עומס מותר על מרפסת מעל דירה

סליחה אבל התשובות בשרשור הזה שערורייתיות!

מאיפה לקחת את המשקלים המותרים הללו למרפסת?
למה התחילו לחשב כאן עומסים בפורום?
עומסים מותרים בבניין משתנים לפי התכנון ולפי המצב בשטח. עומסים מותרים בבניינים שנבנים היום אינם דומים לעומסים מותרים בבניין על עמודים שנבנה בשנות ה - 80 או לפני כן.
עומסים מותרים במרפסת שהיא קונזולית בבניין שנבנה בשנים האחרונות עשויים להיות גבוהים יותר מעומסים מותרים על מרפסת שנשענת על דירה קיימת בבניין ישן על עמודים.

אתה מדבר על הנדסה. לשאלתך יש רק תשובה הנדסית אחת. זו פיסיקה שמחושבת על בסיס תכנון הבניין שלך. לא כל גג תוכנן מראש לשאת עומסים מסויימים.
יש לפנות לקונסטרוקטור שיבצע חישוב. גקוזי עם מים , בלי מים , עם 4 אנשים במשקל 60 ק"ג או 80 ק"ג - מה זה השטויות האלה?
efi1965 - השאלה שלך איננה משחק של הימורים באינטרנט. תפנה לקונסטרוקטור.
אגב - גלמיש , זה בדיוק השלב בו אני חושב שהתערבותך נחוצה...

gabiss

New member
אני חושב שאתה מתעצבן לחינם

כל התגובות פה ללא יוצא מן הכלל בסופו של דבר שידרו לפותח השרשור שעדיף לו לרדת מההרפתקאה הזו....
יום טוב

גם אני חושבת כמותך

שצריך כאן יד חזקה נגד תשובות שערוריות

efi1965

New member
לא לריב

בכל מקרה לא אעשה דבר לפני יעוץ תהיו בטוחים בזה. השכן מתחתי הוא האחרון שארצה לפול עליו ........ :)
לפני שאני ממשיך רציתי לברר קצת פרטים

efi1965

New member
יש בזה משהו

אבל בכל מקרה המליצו לי בפורום לדבר עם קונסטרוקטור.

efi1965

New member
דיברתי עם קונסטרוקטור

לטענתו כל הגגות מעל דירות שתוכננו משנות השמונים בערך מתוכננים ל 300 ק"ג למטר. הוא המליץ על על משטח דק בגודל של 3 על 3 עם קורות במרחק של 60 ס"מ אחד מהשני כבסיס לדק.

gabiss

New member
רק לאחר עיון בתוכניות הספצפיות של הבנין אפשר

אפשר להיות בטוחים ולא על פי : "ככה בנו אחרי שנות ה 80"

הוא מוכן לתת על זה אחריות בכתב?

אם כן, אז יופי.
אם לא - פנה לקונסטורטור רציני שיבדוק את התוכניות הספציפיות של הגג שלך בבית שלך.

(התשובה שלו מרגיזה, כי אני אישית מכירה כ5 מקרים של גגות שלא עומדים בטענה שלו...)

התכוונתי

אחריות גם לגבי המשקל המותר,
וגם לגבי היכולת לשים שם ג'קוזי, שיוצר עומס משקלי של פי כמה וכמה וכמה.
(המשקל המועמס אמור לכלול את הכל: הריצוף/דק, משקל הג'קוזי, משקל המים, משקל האנשים).

efi1965

New member
כמובן

סיכמתי אתו שלפני ההתקנה הוא יגיע אלי להערכה סופית. מה שהוא אמר בינתיים זה באופן כללי כי הוא מהאזור שלי ואישר כבר מספר התקנות. אני חוזר ואומר שהוא הדגיש כי המבנה שלי שתוכנן בשנות התשעים חייב להיות בעומס של 300 ק"ג למטר במרפסת אלא אם כן מי שתכנן עבר על החוק.

על בסיס של 9 מ"ר,

בהפרזה: משקל הגקוזי והדק נניח טון (זה חצי, אבל הכפלתי את מקדם הבטיחות), מים נניח טון (כנל), אנשים עוד חצי טון (כנל). זה 2.5K. זה ייתן 277 למ"ר.
עכשיו צריך אישור מהנדס שהמבנה מתוכנן לשאת 300 קג"מ, ולטעמי גם תכנון מיקום על קורה אם אפשרי.

החישוב שלך מוטעה

ומותאם לגובה מים של 11 ס"מ בלבד...

משקל המים בגובה 1 מטר הוא טון למ"ר.
ל9 מ"ר זה 9 טון.
גם אם אפשר לשאת 350 ק"ג ומ"ר זה ממש לא מספיק.

