר.

מה שמוזר בכך ששירותי הרווחה הגיעו לבית, שהם לא שאלו את אמילי אם זה נכון.

ולא כתבתי שוולדן היה בA. אני לא יודעת, אני משערת ופתוחה להרבה אפשרויות: הוא יכול היה להיות בA, מתקבל על הדעת שהיה בחבורתה של מליסה (אם חבורה זו אינה זהה לחבורת A), הוא יכול היה לפעול על דעת עצמו בגלל הקשר הסבוך עם אשלי ועוד. הכל אפשרי!

a silver cat

New member
התגובה שלי

הייתה להודעה של רוחמה כהן שאמרה שהדברים שהיו בכספת מוכיחים שוילדן הוא חלק מA.

וכן, ברור שיש לאשלי מה להסתיר. השאלה היא מה וכמה זה חמור? והאם A יצר איתה קשר ומאיים שיחשוף סודות שלה?

עכשיו אני חושבת שהבנתי למה התכוונו היוצרים בעלילה של שירותי הרווחה. הרופא קלט שאמילי משקרת לגבי המרשם, אז הוא הסיק שכנראה המכה בכתף נגרמה על-ידי אלימות במשפחה, שגם ההסבר של אמילי לגביו לא היה משכנע. ובתור רופא הוא מחויב לדווח לשירותי הרווחה, אם חושד באלימות לגבי המטופלים שלו. נוסיף על כך את הסצינה של פאם עם אמילי בשטח בית ספר, ואת העובדה שהיא בורחת מהבית כשאביה צועק לה לחזור. אפשר לקבל רושם מוטעה על אלימות במשפחה. לדעתי קלוש במקצת. רופא לפני שהוא מרים טלפון לא צריך להסתמך על מכה אחת, כדי לקבוע אלימות. הילד צריך להיות מצולק בכמה מקומות, כדי לחשוד באלימות במשפחה. פאם תפסה את היד של אמילי, ולא הפגינה שום אלימות: היא לא סובבה לה את היד, או הרביצה לה, וכשאמילי ביקשה לעזוב, היא עזבה. וגם בבית לא היו צעקות, או מכות, או קללות ששכנים יכולים לשמוע שמעיד על אלימות כלשהי... כולה היא עזבה את הבית בריצה, זה הכל....

והזמינו משטרה, נו, באמת.... קצת היסחפות

a silver cat

New member

וואו, האנה הייתה ממש טיפשה בזה שהיא הלכה לדבר עם החוקרת. היא לא מבינה שעצם זה שהיא שואלת שאלות רק גורם לה ולאמא שלה להיראות יותר חשודות? מנקודת המבט של החוקרת למה שאדם שאין לו שום קשר לחקירה ישאל שאלות וינסה לרחרח? הרי אם מישהו מנסה לגלות פרטים זה אומר שרוב הסיכויים שיש לו עניין בחקירה ואולי הוא מעורב במה שקרה. ומה היה הקטע שהיא אמרה לחוקרת שוילדן היה אדם רע ושהוא היה מעורב בדברים לא טובים? כאילו, מה היא ציפתה שיקרה? שהחוקרת תגיד "אה, וילדן היה אדם רע, את אומרת? אוקיי, אז כנראה שהגיע לו למות. טוב, יאללה, בוא נבטל את החקירה". האנה לא מבינה שעצם זה שהיא מדברת רע על וילדן רק הופך אותה ליותר חשודה? זה מראה לחוקרת שיש לה משהו נגדו.
ואחרי זה בבית. לא הבנתי למה האנה וכיילב לא רצו שהשוטרים ידברו עם אשלי. הם בכל מקרה ידברו איתה מתישהו, אז למה לא באותו רגע? הרי השוטרים האלה יישארו ברוזווד לתקופה, ומתישהו הם יצליחו לתפוס את אשלי לשיחה, אז למה לדחות את הבלתי נמנע? והתירוץ של כיילב היה ממש מביך והיה די ברור שהשוטרים לא האמינו לו. בתכלס מי היה מאמין לו?

