עונה 22 - מההתחלה

עדיף לגמור עם זה כמה שיותר מוקדם. לפחות הפרק הזה די נסבל, אבל הוא רק מאכזב כשמגיעים לנקודה שאין הדחה בלתי צפויה אחת בערך מאמצע הפרה-מיזוג. אבל זה כבר יותר טוב מתאילנד, שעד שהייתה להם הזדמנות להדחה בלתי צפויה אחת, בפיינל פאקינג 5, תקעו את הוידוי של בריאן שפחות או יותר סימן לכולם שטד הוא המודח. בכל מקרה, העונה הזו היא המוות של הפאזה הראשונה של הישרדות, שבה טסו ממקום למקום כל עונה, והעונות היחידות שבהן לא שינו לוקיישן היו שתי עונות האולסטאר. זו העונה הראשונה שאינה אולסטאר, אך לא שינו את הלוקיישן לכבודה, וקרויה על שם טוויסט ולא על שם לוקיישן (עונה 12 ידועה בשם "אי הגלות" אבל השם הרשמי שלה הוא "פנמה").

בכל מקרה, כאמור הפרק הזה עדיין סבבה. ראסל כורת את הברית הרגילה שלו עם שתי בנות, אבל הוא כבר מסומן חזק. בנקודה הזו התחילה האימרה "בסמואה הוא לקח את נטלי, בעונה 20 את פרוואטי, העונה הוא עם סטפני, ולאישתו קוראים מלאני". לקח בדיוק שנה אחת כדי שאנשים יתחילו להגיב לסגידה הזו עם "ולשחקנית הכי טובה מטקסס קוראים קימברלי". רוב, לעומתו, מסובב את השבט שלו על האצבע הקטנה. כולם השוו את פיליפ לבנג'מין בזמנו, אבל עכשיו כשאני חושב על זה, יש מצב שהוא יכול לגרום אפילו למחסל הדרקונים לברוח למערה הקרובה ביותר ולהתחיל לחיות כמו נזיר.

בכל מקרה, המחתרת הסודית של פרנצ'סקה, כריסטינה ופיליפ ישר נכשלת, נחשפת ונדפקת. ואחרי מועצת שבט די משעשעת, פרנססקוואה מודחת, ולמרות אי הגאולה, הפרק משאיר סיכוי לעונה מוצלחת. התקוות שלי יתנפצו ברגע שיתברר שאי הגאולה ממשיך עד הגמר. אני פאקינג שונא החזרות מודחים. חוץ מהמנודים. ביחס לשאר ההחזרות זה היה טוויסט לא נורא בכלל.

פרק 2

רק פרק אחד לתוך העונה, והיא כבר מתחרבנת. ואחת הסיבות העיקריות לכך היא פיליפ בכבודו ובעצמו. למה אני צריך מונטג' של איזה חמש דקות על זה שהוא צד סרטנים? הרגע השני שייזכר לדיראון עולם הוא זה שראלף מוצא את האליל לגמרי במקרה, בלי לחפש אותו. אבל כבר אז, בהפקה העדיפו שיהיו במשחק חמישה אלילים לפחות.

הפרק משתפר אחרי זה, הרומן בין אנדראה למאט מתחיל, ומסתיים מיד כשמאט מודח בהדחה המפתיעה השנייה והאחרונה לעונה הזו - שזה כבר שתיים יותר מאשר תאילנד.

פרק 3

אי הגאולה מתחיל, ובנקודה הזו אני זוכר שכולנו היינו אופטימיים - בדיוק כמו עם המנודים, מישהו יחזור למשחק במיזוג, וזהו. נכון? מצד שני, בתור מישהו שעדיין לא היה ממש Team Russell בנקודה הזו, לא יכולתי שלא לצחוק כשהבנתי שמדובר בוואן טריק פוני גמור. ובפעם הראשונה שראסל חזר וכולם ידעו מי הוא, הוא לא היה יכול לעשות כלום. ולמי שחושב שזה רק בגלל הקאסט הזה, שיראה את עונה 4/6 האוסטרלית, זו מ-2019 (למי שעוד לא קלט, אני ממש שונא את ההתחשבות בשתי העונות הראשונות כחלק מסדר העונות האוסטרלי. הן איומות. אז טכנית זו עונה 6, מבחינתי זו עונה 4).

