עונה 25 - מההתחלה!

בגדול אני שונא את הקונספט של "עונות קפטנים", וזה בטח לא עוזר ששלוש מהן הן שלוש מתוך חמש העונות היחידות שהייתה בהן החזרת מודחים לגמר, והן גם שלוש מהעונות הגרועות ביותר בכל הזמנים. גם לעונה 11 יש מוניטין מאוד מפוקפק בגלל מלא מתמודדים מעצבנים. אבל העונה הזו היא היוצא מן הכלל - ויוצאת מן הכלל בגדול. החזרה ספציפית של מתמודדים שפונו מהמשחק זו החלטה נחמדה, וזו רק הפעם השנייה שהישרדות התחילה עם שלושה שבטים. חבל שאיפשהו הגענו לנקודה שהייתי מעדיף שפעם ב- יחזרו לעשות עונות עם שני שבטים של תשעה. אה, וכמובן, זו הפעם האחת לפני האחרונה שהישרדות מצולצת בלוקיישן חדש לגמרי - סוג של, כי פאלאו ומיקרונזיה קרובות מאוד. אה, וזו העונה היחידה מלבד סין שעשתה משהו מעניין עם האלילים.

למרות שזו רק העונה השנייה עם שלושה שבטים, מתחיל כאן טרנד שיהפוך להיות מאוד בולט בעידן החדש - שבט אחד תמיד מתגלה בתור "הגרוע". לוזון, אואה, טיקה, לולו, יאנו, ו-וולה. רק בעונות 30, 32, 42, 43 ו-47 לא היה "שבט גרוע" - חמש עונות מתוך 12. ולא, לא שכחתי את סבוגה. טכנית הם הפסידו שלושה מתוך ארבעה אתגרים, ואין לדעת מה היה קורה בפרק 3 לולא ג'נה פרשה. אז יש מה להתווכח על הגדרות טכניות, אבל בגדול גם סבוגה נכשל. אה, וגם העונה הזו מלאה בגבריות רעילה, בעיקר מצד ג'ף קנט שהתחיל את המסורת של ספורטאי עבר מיזוגנים ודוחים (אבל זו לא סיבה לקרוא לאווה "גבר אלפא בשמלה" רק בגלל שהיא משחקת הוקי! חוץ מזה, אני ידיד שלה באינסטגרם ועדיין לא יצא לי לראות אותה לובשת שמלה, אז זה בכלל לא נכון :p). ראסל סוואן התפתח לוונאבי בנג'מין, ופיטר וארטיס הם שני דוחים. כולם מחווירים, לצערי, למול הסקנדל שסקופין גרם מחוץ לתוכנית. עכשיו, אני משתדל להפריד בין התוכנית למציאות ולא לבטל יותר מדי מתמודדים אבל... זה רציני, אחי.

אני גם ממש אוהב שלא ברור בכלל איזה שבט ילך למועצת השבט. ליסה תודח כנראה מטאנדנג, קלבאו ממש לא ברור עדיין (אז כנראה שהם לא הולכים), וממאטסינג זיין עושה רושם מוזר. הוא סיפר לכולם שהוא כרת ברית עם כולם? אוקיי, למה שלא ידיחו אותך כאן ועכשיו? ואכן מאטסינג הולכים למועצת השבט, מועצה ראשונה מתוך ארבע שתכתיר אותם כשבט הגרוע האמיתי הראשון בעונת שלושה שבטים. ראסל בהחלט היה מועמד מבטיח להדחה, אבל אם בגלל שהוא חזק מאוד ואם בגלל שזיין פשוט שיחק עד כדי כך גרוע, הוא הודח פה אחד. המשחק של זיין הוא הגדרה המילונית של "פול גז בניוטרל", וכך לא משחקים משחק טוב.

