עונג שבת?

בחשכת הלילה

Active member
לגמרי לא משנה, באילו אותיות נשתמש.

מה שחשוב, זה איך מוגדרת הפונקציה f, איך מוגדרת החוקיות שלה.
למשל, אם הפונקציה היא "בריבוע", אז אנו יודעים איזה ערך היא תקבל, עבור המספר 7: את הערך 49.

אפשר לומר, שכאשר x=7, אזי f(x)=49.
אבל באותה מידת הצלחה אפשר לומר, שאם Щ=7, אז f(Щ)=49.
גם זה וגם זה אומר, ש-7 בריבוע שווה 49.

למספר 7 בדוגמאות הנ"ל קוראים "ארגומנט".
אפשר לומר, ש- (f(7 זה ערך הפונקציה כאשר הארגומנט שווה 7.
בחידה הנ"ל נתון שערך הפונקציה עבור ארגומנט שווה 0, הוא 1, וצריך למצוא מהו ערך הפונקציה, כאשר ערך הארגומנט הוא 1.

בחידה הנ"ל, אם נציב למשל את הערכים: x=1, y=2, z=3
אזיי אי-השוויון הנתון ייראה כך:
f(x+y) + f(y+z) + f(z+x) >= 3f(x+2y+3z)
f(1+2) + f(2+3) + f(3+1) >= 3f(1+4+9)
f(3) + f(5) + f(4) >= 3f(14)
אם נציב את הערכים: y=z=0, נקבל אי-שוויון כזה:
f(x+0) + f(0+0) + f(0+x) >= 3f(x+0+0)
2f(x) + f(0) >= 3f(x)
f(0) >= f(x)
שזה אומר, שהערכים של הפונקציה תמיד קטנים או שווים למספר הקבוע f(0)=1.
מאידך, אם נציב: x=y=w/2, z=-w/2, נקבל אי-שוויון כזה:
f(w/2 + w/2) + f(w/2 - w/2) + f(-w/2 + w/2) >= 3f(w/2 + 2w/2 - 3w/2)
f(w) + 2f(0) >= 3f(0)
f(w) >= f(0) = 1
שזה אומר, שהערכים של הפונקציה תמיד גדולים או שווים למספר הקבוע 1.
וביחד זה אומר, שהפונקציה פשוט קבועה: היא שווה 1 עבור כל הערכים של הארגומנט. ובפרט: f(1)=1, כפי שקסניה ניחשה במקרה

כפי שכתבתי למעלה, מנהלי האתר קלקלו את החידה. בהתאם לניסוח שלהם, קל מאוד לנחש שהתשובה היא אכן 1: פשוט מאוד! בדיקה פשוטה מראה שהפונקציה הקבועה עונה על אי-השוויון. בחידה המקורית היה צריך להוכיח, שפונקציה כזאת בלבד עונה על אי-השוויון. הוכחה כזאת הצגתי עכשיו.

lEchoesl

New member
אני לא הבנתי כלום
מי קבע מה צריך להציב? זה לא יוצא לי עם

הצבות אחרות
הינה: x=1 y=a z=0
f(1+a) +f(a) +f(1)>=3f(1+2a
מה זה נותן לי ואיך מפה אפשר להגיע ל 1?
הוצאתי גורם משותף מחוץ לסוגריים: f(2+2a)>=3f(1+2a ואז צימצמתי: 2+2a>=3+6a ואז יצא לי ש 1=<4a- ואז 1/4-=>a. מה זה נותן לי? לא הבנתי איך בכול הצבה צריך לצאת f(1)=1 בכלל לא נשמר לי ה f.

בחשכת הלילה

Active member
זו בדיוק הפואנטה, שצריך

לנחש/לגשש/למצוא הצבות שמביאות אותנו לאנשהו

הצגת דוגמה מצוינת להצבה שלא מביאה אותנו לשום מקום

מה שכתבת בהמשך ("גורם משותף" וכו') זה בלתי חוקי בעליל! אסור לקחת סתם ככה ולעשות דברים כאלה. את המצאת לפונקציה שלנו תכונה כזאת:
f(a) + f(b) = f(a+b)
אבל בכלל לא נתון שיש לה תכונה כזאת!
ניקח כדוגמה את פונקציית הריבוע: f(x)=x²
אם ננסה את התכונה השרירותית שייחסת לפונקציה, נקבל:
5² + 3² = (5+3)²
25 + 9 = 64
שזה... לא כל כך מדויק

lEchoesl

New member
אני יודעת! נראה לי. חחאם זה תרגיל לכיתה א.התשובה היא f(1)=1

f1+f1+f1>=3f1 ואז יוצא 3f1=3f1 ואז יוצא f1=1
צדקתי?

