עומדים לשכור דירה

tal1918

New member
עומדים לשכור דירה

היי,
אנחנו עומדים לשכור דירה, לראשונה.
מצאנו דירה לטעמנו ובהתאם לתקציב ברמת גן.
1. הבניין יעבור פינוי בינוי בעוד כשנה וחצי, עפ"י בעלת הדירה. האם אפשר להאמין לה? איך אפשר לאמת את זה?
שנה זה בסדר גמור מבחינתי לגור בדירה הזאת, השאלה איך אני מוודא שאחרי ארבעה חודשים או משהו כזה לא יוציאו אותי מהדירה?

2. שטר חוב\ערבות בנקאית - מה זה אומר? האם זה בטוח?

תודה!

אם הבנתי נכון

החשש שלכם הוא שהפינוי בינוי יבוצע מוקדם מהמתוכנן? אם כן, אין לכם מה לחשוש - אני לא חושבת שאי פעם היה תקדים שכזה, הליכים כאלו בדרך כלל נדחים ומתעכבים, לא מוקדמים. אם אתם עדיין חוששים מזה, אתם יכולים לדרוש סעיף בחוזה עם דרישה לפיצוי במידה וידרש מכם לצאת מהדירה לפני תום תקופת החוזה.
אם אתם מעוניינים להתעדכן, אתם יכולים להתעניין אצל השכנים, בדגש על ועד הבית, מה הצפי לגבי הפינוי בינוי.
שטר חוב וערבות בנקאית אלו שני דברים שונים - שטר חוב הוא התחייבות כספית "על הנייר", אבל במידה ותפרו חוזה תדרשו לכסות את החוב. ערבות בנקאית נחשבת לערבון בטוח עבור המשכיר, כי היא דורשת מהשוכר לסגור סכום כסף בבנק שיעמדו לרשות המשכיר במידה ויהיה צורך לממש את הערבות (בניגוד לצ'ק ביטחון שיכול להתגלות ללא כיסוי). מבחינת ביטחון עבור השוכר - לפי החוזה אמורות להיות הגדרות ברורות מתי בעל הדירה יכול לממש את הערבויות, כך שהסיכון אינו גדול אם אין לכם כוונה לגרום נזקים לנכס.

alto4

New member
אהלן, אגב כל מה שכתבת נכון לדעתי, חוץ מהמשפט האחרון

"מבחינת ביטחון עבור השוכר - לפי החוזה אמורות להיות הגדרות ברורות מתי בעל הדירה יכול לממש את הערבויות, כך שהסיכון אינו גדול אם אין לכם כוונה לגרום נזקים לנכס"

סתם לדוגמא, אם הערבות הבנקאית תהיה על סך 50,000 שקל ,עד כמה שאני מבין, המשכיר יכול לממש את זה מסיבה כזאת או אחרת, אפילו לא מוצדקת (מבחינתך כמובן),ורק צו של בית משפט יכול למנוע מימוש כזה.

בגדול כן

בתכלס כל ערבות אפשר לממש בלי סיבה מוצדקת כי "הכוח" נמצא בידי המשכיר, אבל במציאות רוב המשכירים לא ייקחו את הסיכון ולא יממשו ערבות אם אין להם סיבה טובה, כי הכל מעוגן בחוזה והפרת חוזה תקין וחוקי זו עדיין עבירה על החוק במדינה שלנו, ובדרך כלל שוכרים שיכולים להרשות לעצמם ערבות בנקאית הם לא צעירים תמימים שלא מודעים לזכויות שלהם, ככה שמשכיר שיממש ערבות בנקאית מסיבה לא מוצדקת שלא תואמת את הכתוב בחוזה (או במילים אחרות - יבצע הפרת חוזה), סביר להניח שימצא את עצמו מהר מאוד מול עו"ד שיגרום לו להבין שלא כדאי לו לעשות שרירים. אל תשכח שבדרך כלל אתה מתעסק במצבים כאלו עם בני אדם רגילים שלא מחפשים צרות, אלא בסך הכל מעוניינים להגן על הנכס שלהם.
&nbsp
אני יכולה לשתף שלמשל אצלי בחוזה מצוין במפורש שאם בעלי הדירה רואים לנכון לממש את הערבות הבנקאית, הם יודיעו לי על כך 7 ימים מראש. זה סעיף לגיטימי שכל שוכר יכול לדרוש, ובמצב כזה אם המשכירים יממשו את הערבות בלי להודיע זו הפרת חוזה בפני עצמה שאף משכיר הגיוני לא יכנס אליה, ואם הם כן מודיעים, במידה והעילה לא מוצדקת לדעת השוכר, יש לו מספיק זמן לנסות להידיין איתם, עם או בלי עו"ד, ולהגיע לפתרון אחר אם זה אפשרי.

alto4

New member
באופן כללי את צודקת

ולדעתי באמת זה יהיה מקרה נדיר מאוד שמישהו יפעיל את הערבות הבנקאית (בטענות שונות למינהן).
&nbsp
אבל... קחי בחשבון, שאם מישהו רוצה לצאת ממש מנייאק הוא הרי תמיד יכול לממש את הערבות בטענה למשל של פגיעה כלשהית בריהוט/ציוד/חלקי בית שונים למינהם וזה לא יהיה "הפרת חוזה " מבחינתו אלא כיסוי לנזקים שנגרמו.
&nbsp
ואז לך תוכיח דרך בית משפט ,שהוא סתם מנסה לנצל אותך ולתפוס עליך טרמפ

תמיד יש מקרים יוצאי דופן

אבל מקרים תאורטיים ולא הכי שגרתיים, לא מהווים סיבה להימנע משום דבר בדגש על דבר שנחשב לשגרתי יחסית והוא ערבות בנקאית בשכירת דירה. מי שרוצה למזער סיכונים יכול לבקש להוסיף לחוזה שלו סעיף כמו שציינתי, שמימוש הערבות הבנקאית יתבצע רק 7 ימים אחרי הודעה בכתב עם אישור מסירה לשוכר - לבעל בית הגיוני שלא רוצה לצאת ממש מניאק אין שום סיבה לסרב לכך, ובמצב כזה יש לכל שוכר שבוע לפעול בנושא, כשלמיטב ידיעתי במקרים כאלו חובת ההוכחה לנזק שנגרם לכאורה שמאפשר את מימוש הערבות הבנקאית, היא על בעל הדירה.
&nbsp
הסיבה לכך שמשכירים רבים דורשים ערבות בנקאית היא כי הרבה יותר סביר ששוכרים יגרמו נזק ממשי לדירה וערבויות אחרות לא בהכרח יהיו ברות מימוש (כשלצ'ק ביטחון אין כיסוי והערבים לא מאותרים פתאום, אין לבעל הדירה יותר מדי מה לעשות). יש גם בעלי דירות שעבורם זה סוג של אמצעי ביטחון אלטרנטיבי וסינון של שוכרים - מי שיש לו את האפשרות הכלכלית לסגור 20,000 ש"ח ויותר כערבות בנקאית, בדרך כלל לא יהיה מסוג הטיפוסים שיגרמו נזקים במזיד, וגם אם הם כן כאלו - מתן ערבות בנקאית מהווה התראה דיי משמעותית...

למעלה