פרק 2

שכחתי שלמלקולם היה רומן עם אנג'י. עכשיו כשאני חושב על זה, הוא לא התחיל קצת גם עם אנדראה בעונה הבאה? בכל מקרה, אף פעם לא עפתי על אנג'י, אפילו לא מבחינת מראה חיצוני. גם לא על קאט. מה נעשה, טיפשות לא מדליקה אותי. גם אבי-מריה מתהפכת ב-180 מעלות והופכת את RC לאויבת שלה. תתכוננו, כי אחרי שמאטסינג יתפרקו, נגיע לאחת הישורות הכי מיזוגניות שאי פעם היו. במקביל פנר מוצא את האליל של שבט קלבאו, ועכשיו כשאני חושב על זה, RC לא יהודיה? חבל שהיא לא התחברה עם פנר על בסיס הדת שלהם, אבל אם ברית יהדות אפילו לא הוצעה בתור קוריוז בעונה 41, אני לא מאמין שנראה ברית של יהודים בשום עונה.

משהו ממש טוב שהעונה הזו עושה, וזה התחיל להיות נדיר בנקודה ההיא ולא קיים בכלל היום, זה שממש לא ברור מי יגיע למועצת השבט. יש פיצול אחיד של התמקדות בשורדים מכל השבטים, אבל הגבר היחיד שבסכנת הדחה הוא ראסל. אבל אנג'י גם בסכנה, וכך גם רוקסי, שהיא הפריקית התורנית של ישו. למה אלה תמיד שחורים? ליסה ו-RC בסכנה בטנדאנג, ואצל קלבאו... אני לא ממש בטוח. כאילו, יש מטרה על פנר, אבל אני אהיה בהלם אם הוא לא ישתמש באליל. בנקודה הזו הברית בין מלקולם ודניס עוד לא נכרתה, היא תגיע עוד כמה פרקים.

אז מאטסינג הגיעו למועצת השבט שוב, שם רוקסי הודחה.

נערך לאחרונה ב:
פרק 3

ממשיכים לא להתמקד ביחסי הכוחות בשבט קלבאו, ובמקום זאת להמשיך עם מאטסינג, שבדרך להיות שבט גרוע במיוחד כי הם כל-כך לא מתפקדים, ואיך הברית בין אבי-מריה ו-RC מתפרקת - עכשיו אבי כורתת ברית עם ליסה וארטיס, במטרה להיפטר מסקופין ו-RC מהר ככל האפשר. עוד ברית נכרתת - הברית הקלאסית בין מלקולם ודניס. אבל הנה ג'ף מגלה שהחלק הקטן שעל הכלי של האורז נעלם, עושה שתיים ועוד שתיים ומבין שזה האליל, ושפנר מחזיק בו. ועכשיו יש על פנר מטרה ענקית.

אבל כל זה יצטרך לחכות כי מאטסינג שבט גרוע בטירוף והם הפסידו שוב חסינות, ואז נגמר לאנג'י המזל.

פרק 4

למאטסינג אין מה להציע יותר, ולכן הדינמיקות השבטיות עוברות להתמקד בשבט קלבאו - ובו האליל של פנר גורם לג'ף ולקרטר לכרות איתו ברית. במילים אחרות, מלחמת מינים. פאק, שני הגברים היחידים בעונה הזו שאני מחבב הם מלקולם ופנר! תחשבו שהקאסט הזה היה מתחלף עם זה של עונה 48! ואיכשהו קשה לי להאמין שהם היו מכניסים את אווה לברית שלהם, ולא משנה כמה שרירים יש לה. למזלי, כל הזוהמה הרעילה תנוקה ותתנדף לפני הפיינל 7. קרטר יישאר, אבל הוא סתם יהיה למלם משעמם. בגדול זה לא קאסט כזה טוב, גם הנשים של קלבאו הן לא אובדן גדול. אבל מלקולם ודניס ושבט טנדאנג משאירים את העונה הזו טובה.

