עולם רוחני .

אור גינאל

Well-known member
עולם רוחני .

בעולם הזה השליטים והמנהיגים שולטים על בני האדם , על כולם יש מלך אחד שהוא מנהיג המעצמה הגדולה והחזקה , וכידוע שכל מי שקרוב למלך נהנה יותר מהטבות ופינוקים , הביטוי לתוקף שילטונו הוא בתשלום מיסים והיענות מיידית לדרישות, ולא, יוטלו סנקציות . בעולם הזה כל בני האדם נמצאים תחת פיקוח של השלטונות למען יבצעו את עבודתם בזריזות וללא מרמה , באם ימצא המשתמט מחובתו תמנע ממנו הכנסה ,הרמאים ומחפשי קיצורי הדרך יושלכו לבית הסוהר . בעולם הרוחני מלך אחד שולט על הכל, כי הוא הכל ,מלך ששולט על העולם הרוחני וגם על העולם הזה בכך שהוא שולט בלב המלך שבעולם הזה . העולם הרוחני מתנהל בדיוק כמו העולם הזה בהבדל אחד קטן - כל אחד נשאר במעמדו הרוחני כמות שהוא בלי יכולת לשפר את קירבתו לאורו של המלך , דרך אחת ידועה לשיפור " התנאים " והיא היוולדות בעולם הזה, וכאן חתירה יומיומית ובלתי פוסקת להתקרב לאורו של המלך על אף שילטונו לחצו ושעבודו של מלך העולם הזה, הפיתויים לקיצורי דרך וכבדות הגוף וצרכיו . והיה והאדם עמד במשימה כשיגיע לעולם הרוחני יקבלו אותו בתופים ובמחולות שמחה על מעמדו החדש .בשמחה, כי בשיפור מעמדו גדל האור אצל הקרובים לו על אף שלא עברו את המסלול המייגע של חיי העולם הזה . אבל,,, יכולה להיות גם אפשרות אחת, לא נעימה, והיא ההתדרדרות במעמדו והתרחקותו מהאור של המלך . יש מאות דרכים יומיומיות להתקרב לאורו של המלך והם כתובות בצורה מפורשת בעזרת חכמי ישראל . נשים פטורות מן המצוות כי ממילא אף פעם לא התרחקו מאורו של המלך , לסיכום, גבר צריך להתבגר, להיות גבר, ולהתגבר על הנטיה לקבל כל הנאה מיד .

Tal_Ya_Tal

New member
היי ../images/Emo42.gifאור../images/Emo23.gifגינאל

אמנם נאמר ש: 'כמו בעליונים כך בתחתונים' ובכל זאת, 'העולם הרוחני' כפי שאתה מגדיר אותו, או עולם האלוהים כפי שאני מגדירה אותו, שונה מאד מן העולם אותה אנו חווים, שהוא בעצם היותו 'עולם', מהמילה עלום, מסתיר את האמת. על כן, אין זה אפשרי להאניש את אלוהים(לראותו כבעל תכונות אנושיות) כמלך המקרב אליו את מי שעושה את 'מצוותיו'. ומעניק לו הנאות ופינוקים כלשונך. העולם שאתה קורא 'רוחני' מצוי כאן!והעולם שאתה מכנה 'הזה' הוא האשליה המסתירה את העולם האמיתי שאתה מכנה 'הרוחני'. ובכן, כמו שאמרת, ישנן דרכים 'להתקרב לאורו של הבורא'. דרכים רבות אפילו. או כפי שאנו נוהגים לומר בלשון בת זמננו, דרכים רבות 'להעלות את התדר שלנו' ואז , נוכל לחוות את האושר המוחלט. זה לא שמישהו יצא לקראתינו בתופים ובמחונות, אלא שאנו נהייה בתדר של השמחה, האהבה המוחלטת והאור המוחלט. L&L TALYA

