עולמות

old friend

New member
עולמות

עולם האבא לעומת עולם האמא עולם הגרושים לעומת עולם הנשואים. מעשה שהיה היה כדלקמן :- יום הולדת לבת שלי - חגיגות שמונה - סיבה למסיבה אמא שלה עושה לה את המסיבה המסורתית של הכיתה אצלה בבית אמא שלה עושה לה חגיגה משפחתית מהצד שלה ההורים שלי עושים לה לצד שלנו השנה היומולדת יצא על שבת ילדים שאלתי אותה מה היא רוצה? באולינג עם החברים שלנו, ככה היא אמרה. החברים שלנו זה עולם הגרושים גרושות. הזמנות טלפוניות, הזמנת מקום, הכל מראש. עוד באמצע השבוע הבנתי שכמה לא יבואו יום שישי עוד שני טלפונים - החלפת שבתות עוד ארבע ילדים הלכו. שבת בצהרים עוד כמה טלפונים ופתאום הבנתי, 95% הברזות, נשארנו אנחנו ועוד שתי אמהות ושני ילדים לא בגיל שלה בכלל... מילא העצבים, מילא הדיכאון אי אפשר לנוח על זה טלפון לחבר ילדות - נשוי באושר עם ארבע ילדים, מה עושים ? תוך שעה, ארבע משפחות מהעבר כולם מתייצבות לחגוג יומולדת מלא ילדים, מלא שמחה גלידה עם זיקוקים, זר מפרחי בר שנקטפו בעמל הילדים כיבוד שנשדד מאיזו פיצוציה והשמחה מלאה. עד כאן הסיפור. אחרי השבת מתחיל חשבון הנפש האם זה הבדל בין עולם של אמא לעולם של אבא? כיוון שאני שותף מלא אך מרחוק לגידול שלה, זו הסיבה לחוסר עניין הציבור? הילדים לא לומדים איתה, הילדים לא רואים אותה קבוע, רק כמה פעמים בשנה, שבתות ילדים שעושים משהו... זה גורם לחוסר איכפתיות ? זה לא ממש הבית שלה, זה לא ממש לארח לא ממש להיות, לרוב אנחנו אורחיים או מזמינים אלינו, אבל זה לא כמו הבית של אמא האם זה גורם לאי מחשבה מוחלט אצל ה"חברים" ? או שאולי עולם הנשואים לעומת עולם הגרושים.. אני מכיר את העולם שלי, היום אני פה, מחר אני שם יצאתי עם ההיא, ואז היא הלכה, התפוגגה, וככה זה ממשיך על פני שנות גירושי זה משפיע על המחויבות שלנו לחברים ? לעומת הנשואים, טלפון אחד והתייצבות מלאה, או שהיה להם פשוט מאוד משעם בשבת וזה היה פתרון מעולה לילדים המון מחשבות, אין מסקנות, רק נקודות אזהרה מאוד בולטות המשפט הכי יפה היה שלה ... "היינו היום רק זוגות נשואים
"

jdpworld

New member
עדיף

להפטר קודם כל מהסטיגמות...מילים {נשוי-גרוש וכו}ושיהיו מה שיהיו לא יוצרות מציאות. יש גרוש מרוחק יש קרוב,ככה זה גם הורה נשוי...בסופו של יום רואה אתה בענים ומקרוב, את התוצאות של אורך חייך,ורק אתה יודע כיצד ולמה... לכן גם רק לך הכוח לשנות, כמובן במידה וזה לך מספיק חשוב...מה שלדעתי האישית לא תמיד ברור.

זו לא היא-זה אתה!

זה לא העולם שהיא בנתה לה,אלא העולם שאתה לא בנית והצעת לה כקרקע. אלה לא השברים של חייה שלא הספיקה לחיות,אלא השברים והשבר של חייך שלך. אלה לא החברים שהיא אספה,אלא החברים שנשארו לך במסעותיך ובבועה שבנית. אתה מסתכל בה ותוהה,ורק לא רואה שהמראה ישירה מול פניך:אבות אכלו בוסר,ושיני בנים תקהנה. אם בנית יסוד רעוע כי פחדת להתחייב,מה אתה מתפלא שבתך שלך מרגישה חסרת שרשים ומחפשת לשווא בין מעט המבוגרים שנשארו מהתחנות שלך שעזבת? קח אחריות ורק למען השם אל תעמיד פנים מופתעות.זו הדייסה של חייך שבישלת,ובתך שלך אוכלת אותה. זה לא רק אתה זה כולנו.הילדים שלנו אוכלים את מה שבישלנו. עד שלב מסויים. מכאן והלאה הם פוסעים להם לדרך חדשה אם יהיה בהם כוח. ואת הכוח הזה חלק מתפקידנו לספק.הם יזקקו לו אחרי שיגיחו מבעד לשברים של מה שבנינו,כדי לבנות את שלהם. ועד אז-אל תתפלא.זה אתה-וזה שלך.

לא מסכימה איתך

זה לא המצב המשפחתי של החברים שקובע את מידת מסירותם. אלא מי הם החברים. בשבוע שעבר פרסמתי הודעה כאן על קושי שחוויתי עם האקס והיית צריך לראות איזו התגייסות! המון חברים התקשרו לשאול מה שלומי באותו היום (וגם למחרת) אחד שלח SMS שהוא מוכן לבוא ולעזור לארגן את המסיבה ואף לתת קצת כסף אחר - שלא מכיר אותי בכלל, הסכים לבוא בתור בן הזוג שלי רק כדי שלא אהיה לבד מול האקס שלי והחברה שלו. ועוד ועוד. כולם היו שם בשבילי באותו היום ובימים שאחרי. והם כולם גרושים... ואת כולם אני מכירה חודשים ספורים... אז לא המצב המשפחתי שלהם קובע אלא מי שהם!

מייקי31

New member
לא מסכימה איתך

הדינמיקה שנוצרת בין הבת שלך וחבריה או חבריך לבינך לבינה לבינכם זה אתה היוצר והאחראי הראשי. בבית של הגרוש שלי, יש להם בית מלא, עם אותם חברים, למרות הריחוק הגאוגרפי, עם אותן פעילויות, מסיבות יום ההולדת בדרך כלל נחגגות שם (הילדים מעדיפים מסיבות שלא רלוונטיות כרגע) בקיצור, הבית זה מה שאתה יוצר ולא כי אתה גרוש ולא כי אתה פוגש אותה מעט ולא כי ולא כי אלא כי זה מה שאתה רוצה יום טוב מיכל

היום אתה פה, מחר אתה שם

אז מה אתה מתפלא שגם החברים שלך ככה, היום פה ומחר שם? אם אין מחויבות, אז אין מחויבות, וככה זה בכל העולמות.

d a n i e l s 5

New member
העולם שלך.

ורק שלך.....אתה יצרת לך אותו .... כתבת כאן במפורש.... העולם שלי = היום אני פה מחר אני שם...... מחליף עולמות, יוצר בועות.... עוד כתבת, "הרמת טלפון לחבר בשעת צרה (זה שהוא נשוי לא רלוונטי), והוא התייצב...הוא הגיע כי הוא רצה להגיע ...לא כי היה לו משעמם (מחשבה נוראית שלך)....מאמינה שהוא ימשיך להגיע, אבל אתה צריך לזכור להתקשר אליו לא רק בזמן צרה גם בזמן שמחה. המלצה שלי ...צא מהבועה,תערבב בין העולמות, ותדע רק טוב !

למעלה