ואם כבר מדברים על החמור, פיטר מארגן רשמית את המצב כך שאבי תתעצבן על ארסי סופית, תוציא אותה מהברית ולמטרה מספר אחת שלה. כרגע סקופין הוא בן הברית היחיד שלה, אבל ברגע שחברי שבט טנדאנג הגיעו למועצת השבט הראשונה שלהם, במיזוג, אפילו סקופין הצביע נגדה! בגדול פיטר מזכיר לי את ג'יימי מגוואטמלה, אסטרטג עם הראש במקום הנכון אבל שחקן חזק מדי (וגם די בלתי) שבסופו של דבר הודח בדיוק בגלל זה. אפילו המיקומים שלהם זהים. אבל הוא עוד הולך לקבל מקום גבוה יחסית לעומת ארטיס שהוא באמת המיץ של הזבל.

אבל כל זה צריך לחכות, כי מאטסינג הוא שבט סופר גרוע ומצטרף למועדון האקסקלוסיבי והמפוקפק של שבטים שהפסידו את כל ארבעת אתגרי החסינות הראשונים. אין הרבה כאלה, רק מראאמו, אולונג ו... ראבו נחשב? כי טכנית מוטו הגיעו למועצה הרביעית. שם מלקולם ודניס עבדו על ראסל והדיחו אותו יחד, כשהאליל בכיס שלו.

פרק 5

שבט מאטסינג איננו עוד, מלקולם מצטרף לטנדאנג ודניס מצטרפת לקלבאו. ומלקולם... ישר מצטרף לברית השולטת, ונגד RC. איזה כיף. אבל דניס היא אישה, וזה אומר שברית הגברים בקלבאו נכנסת למיעוט - אבל רגע, דנה לא מרגישה טוב ונאלצת לפרוש - לא מפונה רשמית כי החיים שלה לא בסכנה, אבל מן הסתם במצב שאינו מאפשר לה לשחק את המשחק כמו שצריך. אז עכשיו מה קורה לעזאזל?

טנדאנג זוכים באתגר פרס, וגם בחסינות, וזה מתי שג'ף בעצמו חושף את המיזוגניה של ההפקה. לא השורד, אלא המנחה. בחייאת, אתה לא חייב להגיד כל הזמן שאבי לא משתתפת באתגרים ושקייטי חלשה פיזית. כמובן, ג'ף המודרני שעשה אירוע מונומנטלי מסירי שעברה את הקורה הוא גם לא משהו, גם ככה המשחק של סירי הוא נטו מוח, אבל למרות מיזוג מוצלח, העונה הזו היא עדיין חלק מהעידן האפל של הישרדות, שמבחינתי נמשך מעונה 21 ועד 27. הבנות אפילו לא מנסות לשלוט במשחק, הן רוצות להדיח את דניס. העריכה אפילו לא מנסה להשאיר לנו הסחה.

דוסון מודחת, אבל לא עוזבת בלי קצת דרמה - בצורת חיבוק ונשיקה למנחה. היא לפחות הראתה שיש בה קצת דמות, אבל זה לא משהו שיצדיק החזרה אי פעם, ואם היא תחזור אני אתעצבן - לידיעת ההפקה, היה בעונה 11 מישהו בשם בריאן קורידן. תחזירו אותו מתישהו. זו גם הנקודה שהפסקול השבטי הישן נעלם לצמיתות.

פרק 6

אין שינוי ביחסי הכוחות, ותכל'ס השבטים די מאוזנים, זה לא ששבט טנדאנג הרבה יותר חזק משבט קלבאו. קודם כל, אין שום אלמנט באתגרים שמאפשר למי שחכם אבל חלש פיזית לבלוט. האתגרים האחרונים הם מאה אחוז פיזיים. אבל העיקר הוא שלמרות שפיטר וארטיס ממש שונאים את סקופין, עבודת הצוות בטנדאנג היא יותר טובה. שבט קלבאו מפוצל, ג'ף וקרטר לא מתייחסים טוב לקייטי, או אפילו לדניס או פנר.

