עונה 23 - מההתחלה

אוקיי, אני מתודלק ומוכן לעוד עונה מעפנה. העונה הזו מזכירה קצת את איי קוק, בגלל שכוחה היא בזה שהיא ייצאה חלק מהמתמודדים שיהיו יותר זכירים בעונות עתידיות, כמו דון וקוקרן. היא גם ייצאה את אחד המתמודדים הכי ידועים לשמצה. ממה שהבנתי, וזו קונספירציה ענקית, לברנדון האנץ יש הפרעה ביפולארית. זה *לא* מצב נוירולוגי כמו אוטיזם או ADHD, זו מחלת נפש שקשה להתמודד איתה בלי טיפול תרופתי, ונתנו לו פריבילגיה בשלב הסינון, כי... אתם יודעים. ומי לעזאזל בחר באוזי ובנג'מין?!? בינתיים היו לנו סטפני ובובי ג'ון, בחירה ברורה ומונבת מאליה, והיריבות בין רוב וראסל, עוד בחירה ברורה ומובנת מאליה. הקשר בין בנג'מין ואוזי... לא פאקינג קיים.

אם זה לא מספיק, גם בעונה הנוכחית יש החזרת מודחים. למעשה, מכל עונות הקפטנים, יש רק אחת באמת מוצלחת, הפיליפינים. אתם יודעים למה? כי רק בה ובגוואטמלה (שהתהדרה בהרבה שורדים ממש בלתי נסבלים) אין החזרת מודחים!!! אני מקווה שההפקה למדה סוף סוף לקח - החזרת מודחים זה חרא!!! יותר מזה, זו בגידה בערכים של הישרדות! ברגע שמודחים חוזרים, חלק מהאסטרטגים חוטפים רגליים קרות ומסרסים את האסטרטגיה יותר ביעילות מאבוט רייף המאירי. אני מסתכל בעיקר עלייך, ויקטוריה. זה אולי אפילו יותר גרוע מהצבעת קהל. העונה מתחילה עם אתגר בין אוזי ובנג'מין, אבל אף אחד מהם לא טוב בפאזלים. במקרה אף אחד מהם גם לא טוב באסטרטגיה, או במשהו שהוא לא פיזי טהור, רק שבנג'מין גם לא כזה חזק. למה הם כאן?!? אוזי זוכה באש עבור השבט שלו.

כצפוי, בנג'מין ואוזי מנהיגים את השבטים שלהם, וכורתים בריתות מכריעות - עם סופי, אלברט, ברנדון וריק, ועם קית', ג'ים, וויטני ואליס. יש כל-כך הרבה שורדים שאני שונא, אבל ברנדון מתעלה על כולם, הוא התמצית של כל מה שאני שונא בשורד. הוא גם פוץ מתחסד, גם פריק של ישו, הוא יוצא אקטיבית נגד המשחק, ועם האובססיה ההזויה שלו נגד מיקיילה, הוא אפילו מיזוגן! וואו! לצערי, הדברים הטובים היחידים שאני יכול להגיד על מיקיילה זה שהיא יותר נסבלת מברנדון ושהיא כוסית. היא בעצמה גם "ראויה", והיא הביאה על עצמה את ההדחה שלה. ועד היום, כל פעם שמישהו אומר שהיא הודחה בגלל ברנדון, מתנפח לי במצח וריד שגורם לי לשאול אם אני מאומץ ובכלל מרוקאי במקור. פאקינג תראו מחדש את פרק 6, מה שאתם אומרים הוא שקר וכזב!

אופולו זוכים באתגר החסינות הראשון, אחרי שסמהר התנדבה לזרוק את הקוקוסים בחלק האחרון והמכריע, ונכשלה בענק. קוקרן ודון היו על הכוונת, אבל בסופו של דבר כל השבט הצביע לסמהר. ואני מאוד בספק אם הפסדנו משהו ראוי לציון.