זפאטרה גם רוצים להפסיד בכוונה באתגר, ובנקודה הזו אני כבר עצבני, תנו לבנאדם פייט, אם כל-כך קל לכם להיפטר ממנו, אולי הוא לא כזה איום שחייבים מיד לחסל? וזה גם היה ברור ומגעיל, כמעט כמו ההדחה המתסכלת של אהרון בסין. ראסל מנסה לחזור על מה שעשה נגד טייסון בעונה 20, אבל ללא הועיל. אין אליל, הפיצול היה מוצלח, וראסל סיים את תפקידו בהדחה הראשונה שלו.

פרק 4

כאן מתחילים דיבורי הדת, שזה קצת אירוני בכלל לכתוב את זה אחרי שחוזרים מעונה 23, עונה שישו כמעט היה בה שחקן מספר 19. ברנדון היה משיחיסט על מלא ואחד המתמודדים שאני הכי שונא מכל הזמנים, אבל גם מאט היה "ראוי" ולא בא בשביל המיליון, אלא כדי להוכיח שאפשר לזכות במשחק "ראוי" - מה שבאמת אפשרי, יש מספיק זוכים ששיחקו משחק נקי לגמרי, כולל וספיה, מתמודדת שלא תקעה סכינים בגב בכלל, והייתה נאמנה לאלוהים לאורך כל הדרך. אבל הכול תלוי בקאסט. בעידן החדש, אי אפשר להיות "ראוי". ג'ו ואווה היו ראויים? לא! הם בגדו בדיוויד ובשאהין!

בכל מקרה, ראסל מפסיד לראשונה בתולדות הישרדות, לא לפני שהוא גורם לראלף לחשוף את האליל שלו בפני פיליפ וכריסטינה. אבל פיליפ לא מצליח להשתמש במידע החדש שלו כדי לשפר את מעמדו באומטפה, ומצבו ישתפר רק אחרי שרוב יראה בו (ובצדק) את העז המושלמת. זה גורם לשבט להדיח את כריסטינה במקומו, אחרי שרוב גרם לה לבזבז את האליל בהדחה הקודמת. ושוב, מה הפוקוס ההזוי הזה על פיליפ? הוא לבד מוריד את העונה לשאול תחתיות.

פרק 5

האם הייתי שונא את העונה הזו עד כדי כך אם לא הייתי ישראלי, ומכיר היטב את הסיוט ששמו אי המתים? קשה לי להאמין, לפחות לא בשלב הנוכחי. בנקודה הזו עדיין אין שום דבר שיוכיח כמה נוראית העונה הזו עוד הולכת להיות. בנקודה הזו עדיין יש סימנים שהולכים להיות דברים מעניינים במיזוג, כמו שסטפני וקריסטה יעברו צד (אהמ...) או שאנדרה ופיליפ יעבדו נגד רוב, כי הם מבינים שהם בתחתית הברית. בפועל - טיזי.

גם האתגרים לא כאלה מעניינים, חוץ מזה שראלף ממשיך להיות אחד הסתומים שהיו אי פעם. זה טיפוס שלא היה מזמן בהישרדות - החוואי, כמו ביג טום וכמובן צ'יקן (DAMN!!!). רגע, טכנית משפחת וונתוורת' נחשבת, אבל זה לא בדיוק מה שעולה לכם בראש כשאתם חושבים עליהם, בטח שלא על קלי "Does not count". גם בנקודה הזו רוב צריך לעבוד קצת כדי להבטיח את השליטה שלו, אבל הוא יכול לעשות את זה רק עם קאסט מטומטם, וזה אולי הקאסט הכי גרוע אי פעם. עובדה, כשהוא ניסה את אותו הטריק בעונה 40, הוא עף כמו כלום.

בינתיים כריסטה מודחת והסיכויים לאיזשהו עניין בעונה הזו הולכים ומתכווצים.

פרק 6

הנה עוד הוכחה שהקאסט של תחילת-אמצע שנות העשרים של הישרדות היה הגרוע ביותר אי פעם: מספר מבהיל של בנות שפשוט לא הגיעו כדי לשחק את המשחק. כאילו, נטלי ואשלי, איך בדיוק אתן מתכננות לזכות במיליון? מה תגידו כשתגיעו למועצת השבט האחרונה? זה אולי לא הקאסט הכי רעיל וגועלי, התואר הזה שייך או לפיג'י, או לעונה 30, או אולי גאבון. אבל זה בהחלט אחד הקאסטים הכי משעממים אי פעם. אני כבר מעדיף גבר אלפא שיתייחס לבנות שבטו כאל שפחות, על פני מישהו או מישהי שפשוט לא עושים כלום וחצי, רק חיילים בברית. בעונות אחרות, אפילו אי הגלות וסין, היו פאזות של פאגונגינג שבהן חלק מהשורדים לא היו צריכים לעשות יותר מדי במובן האסטרטגי, אבל בסופו של דבר כל קסאיה ופיי לונג שיחקו את המשחק ברמה זו או אחרת. כן, כולל דניס. נטלי ואשלי... אני בספק אם הן אי פעם דיברו אסטרטגיה על משהו.