שני האתגרים בפרק הזה גם הם צמודים, אבל טנדאנג זוכים שוב בחסינות בעיקר בגלל אסטרטגיות ועבודת צוות יותר טובה. אתגר הפרס היה צמוד במיוחד, ובסוף טנדאנג בוחרים לוותר בתמורה לכל האורז של שבט קלבאו. נראה כמו החלטה טובה לשני השבטים, אבל מאחר ואף אחד בשבט קלבאו לא יודע לדוג, הם בעיקר הפסידו. אה, וקייטי מודחת, כצפוי.

פרק 7

המיזוג מגיע, ובמהלכו אנחנו מגלים שיש לא מעט בריתות ותתי-בריתות. ליסה מגלה בטעות את האליל של מלקולם, ואין לו ולדניס ברירה אלא לכרות איתה ברית. אבל בגדול הקו המרכזי הפרק הוא שבטי, ולצערי מצטייני אקדמיית אלפא מסמנים את המטרות, קנט עדיין רוצה להדיח את פנר כדי לא להיות במקום נמוך ממנו, ופיטר עדיין רוצה להדיח את ארסי. וופ-די-דו, שני היהודים מסומנים. כאילו כל שינויי הדינמיקה אחרי ה"ערבוב" לא קרו. איזה כיף.

אז טכנית דניס נחשבת בצד של טנדנג, והשאלה כרגע היא האם סקופין וארסי יעברו לצד של קלבאו וידיחו את פיטר שהוצע כמטרה על ידי ארסי עצמה, או שקנט וקרטר יעברו לצד של טנדאנג וידיחו את פנר. ובסוף היחידים שמצביעים נגד פיטר הם ארסי ו... פנר. לא סקופין, הוא בעצמו הצביע נגד פנר. שלישיית הזבל מצביעה נגד ארסי, חוץ מאבי שמצביעה נגד פנר, קנט וקרטר נאמנים לשבט שלהם ומצביעים בעצמם לארסי. בסוף יש לפנר יותר קולות מאשר לארסי, אבל הוא שולף את האליל שלו והטבח במין הנשי ממשיך הדחה אחת נוספת. לא נורא, מההדחה הבאה יהיה יותר טוב.

פרק 8

כבר בפרק הקודם ראיתי את הקווים הזוהרים מאחורי הענן האפל שהגיע בשלב הערבוב, ועכשיו הוא חולף והשמש מאירה וזוהרת. ליסה מחליטה לפנות נגד שלישיית הזבל, ואגב כך מצהירה בפירוש שהם אכן שלישיית זבל שאף אחד לא סובל. רק בעייה אחת, היא מעדיפה ללכת לשלב הזה עם קנט וקרטר ולהדיח את פנר וסקופין. בשלב הזה יש ארבע בריתות שונות - קנט וקרטר, פנר וסקופין, שלישיית הזבל, ודניס, מלקולם וליסה. שלישיית הזבל גם באותה הקבוצה באתגר הפרס, יחד עם סקופין וקרטר, והם מפסידים. ואז אבי מספרת הכול לקרטר, ברמה שאפילו פיטר מתעצבן עליה.

פנר מנסה להפנות את כולם נגד שלישיית הזבל, ונראה שהמצב הולך להשתנות לטובה מאוד מהר. ליסה מתחילה בנקודה הזו עם וידויי המוסר, שקצת קשה לי איתם כי קשה לי להתנתק מהמחשבה של "מוסר = ערכים = חוסר אסטרטגיה". הנה הגירסה שלי לחשיבה מקובעת אוטיסטית, מה שאווה קראה לו כמה פעמים "שחור ולבן". אבל בניגוד לליל שהתבכיינה על המשחק כל הזמן, ליסה הבינה שלפעמים צריך להשאיר את המוסר בבית ולשחק. בדיוק כמו דניאל לפניה, אני הולך לדרג את ליסה הרבה יותר גבוה משדירגתי אותה בהתחלה. גם זה שהיא שיחקה רק שנה אחרי בנג'מין והכת שלו, בוודאי לא תרמה לאהדה שלי לענייני דת בהישרדות.