פרק 3

שגחתי לכתוב סיכום? הגיוני, עונה מעפנה וכל זה. בכל מקרה, אני לא חושב שאני יכול לכתוב משהו על להיות "ראוי" שאחרים לא כתבו. אלא שברנדון מחריף את הטון כי שימו לב, הוא בא כדי להיות "ראוי". לא להוכיח שאפשר לנצח בלי לשקר וכל זה. לא שהוא לא רוצה לנצח, אף אחד לא בא כדי לא לנצח, חוץ מאיזו דוגמנית אחת שעדיין נמצאת אצלי בבוטום 3 של כל הזמנים, יחד עם אוזי וקנדיס. הם חולקים פודיום שעשוי מצואה של עכברושי ביבים, שמישהו לקח והעשיר באורניום גולמי. בהאנו מתקרב, אבל ברור שהוא לא מאה אחוז, אז אני לא יכול לשנוא אותו עד כדי כך. אבל אתם יודעים מי עוד לא מאה אחוז? פאקינג ברנדון האנץ!!! שמהמראה והקול שלו ועד ההשתוללות שחתמה את גורלו בקרמואן, מזכיר לי את ואאס מונטנגרו. מי שמכיר מכיר. הוא לא סתם פנאט. עושה רושם שאמונה היא הדבר היחיד שמונע ממנו להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי.

ההבדל הגדול בין העונה הזו לקודמתה, זה שיש בה פוטנציאל. בעונה הקודמת היו 16 אנשים שכל רצונם היה לעבוד עם בוסטון רוב ולהעיף את ראסל. איכשהו קיבלנו משם את אנדראה שיצאה בסופו של דבר שחקנית סבבה, לא אגדה ולא נעליים, אבל סבבה. בעונה הזו יש את קית', ג'ים, דון, וויטני, וגם את סופי ובנג'מין. אבל השבט עם הפוטנציאל הוכחד בתחילת המיזוג, ובגלל זה יש מי שיראו בה אפילו יותר גרועה. אני לא. אבל בשום פנים ואופן היא לא טובה. בגדול זה עוד קאסט נוראי של תחילת שנות העשרים של הישרדות. זו גם העונה השנייה מתוך שלוש שלמנהיג, במקרה הזה המנהיגים, יש אליל שבחיים לא ישומש כי לא יהיה בו צורך - וזה עוד היבט שבו עולם אחד לא בהרבה יותר טובה משתי תאונות הרכבת שקדמו לה.

השבטים ממשיכים להיות צמודים, כשאופולו זוכים הפעם בחסינות שוב. מה זה? אתגרי פרס? על מה אתם מדברים?! זו עונה עם החזרת מודחים! (עוד סיבה מאוד טובה לשנוא את החטא הקמאי הזה) והגיע הזמן לעוד הדחה צפויה בדמות פאפא בייר, שאם אני זוכר נכון בכלל קוראים לו מארק. והוא נראה חביב והכול, לא מזיק, אבל זאת לא פיג'י - להיות חביב זה לא מספיק. הוא יותר טוב מאיזה חצי מהקאסט, כולל סמהר, אוזי וכל אדם באופולו שלא קוראים לו סופי, בנג'מין או אלברט. כן, כולל מיקיילה, שאם ברנדון היה אסטרטג כמו דוד שלו, היא כבר הייתה עפה על טיל איראני - כי בהתנהלות שלה מול ברנדון בפרק הזה, היא גרמה למאריסה להיראות כמו אסטרטגית על.

פרק 5

שוב שכחתי פרק, שני מתוך ארבעה, אבל הפרק הזה הוא בקלות ההיילייט של הפרה-מיזוג, ואולי של כל העונה. זה מתחיל באי הגאולה, עם סטייסי וכריסטין שמלכלכות על בנג'מין!!! אני שוקל לבקש מהן זכויות יוצרים, כי אני קראתי למאמן בשמו הפרטי כבר בעונה הראשונה שלו, וזה היה שנתיים לפני העונה הזו. ואם כבר מדברים על טוקנטינס, זו העונה שבראה את קוטל הפייבוריטים, והפעם למזלי הוא בא בדמות דו-קרב באי הגאולה. האמת? אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל יכול להיות שאי הגאולה היה משפר את העונה הזו אם אוזי לא היה מבקש מהשבט להדיח אותו. כריסטין הייתה חוזרת, מצטרפת לשבט סוואי ללא צל של ספק, ואולי הייתה מגיעה לגמר עם ג'ים וקית', אחרי שג'ים היה עושה בליינדסייד על אוזי בפיינל 5, ואז על וויטני בפיינל 4.