אור גינאל

Well-known member
אופסס , סליחה תיקון טעות קטנה

העולם הרוחני מתנהל בדיוק כמו העולם הזה בהבדל אחד קטן - כל אחד נשאר במעמדו הרוחני כמות שהוא בלי יכולת לשפר את קירבתו לאורו של המלך , המשפט הזה יכול לבלבל צריך להיות במקום המשפט הזה קיים הבדל אחד קטן בין העולם הזה לעולם הרוחני - כל אחד נשאר במעמדו הרוחני כמות שהוא בלי יכולת לשפר את קירבתו לאורו של המלך ,

אור גינאל

Well-known member
עוד דבר קטן

העולם הרוחני כאן אף על פי שעשיתי הפרדה סמנטית ,בעולם הרוחני קיימים צבירים צבירים של נשמות שמידת קירבתם או ריחוקם מהאור האלוהי נקבע לפי הישגיהם להתקרב לאור הבורא בעולם הזה , זה גם מה שמסביר לדעתי את הנטיה להשתטח על קיברות צדיקים , ברור שהדברים האלו נהירים לך שלא כמו לכל אדם אחר ,וברור שחשוב להיות בתדר של שמחה ואהבה ,מה שאני רוצה לומר כאן שהמצוות המעשיות הם עצמם האור האלוהי ואגב עוד תיקון טעות או הוספה נשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמן ,כדי שיוכלו לסייע לבעליהן לקיים את המצוות .

אור גינאל

Well-known member
את בטח מכירה את הסיטואציה הזאת ,,,

את מוכרת לי מאיזה מקום ,,, ורק אחרי שמשחזרים את כל החיים אחורה עד לחדר לידה מתברר שמעולם לא נתקלתם האחד בשני , התופעה הזאת קשורה להיותנו טמועים עולם בתוך עולם, מכיוון שהגענו מאותם מושבות של נשמות ,אנחנו מכירים את מי שאנחנו נפגשים ויודעים בידיעה שאינה משתמעת לשני פנים מה מהותו, מדרגתו ומה בה לתקן כאן כדי שיעלה במדרגתו ויחווה את האור האלוהי ממדרגה הרבה יותר גבוהה .

Tal_Ya_Tal

New member
מממ....ובכן, אני דוקא מסתכלת על

הדברים מעט אחרת. נכון, שאפשר לדבר על עולמות מקבילים, על קבוצות נשמה,(או משפחות נשמה) על גלגולים קודמים, או על 'מצוות עשה או אל תעשה' כל זה עדיין משאיר אותנו במצב של נפרדות. כשישנו יותר מ'א-ח-ד' ישנה חלוקה, יש דואליות, יש קוטביות יש 'עץ הדעת טוב ורע'. כשאני מדברת על העולם האמיתי, אני מדברת על אחדות, בניגוד לנבדלות, בניגוד לחלוקה לנשמות. כולנו א-ח-ד. וכלולים ב-א-ח-ד אנחנו עצמינו אור. הפנימיות שלנו היא אור. כל מה שאנו צריכים זה להתמקד באור ולהעלות אותו למעלה, על פני השטח על ידי התבוננות בו. מילת המפתח היא:התמקדות במרכז כי במצב זה, כל התופעות חוזרות אל חוסר התנועה ומתגלה האמת הנשגבת. הבלתי ניתנת לתפישה L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
מממ....../images/Emo4.gifובכן, אני דוקא מסתכלת על

הדברים מעט אחרת. נכון, שאפשר לדבר על עולמות מקבילים, על קבוצות נשמה,(או משפחות נשמה) על גלגולים קודמים, או על 'מצוות עשה או אל תעשה' כל זה עדיין משאיר אותנו במצב של נפרדות. כשישנו יותר מ'א-ח-ד' ישנה חלוקה, יש דואליות, יש קוטביות יש 'עץ הדעת טוב ורע'. כשאני מדברת על העולם האמיתי, אני מדברת על אחדות, בניגוד לנבדלות, בניגוד לחלוקה לנשמות. כולנו א-ח-ד. וכלולים ב-א-ח-ד אנחנו עצמינו אור. הפנימיות שלנו היא אור. כל מה שאנו צריכים זה להתמקד באור ולהעלות אותו למעלה, על פני השטח על ידי התבוננות בו. מילת המפתח היא:התמקדות במרכז כי במצב זה, כל התופעות חוזרות אל חוסר התנועה ומתגלה האמת הנשגבת. הבלתי ניתנת לתפישה L&L TALYA