ואז קורה הדבר הכי טוב שיכול לקרות - פנר זוכה בחסינות! זה מכניס את האסטרטגיה לסחרור, כשכל מיני דברים קורים - ליסה מספרת לכולם על האליל של מלקולם, אבל אחרי שפיטר מתעמת עם מלקולם בעניין האליל, איכשהו שלישיית הזבל מכוונת נגד קנט, וקנט וקרטר מכוונים נגד פיטר, כשפנר ומי שבסופו של דבר יהיו הפיינל 4, באמצע. במועצת השבט, מלקולם חושף את האליל שלו, ואז אבי את שלה (למהההההההההה?!? מטומטמת). פנר מציע להתאחד עם קנט וקרטר למרות הכול, אבל בסוף איכשהו ההצבעה נעשתה שבטית, כשכל שבט טנדנג מלבד מלקולם הצביעו יחד. אבל בגלל שפנר הצביע נגד אבי-מריה (במודע, כדי לא להצביע לאף אחד משני המועמדים?), קנט הודח. קולולולולולולולו!!!

פרק 9

אני חושב שמאחר וליסה היא אדם מאוד ישר בחיים האמיתיים, יכול להיות שבאמת יש לה קושי מוסרי לשחק את המשחק. אבל בניגוד ל"ראויים" כמו רוב הקאסט של סמואה, אולסטארס או... אוקיי בפיג'י לא היו "ראויים", סתם חארות - ליסה משחקת את המשחק ומשתיקה את המצפון שלה. ההבדל בינה לבין רוב השחקנים הוא שפשוט יש לה מצפון. ושוב בהשוואה לעונה 48, לאווה ואפילו לג'ו, שמבינים ששקרים זה איך שהמשחק בדרך כלל הולך, ובגלל שאווה תתקשה מאוד במשחק מלוכלך, משחק סטייל עונות 2-6 היה בצורה כמעט פרדוקסלית הדרך הכי טובה בשבילה להגיע רחוק.

אתגר הפרס מחלק שוב את השורדים לקבוצות, ומסתבר שאבי כל-כך בלתי, שאפילו פיטר וארטיס לא בוחרים בה לקבוצה שלהם. זה גם כנראה הפרס האחרון בהחלט בתולדות הישרדות, שמערב את תושבי המקום. פנר, מלקולם, דניס וקרטר זוכים בפרס, סך הכול קבוצה ממש מעולה חוץ מקרטר. תזכירו לי למה משווים בין מלקולם לאוזי? רק בגלל שהם נראים דומה? הם וג'ו מעונה 30, שלפעמים אני חושב שהוא אפילו יותר גרוע מאוזי. ואז אני נזכר שאוזי אוהב פלסטין חינם. בכל מקרה, זה גרוע כמעט כמו שכל בחורה צעירה שמשחקת את המשחק מקבלת השוואות לפרוואטי.

בכל מקרה, זה משאיר את שלישיית הזבל במחנה עם ליסה וסקופין, ותסלחו לי אבל אבי עוד יותר גרועה ממי שלא תבחרו, חוץ מברנדון וקולטון. לפחות אני מבין למה קורין שנאה את שוגר, ואם אי פעם נקבל עריכה אובייקטיבית של גאבון, אני מאמין שהרבה יותר יהיו לצידה - לא שזה רלוונטי כי קורין גאלה את עצמה בקרמואן, ובמידה מסוימת אבי הייתה סבבה בקמבודיה. אבל בעונה הזו אני לא יכול להגיד עליה דבר אחד טוב! קלבאו מחליטים לעשות אדגארדו ולהצביע נגד ארטיס, רק שזה פחות מרשים כי לא היה את דרימז בתפקיד הסוכן הכפול שהופתע בעצמו. ואז כמובן סקופין בוגד בשלישיית הזבל ומדיח את ארטיס. בייו'ש!!!