זה בגלל שברמה האסטרטגית, זה עוד פרק שאין בכלל על מה לדבר. מאט ממשיך באי הגאולה, דיבורי הדת מתחילים להחניק (וכמעט לא היה איכפת לי מהם במרקיז ובסמואה, ובאמת שהיו הרבה מהם, עם שתי זוכות דתיות שכמעט כל המשחק שלהן היה חברתי) והמטרה היחידה בשבט זפאטרה מודחת. הדבר הנחמד היחיד היה שבוסטון רוב ציין את יאסר ערפאת. כמה הולם. כי כל שלטון שלו הוא פיגוע טרור במשחק.

נערך לאחרונה ב:
פרק 7

כמה דיבורים על פיצולים ופילוגים אפשריים, ובסוף גורנישט. אפס תתי-בריתות, אפס אסטרטגיה. והייתי צריך לכתוב על זה בפעם הקודמת, אבל זו הנקודה שמתחילים להראות את פסל ישו כל הפאקינג זמן, מה שהכניס אותי בצפייה ראשונה לפראנויה שזה מסמל זכייה של מאט, שאלוהים וישו שולטים במשחק בפועל וכל נסיון לשחק כדי לנצח ייחשב כעבירה חמורה. כלומר, גאבון 2.0, רק איכשהו אפילו יותר גרוע. כריסטה פאקינג נתנה למאט את התנ"ך שלה כשהודחה. זה שאי הגאולה מאפשר עקיפה מלאה של המשחק האסטרטגי, ומאט נראה ומשחק בדיוק כמו פאביו (שהיה אז הזוכה הכי גרוע בכל הזמנים, ונשאר הזוכה הכי גרוע שלא הודח באמצע הדרך), לא בדיוק עזר להרגיע לי את החרדות.

זפאטרה מפסידים עוד חסינות, עונש משמיים שהדחתם את ראסל! אולי הייתם צריכים להשאיר את סטפני, ואז הייתם מגיעים למיזוג ביתרון! אולי פיליפ היה מנצח את מאט באי הגאולה, ואז עוזר לכם להדיח את רוב! לא שזה היה משנה הרבה, כי זה לא שבט סוואי. ניצחון של זפאטרה לא היה מוביל לעונה יותר טובה, כי לא יכולה להיות עונה טובה. זה קאסט מחורבן מדי. בכל מקרה, ביי שריתה.

פרק 8

ג'ולי מדברת על זה שצריך לזכות בשניים-שלושה אתגרי חסינות הבאים... נשמה שלי, ראית פעם הישרדות? מכירה את הדבר הזה שבחרת להשתתף בו? על "המיזוג" שמעת? אין לכם שניים-שלושה פאקינג אתגרי חסינות!!! זו עדיין הנקודה שיש בה את "הסיפור של העונה", איך בדיוק כל הדמויות האלה מובילות לזוכה ששיחק טוב, או אפילו ניצח את כל הרעים - כמובן לא בעלילה אנטי-אסטרטגית כמו של גאבון, אלא עם קאסט איום ונורא כמו של עונה 30, שאין מה לדבר על אסטרטגיה. אני מניח שבגלל זה אני מעדיף את 30 על פני לא מעט עונות, למרות שגם היא גרועה. אולי הדבר שצופים מסוימים הכי שונאים בעידן החדש זה שהדבר הזה חסר. מה הסיפור של העונה הזו? שכולם משחקים בשביל רוב? אה, כן.

זה גם הפרק שריסק סופית את התקוות שהעונה הזו תהיה מעל עונה ישראלית ממוצעת ותסיים את החזרת המודחים במיזוג. אה, רק רגע - גם בעונות הישראליות הסבירות, החזרת המודחים מסתיימת במיזוג! החזרת מתמודדים לפרק הגמר זה פאקינג בולשיט!!! אחרי זה עוד מנסים לסחוט טיפות אחרונות של פוטנציאל מבוזבז מהעונה הזו, כשמאט ואנדראה מדברים על להיות פלוטרים בין השבטים. אבל כמובן שרוב חכם מדי והוא מיד יוזם הדחה של מאט, כדי למנוע כל אי וודאות. ביי ביי, עניין. מעכשיו תתכוננו לפאגונגינג הכי מוחלט ומייסר בתולדות הישרדות.

