עונה 23 - מההתחלה

אוקיי, אני מתודלק ומוכן לעוד עונה מעפנה. העונה הזו מזכירה קצת את איי קוק, בגלל שכוחה היא בזה שהיא ייצאה חלק מהמתמודדים שיהיו יותר זכירים בעונות עתידיות, כמו דון וקוקרן. היא גם ייצאה את אחד המתמודדים הכי ידועים לשמצה. ממה שהבנתי, וזו קונספירציה ענקית, לברנדון האנץ יש הפרעה ביפולארית. זה *לא* מצב נוירולוגי כמו אוטיזם או ADHD, זו מחלת נפש שקשה להתמודד איתה בלי טיפול תרופתי, ונתנו לו פריבילגיה בשלב הסינון, כי... אתם יודעים. ומי לעזאזל בחר באוזי ובנג'מין?!? בינתיים היו לנו סטפני ובובי ג'ון, בחירה ברורה ומונבת מאליה, והיריבות בין רוב וראסל, עוד בחירה ברורה ומובנת מאליה. הקשר בין בנג'מין ואוזי... לא פאקינג קיים.

אם זה לא מספיק, גם בעונה הנוכחית יש החזרת מודחים. למעשה, מכל עונות הקפטנים, יש רק אחת באמת מוצלחת, הפיליפינים. אתם יודעים למה? כי רק בה ובגוואטמלה (שהתהדרה בהרבה שורדים ממש בלתי נסבלים) אין החזרת מודחים!!! אני מקווה שההפקה למדה סוף סוף לקח - החזרת מודחים זה חרא!!! יותר מזה, זו בגידה בערכים של הישרדות! ברגע שמודחים חוזרים, חלק מהאסטרטגים חוטפים רגליים קרות ומסרסים את האסטרטגיה יותר ביעילות מאבוט רייף המאירי. אני מסתכל בעיקר עלייך, ויקטוריה. זה אולי אפילו יותר גרוע מהצבעת קהל. העונה מתחילה עם אתגר בין אוזי ובנג'מין, אבל אף אחד מהם לא טוב בפאזלים. במקרה אף אחד מהם גם לא טוב באסטרטגיה, או במשהו שהוא לא פיזי טהור, רק שבנג'מין גם לא כזה חזק. למה הם כאן?!? אוזי זוכה באש עבור השבט שלו.

כצפוי, בנג'מין ואוזי מנהיגים את השבטים שלהם, וכורתים בריתות מכריעות - עם סופי, אלברט, ברנדון וריק, ועם קית', ג'ים, וויטני ואליס. יש כל-כך הרבה שורדים שאני שונא, אבל ברנדון מתעלה על כולם, הוא התמצית של כל מה שאני שונא בשורד. הוא גם פוץ מתחסד, גם פריק של ישו, הוא יוצא אקטיבית נגד המשחק, ועם האובססיה ההזויה שלו נגד מיקיילה, הוא אפילו מיזוגן! וואו! לצערי, הדברים הטובים היחידים שאני יכול להגיד על מיקיילה זה שהיא יותר נסבלת מברנדון ושהיא כוסית. היא בעצמה גם "ראויה", והיא הביאה על עצמה את ההדחה שלה. ועד היום, כל פעם שמישהו אומר שהיא הודחה בגלל ברנדון, מתנפח לי במצח וריד שגורם לי לשאול אם אני מאומץ ובכלל מרוקאי במקור. פאקינג תראו מחדש את פרק 6, מה שאתם אומרים הוא שקר וכזב!

אופולו זוכים באתגר החסינות הראשון, אחרי שסמהר התנדבה לזרוק את הקוקוסים בחלק האחרון והמכריע, ונכשלה בענק. קוקרן ודון היו על הכוונת, אבל בסופו של דבר כל השבט הצביע לסמהר. ואני מאוד בספק אם הפסדנו משהו ראוי לציון.

פרק 3

שגחתי לכתוב סיכום? הגיוני, עונה מעפנה וכל זה. בכל מקרה, אני לא חושב שאני יכול לכתוב משהו על להיות "ראוי" שאחרים לא כתבו. אלא שברנדון מחריף את הטון כי שימו לב, הוא בא כדי להיות "ראוי". לא להוכיח שאפשר לנצח בלי לשקר וכל זה. לא שהוא לא רוצה לנצח, אף אחד לא בא כדי לא לנצח, חוץ מאיזו דוגמנית אחת שעדיין נמצאת אצלי בבוטום 3 של כל הזמנים, יחד עם אוזי וקנדיס. הם חולקים פודיום שעשוי מצואה של עכברושי ביבים, שמישהו לקח והעשיר באורניום גולמי. בהאנו מתקרב, אבל ברור שהוא לא מאה אחוז, אז אני לא יכול לשנוא אותו עד כדי כך. אבל אתם יודעים מי עוד לא מאה אחוז? פאקינג ברנדון האנץ!!! שמהמראה והקול שלו ועד ההשתוללות שחתמה את גורלו בקרמואן, מזכיר לי את ואאס מונטנגרו. מי שמכיר מכיר. הוא לא סתם פנאט. עושה רושם שאמונה היא הדבר היחיד שמונע ממנו להתאשפז בבית חולים פסיכיאטרי.

