עולמות מתחברים!

BravoMan

Active member
עולמות מתחברים!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4696392,00.html

גוגל שחררה אפליקציה למכשירי iPhone (זמינה בחנות הרשמית) המאפשרת שימוש בשעונים חכמים מבוססי Android Ware.

פוסט מקורי באנגלית:
http://googleblog.blogspot.co.il/2015/08/android-wear-now-works-with-iphones.html

הכי אהבתי את הפסקה האחרונה בפוסט:
Dr. Seuss once said: “Today you are You, that is truer than true. There is no one alive who is Youer than You.” We agree. So whoever You are, and whatever You like—Android Wear lets you wear what you want.

היא מבטאת לחלוטין את דעתי מדוע מוצרי Apple הם זוועה שצריכה להיעלם: המוצר הוא שאמור להתאים את עצמו לצורכי המשתמש, לא להפך!

noa_f

New member
כן. רק שאנדרואיד לא באמת עושה את זה וגם לא האפליקציה הזו

היא בעיקר מתאימה את עצמה לצרכי הפרסום של גוגל.
האפליקציה הזו מוגבלת לאפליקציות גוגל בלבד ולמה שמישהו ישתמש דוקא בהן על אייפון? יש טובות מהן (למעשה, גוגל מוציאה אפליקציות מחורבנות מאוד לאייפון ולוקחת את הזמן שלה לשדרג אותן. רק כאשר יש אפליקציות טובות יותר שמתחרות בה, היא קצת טורחת).

BravoMan

Active member
ולמה ציפית בדיוק?

הרי אפליקציה שאינה של Apple לא יכולה לקבל גישה למנגנון התראות גלובלי כדי לשדר את כולן, או לפי בחירת משתמש לשעון.
&nbsp
גם אחרי שקצת סגרו את הפער עם אנדרויד, קישוריות בין אפליקציות ב-iOS האחרונה עדיין מוגבלת, וצריך הרבה הכנות כדי שאפליקציות של מפתחים שונים יכלו לדבר זו עם זו, או כדי שאפליקציה תוכל לחשוף שירות מסוים או מידע מסוים בצורה מאובטחת וגינרית לאפליקציות אחרות שיכולות לנצל אותו.
&nbsp
אגב, לחלוטין לא הבנתי מה בדיו "אנדרויד לא באמת עושים"?
מתאימים את עצמם למשתמש?
אל תצחיקי אותי... אם נשווה את כמות ההתאמות האפשריות (בלי רוט) באנדרויד לזו של iOS, אין תחרות בכלל.
כמובן, שאז תתחילי להתלונן שזה יותר מידי אפשרויות, כי בסופו של יום יש אנשים שאם אין על המוצר תפוח נגוס, אין סיכוי שהוא ירצה אותם

noa_f

New member
אנדרואיד אולי מתאימה עצמה יותר למשתמש, אבל היא עדיין מתאימה

עצמה בעיקר לצרכי ההכנסות של המפתחים (כולם). אין לה מנגנון הרשאות, אין לה מנגנון עדכון גורף, אין לה מנגנון גיבוי גורף. לכן את ההתאמה האמיתית לצרכי המשתמש - היא לא עושה.
אני רוצה ווייז אבל בלי שתהיה לה גישה לאנשי הקשר שלי ולמצלמה. אנדרואיד עושה את זה? המממ....
אז מה אכפת לי שאני יכולה להחליף לעיצוב אייקונים מכוער על מסך הבית שלי, אם אני לא יכולה לעשות את הדבר הכי בסיסי - למנוע מאפליקציות לגשת למידע אישי שלי שלא מתאים לי שהן יגשו אליו?
&nbsp
ולגבי מה ציפיתי - לא ציפיתי לכלום.
אבל אם מישהו אחר מצפה שהאפליקציה הזו תפעיל לו את השעון הסיני שקנה ב-15$ והוא ״ידפוק את השיטה״, הוא יתאכזב. ראשית, כרגע היא תומכת בערך בדגם שעון אחד, של LG אם אני לא טועה ושנית, גם רמת התמיכה מאוד מאוד מוגבלת להודעות על שיחות ולאפליקציות גוגל.
ואת זה גם צריך לכתוב. לא רק לצטט את ד״ר סוס (וגם העובדה שגוגל ציטטו אותו היא יומרנית).
&nbsp

BravoMan

Active member
רגע:

בעבר, תמיד טענת שב-Apple המפתחים מרוויחים יותר, עכשיו פתאום Android מתאימה את עצמה יותר לרווחיות הפתחים?
&nbsp
וסתם מתוך סקרנות: איך Waze תרוויח מהפעלת המצלמה? הם יצלמו אותך בסתר ויסחטו ממך כסף כדי לא להפיץ תמונות חושפניות?
(ואם את חושב שגישה לאנשי קשר היא בעיית הפרטיות היחידה או הגדולה ביותר ב-Waze יש לי חדשות בשבילך!)
&nbsp
אני מסכים שהרשאות סלקטיביות הן דבר טוב ונחוץ, וחבל מאוד שהן רק עכשיו בדרך.
אלא מה - יש גם בעייתיות בגישה: "אני רוצה תוכנה רעה, ושהמערכת תגרום לה להתנהג טוב". כי שנינו יודעים שתמיד יש חורים במערכת, כל מערכת, אז עדיף לחנך משתמשים לא להתקין זבל וכך הם יהיו בטוחים יותר.
&nbsp
לגבי LG בלבד, אני לא בטוח - זה לא השעון היחיד שמופעל ע"י Android Ware שיש היום בשוק (אם כי הסינים הזולים רצים על Android רגיל, ולא מתחברים אפילו לחלק ממכשירי Android - מי שרוצה שעון חכם ב-15$ יוכל אותה בהרבה מקרים לא משנה איזה טלפון יש לו).
&nbsp
יכול להיות שזה רק הדגם שהם בדקו בפועל.
&nbsp
בכל מקרה, ל-Apple יש דגם שעון אחד בלבד - ואני לא רואה שהם מכינים יישום ל-Android בשבילו.
אני גם לא רואה מישהו מחובבי iOS מתלונן שהם לא הוציאו יותר דגמים (לא, החלפת רצועות לא נחשבת!)
&nbsp
אז הנה יש עוד צירוף - מה רע?
אה אני יודע - זה רע כי זה לא מבית Apple

noa_f

New member
זה שהיא מתאימה עצמה רק לכיס של עצמה ולמפתחים

לא אומר שהם מרוויחים יותר אצלה. להפך! דוקא בגלל שהם מרוויחים פחות מהחנות וממכירה לגיטימית ושקופה (וכנראה, הרבה פחות) הם נואשים יותר למצוא כל מיני שיטות אחרות להרוויח. למשל, למכור את הלקוחות שלהם.
&nbsp
לגבי השעון של אפל - שאגב, בעיני הוא מוצר ״nice to have״ עד מיותר - לא מאמינה שהם יקשרו אותו לאנדרואיד. בד״כ הם מעדיפים להשאיר חומרה כאקו סיסטם אפלי בלבד.
(את אפל מיוזיק הם אמרו שהם יכתבו גם לאנדרואיד)

noa_f

New member
ועוד חיבור עולמות, גם מהבלוג ה״נפלא״ של גוגל: איך לעקוף או

לנטרל את מנגנון האבטחה של ios9, אם שירות הפרסומות שאתה מתחבר אליו לא עובד בפרוטוקול המאובטח https ואתה רוצה להוסיף פרסומות לאפליקציה שלך.
http://9to5mac.com/2015/08/28/google-bypass-ats-ios-9/
&nbsp
ועל זה יש לי שתי תהיות:
&nbsp
1. החוצפה של גוגל לפרסם דבר כזה (ועוד לומר באותה הנשימה שהם כבר שנים מעודדים את https. ״מעודדים״ כנראה לא אומר אצלם ״כדאי לחייב את הלקוחות להשתמש בזה״ או ״לא ללמד איך אפשר לנטרל את זה״).
&nbsp
2. העובדה שאפל כתבה את המנגנון בצורה שניתן לעקוף כ״כ בקלות. אגב: התהיה הזו הרבה יותר חמורה בעיני! מגוגל לא ציפיתי לכלום ואפל מדברת לאחרונה הרבה מאוד על אבטחת המשתמש.