בנקודה הזו אני שונא כבר כמעט את כל שבט אופולו, על ברנדון נאמר מספיק, ריק כשמו כן הוא, עדנה גם בקושי קיימת, ומיקיילה היא איכשהו אולי השנייה הכי גרועה בשבט אחרי ברנדון. כאילו, כן, הבנאדם לא יודע לשחק את המשחק בשיט, הוא לא בא כדי לנצח, ובסיכום ששכחתי להעלות הקדשתי לו את ה"למה באת להישרדות?!?!?!?" המסורתי שלי. אבל טוב שלא הפכת את ראסל לשד מוצץ דם. היא אולי הכי "ראויה" מכל השבט. אז אם הם הולכים למועצת השבט, בטוח ידיחו מישהו שממש לא איכפת לי ממנו. במיוחד שאלברט מוצא את הרמז לאליל, וכמובן שמשאיר לבנג'מין את המציאה שלו, כי השבט הזה הוא גירסה הישרדותית של שלטון האייתוללות.

אבל הפעם הגיע שוב התור של סאוואי להפסיד חסינות, בעוד אתגר צמוד בטירוף. לאופולו חזר המורל, ובשבט שלו, קוקרן פולט הערה שגורמת לי לרצות שללוח אותו לאבחון נוירולוגי. בואו רק נגיד שאולי אווה היא לא היחידה. כריסטיאן הוא עוד מתמודד שאני ממש לא אתפלא אם יתברר שהוא על הרצף. מצד שני, היוצרים של "המפץ הגדול" לקחו שלל הפרעות אישיות כדי לשכנע את כולם ששלדון קופר לא אוטיסט - וטוב שכך, כי הוא ייצוג די דפוק. בכל מקרה, נראה שאנחנו בדרך לבליינדסייד, כי אפילו וויטני וקית' שואלים את עצמם איך לשמור על יחסים טובים עם אוזי אחרי שאליס תודח. בסוף הם מפצלים קולות, וכך יוצא שהם הצביעו עם אוזי, אבל בפועל נגדו. ביי אליס!

פרק 6

איכשהו אוזי אף פעם לא מאמין שאנשים אחרים יעזו לשחק את המשחק מולו. הוא מתנהג כאילו המשחק לא התפתח לרגע מאז בורנאו, מתייחס לאסטרטגיה כאל דבר מגונה (וזה מה שמבדיל בינו לבין "ראויים" אחרים כמו ג'ו או טרי, ועושה אותו אפילו יותר גרוע - האחרים פשוט לא רוצים לשחק את המשחק, אוזי מעז להתנהג כאילו המשחק לא פאקינג קיים) ואז עושה פרצוף של פיקאצ'ו מופתע כשאחרים משחקים עבור עצמם ולא עבורו, וכמובן מתמרמר. לא הייתה עונה אחת שהוא לא התמרמר בה, אפילו לא עונה 13, שהיה בה רק מהלך אחד שהופנה נגדו - ההדחה של ססיליה, ממש מוקדם. וכן, אוזי התמרמר כבר אז. ככה הוא, פוץ אגואיסט שיאשים את כל העולם ואשתו בכישלונות שלו. אין פלא שהוא תומך בפלסטין.

אבל איכשהו, ברנדון עדיין יותר גרוע. כשהוא לא רוצה להדיח בחורה יפה רק בגלל שהוא נמשך אליה, ומאשים אותה בכל מה שהיא לא, הוא מנסה לזרוק את עצם הקונספט של התוכנית מתחת לאוטובוס. כשהוא לא עושה את זה, הוא על סף סילוק - רמז לעתיד לבוא. כאילו, מתמודדים שלא מתאימים לתוכנית בשיט ובחיים לא יעשו שום דבר טוב, כמו בהאנו, הם בזבוז של מקום, אבל אני לא שונא אותם אישית. ברנדון הוא רק רמה אחת מעל אנשים שאני שונא מעבר לכל רמה של משחק, כמו אוזי, קנדיס, שוגר, וכל הפוצים הרעילים מאקדמיית אלפא כמו רוקי, סקוט וג'ייסון, ובערך כל ספורטאי עבר).

