עולם קטן - בעיות גדולות

bluetartuga

New member
עולם קטן - בעיות גדולות

קודם כל אציין שאני מעתיק את ההודעה הזאת לכמה פורומים מקבילים - לא כדי לחפור אלא פשוט כדי לקבל מגוון דעות ולשמוע כמה שיותר אנשים, כי באמת אין לי עם מי להתייעץ על כך ואני לא יודע בדיוק איזה פורום יוכל לתת לי מענה הכי טוב.אז אם ראיתם את ההודעה כבר אני מתנצל מראש.... ובכן- אני בן 31 (עוד מעט). בארון לגמרי. מהמרכז. עד לא מזמן גרתי לבד בשכירות וחזרתי לאחרונה לבית ההורים עד שהדירה שקניתי לאחרונה תתפנה מיושביה. מעולם לא הייתי קשור לקהילה ולא ממש קראתי או כתבתי בפורומים השונים. לא הרגשתי צורך, פחדתי, היה לי נוח במקום שהייתי (או כל תירוץ אחר שתבחרו...) לפני כשמונה חודשים החלטתי שנשבר לי מהמצב שאני לבד כל הזמן, בעוד שאנשים מסביבי מתחילים להסתדר בחיים, בעיקר מבחינה זוגית והחלטתי לעשות משהו. היות ואני כאמור בארון ולצאת ככה פתאום לא היה לי אומץ החלטתי לעשות צעדים קטנים ולזרום ולראות מה יקרה. אמרתי לעצמי "היי יש לך צלמת רשת והעולם שם גדול" והחלטתי לפתוח כרטיס באתר הכירויות לגייז בחו"ל. הרגשתי יתר נוח להחשף שם ולדבר עם אנשים שככל הנראה לא אפגוש מחר בסופרמרקט או שאח שלהם למד איתי בתיכון או משהו בסגנון.... פגשתי אנשים נחמדים יותר ונחמדים פחות ועם חלק אפילו שמרתי על קשר יום יומיים או מעט יותר. כמובן שלא ציפיתי לכלום ולא ממש הופתעתי שלא נוצר שום קשר רציני כי אחרי הכל בעיקר חיפשתי מישהו כמוני שאפשר לדברי איתו בפתיחות. ואז זה קרה - הדבר שבעקבותיו אני כותב פה: הכרתי את F (השם שמור במערכת....חחח) F הוא בחור בן 24 , סטודנט, חמוד אינטיליגנטי, רגיש ומקסים בכל מובן. הבעייה היחידה- הבחור מקולומביה, לא פחות ולא יותר. מייד כשהתחלנו לדבר באתר נוצר בנינו סוג של קליק מטורף. הוא מדבר אנגלית שוטפת וגם אני ככה שהשפה לא היוותה אף פעם מגבלה, יש דברים שמילים לא יכולות לבטא בכלל הרי. אחרי שעתיים עברנו למסנג'ר ומאז חצי שנה אנחנו בקשר יומיומי קבוע, ותודה למי שהמציא את המסנג'ר והסקייפ. אם אתם אומרים לעצמכם עכשיו שמדובר בסוג של אשליה ווירטואלית ואני חי בסרטים - אני חייב לעצור אתכם ולהדגיש- מדובר אכן בקשר מוזר ומשונה בגלל המרחק הרב, אבל הקשר הוא ממשי ביותר. כשאוהבים מישהו ויש את החיבור הקוסמי הזה, תרתי משמע, מרגישים את זה. אנחנו מדברים כל יום ולעיתים שעות.חצי שנה אחרי ועדיין לא משעמם לנו. הוא צחק ואמר פעם שהשיחות שלנו נשמעות כמו זוג נשוי שמספר אחד לשני איך עבר עליו היום. רק מה..הוא נמצא 8500 ויותר ק"מ מפה. שנינו לא טיפשים ומפוקחים ומייד כשהבנו שמתפתחת פה אהבה, אמרנו שזה עלול להסתיים רע מאוד. נשבענו והצהרנו והסכמנו שאם מי מהצדדים מוצא קשר ממשי בארצו שלו- נישאר ידידים ונאפשר לצד השני להמשיך את חייו. אבל מילים לחוד ומעשים לחוד- בנתיים אני מאושר מהקשר איתו ורוצה לקדם את הקשר (עוד בהמשך על זה) והוא טוען שלא מעניין אותו כרגע למצוא חבר בקולומביה וטוב לו ככה כרגע. חשוב שתדעו ש F מנוסה ממני והיה לו חבר רציני עד מעט לפני שהכרנו. לאחרונה שנינו הבענו רצון להפגש איכשהו ולנסות לפחות, לתת לקשר הכמעט בלתי אפשרי הזה סוג של צ'אנס. היות ואני כאמור בעל עבודה מסודרת ורכוש ולא יכול לעזוב הוא הביע נכונות לבוא לפה. כמובן הוא חושש מהשפה והמפגש עם ארץ ותרבות שזרים לו לחלוטין אבל סיפר על כך למשפחה שנתנה פחות או יותר את ברכת הדרך. מבחינה טכנית תוך חודשיים אני עובר לדירה שרכשתי והוא יוכל לבוא לטיול-ביקור פה שבמהלכו נבחן את הקשר ונראה אם יש לזה עתיד...במידה ויש לזה עתיד - אני גם אהיה חייב לספר לקרובים או למשפחה וזה יהיה טריגר טוב להגיד "שמעו - ככה אני וככה בחרתי" מבחינתו הוא אמר לי שכשהצעה קונקרטית ממני תגיע לבוא לבקר - הוא יקבל את ההחלטה שיכולה לשנות את חייו וכרגע הוא לא רוצה להלחיץ את עצמו בעניין, אבל שלא תטעו, הוא רוצה ופשוט חושש להלתהב יתר על המידה כדי לא להתאכזב בסוף אם דברים יתפקששו. אגב- ביררתי בנתיים כמה פרטים במשרד הפנים ובאגודה וסיפרו לי על התהליך הארוך והמורכב של קבלת אישורי שהיה וישיבת קבע. אני מבין שמדובר בתהליך ביקורקטי ארוך ומתיש אבל בשביל אהבת אמיתית וחיים חופשיים כמו שתמיד רציתי אני מוכן לקחת את הסיכון. עד כאן הסיפור שלי ואני ממש מעריך את מי שקרא את הכל - דפקתי חפירה :) ושתבינו זהממש בקצרה כי קשה להכניס חצי שנה של קשר לפוסט בפורום :) אם מישהו רוצה לשאול משהו או חסרים פרטים אני אשמח להשלים. אז מה אני רוצה שאלתם? היות ואין לי כל כך עם מי לדבר על זה או ממי לשמוע עצה או דעה בדבר -אני אשמח לכל תגובה, הערה, רעיון או נקודות למחשבה. אם מישהו חווה דבר דומה אני אשמח ללמוד מהניסיון ולשמוע גם אם למישהו קרה דבר דומה והקשר הצליח - אני יותר מאשמח לשמוע על הקשיים או הלבטים שהיו לו ואיך זה הסתדר (או לא..) תודה מראש למי שיגיב. גיא

