עומס על המחשב

randomO

New member
עומס על המחשב

סוף סוף לאחר חודשים של לימוד וניסיונות התחלתי ממש ליצור שיר שלם בקיובייס. הבעיה שניקלעתי אלייה היא שככל שאני מעמיס יותר על הפרוייקט אז מתחילים לי קרחצים כאלה ברמקולים. בנתיים פתרתי את זה בכך שמקום לעבוד ברזולוציה גבוהה עם הויאסטיים, הורדתי את האפשרות הזאת והם מעמסים פחות על המחשב. אני מניח שמהמשך הפרוייקט גם זה לא יעזור לי. מה שרציתי לשאול זה בעצם מה חסר לי במחשב? המעבד חלש מידי? אין מספיק זיכרון? כרטיס קול חלש מידי? יש לי דיול קור 2 GHZ עם 2 ג'יגה זיכרון, הארדדיסק של טרה בייט וכרטיס קול של קריאייטיב - אקס פי פאטאליטי שתומך בASIO עם לייטנסי אפסי, ו24 ביט ואני יכול להעלות את הסמפלרייט לעד 96 KHZ. תודה.

אז ככה?

המעבד קצת ישן אבל אמור לעבוד בצורה לא רעה 2 גיגה זה גבולי הכרטיס קול נשמע לי חובבני - אבל אמור להספיק בגדול יש תחושה של "ליד" המחשב עבר אופטימזציה? בלי קשר כמה עצות לשיפור הביצועים: תנסה להוריד את כל ה"שטויות" שיש על המחשב...זה בטוח מפריע תנסה להשתמש במצב פרייז (קיים מקיובייס 3 והלאה) תנסה לעבוד עם חלק מהפלאגינים ישר על האודיו תעביר כל MIDI גמור לאודיו , תשמור רק את הMIDI והפריסט של המכשיר...זה יחסוך הרבה כוח בזמן שאתה לא מקליט תעלה באפר סייז כל אלא אמורים לתת לך עוד מרווח די גדול של נשימה בתוך הפרוייקט בהצלחה

randomO

New member
אופטימציה?

מה בדיוק כולל התהליך הזה? המחשב עבר פירמוט לפני חודש אז עדיין אין עליו שום דבר שמפריע.. אין תוכנות ברקע חוץ מאנטיוירוס ואין עדיין סתם שטויות שמצטברות עם הזמן.. לגבי הפריז, אם שמתי ויאסטי במצב פריז אז הוא בעצם לא עובד זמנית נכון? כי אם זה נכון אז אני במצב כרגע שלא מאפשר את זה כי כל הערוצים משתמשים במשהו.. עוד 2 שאלות - מה זאת אומרת לעבוד עם הפלאגינים ישר על האודיו ? ומה זה אומר להעלות את הבאפר סייז בזמן שאני לא מקליט? סורי אם השאלות קצת משדרות בורות בעניין :) תודה.

UrBaN Man

New member
אנסה לענות על מה שאוכל:

קודם כל, לגבי תכונת ה"פריז": מה שתכונת הפריז עושה בעצם, זה לקחת את הערוץ שלך, לדוגמא ערוץ גיטרה עם כל מיני אפקטים, ובמקום שהמחשב יעבד את האפקטים בזמן אמת - לוקח את הגיטרה ועליה בזמן אמת שם EQ, ריברב, דיליי וכו', הוא פשוט מייצא את האודיו הסופי של הערוץ, כולל את הגיטרה ואת כל האפקטים, ואותו אתה שומע. כך שהמחשב כבר לא צריך לעבד בזמן אמת שום אפקט, כי הרי כל האפקטים כבר מובנים בקובץ האודיו שהוא ייצא קודם לכן. באפר סייז - אני לא יודע להסביר את זה מבחינה טכנולוגית, אבל ככל שהבאפר סייז גדול יותר (במספר) המחשב פחות מתאמץ - וכך גם הלייטנסי גדול יותר. כשאתה מקליט נהוג לעבוד עם באפר סייז יחסית נמוך אשר יאפשר לייטנסי נמוך, אבל כשאתה עושה מיקסים, נהוג לעלות את הבאפר סייז כדי לתת למחשב "לנשום" (מבחינת כוח עיבוד). את הבאפר סייז ניתן לקבוע דרך הדרייבר של כרטיס הקול שלך. לגבי ה"לעבוד עם הפלאגינים ישר על אודיו" - אני לא בטוח שהבנתי למה שי התכוון, ככה שתצטרך לחכות לתשובה שלו.

היי

קודם כל טכנולוגית הסברת ממש לא רע :)... בגדול הבאפר אכן מסמן כמה לייטנסי יש מרגע שאתה נותן "פקודה" לשמוע עד שאתה שומע כשהמחשב צריך לחשב דברים מהר יותר זה מאט אותו ולכ ככל שהבאפר גדול יותר ככה למחשב יש יותר זמן ולכן הדברים זורמים יותר חלק... האופציה נמצאת בד"כ על הכרטיס קול (בהגדרות כמובן ולא עליו פיזית...חח) לגבי עבודה על אודיו ישירות - נניח שאתה שם ריוורב באינסרט של הערוץ - מה שקורה עכשיו שהמחשב לוקח כוח עיבוד כדי לחשב את מה שקורה מול האודיו בזמן אמת...וכרגיל זה גוזל משאבים מה שאתה צריך לעשות זה לכוון את האפקטים בדיוק כמו שאתה רוצה באינסרטים כשאתה מרוצה אתה לוחץ מקש ימני של העכבר על האודיו ושם פלאגין ובוחר את הפלאג שכבר עבדת עליו מעביר פריסט במדוייק (ממחליץ לך פשוט לשמור אותו אחרי שסיימתי לכוון) ויוצר את הריוורב (לדוגמא) על האודיו ישירות ואז כמובן מעיף את הריוורב מהאינסרט של הערוץ שים לב שתמיד תוכל לחזור לכוון שוב דרך האופציה שנמצאת תחת אודיו (שוב מקש ימני של העכבר על האודיו עצמו) ונקראת - OFFLINE PROCESS HISTORY בהצלחה

למעלה