עומס אימונים

איתי1122

New member
עומס אימונים

אני מתאמן בחדר כושר חמש פעמים בשבוע, יש לי שני סוגי אימונים ואני מתאמן פעם ככה ופעם ככה. אני מתאמן בימי א-ד ובימי ו. בתחילת כל אימון אני רץ 3.2 קילומטרים אם אני לא טועה אינטרוולים בימים שאני עושה אימון רגליים וכשאני לא עושה אימון רגליים אני רץ 5 קילומטר בקצב של 10 קמ"ש. בשני ימים בשבוע שאני לא מתאמן אני רץ בחוץ 8-10 קילומטר. זה יותר מידי? לוותר על הריצות בימים שאני לא מתאמן? אני לא רוצה לשאול את זה את המדריך בחדר כושר כי אני לא רוצה שהוא יתעצבן עלי שאני עושה דברים ללא בקרה... ועוד שאלה: זה משנה באיזה יום אני בוחר לא להתאמן, או שצריך לקחת יום חופש באמצע השבוע? זה יותר מידי 4 אימונים רצופים?

עמיחי ע

New member
השריר חייב לנוח כדי להיבנות ולהירפא

אני לא מומחה אבל ברור לי שהאימון שלך הוא אינטנסיבי מידי, וברור שעליך במינימום להוסיף יום של מנוחה מלאה בשבוע וכמו כן לא לעבוד על אותה קבוצת שרירים יום אחר יום (גם לא ריצות ארוכות יום אחר יום שמאמצות את הרגליים) וזאת כדי לתת לשריר לפחות 48 שעות מנוחה כדי לשקם ולבנות את עצמו! אימון כמו שתארת גם אינו יעיל כי השריר לא נבנה, וגם מסוכן כי אין הזדמנות לשקם את עצמו ויכול לגרום לפגיעות. לסיכום, אינני מומחה אבל ברור שאתה מפריז ועליך לקבל עצה ממומחה! בכל מקרה עשה לגוף שלך טובה והיום פשוט תנוח!!! :)

לא הבנתי

אתה עובד גם על קבוצות השרירים בחדר כושר (מלבד רגליים) ??? נסה לפרט יותר.

איתי1122

New member
אני עושה

שני אימונים, בכל אחד חצי מהקבוצות שרירים של הגוף. כן, אני עובד על הכל _יד קדמית, יד אחורית, חזה כתפיים, גב רגליים) באימונים שאני לא מתאמן על רגליים (אני מתאמן על רגליים פעם בשני אימונים) אני רץ חמש קילומטר, וכשאני כן עובד אז החימום הוא האפשרות השנייה שציינתי.

בלגן

אנסה לעשות לך קצת סדר: 1. אימון משקולות לפני ריצה !! 2. אחרי אימון רגליים מומלץ לא לרוץ אך אם אתה מתעקש,ניתן לרוץ ריצת התאוששות. 3. בהתאם למרות שלך נבנה את סוג האימון: מטרה - שיפור יכולת הריצה והכושר נמליץ על 5 פעמים ריצה במשך השבוע ושני אימוני כוח (לספורטאים נמליץ לעבוד בחדר כושר בתחילת העונה ואח"כ רק אימוני ריצה) - שם לב לא מדובר על ריצות קצרות ! מטרה - היפרטרופיה נמליץ על 3-4 אימונים בחדר כושר ושני אימוני ריצה בשבוע. 4. יום המנוחה צריך להבחר בהתאם לעצימות האימון, בד"כ נעדיף יום מנוחה אחרי אימון עצים וארוך ! 5. לגבי רציפות האימונים הדבר תלוי במטרות ובסוג האימון. באימוני כוח צריך לתת לשרירים שעבדנו עליהם מנוחה על מנת לגרום לפיצוי יסף. כמה מנוחה תלוי במאמץ.

למעלה