עומק ארון חשמל ???

מאגר

New member
כן לא אחד ולא שניים

נכון שרובם באיזורים כמו קיסריה סביון מבסרת ציון אבל ישנם הרבה בתים כאלה.
כאשר בונים בית עם בריכת שחיה מחוממת וחימום תת ריצפתי חשמל מגיעים גם לחיבורים של 250A ותלוי בגודל הבית.
כאשר מדובר בבית של 450 מ"ר מגורים עם חימום תת ריצפתי חשמלי רק החימום צורך לוח נפדר של 400 מ"ר כפול 160W למ"ר שהם 64KW שהם 290A חלקי 3 שהם כ-97A תוסיף חימום לבריכה בערך 80A ועוד 40A הבית וגבר יש לך יותר 247A אז יש דברים כאלה נכון לא אצל פשוטי העם אבל יש

רשר

Well-known member
מנהל
כדי שתהיה מרוצה הנה צילום לוחות מבית פרטי

בצד שמאל ראשי וקומת קרקע
בצד ימין קומה א'

התריס בתמונה הנו לצורך הגנה על הפרטיות

Sanchez

Member
הדוגמאות שאתם מביאים כאן...
לא רלוונטיות ב 99.99% מהמקרים של המבקרים כאן בפורום.
לבוא ולספר סיפורים שראיתם לוחות 160X3 בקיסריה וסביון ?!
תזכירו לי כאן בבקשה, באיזה שנה נכנס כאן בונה עם מגרש מקיסריה וסביון ושאל איזה גודל יש להשאיר לנישה שלו כדי לבנות לוחות כאלה.
מחכה לתשובתם המהירה...

רשר

Well-known member
מנהל
מישהו כבר מוכרח לכתוב את זה - די יש גבול לשטויות שלך

אתה דורש, מבקש, תובע,,, דוגמאות וכשמביאים לך אתה טוען שהשואל המקורי לא שאל את השאלה הזו - נכון, אבל אתה כן שאלת,
אז אנה וותר על ההמשך ואל תענה

Sanchez

Member
מי שרושם שטויות הוא רק אתה !
נכנס מישהו ושואל על נישה לחשמל.
אתה קופץ וזורק מספרים הזויים שנכונים (אולי) לפרומיל מהבתים הסטנדרטיים (אם בכלל אפשר לקרוא לדוגמאות שלך סטנדרטיות.
&nbsp
אני לא דורש, לא מבקש ובטח שלא תובע...
רק שואל איפה ראית כאלה דוגמאות ?!
&nbsp
ואז אתה קופץ ומספר לכולנו איזה גבר אתה ושראית כאלה לוחות בקיסריה, ועוד מביא לנו תמונה שכמעט לא רואים בה שום דבר. נדמה לי שאני רואה שרוב הלוח שם מיועד לחשמל חכם ולא פרופר למתח גבוה !!! (מקווה שאני לא טועה באבחנה, אבל זה מה שהצלחתי לזהות). ואם כן, יש שם חשמל חכם במחיר של עבודת חשמל רגיל של 3 בתים סטנדרטיים.
גם מנהלת הפורום (שכנראה ראתה/תכננה נישת חשמל או שניים בחייה) אמרה לך שאתה (כנראה) מגזים...אבל אתה בשלך.
&nbsp
&nbsp

עומק ארון חשמל

שלום dobi1234 ,
ראשית המידות שציינת שאתה מתכנן ובעומק שתכננת של 40 ס"מ , עבור בית סטנדרטי של 190 מ"ר ללא מרתף , אתה יכול להיות שקט. זה די והותר. מספר הערות/הארות חשובות :
1. ארון החשמל צריך להיות עשוי מחומר בלתי דליק.
2. תכנון המערכות בבית חשוב שייעשה באופן שבו כל איש מקצוע יודע לאן בארון להעביר את החיווטים , כלומר למנוע מצב שקבלן השלד "זורק" צינורות ביציקות ואחריו כל אנשי המקצוע צריכים להעביר כבלים מצד אחד לצד שני של ארון החשמל ולבצע ניסוי וטעיה לאיזה כבל השחילו איזה חוט.... כוונתי היא למעשה שיהיה בארון ריכוז מסודר של חיווטי חשמל וריכוז מסודר של חיווטי תקשורת. זה גם עושה סדר לבעלי המקצוע וגם יצור מצב שאנשי המקצוע יכבדו אותך ואת העבודה שאתה דורש!!. בונוס - לאחר כניסתך לבית , יתאפשר להשכיר ולארח במקום הפנוי בארון החשמל את כל העכבישים המזדמנים בעירך....

3. מאחר וארון החשמל מתוכנן בדרך כלל להיות ממוקם במקום נגיש וקרוב לכניסה , בשום אופן אל תכניס לארון החשמל את רכזת האזעקה ורכזת מצלמות האבטחה. מומלץ למקם את מערכות הצילום במעגל סגור ואת מערכת האזעקה בארון ייעודי במקום אחר בבית , לא קרוב לדלת הכניסה , רצוי גם לא בקומת הקרקע , ורצוי במקום מוסתר ופחות "מזמין" לפורץ.
4. יש למתקיני אזעקות נטייה להתקין את הצופר של מערכת האזעקה בצמוד לרכזת (כי שם זה הכי זול ומהיר להתקנה). למעשה , הצופר באופן זה "מגלה" לפורץ את מיקום הרכזת. עליך לתכנן את מערכת האזעקה כך שהצופר נמצא במקום בו הרעש מופנה קרוב ככל הניתן ליציאה המכוונת ו/או הקרובה לכיוון השכנים ו/או הרחוב.

בהצלחה

שלום לב

מנסיונך. מהו העומק המינימלי שאפשר להקצות לארון חשמל בבית בגודל שדיברת עליו?

עומק מינימלי

שלום בונהבית3 ,
אני רוצה לתת תשובה עם מספר אך אין באמת תשובה מדויקת לכלל.
בעיקר כי זה תלוי בכמות המעגלים החשמליים המתוכננת לבית , אביזרי הפיקוד , מיקום וסוג ארון התקשורת , ומשמעותי מאוד הוא שימוש נבון בקיר הרקע , וברוחב הארון. ארון צפוף ברוחב צריך קצת יותר עובי (בגלל צפיפות כבלים).
בדירות בבנייני מגורים מסתדרים גם עם ארון בעובי 16 ס"מ אך הוא צפוף ביותר.
לדעתי , למרות שאפשר "להסתדר" במקרים מסוימים גם עם פחות , ארון צריך להיות בעובי מינימלי של 25 ס"מ.

בהצלחה

למעלה