פרק 10

העונה כבר טובה? כן, היא ממש טובה. לפעמים הדבר הכי טוב שצריך בשביל עונה טובה זה מישהו רע - ממש רע, לא מישהו שיודע איך לתחמן ולשקר אבל אין לו קווים אדומים, אלא פשוט בריון שמתייחס לאחרים כמו זבל. ואבי ופיטר הם בריונים שמתייחסים לאחרים כמו זבל, והם עומדים לקבל את הקארמה שלהם בריבית. העונה הזו מסמנת קו ברור של הבדל בין "טוב ורע" במשחק, אסטרטגיה מול... היעדר אסטרטגיה? מול טוב ורע אמיתיים. סירי, אני מאמין, היא גיבורה בגלל שהיא אדם טוב, והיא גם דואגת לטבול את הסכין בחומר מאלחש לפני שהיא תוקעת אותו בגב, כך שאפילו לא תבין שנבגדת עד שג'ף מכבה לך את הלפיד. כנגד זה, טרי ואוזי הם "ראויים" אבל חארות של בני אדם.

בכל מקרה, כל השבט עכשיו מאוחד נגד פיטר ואבי, כל מה שצריך זה שאחד מהם לא יזכה בחסינות. אבל במקביל מכינים גם את הקרקע לעתיד לבוא, והפיינל 4 שיהיו מאחדים כוחות. הם מנסים לגייס אליהם את פנר, אבל פנר עושה טעות של מיליון דולר ומסרב. פנר אף פעם לא היה שחקן באמת מדהים, אני דירגתי אותו ראשון בעונה 13, אבל זו פאקינג עונה 13, זה אחד הקאסטים הכי חלשים אי פעם. אבל העונה הזו הוא משחק הכי פחות טוב, והוא עוד הולך להתמרמר בגמר. בחייאת, מציעים לך תיקח, בפיינל 5 תוכל לבחור את מי לקחת לגמר.

מה שיותר חשוב זה שקרטר זוכה בחסינות, וזה יופי כי הוא לא אבי ולא פיטר. כל השבט מחליט לפצל עליהם קולות, פיטר, אתה יכול לשכנע מישהו לבגוד ולהצביע נגד מלקולם כדי שהוא יודח מכאן ועד יום 39, אבל אתה איום לא פחות גדול מאשר מלקולם, רק שהדרך היחידה שבה תגיע לגמר היא בתור עז כי אתה פוץ בלתי נסבל! לפחות לג'יימי בגוואטמלה היה קצת חן והוא גם הפסיד בכבוד. ואז אחרי שכולם, מ-RC ראשונת המושבעים ועד ג'ף עצמו, הבהירו לאבי שהיא גירסה נשית של קולטון, היא משתמשת באליל על עצמה ופיטר מודח. פעם ראשונה שמישהי בלתי נסבלת מדי כדי אפילו להיות עז.

פרק 11

בנקודה הזו סוף המשחק הוכרע: שני צמדים יצרו פיינל 4 וכל השאר יגיע תורם, כשאבי תהיה ראשונה. חשבתי שנשים כאלה הן מיתוס. הן מם, אגדה אורבנית. כמובן שמאז התחלתי לשרת לקוחות, ונתקלתי בכאלה לא מעט, אבל אבי היא הראשונה מסוגה: מה שידוע היום כ"קארן". אוי אוי אוי, אמרו עלייך דברים רעים?! וואו, מעניין למה! אולי תתחילי להיות יותר נסבלת ואז יהיה לך סיכוי להתקדם במשחק! אבל היא איכשהו לא המתמודדת הכי שנואה עליי אי פעם, מכמה סיבות: היא לא מתחסדת, היא מעולם לא פרשה כשמשהו התחיל ללכת לא לטובתה, ומעולם לא היו צריכים לסלק אותה מהמשחק. אה, והיא הייתה די סבבה בקמבודיה, לפחות אחרי שחברה לוונתוורת'.