יחסים בינלאומיים - יתרונות וסכנות

איחולי על כך שמצאת אהבה! מקווה שתממש אותה גם באופן פיזי. אתן לך כמה עצות והערות מנסיוני ומהידע שצברתי במשך השנים: - 1. קורה שאחרי שנפגשים עם אדם שמתאהבים בו דרך האינטרט, המשיכה נעלמת או פוחתת - יכול להיות בגלל הריח שלו, המגע שלו, ההרגלים שלו. כשזה קורה בטווח גיאוגרפי קצר, הסיכון נמוך בגלל ההשקעה הקטנה. אבל אם זה קורה ממרחקים של אלפי קילומטרים, האכזבה עלולה להיות גדולה. אם F מוכן לבקר בארץ עם הסיכון הזה, ולהנות מהביקור גם אם לא יהיה קליק במישור הפיזי ביניכם, אז אין בעיה. אני מקווה שאכן יהיה גם "קליק" פיזי ביניכם ולא רק קליק ווירטואלי. - 2. אם הוא חושב לעבור לגור בארץ, עם כל המשתמע מכך (מעבר תרבות ושפה, לא-יהודי בארץ היהודים, ריחוק ממשפחתו, בעיות ביטחון של ישראל), אני מקווה שהוא שוקל היטב, ושלא ירגיש חרטה על הצעד הענק הזה. - 3. שמירה על קשר בין לאומי כזה במשך שנים על ידי ביקורים הדדים בלבד ובלי הגירה, זה עסק קשה ומורכב, אם כי לא בלתי-אפשרי. - תהנה מהאהבה! פורטי

bluetartuga

New member
תודה על התגובה...ו.