אופולו כמעט זוכים גם בחסינות, ולראשונה שוברים את השוויון מול סוואי, אבל מיקיילה במו ידיה מחריבה להם את הסוף. כאילו, אוקיי, את חזקה, הבנתי. אין שום סיבה להדיח אותך לפני עדנה. חוץ מזה שפאקינג התעלמת מכל חברי השבט שלך ומכל היגיון בריא, ורק בגלל העיקשות המטומטמת שלך להשתמש ביד אחת את הולכת למועצת השבט!!! חוץ מזה שאני בספק אם את באמת כזאת חזקה, סידני (32) ואווה יכולות לפרוק לך את שתי הכתפיים תוך עשר שניות. אבל עכשיו שהאיומים היותר גדולים, כריסטין וסטייסי, מחוץ למשחק הפעיל, עדנה מתגלה כתחמנית לא קטנה. אלברט וסופי מנסים להציל את מיקיילה, וזה מוביל למחלוקת הרצינית הראשונה בכת שהיא שבט אופולו. ברנדון איכשהו גורם לי לרצות לדפוק את הראש בקיר אפילו יותר, ובסוף הכול תלוי בריק.

בסוף מיקיילה מודחת, ודי בצדק, אני מניח שיכול היה להיות אולי קצת יותר מעניין אילו מיקיילה הייתה נשארת, אבל זה די ברור שלא היה לה גרם של אסטרטגיה, ואיכשהו בעונה כזו, זה מציב אותה די באמצע הקאסט. בטח מעל ברנדון, שלוקח את תואר מלך ה"ראויים" בהליכה קלילה. ושוב, לא מעניין אותך לנצח. לא מעניין אותך לשחק. אתה לא מעריץ של הסדרה. לא באת בשביל החוויה של לחיות על אי בודד או כדי שיהיו לך עוד חברים. אתה באת כדי להיות "ראוי". לא כדי להוכיח שאפשר לזכות מבלי לשקר יותר מדי, שזה מה שרוב ה"ראויים" עושים, אלא כדי לשפוך מים קדושים לתוך בית זונות, להחליף את כל הבשר על הגריל בגילדת הציידים בטופו, ולגרש את כל הכלבים ממדינה מערבית בשם האיסלאם. לך לעזאזל. סליחה, לך לגן עדן. העולם החומרי טמא מדי עבורך. העיקר שתעוף לי מהרשתית. אבל למען הסר ספק, אני שונא גם את מיקיילה, היא לא הודחה בגלל ברנדון (טוב, טכנית כן, הוא הצביע נגדה, אבל פאזת "הזונה מבבל" נגמרה), היא בעצמה "ראוייה" והיא בטח הייתה הורסת את עונה 31 אילו היא הייתה מלוהקתבמקום וונתוורת' חס וחלילה.

פרק 7

ובו אוזי עושה את הטעות הגורלית שהורסת את העונה. כריסטין הייתה יכולה להיות כמו קוקרן, ולהרוס את המשחק לאופולו. אוקיי, מישהו היה צריך לבגוד באופולו, אבל זה בהנחה שהמצב היה נשאר שתי קבוצות. היה מאוד יכול להיות שהיו אפילו יותר קבוצות, כשהמחלוקות בשבט אופולו ובשבט סוואי היו שוברות את שני השבטים, ואז סופי, אלברט, כריסטין, ג'ים ודון היו עובדים ביחד, קודם מדיחים את בנג'מין, עדנה וברנדון, ואז נותנים לריק להמשיך עוד קצת בזמן שמדיחים את אוזי. זו גם הנקודה שסופי "הורגת עכבר" עם הוידוי שלה על ניצול הדת בשבט. ואירוני שהקטעים האלה נקראו על הקטע הקטן הזה של נטלי בסמואה, כי אחרי הכול, זה יכול להיות רפרנס לבורנאו, עם הנאום של סו.

מעבר לזה, אין הרבה מה לומר על הפרק הזה. אמנם אוזי לא נכח בכל הקרבות באי הגאולה, אבל אחרים בשבט היו. שניים שמעו איך סטייסי וכריסטין דיברו על שבט אופולו. אוזי בעצמו שמע איך אלברט תומך במיקיילה, שבוודאי הייתה יותר נאמנה לשבט מאשר כריסטין, אילו אחת מהן הייתה חוזרת. איך לאלף עזאזל עלה לכל הרעיון שכריסטין תהיה נאמנה לבנג'מין?!?!? כמובן, התגלית שההחלטה הזו רצחה את העונה תגיע רק אחרי ששבט סוואי ייכחד לחלוטין, ברצף של פרקים משעממים - אבל אולי אני נותן לשבט סוואי יותר מדי קרדיט? אולי גם הם היו מתנהגים כמקשה אחת, וכל שבט אופולו היה עובר פאגונגינג? אולי זה פשוט קאסט גרוע וחסל?

