עומס שמתפרש לא נכון

serverserver

New member
עומס שמתפרש לא נכון

מה יכל אדם לעשות כשהוא תופס כל דבר כעומס שמעמיס עליו ואז מתעייף. אדם כל כאבי ראש, כל עייפות פיזית משליך את זה על הלימודים, ואז נדמה לו שהלימודים עושים לו את הכאבי ראש ואת העייפות והעומס. איך מתמודדים עם דבר כזה? מדובר על כאבי ראש וגורמים פיזיולוגים, שנותנים תחושה רעה של עומס, ולאותו אדם נדמה כאילו הלימודים הם הגורם לעומס ולתשישות, ולכן הוא מרגיש מותש בכל פעם שהוא רק חושב על לימודים. איך מתמודדים עם דבר כזה?

שאותו אדם יבדוק את העומס, אצל

בעל מקצוע, או שידבר עם מישהו קרוב. למה מעמיסים ולמה העומס הופך לנטל? זו שאלה שלך אישית, ולכן רק אתה שמתיש את עצמך יכול לענות על השאלה בעזרת קרובים המכירים את העומסים ועומסי הלימודים או איש מקצוע בתשלום, פסיכולוג... ואם לקות למידה בבסיס העניין גם אז אותו איש מקצוע יוכל לכוון ולעזור. נשמע שקשה ואין רגע פנוי, והכל לוחץ אז צריך למצא פתרון במהרה.

serverserver

New member
העומס באמת נטל.

העומס הופך באמת לנטל הגדרת את זה ממש נכון. אצלי הנטל הזה מכביד מאוד על הנשימה. אני מרגישה שהנטל הזה לוקח לי את כל האוויר לנשום . איך מוצאים פתרון אין לי מושג.

zivadina

New member
התארגנות היא התשובה

אני מארגנת את החיים שלי עם יומן שהולך אתי לכל מקום, עם דף החודש על המקרר, ועם תזכורות בכיס. ברגע שהמשימות של אותו היום כתובות לי על דף, הראש שלי פנוי לעבור ממשימה למשימה ולא לרגיש מוצפת. אגב, לי יש הפרעת קשב ורכוז ADHD שידועה כפוגעת ביכולת הארגון. האם את עברת אבחון? את מוזמנת לקרוא כאן את כל הכותרות שמתחילות במילים: "מאמן אישי" (באות מ' לפי א"ב):

לבדוק למה,

מניסוני, עד שהתחלתי לנהל יומן מסודר של מטלותי, תיכננתי דברים ומרוב עומס לא הצלחתי לעשות כלום, הייתי מתנחם ב"עוד 10 דקות מול הטלוויזה"- וזה אף פעם לא סידר דברים במקומי), או בשינה טובה. אצלי זה נבע מתיכנון יום לא נכון ועמוס מדי, תוך התייחסות לתכנון זמנים לא ראליים למשימות מסויימות. לדעתי, תיכנון עבודה יומי או שבועי יכול לעזור, כי זו גם בקרה של מה תיכננת וכמה זמן לכל משימה. בברכה, גיל

Lisa Grossman

New member
תגובות שליליות אוטומטיות

מדובר פה במחשבות שליליות אוטומטיות המתעוררות לחיים בנוכות טריגרים ספציפיים - ובמקרה הזה, למידה הינה הטריגר. רצוי קודם כל לזהות את המחשבות הספציפיות התעוררות בנוכחות למידה, כגון: "אין לי כוח", אני עייף וכו', ואח,כ לכנן אותם כ,שדון". חשוב לשנות באופן מלאכותי את החשיבה בנוכחות ה"טריגר", להחליף מיד משפטים שליליים עם חיוביים, וגם אפשר להמציא איזה תמועה שתזכיר שפה מדובר ב,שדון". לדוגמא, אפשר ללכת 10 דקות לפני תחילת משימה לימודית, ולהגיד מנטרה חיובית במהלך ההליכה - כל שינוי בתגובה ללמידה יהיה טוב. אפשר גם לשיר, לשאוף בועות, לשחק עם כדור - לא משנה מה - כדי לשנות את התגובה השלילית האוטומטית. שני ספרים מומלצים בנושא המדובר: לאלף את השדון, ריק קרסון, ניתן להשיג בכל חנות ספרים המאמן הראשי, ניתן להשיג אצלי "לאלף את השדון", מחבר ריק קרסון (בכל חנות ספרים) "המאמן הראשי", ניתן להשיג אצלי. נוכחות של עייפות במשימה למודית הינה אחת התופעות השכיחות של הפרעת קשב. רצוי גם לבדוק את זה. מחשבות שליליות אוטומטיות שכיחות בכלל הינה אחת התופעות של בעל קשיי קשב, חרדה או דיכאון. דיאגנוזה וטיפול נכונים גם מועילים.

חגית35

New member
"שדון"- גם אנחנו משתמשים במילה הזו

גם ביחס לטיקים ככה מוציאים את השלילה החוצה לגוף חיצוני ולא פנימה לילד אצלינו זה נתפס מאוד ויש כוחות טובים שעוזרים לגרש את השדון צריך להתאמץ ולנצח אותם בכוחות משותפים לקחנו את המשל מהספר הנהדר של דר' צ'סנר- "רכז הריכוז" - "מהר" ו"מייד" שהם "הרעים", האימפולסיביות שמשתלטת מול- "חשוב" הלא הוא הכוח של הילד לנצח במחשבה תחילה, אנחנו קוראים לו גם "כוח המוח" כשמהר ומייד מנסים לנצחי מייד מתגייס הילד יחד עם חשוב - ומנצח אותם. ואיזה ילד לא אוהב לנצח?

מלמלה

New member
לגשת חרופא המשפחה

ולהתיעף איתו לאיזהכיוון הוא ממליץ אולי מספר פגישות עם איש מקצוע יכולות לעזור לפי דברייך אפשר להבין שאת מרגישה שמשהו לא תקין הקשיבי ללב שלך לכי לבדוק לאל תוותרי רופא משפחה, עובדת סוציאלית, פסיכולוג, חברים, פורום כזה או אחר (עייפות כרונית?) הרבה בריאות

אני מכירה את זה

לפעמים כל דבר נראה כמו עוד איזה פרוייקט או מטלה, אפילו פגישה עם חברים. אני חושבת שאפשרי העומס והתשישות מהלימודים שאת מתארת נובעים אולי מבעיה כלשהי במוטיבציה. המוטיבציה היא זו שנותנת את ה- drive להתקדם ומעוררת. לדעתי, כדאי לנסות לחפש את מה שעושה כיף בלימודים ולנסות להתמקד בזה, לחשוב על מטרה ללימודים שתגרום לך לרצותלהשיג אותה, ואולי לחבר לאותם מטלות לימודיות מעייפות ומרגיזות משהו שעושה לך כיף - 2 שיטות לכך שאני מכירה, זה משהו כיפי במקביל ללימודים (במקרה שלי, המחשבה של להגיע לאוניברסיטה ולקנות אייס קפה טעים באופן מיוחד שלוקח לי 40 דק' לשתות עשתה לי חשק לקום ב- 7:00 בבוקר ולנסוע לאוניברסיטה במשך שעה וללמוד שם ביום שאינו יום לימודים! (חבל שרעיון זה נחת עלי רק בתקופת המבחנים של סמסטר ב' ולא קודם..
) והשיטה השנייה היא גורם מוטיבציוני של אחרי - איזושהי פעילות מהנה באופן מיוחד, רגל על רגל - בכל אופן משהו שרחוק שנות אור מהלימודים). שמקל

למעלה