עונה 22 - מההתחלה

עדיף לגמור עם זה כמה שיותר מוקדם. לפחות הפרק הזה די נסבל, אבל הוא רק מאכזב כשמגיעים לנקודה שאין הדחה בלתי צפויה אחת בערך מאמצע הפרה-מיזוג. אבל זה כבר יותר טוב מתאילנד, שעד שהייתה להם הזדמנות להדחה בלתי צפויה אחת, בפיינל פאקינג 5, תקעו את הוידוי של בריאן שפחות או יותר סימן לכולם שטד הוא המודח. בכל מקרה, העונה הזו היא המוות של הפאזה הראשונה של הישרדות, שבה טסו ממקום למקום כל עונה, והעונות היחידות שבהן לא שינו לוקיישן היו שתי עונות האולסטאר. זו העונה הראשונה שאינה אולסטאר, אך לא שינו את הלוקיישן לכבודה, וקרויה על שם טוויסט ולא על שם לוקיישן (עונה 12 ידועה בשם "אי הגלות" אבל השם הרשמי שלה הוא "פנמה").

בכל מקרה, כאמור הפרק הזה עדיין סבבה. ראסל כורת את הברית הרגילה שלו עם שתי בנות, אבל הוא כבר מסומן חזק. בנקודה הזו התחילה האימרה "בסמואה הוא לקח את נטלי, בעונה 20 את פרוואטי, העונה הוא עם סטפני, ולאישתו קוראים מלאני". לקח בדיוק שנה אחת כדי שאנשים יתחילו להגיב לסגידה הזו עם "ולשחקנית הכי טובה מטקסס קוראים קימברלי". רוב, לעומתו, מסובב את השבט שלו על האצבע הקטנה. כולם השוו את פיליפ לבנג'מין בזמנו, אבל עכשיו כשאני חושב על זה, יש מצב שהוא יכול לגרום אפילו למחסל הדרקונים לברוח למערה הקרובה ביותר ולהתחיל לחיות כמו נזיר.

בכל מקרה, המחתרת הסודית של פרנצ'סקה, כריסטינה ופיליפ ישר נכשלת, נחשפת ונדפקת. ואחרי מועצת שבט די משעשעת, פרנססקוואה מודחת, ולמרות אי הגאולה, הפרק משאיר סיכוי לעונה מוצלחת. התקוות שלי יתנפצו ברגע שיתברר שאי הגאולה ממשיך עד הגמר. אני פאקינג שונא החזרות מודחים. חוץ מהמנודים. ביחס לשאר ההחזרות זה היה טוויסט לא נורא בכלל.

פרק 2

רק פרק אחד לתוך העונה, והיא כבר מתחרבנת. ואחת הסיבות העיקריות לכך היא פיליפ בכבודו ובעצמו. למה אני צריך מונטג' של איזה חמש דקות על זה שהוא צד סרטנים? הרגע השני שייזכר לדיראון עולם הוא זה שראלף מוצא את האליל לגמרי במקרה, בלי לחפש אותו. אבל כבר אז, בהפקה העדיפו שיהיו במשחק חמישה אלילים לפחות.

הפרק משתפר אחרי זה, הרומן בין אנדראה למאט מתחיל, ומסתיים מיד כשמאט מודח בהדחה המפתיעה השנייה והאחרונה לעונה הזו - שזה כבר שתיים יותר מאשר תאילנד.

פרק 3

אי הגאולה מתחיל, ובנקודה הזו אני זוכר שכולנו היינו אופטימיים - בדיוק כמו עם המנודים, מישהו יחזור למשחק במיזוג, וזהו. נכון? מצד שני, בתור מישהו שעדיין לא היה ממש Team Russell בנקודה הזו, לא יכולתי שלא לצחוק כשהבנתי שמדובר בוואן טריק פוני גמור. ובפעם הראשונה שראסל חזר וכולם ידעו מי הוא, הוא לא היה יכול לעשות כלום. ולמי שחושב שזה רק בגלל הקאסט הזה, שיראה את עונה 4/6 האוסטרלית, זו מ-2019 (למי שעוד לא קלט, אני ממש שונא את ההתחשבות בשתי העונות הראשונות כחלק מסדר העונות האוסטרלי. הן איומות. אז טכנית זו עונה 6, מבחינתי זו עונה 4).

זפאטרה גם רוצים להפסיד בכוונה באתגר, ובנקודה הזו אני כבר עצבני, תנו לבנאדם פייט, אם כל-כך קל לכם להיפטר ממנו, אולי הוא לא כזה איום שחייבים מיד לחסל? וזה גם היה ברור ומגעיל, כמעט כמו ההדחה המתסכלת של אהרון בסין. ראסל מנסה לחזור על מה שעשה נגד טייסון בעונה 20, אבל ללא הועיל. אין אליל, הפיצול היה מוצלח, וראסל סיים את תפקידו בהדחה הראשונה שלו.

למעלה