לכן, לא מספיק אישור מהנדס ל350 ק"ג למ"ר, אלא צריך אישור מהנדס לג'קוזי הספציפי בעומק מים מסויים.

הפעם הוא לא מוטעה

הג'קוזי הוא ברדיוס 0.8, בשטח של 2 מ"ר. אני מניח שגובה המים מתחתית עד קצה הוא מטר - הרי יושבים בו. אני לא מכיר מישהו שיכול לשבת בעומק מטר בלי לטבוע. סביר יותר שזה עניין של 60 ס"מ. זה יותר קצת פחות מטון. זה בהנחה שהקרקעית שטוחה לגמרי (היא לא יכולה להיות בג'קוזי - היא עם מושב).

ההצעה של הקונסטרוקטור למיטב הבנתי היא שזה יישב על בסיס בשטח 9 מ"ר מעץ / דק עם תמיכה שתפזר את המשקל. טון מים. הג'קוזי והדק שוקלים אולי חצי טון, וארבעה אנשים מגיעים ל 300 קילו בערך. אז במקום לחשב לפי 1.8 חישבתי לפי 2.5 טון ל 9 מ"ר.

השטח לא 2מ"ר

לפי הנתונים שנמסרו - הקוטר 2 מ'. השטח הוא 3.14 מ"ר.
בגובה מים של 60 ס"מ זה כמעט 2 טון - המים בלבד.
דק סטנדרטי לא יכול לשאת משקל כזה... צריך קורות עץ בחתך רציני (שאותו יתן הקונסטרוקטור) וזה לבד שוקל לא מעט.
4 אנשים שוקלים 300 ק"ג - תלוי אילו אנשים... אי אפשר לשים שלטים: הכניסה אסורה לאנשים עם עודף משקל...

בקיצור, לא מתפקידנו כאן לעשות חישובים, ובטח שאנחנו לא יכולים לתת אחריות על מה שאנחנו כותבים כאן...
זה תפקיד של קונסטרוקטור, והוא זה שצריך לתת אחריות להעמסת ג'קוזי מסוים גם גובה מים מסוים על תשתית מסויימת במקום מסויים בגג המסויים.

"הקוטר 1.6" >> השטח כ 2 מ"ר.

קורות עץ הולמות יחזיקו את הקונסטרוקציה בלי בעיה. צריך תכנון נכון, וכפי שכתבתי בכל ההודעות שלי (כולן, ללא יוצא מהכלל) נדרש אישור ותכנון מהנדס). אבל החישוב הראשוני נשמע סביר.

שוב: קוטר 1.6, גובה מים 0.6. משקל גקוזי קל 500, אנשים מחושבים לפי 75/80. בואי נלך על 100, אז עוד 500. מים 1000. דק עם קורות מחוזקות, שוכבות על הצד, עץ דחוס, 10*10 במרחק של 20 ס"מ זו מזו, לא יגיע ל500 בחיים. בכל חישוב, גם כשאני מפריז לגמרי, זה נשמע סביר. עכשיו צריך תכנון מהנדס.

כתוב: "אני רוצה להתקין ג'קוזי בקוטר 2מ'."

קורת עץ הולמות זה לא דק רגיל.
ואנשים לפי 75 ק"ג זה גברים במשקל ממוצע. אז גבר בגובה 190 ומשקל מעל הממוצע יוריד את הג'קוזי לשכן למטה...
אנחנו שנינו מסכימים שצריך מהנדס

כתוב קוטר פנימי 1.6 (זה השטח שבו יהיו המים)

קוטר הג'קוזי 2 מ', קוטר פנימי 1.6, ולכן תכולת המים לפי גובה אחיד של 60 ס"מ בערך קוב. תחתית הג'קוזי לא שטוחה, ולכן ייתכן קו מים גבוה יותר מהחלק הנמוך ביותר לגבוה באותה תכולה. זה יהיה משקל המים.
אכן, רק אידיוט ישים דבר כזה בלי מהנדס.

גלמיש1

New member
שים לב שכבר התשובה הראשונה שקיבל היתה

הפניה למהנדס. וגם האחרים חזרו על כך.
התגובה שלו היתה שהוא בטוח יקח אחד.
מעבר לכך, הדיון בעומסים לגיטימי, גם אם לא רלוונטי, שכן מדובר בניחושים. אני אכן מקווה שהוא יקח מהנדס אחראי ויעשה את הבדיקה כראוי.
אפשר להביא את הסוס לשוקת, אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות....לפעמים הוא בוחר להתאבד....

למעלה