אור גינאל

Well-known member
מחוייבות לאור

להתמקד באור ולהעלות אותו למעלה ???? מחוייבות לאור האלוהי היא להשאיר כאן בעולם הזמן לבאים אחרינו את סימני הדרך הכי ברורים שיכוונו אותם להכיר באחדות הזאת שאת מדברת עליה . זה מצריך מחוייבות כי רק הדוגמא האישית היא זו שתנחה אותם . כשמגיעים לעולם הרוחני כל אחד יודע איך הוא קידם (או לא ) את מי שהשאיר מאחור ,נכון שנשמתו חוזרת למקורה האלוהי אולם חלקים אחרים ממשיכים להתבונן בתוצאות הדוגמא האישית שנתן כאן בעולם , זהו המקור לסבל או להנאה בעולם הרוחני ואין אפשרות להשפיע כי ניתנה ההזדמנות ,מקרה של גלגול מתרחש אחרי תחנונים של הנשמה לשנות בצורה משמעותית התנהגות שהביאה להרס הולך ומחמיר .

Tal_Ya_Tal

New member
מחוייבות לאור../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo42.gifובכן../images/Emo13.gif

"אני מתחייבת לאור. להיות קשובה פנימה. מתחייבת לדרך רוחנית כמקדימה כל דבר. ללמוד ולשרת את האור."... הבטתי על הדף התכול, שעליו נרשמו מילים אלו בכתב ידי, כאומרת לחרוט את המילים בזכרוני לדראון עולם. עומדת הייתי בתוך נקיק, בין הסלעים, באחד מהאזורים היפים ביותר שראיתי מעודי. אזור ים המלח. מסביבי, משטח אדמה בתולית, מגודר בפרסה של הרים, שיצרו מעין מכתש. דממה היתה בכל. פרט לדשדוש רגליים שנשמע מידי פעם. שלושים ושמונה איש נוספים נכחו במקום. אף הם באו להתחייב. תחושת קדושה לוותה אותנו. הסיבה להמצאותנו שם, היתה המסר, שנתקבל כחצי שנה קודם לכן, שהגיע הזמן להתחייב ליקום. עד עתה, עשינו עבודה רוחנית. עבודה של מודעות, לעתים מתוך סקרנות ועתים מתוך נהיה אחר המתנות שעבודה שכזאת מעניקה. אמנם, יש צורך "לחצוב בסלע" לפעמים. אך התמורה גדולה מאד. יחד עם זאת, ישנה נטייה, לאנשים שעושים עבודה כזאת, לשכוח את הקיים סביבם. להתרכז פנימה. כי, הפנימיות שלנו היא המיקרוקוסמוס, המעיד על המקרוקוסמוס. אך דוקא, בשל עובדה זאת, כאשר המיקרוקוסמוס מצוי בקונפליקט, נוצר קונפליקט בכל היקום. עתה הגיע הזמן, לבגרות. לקבל את היעוד. להפעיל את האמון, האמונה והידע הפנימיים ולשאת באחריות של הקיום, מתוך ידיעה זו. להתחייב לאור, משמעו, לחדור לתחומי היקום ולהאיר אותו באור המושלם של האמת. משום שאין די בהצהרות של רצון טוב. יש צורך להיות משוחררים מכל דחף אשלייתי. להיות נחושים בדעתנו. להתחייב לאור, משמעו להקדיש עצמנו לשירות האדם ולהיות נכונים לשרת באמונה ובטוהר, בנאמנות ובמסירות. מתוך נכונות פנימית. ההקרבה, למען רווחת הזולת, מעידה על ההבנה שהנותן, לעצמו הוא נותן. "אני מוותרת על שליטה" המשכתי לקרוא מתוך הדף התכול. "בכך שאני מוותרת על שליטה, אני מתמסרת לאור. אני מוותרת על שיפוט. בכך שאני מוותרת על שיפוט, אני מברכת את האור, בכל מה שזכיתי בו. אני זורמת עם השלמה, מתוך אהבה, כניעה , הרשאה." הוויתור משמעו אי התנגדות, מתוך עוצמה. כוחנו וחוסננו נובע מטיפוח פתיחות, קבלה, והסכמה דווקא. מתוך הבנה, שהתנהגות זאת, מושכת את הכוח הפעיל ביקום. את השכינה, לעזור לנו בתהליך האבולוציוני, שבו מגיעים אל החרות . אל החופש. הוויתור הוא אמונה, בטחון, אמון בכוח המניע את היקום. לבטוח באחדות המוחלטת. "לבטוח בה'". זהו הביטחון, שהתודעה המוחלטת, הרוח המקורית, לצדנו ויודעת את אשר היא עושה. האמונה היא מודעות פסיכולוגית לכוח ההולך ונגלה. זהו הכוח הפועל למעננו בכל ממד וממד. אנו מנסים לשווא לשלוט במה שאינו בשליטתנו. מנסים ל"תקן" כל דבר. ניסיונות התערבות שלנו, רק מפריעים לפעילותו של הכוח הפעיל ביקום. נכונותנו להירגע ולהניח לו לפעול, מאפשרת את התפתחותנו האבולוציונית. שכן, ממילא אין לאל ידינו ל”תקן” כל דבר. מפני שאין שום דבר "מקולקל" ביקום, פרט לתפיסתנו, שאותה עלינו לתקן. הנחתי את הדף לצדו של הנר הבוער ושאר החפצים שהאחרים ויתרו עליהם. צליל הגונג שעליו הקשנו, הרעיד קלות את האויר. מעל הרכסים, צפו בנו ישויות מכל רחבי היקום. ולהקה של עורבים חצתה את הרקיע כאות הזדהות. ואז, יצאה להבת הנר והיתה ללהבה גדולה, שהעלתה הכל השמיימה. L&L TALYA