ההבדל הגדול בין העונה הזו לקודמתה, זה שיש בה פוטנציאל. בעונה הקודמת היו 16 אנשים שכל רצונם היה לעבוד עם בוסטון רוב ולהעיף את ראסל. איכשהו קיבלנו משם את אנדראה שיצאה בסופו של דבר שחקנית סבבה, לא אגדה ולא נעליים, אבל סבבה. בעונה הזו יש את קית', ג'ים, דון, וויטני, וגם את סופי ובנג'מין. אבל השבט עם הפוטנציאל הוכחד בתחילת המיזוג, ובגלל זה יש מי שיראו בה אפילו יותר גרועה. אני לא. אבל בשום פנים ואופן היא לא טובה. בגדול זה עוד קאסט נוראי של תחילת שנות העשרים של הישרדות. זו גם העונה השנייה מתוך שלוש שלמנהיג, במקרה הזה המנהיגים, יש אליל שבחיים לא ישומש כי לא יהיה בו צורך - וזה עוד היבט שבו עולם אחד לא בהרבה יותר טובה משתי תאונות הרכבת שקדמו לה.

השבטים ממשיכים להיות צמודים, כשאופולו זוכים הפעם בחסינות שוב. מה זה? אתגרי פרס? על מה אתם מדברים?! זו עונה עם החזרת מודחים! (עוד סיבה מאוד טובה לשנוא את החטא הקמאי הזה) והגיע הזמן לעוד הדחה צפויה בדמות פאפא בייר, שאם אני זוכר נכון בכלל קוראים לו מארק. והוא נראה חביב והכול, לא מזיק, אבל זאת לא פיג'י - להיות חביב זה לא מספיק. הוא יותר טוב מאיזה חצי מהקאסט, כולל סמהר, אוזי וכל אדם באופולו שלא קוראים לו סופי, בנג'מין או אלברט. כן, כולל מיקיילה, שאם ברנדון היה אסטרטג כמו דוד שלו, היא כבר הייתה עפה על טיל איראני - כי בהתנהלות שלה מול ברנדון בפרק הזה, היא גרמה למאריסה להיראות כמו אסטרטגית על.

פרק 5

שוב שכחתי פרק, שני מתוך ארבעה, אבל הפרק הזה הוא בקלות ההיילייט של הפרה-מיזוג, ואולי של כל העונה. זה מתחיל באי הגאולה, עם סטייסי וכריסטין שמלכלכות על בנג'מין!!! אני שוקל לבקש מהן זכויות יוצרים, כי אני קראתי למאמן בשמו הפרטי כבר בעונה הראשונה שלו, וזה היה שנתיים לפני העונה הזו. ואם כבר מדברים על טוקנטינס, זו העונה שבראה את קוטל הפייבוריטים, והפעם למזלי הוא בא בדמות דו-קרב באי הגאולה. האמת? אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל יכול להיות שאי הגאולה היה משפר את העונה הזו אם אוזי לא היה מבקש מהשבט להדיח אותו. כריסטין הייתה חוזרת, מצטרפת לשבט סוואי ללא צל של ספק, ואולי הייתה מגיעה לגמר עם ג'ים וקית', אחרי שג'ים היה עושה בליינדסייד על אוזי בפיינל 5, ואז על וויטני בפיינל 4.

בנקודה הזו אני שונא כבר כמעט את כל שבט אופולו, על ברנדון נאמר מספיק, ריק כשמו כן הוא, עדנה גם בקושי קיימת, ומיקיילה היא איכשהו אולי השנייה הכי גרועה בשבט אחרי ברנדון. כאילו, כן, הבנאדם לא יודע לשחק את המשחק בשיט, הוא לא בא כדי לנצח, ובסיכום ששכחתי להעלות הקדשתי לו את ה"למה באת להישרדות?!?!?!?" המסורתי שלי. אבל טוב שלא הפכת את ראסל לשד מוצץ דם. היא אולי הכי "ראויה" מכל השבט. אז אם הם הולכים למועצת השבט, בטוח ידיחו מישהו שממש לא איכפת לי ממנו. במיוחד שאלברט מוצא את הרמז לאליל, וכמובן שמשאיר לבנג'מין את המציאה שלו, כי השבט הזה הוא גירסה הישרדותית של שלטון האייתוללות.

אבל הפעם הגיע שוב התור של סאוואי להפסיד חסינות, בעוד אתגר צמוד בטירוף. לאופולו חזר המורל, ובשבט שלו, קוקרן פולט הערה שגורמת לי לרצות שללוח אותו לאבחון נוירולוגי. בואו רק נגיד שאולי אווה היא לא היחידה. כריסטיאן הוא עוד מתמודד שאני ממש לא אתפלא אם יתברר שהוא על הרצף. מצד שני, היוצרים של "המפץ הגדול" לקחו שלל הפרעות אישיות כדי לשכנע את כולם ששלדון קופר לא אוטיסט - וטוב שכך, כי הוא ייצוג די דפוק. בכל מקרה, נראה שאנחנו בדרך לבליינדסייד, כי אפילו וויטני וקית' שואלים את עצמם איך לשמור על יחסים טובים עם אוזי אחרי שאליס תודח. בסוף הם מפצלים קולות, וכך יוצא שהם הצביעו עם אוזי, אבל בפועל נגדו. ביי אליס!

למעלה