אבל במכירה הפומבית היה יתרון סמוי, שאבי קנתה והשתמשה בו עד הסוף - שיקרה לכולם שמדובר ברמז לאליל. קשה לי כל-כך לשנוא מישהי שמשחקת את המשחק כל-כך חזק! אבל כשהיא הייתה בעמדת שלטון היא הייתה ממש גרועה! וזה עובד, היא מסוגלת להעביר את פנר וקרטר לצידה ומנסה לעבוד גם על ליסה, שפוצחת שוב על וחידויי דת וכמה קשה לה לשחק את המשחק. ביצ' פליז, תגידי את זה לדן גיסלינג הקתולי שהיה באותה נקודה השחקן הכי טוב באיזושהי תוכנית ריאליטי אחרי סירי. אבל מה שאבי באמת קנתה לעצמה הוא עוד זמן לשנות את גורלה, כי היתרון באמת היה מעבר לשלב הסופי של אתגר החסינות - ואבי ניצלה אותו היטב וזכתה בחסינות! עם פנר וקרטר לצידה, אבי מנסה לגייס את ליסה כדי להפוך את המשחק על הברית השולטת!

ואז ליסה בבעייה, כי יש לה קשר טוב עם כל מי שנמצא במשחק. ביצ' פליז, את חייבת להדיח מישהו! פנר וקרטר מחוץ לברית שלך, זה לא כל-כך קשה. לאווה הייתה האפשרות לצמצם את הברית שלה או להישאר נקייה ככל האפשר, והיא בחרה לבצע בליינדסייד! תכל'ס, למרות שהעונה נגמרה והמעורבות הרגשית שלי נעלמה, עדיין מקוננת בי המחשבה: אילו הייתי נוירוטיפיקלי, האם הייתי שונא את אווה. ואני מאמין שלא, אבל ממש לא הייתי אוהב אותה, כי אילו שחקנית נוירוטיפיקלית הייתה משחקת כמוה, לא הייתי אוהב אותה במיוחד. אבל אפילו לא הייתי מבין כמה חווית המשחק היא לא ידידותית למוח האוטיסטי, אווה עדיין שיחקה יותר חזק מאשר ליסה!!! בלית ברירה, פנר מנסה לגייס את סקופין לבגוד במלקולם ודניס - ונכשל, ומודח.

פרק 13

שכחתי ביום ראשון לכתוב פרק על ההדחה של קרטר. לא נורא, היא הייתה צפויה ומשעממת כמו האדם עצמו. בנקודה הזו אבי צריכה לזכות בחסינות, אבל ליסה - דווקא ליסה - רוצה לשמור את אבי בתור עז. אבל למרות הניסיונות שלה עצמה למתג את עצמה כעז, אני לא בטוח שהיא לא תקבל קולות. פיטר וארטיס יכולים להצביע לה סתם כי ככה, ואז מספיקים עוד שני קולות מרמור (אולי קנט? ואז קרטר יכול להצטרף אליו בכיף) וכבר אבי קיבלה למעלה ממחצית מהקולות. הסיבה שזה לא קרה באמת זה כי אין ממש סיבה לא להצביע לדניס.

סקופין זוכה בפרס ולוקח איתו את מלקולם וליסה, באמת שזה לא משנה בנקודה הזו כי הרביעייה כל-כך חזקה ביחד. מה שכן שכחתי לגמרי מהקטע במחנה עם דניס, שכאילו הגורל רצה שאחזור לעונה הזו אחרי עשור לעשות רפרנס ל"אולי נחש אותי נחש". אחרי זה מלקולם זוכה בחסינות ואבי מנסה לפרק את הרביעייה לשני הזוגות שלה, וזה כנראה מה שהיה קורה אילו אבי הייתה זוכה בחסינות. לא משנה כמה שהיא בלתי נסבלת וחסרת מודעות עצמית בשיט, חייבים להעריך את הנחישות שלה, בלי זה היא הייתה בחוץ מזמן. אבל הגיע זמנה.

הגמר!