בכל מקרה, השבט ככלל, ואוזי במיוחד, עשה טעות ענקית ולא קרא את המפה הפוליטית בכלל. ההינעלות על נאמנות שבטית, גם עבור כריסטין ובמיוחד עבור קוקרן, הייתה טעות פטאלית לשבט. קוקרן היה צריך לעוף ולהפסיד. כריסטין הייתה צריכה לחזור. אוזי היה ונשאר אידיוט שלא מבין אסטרטגיה מעבר לרעיון הבסיסי ביותר של ברית. הקונספט של בגידה היה ונשאר נשגב מבחינתו. והוא בפוטנציה רצח את העונה.

פרק 8

אין הרבה מה לכתוב על הפרק הזה. כמעט כולם כשלו. אוזי כשל במחשבה שכריסטין תהיה נאמנה לשבט אופולו. בנוסף הוא, יחד עם קית' ו-וויטני, כשלו במחשבה שקוקרן יהיה נאמן לשבט, לא משנה מה. התייחסתם אליו כמו אזרח סוג ב' מתחילת המשחק, ואתם חושבים שהוא לא יקפוץ לזרועותיו הפתוחות והמנחמות של בנג'מין?!? ג'ים ודון התייחסו אליו יותר טוב, אבל לא מספיק. ולבסוף קוקרן עצמו טעה כשהצטרף לשבט שהוא יותר מקשה אחת, כת שלא ניתן לסדוק. ברגע שהבגידה נעשתה, סדר ההדחות היה צפוי עד להדחה של ברנדון. שש הדחות, למעלה ממחצית המיזוג, עם אפס עניין. לא רק שהם טעו וגרמו לעצמם להיות מודחים מהר, אלא שהם גרמו לעונה הזו להיות מאוד משעממת לשלב מאוד ארוך, שקוצר הודות להדחות הכפולות. שזה כבר עדיף על תאילנד, שהייתה משעממת לכל אורכה, בלי אינטריגות ולו בהדחה אחת מסכנה.

לעומתם, בנג'מין וברנדון ידעו בדיוק מה לומר לקוקרן כדי להעביר אותו צד. אבל בסופו של דבר, בנג'מין יצא צבוע עם כל דיבורי המוסר שלו, כשבסופו של דבר, הוא שיחק את המשחק. ולכן יש רק מישהי אחת שצדקה לאורך כל הדרך, גם כשהמעשה הנכון היה לא לעשות דבר ולהישאר עם המנהיג (מאוד דומה לקייל, בסופו של דבר, רק בלי הברית הסודית עם קמילה) - סופי.

פרק 9

זו הנקודה שהעונה מסורסת לחלוטין. אבל תקשיבו לי טוב, כל שבט סוואי, זה טבעי להשתלח ולהתעצבן. אבל האסטרטגים הממש מעולים, כמו טוני, קופצים משבט לשבט כדי להדיח את מי שבא להם. אם תמשיכו להתאכזר לקוקרן, רק תקצרו אפילו יותר את חייכם. מה זה? ג'ים מנסה לשכנע את שבט אופולו להדיח את קוקרן? אה, בדיוק כמו ששבט קוצ'ה ניסה לעשות בעונה 2. העונה הזו (וזו שלפניה) מרגישה כאילו חזרנו לתקופת האבן של הישרדות, כשבגידה עדיין הייתה דבר שלא יעלה על הדעת. אחרת ג'רי ואמבר היו עוברות צד מתישהו. אבל תכל'ס, עם מנהיגים "ראויים" כמו אוזי ובנג'מין, והאחיין הלא יאומן שמבחינתו שקר לבן הוא חטא שאסור מהתורה, איך מישהו יעז לשחק את המשחק?