בחשכת הלילה

Active member
ברור שהדרך שלך לא נכונה

ולא ברורה. מאיפה הבאת את הדברים האלה?
מאיפה יצא לך אי-השוויון הראשון? איך הגעת ממנו לתשובה 1?

האמת, באתר הנ"ל קלקלו את החידה. במקור, זו היתה חידת אולימפיאדה מתימטית, אמנם לא קשה, אבל באתר "דיופנט", כאמור, קלקלו אותה ממש והפכו אותה ליותר מדיי קלה. וזו פשלה קבועה של האתר הרוסי הזה. אני מתפלא שאף אחד מהתועמלנים הרוסופוביים שלנו, המקצוענים והחובבים, לא עלה על זה

במקום התעמולה המצחיקה בה הם מציפים את הפורום, יש להם משהו אמיתי לנגח בו את רוסיה, והם - מפספסים

lEchoesl

New member
יש לי כישרון אמיתי! ב80 אחוז מהפעמים אני מגיעה לפתרון הנכון

אבל הדרך בכלל לא קשורה חחח. למה נותנים את מירב הנקודות על הדרך!? העיקר שפתרתי את התרגיל גם אם בטלפתיה!

beatman

Member
כי ברוסית הברווז עושה צליל שונה, אני עניתי לפי עברית

בחשכת הלילה

Active member
אכן החידה תלוית שפה

למשל "קוקוריקו" באנגלית זה בכלל משהו יוצא מגדר הרגיל

cock - a - doodle - doo
"מיאו" ביפנית זה "נִי". ומכיוון ש-Ni ביפנית זה גם המספר 2, אז בתאריך 22 בפברואר היפנים מציינים את יום החתול.

יש כאלו שמתענגים לא רק בשבת

"תורתם אמונתם"
◄ האם תלמידי הישיבות באמת מחזיקים את העולם היהודי בתפילותיהם? או שהם פרזיטים שחיים על חשבון הציבור?
1. מסתבר שהתורה מצווה בפירוש לעבוד 6 ימים:
''זָכוֹר אֶת יוֹם הַשַּׁבָּת לְקַדְּשׁוֹ. שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲבֹד! וְעָשִׂיתָ כָּל מְלַאכְתֶּךָ!, וְיוֹם הַשְּׁבִיעִי שַׁבָּת לַה' אֱלֹהֶיךָ'' (שמות פרק כ' פסוק ח)
כלומר הם פשוט מפרים את אחד מ-10 הדיברות.
2. גם אבות דרבי נתן (פרק יא) מפרש את הדיבר על השבת כציווי על עשיית מלאכה בשאר השבוע:
"מלמד שיהא אדם אוהב את מלאכה ואל יהיה שונא את המלאכה. כשם שהתורה ניתנה בברית כך המלאכה ניתנה בברית שנאמר: 'ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך ויום השביעי שבת לה' אלקיך'"
"רבי יהודה בן בתירא אומר: מי שאין לו מלאכה לעשות מה יעשה? אם יש לו חצר חרבה או שדה חרבה ילך ויתעסק בה, שנאמר: "ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך" (שמות כ, ט) מה תלמוד לומר: "ועשית כל מלאכתך"? להביא את מי שיש לו חצרות או שדות חרבות ילך ויתעסק בהן, רבי יוסי אומר: אין אדם מת אלא מתוך הבטלה"
3. בואו נראה מה אומר הרמב''ם בחיבורו ההלכתי משנה תורה:
''כל המשים על ליבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה, ויתפרנס מן הצדקה--הרי זה חילל את השם, וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא: לפי שאסור ליהנות בדברי תורה, בעולם הזה.''
מסקנה: חברינו לא רק פרזיטים, הם גם כופרים בציווי מפורש בתורה, מחללים את השם, מבזים את התורה ואין להם מקום בעולם הבא.

ivgy1980

New member
הכל נכון ומדוייק - מלבד המסקנה

הציבור הדתי והחרדי עובד, מפרנס ומתפרנס - בעיקר בתוך עצמו. מומלץ מאוד להיכנס לעסקים ובנייני משרדים בערים כמו בני ברק, ירושלים, אלעד, צפת ועוד - ולהיווכח מה קורה בפועל. הידעתם שבקהילות שומרי מצוות יש "דפי זהב עסקי" כשר?

זה נכון שיש בני ישיבות, שלומדים תורה עד חתונתם - ולאחר מכן יוצאים לעבוד (במגזר שומרי המצוות, לרוב). זה נכון שיש אברכים, שלומדים כל חייהם - בזמן שנשיהם עובדות (מבחירה). מנגד, האם מאות אלפי מעלימי המיסים טובים יותר?

אולי אנחנו שונים ומגוונים - אבל עדיין כולנו עם ישראל, והדבר היחידי שמשותף לנו לאורך כל הדורות - זו התורה.

למעלה