עומס יתר?

«Jimmy Page»

New member
עומס יתר?

אהלן... סוגייה שמטרידה אותי מעט- בכל יום נתון בשבוע, אני מתאמן. ראשון ורביעי- קראטה, שני, שלישי וחמישי- ג'ודו. האימונים אינטנסיביים, אבל אני מחזיק מעמד. בנוסף, אני מתאמן בבית... ורץ מדי פעם. עכשיו, האם כזו כמות של אימונים ופעילות ספורטיבית יכולה לפגוע בגדילה או משהו כזה? האם יכולות להיות השלכות אחרות? (בהנחה ואני מתאמן נכון, ולא נפצע באימונים) תודה מראש.

אימון יתר ועוד

למסגרת אימונים כזו, בלי פיקוח צמוד של מדריך מיומן, יכולות להיות שתי תוצאות עיקריות: 1. אימון יתר - יתבטא ברגישות לפציעות, זמן החלמה ארוך, קשיים להרדמות בלילה ועייפות במהלך היום, ירידה בביצועים ועוד. 2. בעיות בתזונה - בעיקר בגיל ההתבגרות (14, כן?) צריך לצרוך כמות מסויימת של קלוריות ממקורות מזון שונים, וצריך שהן יהיו מאוזנות. זה אומר שאם אתה "נקרע" ככה במהלך השבוע יכול להיות שאתה לא מקבל את כל מה שאתה צריך - מה שגורם לך לנצל פחות ממקסימום היכולת הגנטית שלך בגדילה, למשל. התשובה? עד שלומדים, בעקבות נסיון ארוך שנים ולימודים, להרגיש לבד מה הגוף צריך (וגם אז) - צריך מדריך שמכיר את כל הפעילויות שלך ויכול לייעץ בהתאם. חוצמזה תגיד לי, איך תהיה ג'ימי פייג' עם איבנז?

«Jimmy Page»

New member
אז מה אני, בעצם, צריך לעשות?

כלומר, יהיה קשה עכשיו לעזוב את הקראטה או את הג'ודו... אז איזה מן מדריך אני צריך? ו... היכן משיגים אחד כזה?
עזוב את האיבנז, אני מתכנן על לס פול בשנים הקרובות.
ואני חושב שעם איבנז, אפשר להיות אחלה ג'ימי פייג' וואנאבי.

לעשות?

לדבר עם המדריך שלך פה או שם, ולבקש מאחד מהם או משנים שיסבירו לך מה לעשות. עם איבנז יש דבר אחד לעשות - לחבר מטאל זון, מגבר פנדר 100W ולעשות לשכנים התקף לב. אתה יכול גם לצבוע את הפנים ולחשוב שאתה נגן רוק כבד משנות ה-80...

אתה מסגיר פה סודות!

עוד מעט יחשבו שהשיער הבלונדיני הגולש שלך הוא בעצם צבוע!

ש מים

New member
אגב, מה קורה עם ZAPPA לאחרונה../images/Emo35.gif

(ש, שחש צביטה של געגוע...)

chinabird

New member
לא ללכלך על איבנז.

כלומר, ללכלך, אבל ממש במידה. ג'ורג' בנסון 1/4 נפח, מופת לבנות מינה, יושבת לצדי ונעלבת מאוד.

אם לצטט את אריק קלפטון, בתיאור שלו

את העיצוב הטכני של הפנדר שהוא הכין על שמו - "הכנסנו שני המבאקרים כדי להשיג את הצליל המלא של גיבסון לס פול" ואידך זיל גמור

ננדין

New member
מתי כבר כולכם תבינו שאין על...

האמריקאן סטנדרט שלי... אז מה אם יש לי מגבר YAMAHA 30W שבקלין הוא משדר גם רדיו???

«Jimmy Page»

New member
עובד על זה. ../images/Emo8.gif

בינתיים אני מגדל שיער, אחרי שזה יסתיים- אני אעלה לגג ואעשה לשכנים את המוות.
לצבוע את הפנים? אולי, כשיהיו לי הופעות מתוכננות.
אני אדבר עם המדריכים שלי, ואראה מה יוצא מזה בסופו של דבר. תודה.

מה עושים?