כל הקטע עם אמילי הוא ממש מוזר. אני חייבת להגיד שאני לא מבינה באיזה שלב בתהליך A נכנס. מצד אחד זה ממש מתאים לתוכניות שלו שאמילי נפגעה בכתף (וכבר ראיתי שמישהו העלה את האפשרות שA שינה את תוצאות הבדיקה שיראו יותר חמורות ממה שהן) וכנראה לא תוכל לקבל מלגה ולעזוב את רוזווד. ואז זה מתאים שהוא ניסה לדרוס אותה. אבל זה מוזר, איך הוא ידע שהיא תיפגע מהדריסה? מונה ואריאה לא ממש נפגעו הרי. מה, לA יש מזל שדווקא אמילי נפגעה? או שאולי הוא לא תכנן מראש שהיא תיפגע ופשוט ניצל את ההזדמנות שהיא כן? אבל גם זה מוזר, כי A לא משאיר דברים ליד המקרה. ונניח שאמילי לא הייתה נפגעת? מה הוא היה עושה כדי להשאיר אותה ברוזווד? אני לא יודעת, מצד אחד A לא לקח קרדיט על הדברים שקרו לאמילי, מצד שני איכשהו הדברים האלה הסתדרו לטובתו.
ולגבי ההורים של אמילי, אנשים באמת קוראים לשירותי הרווחה כי יש קצת צעקות בבית של השכנים? אז הם קצת הרימו את הטונים, אני בטוחה שזה קורה בכל הבתים באיזשהו שלב. זה היה ממש מוזר.
ואמילי עצמה ממש מוזרה. היא הולכת לרופא הזה ואומרת לו משהו מעורפל על זה שלפעמים אומרים דברים שנשמע כאילו קורה משהו ובעצם לא קורה, אבל בתכלס היא עדיין לא סיפרה לו את האמת. ואז היא לא מבינה למה הוא לא מבין אותה. אני לא אומרת שהיא צריכה לספר לו את כל האמת, אני רק אומרת שאם היא לא עושה את זה, היא לא יכולה לצפות שהוא יבין אותה או את המעשים שלה.

לגבי אריאה וג'ייק, לדעתי התגובה של ג'ייק הייתה קצת מוגזמת. למרות שאני לא יודעת מה בדיוק אריאה אמרה כי לא ראינו את זה אז אני לא יכולה להגיד בוודאות שהוא הגזים בתגובה. אני מניחה שהיא סיפרה לו את כל מה שקרה עם עזרא אבל אנחנו לא יודעים איך היא סיפרה את זה או מה בדיוק היא אמרה. השאלה היא למה ג'ייק הגיב איך שהוא הגיב? הוא היה בשוק מעצם זה שאריאה יצאה עם המורה שלה או בגלל שנראה לו שהיא לא התגברה עליו עדיין? ואולי שני הדברים? אני מבינה את הרצון של ג'ייק לקחת צעד אחורה ולעכל מה שאריאה סיפרה לו, ואם הוא חושב שאריאה עדיין לא סיימה עם עזרא, אז זה עוד יותר הגיוני שהוא ירצה להתרחק. אבל לפי התגובה שלו היה אפשר לחשוב שאריאה עשתה משהו איום ונורא. נכון, היא יצאה עם המורה שלה וזה לא ממש נורמלי, אבל זה כבר נגמר (לפחות על פני השטח) והיא גם לא ביצעה שום פשע. מילא אם עזרא היה מספר לבת זוג חדשה על הקשר שלו עם אריאה הייתי מבינה את הרתיעה שלה ממנו, אבל אריאה לא עשתה שום דבר לא בסדר. עזרא זה שהיה לא בסדר. אז למה הרתיעה של ג'ייק כל כך גדולה? מהפתעה? כי הוא חושב שאריאה עדיין רוצה להיות עם עזרא?

אז בוא נראה, מה מליסה אמרה לספנסר- שוילדן קיבל הוראות ממישהו אחר-A? שוילדן גרם לשריפה - מישהו כבר אמר בפורום אחר שזה נורא קל להאשים מישהו שמת. מליסה אומרת את האמת? ומי הפיל את טובי ביער? גם וילדן? לא נראה לי, זאת הייתה אישה. ג'נה או שאנה? למה טובי הופל בכלל?
אם מה שמליסה אמרה נכון ג'נה ושאנה היו באזור הבית ולא ניסו להוציא את הבנות. למה? מצד אחד אני מבינה את ג'נה, היא כועסת על הבנות שהן עיוורו אותה, מצד שני היא באמת התכוונה לתת להן למות? ומה עם שאנה, היא מושפעת מג'נה?
ולא הבנתי למה מליסה חשבה שאליסון באה לסדנה של המסכות אחרי שהיא כביכול מתה? היא לא חשבה שהאיש שם היה אומר משהו אם הוא היה רואה את אליסון אחרי שהיא כביכול נעלמה? או שהיא הניחה שאליסון שיחדה אותו לא להגיד שהיא חיה?

מי זאת שהציקה לאמא של טובי? אליסון, או אולי מישהי אחרת?

למעלה