BravoMan

Active member
הפנבויז באתר 9to5 לא הבינו

במה מדובר.
&nbsp
נתחיל ממשהו פשוט:
לא צריך את ההסבר של Google.
בתיעוד באתר שלהם, Apple בעצמם מודיעים איך לבטל את הפיצ'ר.
https://developer.apple.com/library/prerelease/ios/technotes/App-Transport-Security-Technote/
&nbsp
שנית, גם 9to5 וגם הבלוג של Google מפספסים נקודה חשובה:
לא מדובר במשהו ייחודי לעבודה עם פרסומות.
&nbsp
מדובר ב-API מערכתי שמאפשר ליישום ליצור חיבור לאינטרנט, לא משנה מה הצורך הספציפי.
כלומר, Apple, ברוב חכמתם, החליטו שמהיום אין יותר חיבור לשרתי HTTP, לא משנה מה.
רק HTTPS.
&nbsp
יפה מצידם שהם "דואגים למשתמש", אבל אם אני עכשיו אקח את הדפדפן שלך, וחסום בו כל גישה ל-HTTP, איך תמשיכי להתווכח איתי בתפוז?
למעשה, אף אחד מחברי הפורום הקבועים לא יוכל לעצור אותי מלהשמיץ כאן את Apple כל היום!

&nbsp
מזל שלמנהלת שלכם יש מכשיר

&nbsp
אז הרשי לי כמפתח להסביר לך מה קרה פה:
Apple החליטו שכברירת מחדל, אפליקציות יוכלו ליצור רק חיבורים לשרתים מאובטחים (לא משנה למה החיבור משמש).
כל אפליקציה שמנסה להתחבר לאתר לא מאובטח, גם אם היא דפדפן! תקרוס בגלל שגיאה לא צפויה.
&nbsp
ברגע האחרון הם הבינו שזה לא ראיון כ"כ טוב, ואפשרו למפתחים לסמן אפליקציות שבכל זאת צריכות חיבורים לא מאובטחים (לגלוש בתפוז?), כדי שיכלו להתחבר.
&nbsp
מישהו ב-Google החליט שחשוב לידע את הקוראים של הבלוג שלהם על ה-"פיצ'ר" של Apple, וכתב פוסט שקשור בפרסומות, למרות שכמובן הפיצ'ר עצמו לא ייעודי להצגת פרסומות.
&nbsp
ואתר חדשות תפוחי מסוים זרם עם זה.
&nbsp
בכל אופן, Apple לא ממש לוחמת למען אבטחה ופרטיות המשתמשים.
&nbsp
הם נתפסו עם רוגלה ידוע Carrier IQ בתוך המערכת שלהם.
הם זרקו נתוני מיקום של המשתמש בצורה גלויה ולא מאובטחת על המכשיר.
לקח להם 4 גרסאות מערכת ראשיות (או שזה 5?) לפני שהם הבינו שצריך הרשאות בגישה לדברים כמו מיקום או אנשי קשר, ועוד.
&nbsp
והם אוספים לא פחות מידע על המשתמשים שלהם מ-Google או Facebook ומקשים מאוד על השאר כרטיס אשראי וכתובת אמתית מחוץ למערכת שלהם.
&nbsp
הדבר היחיד שחשוב להם לנעול ולאבטח זה שאנשים לא ישתמשו במכשירים שלהם איך שהם רוצים, למשל, לחסום הרצת יישומים שהמשתמש רוצה ולמנוע Jailbreak.
גם זה לא ממש הצליח להם עד היום...

noa_f

New member
הגלישה לתפוז ממכשירים ניידים היא ממילא עינוי סיני

se7en77

New member
לי אישית יש שעון לא של אפל ולא של חברות גוגל

אבל הוא עובד רק עם IOS , לא יודע למה .
בכל מקרה יש לו זמן סוללה של שבוע ויותר , עמיד במיד ומקבל התראות לשעון.
עובד בעברית ( לא יודע לגבי שעוני האנדרואיד ).
הבעיה היחידה היר שהם לא יודעים להתמודד עם האמוגי.

BravoMan

Active member
נשמע מעניין!

רוצה לשתף אותנו בשם הדגם או קישור לאתר?

BravoMan

Active member
נראה נחמד!

אישית, אני חושב שעד שיפתרו את עניין הסוללה, שעונים עם מסכי מגע צבעוניים פשוט מיותרים ומוצרים כאלה כנראה נותנים פתרון ביניים לא רע.
&nbsp
אגב, באתר כתוב שהוא דווקא תומך ב-Android (לאחר שדרוג רום), וכבר יש אפליקציה רשמית בחנות של Google.
&nbsp
מה שכן - הם די מסתירים את עניין התמיכה בהתראות, לקח לי זמן למצוא את זה במפרט המלאה, ויותר משווקים את השעון כמוצר ספורט נטו.
החלטה שלהם, אבל אותי הם בטוח היו מפספסים כלקוח פוטנציאלי

למעלה