אור גינאל

Well-known member
אני שוב שואל ,

איזו דוגמא אישית נתת בשעה האחרונה ? ביום הזה ? השבוע ? איזה דין וחשבון תתני לעצמך בסוף השנה על הדוגמא האישית שנתת לדור הצעיר ? איך קידמת את מסגרות החיים בפועל כדי שיחיו בעולם הרבה יותר טוב מאשר הגענו אליו ?

הצופה.

New member
כתבת

"אנו מנסים לשווא לשלוט במה שאינו בשליטתנו. מנסים ל"תקן" כל דבר. ניסיונות התערבות שלנו, רק מפריעים לפעילותו של הכוח הפעיל ביקום. נכונותנו להירגע ולהניח לו לפעול, מאפשרת את התפתחותנו האבולוציונית. שכן, ממילא אין לאל ידינו ל”תקן” כל דבר. מפני שאין שום דבר "מקולקל" ביקום, פרט לתפיסתנו, שאותה עלינו לתקן." קראתי כמה פעמים אנו מנסים לשווא לשלוט במה שאינו בשליטתנו "המנסים" הזה הוא גם לא בשלטתנו ולקלקל גם לא ולגבי תפיסה את יכולה לשנות רק את התפיסה שלך ולתקן רק את שלך ולכן את גם לא יכולה להתחייב לאור כי את תעשי מה שאת צריכה לעשות גם פה אין לך שליטה החושך קדם לאור החושך והאור יכולים להתקיים רק על רקע קבוע וההתחייבות היא לרקע הזה שהוא נצחי האור והחושך לא.

אור גינאל

Well-known member
האדם היחיד שניתן לשלוט עליו הוא

אתה . ולכן דוגמא אישית היא מחויבות לאור האלוהי .

למעלה