בכל מקרה, הדבר הכי טוב בפרקים האלה הן שההדחות כפולות, אז לא מנסים להשאיר אותנו יותר מדי במתח. בתום שעה וחצי, בלי שום גינוני טקס, שבט סוואי ייכחד. אבל כרגע, חוץ מאלברט, סופי ובנג'מין, לא מגיע לאף אחד בעונה הזו ציון טוב. אבל אוזי איכשהו מצליח להתעלות על עצמו. האיום שלו הוא שמתישהו שבט אופולו יתחיל להדיח את עצמו. אוקיי, ו? רק אחד יזכה במיליון. אני בהלם שהוא אף פעם עוד לא התמרמר על עצם הקונספט של המשחק. כלומר, על הדחות ושזו לא פשוט הגרלת לוטו ענקית. בכל מקרה, מתחיל להיות ברור שבנג'מין בדרך להיות עז. כדי שמישהו כמוהו או כמו ג'ו יזכו, הם צריכים להגיע לגמר עם זבל טהור. אחרי הכול, בלי הברית הסודית של קייל וקמילה, בלי אף אחד שמשחק חזק, אווה הייתה מנצחת את ג'ו עם רוב מכריע של הקולות.

איכשהו תמיד יש בעונות שבט נגד שבט אתגר שאפשר לבחור לאכול במקום להתמודד. בעונה 12, התמודדות של עוד אנשים הייתה יכולה לקחת מטרי את החסינות, או שלא, כי הוא גם היה מאוד חזק. הפעם, זו אחת מהעונות האלה שאף אחד ממי שאינו בסכנה, לא בחר להשתתף. ג'ים מנסה להעביר את אלברט וסופי צד, אבל בנקודה הזו הם יודעים שבנג'מין הולך להיות עז. ועובדה שהלך להם, כי בנג'מין השאיר אותם עד הסוף, במקום לקחת עיזים כמו ברנדון או עדנה. אז אוזי וג'ים בחוץ, ולא תהיה עוד הדחה מפתיעה עד פרק אחד לפני הגמר.

פרק 10

איך בדיוק הפרק הזה גרוע אפילו יותר מקודמו? תשובה: יש בו דו קרב באי הגאולה. ואז יש עוד קצת פוקוס על אוזי, שטכנית לא אמור להיות חלק מהפאקינג משחק. והוא רק מוכיח שוב שכל קשר בינו לבין המשחק, ברמה של עצם ההדחות והתכנונים, אפילו ברמה הבסיסית של שבט נגד שבט, הוא מקרי ביותר. חשיבה היא מטרד עבורו. חוץ מכוח אין לו כלום. אבל רגע, רגע, קוקרן רוצה לחזור ולעבוד עם וויטני ודון, והוא צריך להעביר צד רק שניים. המממ, מעניין אילו שניים יוכלו לעבור צד! הפרק הזה יכול להציל את העונה, ולהשאיר את הפיינל 8 מלא תהפוכות ובליינדסיידים. מבחן התוצאה עדיין לא הפיל את קוקרן, אבל אם שבט סוואי יוכחד, קוקרן ייכשל בוודאות.

בסופו של דבר בנג'מין שומע מה הולך סביבו, ומאיים על אלברט וסופי. וזה מספיק כדי שהם ימשיכו בסדר הקיים, שכנראה יוביל להדחתם לפני הפיינל 4, כי למה שבנג'מין לא יגיע לגמר עם עדנה העז, ברנדון ש"ראוי" זו לא מילה מספיקה כדי לתאר אותו, וריק הריק. אז דון מודחת בלי שום גינוני טקס, ואז מיד עוברים לעוד אתגר חסינות, סופי זוכה גם בו, ואז וויטני מודחת גם היא. שבט סוואי נכחד, ואנחנו בדרך לעוד פרק אחד משעמם לפחות.