אז הרביעייה מגיעה לפיינל 4, קצת כמו רביעייה אחרת מעונה אחרת, שגם בה הייתה מתמודדת שבמקור ממינסוטה. כמובן שהסיבה היחידה שאני בכלל יודע שדניס מגיעה ממינסוטה היא בגלל שהיא הפייבוריטית הכי גדולה של אווה מכל הזמנים. כמה פואטי, ואולי אפילו אווה בכוונה ניסתה למקם את עצמה בפוזיציה דומה לזו של דניס. ההבדל הוא שאווה ברביעייה של עונה 48 הייתה יותר דומה לליסה, רק שהייתה לה הסיבה הכי טובה בעולם להיצמד למשחק שמרני ולא כאוטי. ההבדל העוד יותר גדול הוא שאין אתגר אש, אחרת אני מניח שדניס וליסה היו לוקחות זו את זו, וסקופין את ליסה, כשסקופין במקרה הזה היה בתפקיד גייבלר, המתנקש שנבחר לסיים את הדרך של חביב המושבעים.

אתגר פרס ומגיע ושם קץ לסיכוי לפיינל 2 בעונה הזו, לא נורא, הפיינל 2 עוד יגיע להדרן אחרון - בעוד שלוש עונות. מלקולם זוכה ביתרון באתגר החסינות ודניס, שחושבת שהוא גם יזכה בחסינות, מציעה לו ללכת לתיקו נגד ליסה. לדעתי אין לסקופין ולליסה סיכוי נגדה, אבל שיהיה. אבל מלקולם מסרב, ולכן דניס שוקלת להדיח אותו אם הוא לא יזכה בחסינות. היתרון של מלקולם מאפשר לו להמשיך באתגר אם הוא נפסל, אבל מאחר ומלקולם ממש לא טוב באתגר הזה (משום מה מי שממש טובים בפאזלים גרועים באתגרים האלה - תראו את טוד, סירי, ובניגוד אליהם מלקולם גם חזק פיזית אז זה מצריך יכולת אחרת לגמרי). סקופין זוכה בחסינות ומלקולם מודח פה אחד.

ואז מגיעים למועצה, שלא מגיעה לרמות המרמור שחששתי מהן, רמות המרמור של האולסטארס, פיג'י, גאבון וסמואה. רוב הביקורת במועצת השבט נפלה על סקופין ובעיקר ליסה, כנראה בגלל שהם ניסו בכל זאת להפגין ערכים. אבל, וזה אבל גדול, הם שיחקו את המשחק! היחיד שבאמת היה ממורמר היה ארטיס (שממש לא היה לו על מה להתמרמר), ומלבדו יצוין פנר, לא בטוח אם לטובה או לרעה. אין ספק שאפשר להשוות את ההופעה שלו לזו של מישהי אחרת מאותו לאום שהגיעה לאותו מקום (קורין, כמובן) אבל פנר היה פחות ממורמר ויותר סתם דרמטי, יותר בכיוון של עידן קפון שהייתה לו פאקינג סיבה טובה לשנוא את דן. לא סותר שהוא הודח בצדק. בסוף כולם הצביעו לדניס, חוץ מאר סי שהצביעה לליסה וקרטר שהצביע משום מה לסקופין.

דירוג:

1. מלקולם
2. דניס

מכאן יש דברים שאני לא מת עליהם בכולם אבל ננסה:

3. פנר
4. עד כמה שמה שהוא עשה מחוץ לתוכנית נוראי אני חייב להיות אובייקטיבי - סקופין
5. פיטר למרות שהוא משלישיית הרוע, לא התמרמר
6. ליסה
7. RC
8. אבי-מריה
9. קנט
10. דוסון על החיבוק והנשיקה למנחה
11. קייטי
12. דנה
13. קרטר
14. אנג'י
15. זיין
16. ארטיס
17. רוקסי
18. ראסל

אוי לא, כל השחורים במקומות הכי נמוכים, אני גזען!!!

נערך לאחרונה ב:
למעלה