פרק 9

ברוכים הבאים לאחד הפרקים הכי גרועים בתולדות הישרדות. זה תיקו קשה בינו לבין הפרק הבא. השאלה מה עדיף: עונה שמשאירה מקום לפוטנציאל אבל מרסקת אותו עם פאגונגינג צפוי (23), או עונה שלא משאירה שום תקווה. אפילו העורכים סוגדים לרוב. ולא קשה להבין למה - אין לו באמת תחליף. כל 16 המתמודדים החדשים לא יודעים לשחק את המשחק. איכשהו אנדראה הפכה בעונות הבאות שלה לשחקנית סבבה, בעונה הזו היא גרועה כמו כולם.

הדבר הכי טוב שאפשר לומר על השיעמומים האלה הם שהם קצרים ודחסו את רוב הפאגונגינג כדי שיעבור מהר ככל האפשר. ביי מייק, ביי דיוויד. אני מופתע שאומטפה לא עשו נאקום 2.0/קסאיה וחלק ניכר מהשבט התמודד בחסינות במקום לאכול.

פרק 10

אני מבקש רשמית מעונה 3 סליחה. לא ייתכן שהיא העונה השנייה הכי גרועה אי פעם. לא משנה כמה ההדחה של קלי גולדסמית' מרגיזה. אולסטארס, אי האלילים, ואי הגאולה - העונה הנוכחית - הרוויחו בכיף את מקומם בבוטום 5, יחד עם פיג'י, בעוד אפריקה יותר קרובה לרמה של איי קוק, פאלאו, גאבון וניקרגואה. לא טובה אבל לא הדבר הכי גרוע עלי אדמות. אני אוציא בסוף עונה 50 דירוג מעודכן, שמעלה קצת את אפריקה, מעלה הרבה את בורנאו וטוקנטינס, אולי גם עונה 48 במקום או שניים (הייתי נותן לה טופ 15 בכיף אם אווה הייתה מנצחת והיה יופי של סיפור על איך אפשר לנצח בהישרדות למרות אוטיזם), וכנגד זה מפיל לבוטום 15 את עונה 41, שסובלת בדיוק מאותו הבולשיט כמו 50, רק הרבה פחות, וגם את עונה 42 אוריד סוף סוף מהמקום הגבוה ברמה הזויה שנתתי לה.

לא. *זאת* העונה השנייה הכי גרועה אי פעם (או היא או עונה 39), ועד כמה שלקס מעולה בסירוס עונות, בוסטון רוב הוא האומן האמיתי. מידאס ברוורס. כל עונה שהוא שולט בה הופכת לחרא. אין כמעט שום דבר טוב בעונה הזו, גם אם אין בה רגע אחד שייזכר לדיראון עולם, כמו ההדחה של קלי גולדסמית' או... כל הסאגה של דן בעונה 39. בעצם, גם זה לא נכון - פיליפ הוא כולו רגע מביש אחד גדול, והפרק הזה היה כולו פיליפ, כי אין אסטרטגיה. רוב סירס לחלוטין את המשחק. תשוו שוב לעונה האחרונה שבה היה משחק צפוי - 48. פתאום היא נראית ליד העונה הזו כמו... אולי לא מיקרונזיה או קגאיאן, אבל לפחות האמזונס. השילוש הלא קדוש שלי, כאמור, הוא אנשים בלתי נסבלים/רעילים, טוויסטים לא הוגנים והיעדר אסטרטגיה. בין רוב, פיליפ ואי הגאולה, העונה הזו מצטיינת בכל הסעיפים, אבל איכשהו תאילנד עדיין אפילו יותר גרועה.

אה כן, ביי ג'ולי. למי איכפת.

פרק 12

סוף סוף שכחתי לפרסם את התגובה שלי לפרק, מבחינתי זאת גאווה בהתחשב בכמה שהעונה הזו גרועה. אבל הפרק הזה גם לא מרפה, כשהאתגר באי הגאולה הופך גם לאתגר פרס, והזוכה באי הגאולה, מייק, צריך לבחור אם להביא את הקרובים לשורדים שנשארו במשחק או למודחים שעוד לא סיימו את דרכם לגמרי. ואז יש לו לא מעט וידויים. תודה על עוד תזכורת למה אני *שונא* החזרת מודחים לגמר (ובכלל, אבל לפחות טוויסט המנודים היה חד פעמי וזהו), למה לעזאזל אתה עדיין חלק מהתוכנית?! וגם מאט, אבל לפחות בעונה 23 רק מישהו אחד (אוזי) התקדם. זה ששני המודחים הראשונים במיזוג עדיין איתנו זה הזוי, אבל זה לא שמישהו אחר יותר טוב מהם. הדירוג, חוץ מזה שפיליפ בתחתית ורוב כמובן בראש, יהיה קשה, ואולי אני לא אדרג בכלל. לעונה הזו לא מגיע דירוג.

