וואו, האנה הייתה ממש טיפשה בזה שהיא הלכה לדבר עם החוקרת. היא לא מבינה שעצם זה שהיא שואלת שאלות רק גורם לה ולאמא שלה להיראות יותר חשודות? מנקודת המבט של החוקרת למה שאדם שאין לו שום קשר לחקירה ישאל שאלות וינסה לרחרח? הרי אם מישהו מנסה לגלות פרטים זה אומר שרוב הסיכויים שיש לו עניין בחקירה ואולי הוא מעורב במה שקרה. ומה היה הקטע שהיא אמרה לחוקרת שוילדן היה אדם רע ושהוא היה מעורב בדברים לא טובים? כאילו, מה היא ציפתה שיקרה? שהחוקרת תגיד "אה, וילדן היה אדם רע, את אומרת? אוקיי, אז כנראה שהגיע לו למות. טוב, יאללה, בוא נבטל את החקירה". האנה לא מבינה שעצם זה שהיא מדברת רע על וילדן רק הופך אותה ליותר חשודה? זה מראה לחוקרת שיש לה משהו נגדו.
ואחרי זה בבית. לא הבנתי למה האנה וכיילב לא רצו שהשוטרים ידברו עם אשלי. הם בכל מקרה ידברו איתה מתישהו, אז למה לא באותו רגע? הרי השוטרים האלה יישארו ברוזווד לתקופה, ומתישהו הם יצליחו לתפוס את אשלי לשיחה, אז למה לדחות את הבלתי נמנע? והתירוץ של כיילב היה ממש מביך והיה די ברור שהשוטרים לא האמינו לו. בתכלס מי היה מאמין לו?
כל הקטע עם אמילי הוא ממש מוזר. אני חייבת להגיד שאני לא מבינה באיזה שלב בתהליך A נכנס. מצד אחד זה ממש מתאים לתוכניות שלו שאמילי נפגעה בכתף (וכבר ראיתי שמישהו העלה את האפשרות שA שינה את תוצאות הבדיקה שיראו יותר חמורות ממה שהן) וכנראה לא תוכל לקבל מלגה ולעזוב את רוזווד. ואז זה מתאים שהוא ניסה לדרוס אותה. אבל זה מוזר, איך הוא ידע שהיא תיפגע מהדריסה? מונה ואריאה לא ממש נפגעו הרי. מה, לA יש מזל שדווקא אמילי נפגעה? או שאולי הוא לא תכנן מראש שהיא תיפגע ופשוט ניצל את ההזדמנות שהיא כן? אבל גם זה מוזר, כי A לא משאיר דברים ליד המקרה. ונניח שאמילי לא הייתה נפגעת? מה הוא היה עושה כדי להשאיר אותה ברוזווד? אני לא יודעת, מצד אחד A לא לקח קרדיט על הדברים שקרו לאמילי, מצד שני איכשהו הדברים האלה הסתדרו לטובתו.
ולגבי ההורים של אמילי, אנשים באמת קוראים לשירותי הרווחה כי יש קצת צעקות בבית של השכנים? אז הם קצת הרימו את הטונים, אני בטוחה שזה קורה בכל הבתים באיזשהו שלב. זה היה ממש מוזר.
ואמילי עצמה ממש מוזרה. היא הולכת לרופא הזה ואומרת לו משהו מעורפל על זה שלפעמים אומרים דברים שנשמע כאילו קורה משהו ובעצם לא קורה, אבל בתכלס היא עדיין לא סיפרה לו את האמת. ואז היא לא מבינה למה הוא לא מבין אותה. אני לא אומרת שהיא צריכה לספר לו את כל האמת, אני רק אומרת שאם היא לא עושה את זה, היא לא יכולה לצפות שהוא יבין אותה או את המעשים שלה.
לגבי אריאה וג'ייק, לדעתי התגובה של ג'ייק הייתה קצת מוגזמת. למרות שאני לא יודעת מה בדיוק אריאה אמרה כי לא ראינו את זה אז אני לא יכולה להגיד בוודאות שהוא הגזים בתגובה. אני מניחה שהיא סיפרה לו את כל מה שקרה עם עזרא אבל אנחנו לא יודעים איך היא סיפרה את זה או מה בדיוק היא אמרה. השאלה היא למה ג'ייק הגיב איך שהוא הגיב? הוא היה בשוק מעצם זה שאריאה יצאה עם המורה שלה או בגלל שנראה לו שהיא לא התגברה עליו עדיין? ואולי שני הדברים? אני מבינה את הרצון של ג'ייק לקחת צעד אחורה ולעכל מה שאריאה סיפרה לו, ואם הוא חושב שאריאה עדיין לא סיימה עם עזרא, אז זה עוד יותר הגיוני שהוא ירצה להתרחק. אבל לפי התגובה שלו היה אפשר לחשוב שאריאה עשתה משהו איום ונורא. נכון, היא יצאה עם המורה שלה וזה לא ממש נורמלי, אבל זה כבר נגמר (לפחות על פני השטח) והיא גם לא ביצעה שום פשע. מילא אם עזרא היה מספר לבת זוג חדשה על הקשר שלו עם אריאה הייתי מבינה את הרתיעה שלה ממנו, אבל אריאה לא עשתה שום דבר לא בסדר. עזרא זה שהיה לא בסדר. אז למה הרתיעה של ג'ייק כל כך גדולה? מהפתעה? כי הוא חושב שאריאה עדיין רוצה להיות עם עזרא?
אז בוא נראה, מה מליסה אמרה לספנסר- שוילדן קיבל הוראות ממישהו אחר-A? שוילדן גרם לשריפה - מישהו כבר אמר בפורום אחר שזה נורא קל להאשים מישהו שמת. מליסה אומרת את האמת? ומי הפיל את טובי ביער? גם וילדן? לא נראה לי, זאת הייתה אישה. ג'נה או שאנה? למה טובי הופל בכלל?
אם מה שמליסה אמרה נכון ג'נה ושאנה היו באזור הבית ולא ניסו להוציא את הבנות. למה? מצד אחד אני מבינה את ג'נה, היא כועסת על הבנות שהן עיוורו אותה, מצד שני היא באמת התכוונה לתת להן למות? ומה עם שאנה, היא מושפעת מג'נה?
ולא הבנתי למה מליסה חשבה שאליסון באה לסדנה של המסכות אחרי שהיא כביכול מתה? היא לא חשבה שהאיש שם היה אומר משהו אם הוא היה רואה את אליסון אחרי שהיא כביכול נעלמה? או שהיא הניחה שאליסון שיחדה אותו לא להגיד שהיא חיה?
מי זאת שהציקה לאמא של טובי? אליסון, או אולי מישהי אחרת?