פרק 11

שבט סוואי הוכחד, אבל הפאגונגינג עלול להמשיך, כשכולם בוידויים על קוקרן. אמנם הוא לא הודח מיד אחרי שבגד, אבל מבחינתי המהלך שלו רשמית נכשל במבחן התוצאה, אפילו אם הוא היה נשאר בסוואי ומודח ראשון מהם, הוא היה מגיע לפחות מקום אחד יותר גבוה. האם פאגונגינג על אופולו היה הופך את העונה הזו להרבה יותר טובה? סביר להניח שלא, בוודאי לא היינו מקבלים משחק אדיר ונזיל שבו לכל שורד יש גג אדם אחד שהוא בוטח בו. אבל אולי היינו מקבלים עוד בליינדסייד או שניים לפני ההדחה של קוקרן. אוזי ממשיך בוידויים על כמה כיף לשחק את המשחק בלי אסטרטגיה. אחי, זה לא המשחק! אתה יותר גרוע מטרי, שהתגאה בזה שהוא מעולם לא היה צריך לתחמן ולשקר, כשהוא פאקינג היה חסין עד הפיינל 4!!! אתה לא משחק את הפאקינג משחק!!!

כמובן שאלברט וסופי תיסכלו את כולנו כשהם המשיכו עם בנג'מין ולא הפכו את העונה ליותר מעניינת. אבל עכשיו, כשמבחן התוצאה מאחוריהם בחיים האמיתיים, אני יכול לסלוח להם, כי עובדה שהלך להם - סופי זכתה, וגם אלברט הגיע לגמר. בסופו של דבר, אם לשחק משחק אולד סקול ונקי זה מה שיביא לך את המיליון, אז יאללה. אני לא אדרג אותך גבוה בדירוג הזוכים, אבל מזל טוב. גם קייל תיסכל הרבה אנשים, אבל הוא זכה. זה לא להיות "ראוי", להיות "ראוי" זה לא להגיד שלא תמיד צריך לקפוץ על המהלך הכי מפוצץ. להיות "ראוי" זה להשוות בין הישרדות לחיים האמיתיים, ולהגיד שאסור בתכלית האיסור לשחק את המשחק כי זה לא מוסרי. בארץ אנחנו רואים את זה כל הזמן, באמריקה הטרנד הזה עבר המתת חסד, וכן, אני מאמין שיש לתת את הקרדיט על זה לראסל.

לזכותם של העורכים אני אגיד שהיו כמה פייק-אאוטים נחמדים באתגר, הייתי בטוח כמה פעמים שזהו, ריק הולך לזכות בחסינות, אבל לא, אלברט הוא המנצח באתגר. ואז כמובן שמנסים לעורר אותנו שוב עם מהלך על ריק, אבל בסוף הכול הולך לעזאזל וקוקרן מודח כצפוי.

פרק 12

זו הנקודה שאני מתחיל להיות מתוסכל גם מאי הגאולה. כל-כך הרבה אתגרים שלא מבוססים רק על כוח פיזי, ועדיין אוזי רק זוכה וזוכה. ובסוף אין ממש *אתגר* פרס, פשוט אוזי בוחר בשלושה שישתתפו בפרס. למי לעזאזל איכפת ממך? אתה אמור להיות מחוץ למשחק! (יהיה כיף כשנגיע לעונה 38 והסוף המקולל שלה) אה, וברנדון ממשיך להיות הסיוט הכי גדול שלי. אני אפילו לא הולך לדבר על דן גיסלינג, מתמודד האח הגדול, נוצרי קתולי, ואסטרטג שיכול לתת פייט רציני לטוני, שרה וסירי. אבל לפחות תהיה ברמה של נטלי 19 ווספיה, שתי דתיות אדוקות, הן לא שיחקו מלוכלך בכלל, הן רחוקות מלהיות האהובות עליי, ואחת מהן שדדה את ראסל. אבל הן פאקינג שיחקו כדי לנצח!!! אבל בהתחשב במה שקרה בעונה 26, ישו הוא כנראה הדבר היחיד שנותן לברנדון שפיות. אתה יודע מה עושים במקרה הזה, דוס יקר שלי? לא פאקינג הולכים להישרדות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אפילו האתגרים מתחילים לשעמם אותי בנקודה הזו. אבל למזלם של סופי ואלברט, בנג'מין באמת לא מנסה להיות אסטרטג, אחרת הוא היה פועל נגדם. עדנה היא עז, אין שום סיבה להדיח אותה. גם ריק הוא עז, וברנדון הוא משהו אפילו יותר גרוע. חשבתי שאתה לא רוצה לנצח? אז למה לעזאזל אתה אפילו מדבר על המשחק?!? אתה סתם צבוע. אבל בסוף עדנה מודחת, ובשבוע הבא סוף סוף אין לאן לברוח. מישהו יופתע.

למעלה