אחרי זה, וכהמשך לפרק הקודם, העונה עושה תאילנד ומחליטה שהיא לא טובה מספיק כדי להצדיק איזשהו עניין, אז לא משאירים לנו ספק, אין אפילו פיפס לגבי פיליפ או גרנט. אנדראה מודחת וזהו. ולמרות שאתגר החסינות באמת נראה מרשים (זוכרים את ההתלהבות שלי מאתגרים ענקיים וקשים בפיינל 4? זה בדיוק כזה, רק כמה שלבים יותר מוקדם, ובלי פאזל) זה עוד פרק חסר אסטרטגיה בעונה חסרת אסטרטגיה.

פרק 13

האם זה סוף סוף מגיע? האם הולך להגיע פרק עם הדחה לא צפויה? כמובן שהבעייה היא שחוץ מרוב, כולם ניצבים. אני עדיין לא בטוח אם אני רוצה לדרג את כולם, או שאני אדרג בראש את רוב וראסל, כן, ראסל, ואת פיליפ בתחתית, וזהו. פיליפ הוא למעשה לא המטרה בשבט, כי רוב רוצה להדיח את אשלי כדי לקרב אליו את נטלי. שוב, לא שזה ממש משנה. אני מניח שאני יכול לדרג את אשלי וראלף וג'ולי קצת נמוך, ואז את גרנט וסטפני וסטיב יותר גבוה, אני יכול להגיע לדירוג מלא אם בא לי, אבל בגדול אני אפאתי לגמרי לגבי העונה הזו, שזה יותר גרוע מאשר לאהוב מתמודדים מסוימים ולשנוא אחרים.

אבל אז אשלי זוכה בחסינות, אז רוב לא בטוח מה לעשות. גרנט ונטלי מכוונים זה נגד זו, כשרוב היה מעדיף להדיח את פיליפ על פני שניהם. בסוף כל השבט הולך נגד גרנט ואנחנו מקבלים קצת הפתעה, סוף סוף!!!

גמר!

האתגר באי הגאולה מספק את אחת ההפתעות הכי גדולות שלי בעונה (לא שהיו הרבה) - מאט לא חוזר למשחק! הוא נפסל שני באתגר! לא, זאת אנדריאה שחוזרת למשחק! אבל בניגוד לעונות עתידיות שלה, לא משחקת בשיט. פאק, את בדיוק לשון המאזניים בין אשלי ונטלי לבין רוב ופיליפ, מה את עושה?!? אחרי זה שידור חוזר של הפיינל 5 הקודם, אשלי זוכה שוב בחסינות ולראשונה יש סיכוי ממשי שרוב יודח - אבל לא באמת, עם עריכה כמו שלו, למי עוד יש סיכוי, לנטלי?

לא, אנדראה מודחת, כמובן. אחרי זה יש אתגר חסינות גדול וטוב, רוב זוכה ואשלי סוף סוף מודחת. לקראת מועצת השבט האחרונה פיליפ רוצה ממש להתגרות במושבעים ולעצבן אותם... אחי, אתה רוצה להרוויח מיליון דולר? או שבאת כדי להיות דמות ותו לא? במועצה עצמה (וכשהכתוביות מתחילות להציג שוב עברית עילגת ברמה של "מה לעזאזל עישנתם כשתירגמתם את זה?!?") הדבר ברור - הבנאדם לא רוצה לנצח. ואחרי כל זה, איכשהו ראלף מצביע לו, ונטלי מקבלת על עצמה את תפקיד העז - ווטפ :oops:

בכל מקרה, אחרי התלבטות ארוכה, שמתי לב שעוד לא הייתה עונה שבאמת לא דירגתי, אז יאללה!

1. רוב כמובן
2. ראסל כמובן
3. סטפני
4. גרנט
5. סטיב
6. כריסטה
7. כריסטינה
8. אנדראה
9. מייק
10. פרנססקוואה
11. נטלי
12. דיוויד