בהמשך למה שאוהד כתב, ללא מנוחה מספקת ותזונה טובה, אתה באמת עלול להיכנס למצב של אימון יתר (over training) אם תמשיך בפעילות כה רבה ללא פיקוח. הדבר הכי טוב זה להקשיב לגוף שלך, ולזכור שעדיף קצת פחות מאשר קצת יותר (שעלול להוביל להמון פחות במקרים של פציעה). סימנים לעומס יתר (מתוך כתבה של מולי אפשטיין): איבוד תיאבון, עייפות קיצונית, רגישות, חוסר התקדמות באימון, חוסר שינה, פציעות ומחלות בתדירות גבוהה. אתה יכול להתייעץ איתו בפורום "וינגייט חיים וספורט" כאן בתפוז, ואולי לקבל שם פרטים על ייעוץ לתוכנית אימונים אישית. חוץ מזה אתה יכול להתייעץ עם המדריכים שלך לקארטה ולג'ודו. אני מניח שהם מודעים לכך שאתה מתאמן כמעט כל יום, כי אם לא, אז כדאי שיידעו ולא יתייחסו לאימונים שלך אצלם כאילו אלה האימונים היחידים שאתה עושה במהלך השבוע (אני מניח שהם בונים את מערך האימונים לא רק לכל אימון בנפרד, אלא כל אימון כחלק ממערך שבועי, חודשי ועונתי). רן.

«Jimmy Page»

New member
ובכן...

אם אקבל פיקוח משני המאמנים שלי, האם יוכל להיווצר מצב של איזון? האם ניתן בכלל להתאמן כל יום, בלי להיכנס למצב של אימון יתר? ותודה על ההכוונה.

יש מתחרים שמתאמנים כל יום, פעמיים

ביום. יש איזון - אבל צריך להקפיד עליו ולבחון אותו. יכול להיות שאתה לא צריך כזה דבר.

../images/Emo45.gif ומוסיף

בהחלט ניתן להתאמן כל יום, ואף פעמיים ביום. בגילך היה לי חבר שהיה שחיין (הוא היה אלוף הארץ אם אני לא טועה בסגנון שלו). הוא היה קם בבוקר, הולך לבריכה לאימון בוקר (שחייה של כמה ק"מ) וחוזר לביה"ס ב-8:00. לאחר ביה"ס הוא היה הולך הביתה לאכול צהריים ואז ב-14:00 שוב חזרה לבריכה עד הערב. זה היה אפשרי ויעיל (עובדה, לאור ההישגים) כי זה היה בפיקוח מאמן. אני מניח שלכל ספורטאי מקצועי יש תוכנית דומה של אימוני בוקר וערב. אני יודע שחבר'ה שמתחרים מקבלים תוכנית אימון אישית הכוללת אימונים על המיזרון + אימוני ריצה שתופסים כמעט כל יום בשבוע. בוינגייט בפנימיית המחוננים זה גם כך. יש חבר'ה שמתאמנים בחדר כושר כמעט כל יום. בקיצור: זה אפשרי, רק צריך להקפיד מאוד על תזונה ועל מנוחה, כמו גם על תוכנית אימונים שבועית שלוקחת בחשבון את כל האימונים. בדרך כלל מאמנים יוצאים מנקודת הנחה ששני האימונים שהם מעבירים בשבוע אלה האימונים היחידים או הכמעט יחידים שעוברים החניכים (הנחה לא מאוד רחוקה מהמציאות). יוצא שאם אתה מתאמן אצל שני מאמנים שונים, אתה עובר שני סטים של אימונים קשים, בעוד שאם את כל האימונים היה מעביר מאמן אחד אז הוא היה יודע להתחשב בכך שאתמול היה אימון ומחר יש עוד אימון. להתייחסות הזו אתה צריך לדאוג בעצמך בשיתוף המאמנים שלך. רן.

amir_aikido

New member
בשישי ושבת - אתה נח?

לפי התיאור שלך את משטר האימונים, יש לך בו שני ימי מנוחה- שישי ושבת. בנוסף לתיאום בין המאמנים שלך, תקפיד לנצל את הימים האלו לתת לגוף שלך מנוחה. בנוסף, בקצב אימונים גבוה חשוב מאוד להקפיד לא רק על התזונה, אלא גם על השינה, גופך זקוק ליותר שעות שינה ביום ממי שאיננו פעיל באותה במידה, גם אם אתה לא מרגיש את זה ביום-יום. חשוב להבין שהגוף בעצם משתפר ולומד בזמן המנוחה, כתגובה לגירוי שהוא קיבל. אם לא תנוח מספיק, הגוף לא יספיק לתקן את עצמו לאחר כל אימון ובמקום להשתפר, אתה תדרדר. חלק ממטרת התיאום בין המדריכים שלך, היא לדאוג שלא יהיו לך רצפים ארוכים של ימים עם אימונים שמתישים את אותן קבוצות השרירים ו/או באותו האופן. כמו שנכתב למעלה, רצפים שכאלה לא משפרים את הכושר הפיזי ופוגעים בגוף. אמיר

למעלה