לגבי 1- צודק לגמרי.אם הוא היה מפתח תקוה זה היה קל יותר- הייתי משלם לו מונית ושיחזור הביתה:) מצד שני אם הוא היה מפ"ת כנראה שלא הייתי עושה את הצעד כמו שהסברתי ... לכן אגב אני כל הזמן מגדיר את זה כביקור. מקסימום יעלה הרבה כסף הניסיון הזה אבל אתה יודע - לפעמים אנחנו חייבים לעצמינו לנסות דברים, גם אם הם יקרים כי יש סיכון שמשהו יצמח מזה. 2- זו באמת אחת ההתלבטויות שלו. לגבי בעיות הביטחון- בקולומביה יש ככ הרבה עוני סמים רציחות וצרות אחרות שפה זה גן עדן ... ותודה שוב:) אני אשמח לשמוע עוד כמובן

החיים על קווים

צודק פורטי, בהיכרות של פנים מול פנים, כל החושים פועלים (דרך אגב - גם לטוב וגם לפחות טוב - לפעמים אנחנו נותנים לחושים שלנו לקבלצת החלטות שאולי אם היינו מכירים בסיטואציה שונה מאחד מול השני - אז היינו מחליטים אחרת), לעומת המקרה שגיא מביא פה - של היכרות מרחוק. אחרי שבונים ציפיות גבוהות - מפגש שכזה עשוי לאכזב - בגלל סיבות מסיבות שונות ולכן חשוב להיות מודע לנושא. אני חושב שטוב שקשר מתחיל בצורה שכזאת, של שיחות ותחומי עניין והלוואי שגם השאר ימשיך ככה.

bluetartuga

New member
מודה- בלבלת אותי

אז אתה אורמ בעצם שקשר שמתחיל בתחומי עניין ורק אחכ עובר למשיכה פיזית- יש לו לדעתך פוטנציאל טוב? מודעות שזה יכול להיות מאכזב יש ויש. לכן אני מעדיף להדיר לו ולי את ההגעה שלו לפה כ טיול/ביקור עם פוטנציאל לעוד. מקסימום יראה את הטרה-סנטה ויחזור עם שלל תמונות הביתה.

שתי ציפורים במכה ../images/Emo118.gif

טוב אתה עושה שאתה שם את הציפיות במקום הנכון - גם שלך וגם שלו. אם מתחילים ממקום נמוך - אפשר רק לעלות. אני חושב שאם יש בסיס של תחומי עניין - זה אחד מהיסודות המוצקים במערכת יחסים וזה בסיס חשוב מאוד. במקרה שלי זה התחיל כמוך - בהתכתבות ארוכה של כמה חודשים ומשם הרגשתי ששאר הדברים כבר יכולים להתסדר מעצמם - וזה אכן מה שקרה. אבל זאת הרגשה אינדיבידואלית לגמרי.

yosef 30

New member
שבת שלום וברוך הבא למשפחת זוגיות גאה

נשמע שאתה גם כן מאוהב לא פחות בבחור שהכרת
. אני חושב שיש בזה משהו מאוד מאוד מרגש ומסעיר, להכיר מישהו דרך הנט, לדבר איתו, לפתח תקשורת כלכך טובה, הכל נשמע ונראה אחלה. אני מסכים עם ידידי פורטי הייקר, שהרבה דברים יכולים להשתנות ברגע שהוא יבוא לארץ. ואתה צודק בחיים אנחנו לוקחים סיכונים, אנחנו מתנסים, אנחנו חווים - וזה חשוב. האם אתה זקוק למשהו כלכך מסעיר בשביל לצאת מהארון
האם אתה לא תולה קצת תקוות בהכרות הזאת שזה יהי לך קל יותר ברגע שהוא יהיה פה בארץ
נשמע שבמקום מסויים בתוך תוכך אתה רוצה שיהיה ליידך מישהו להישען עליו במידה וזה לא ייתקבל טוב ויפה בבית הורייך. אתה לא מכיר אותו אישית ואיך הוא מתמודד עם מצבי לחץ, משבר, באסה של הבן זוג, אך כמו שאמרנו לוקחים סיכנוים. כנראה שיש משהו מרגש בהכרות הזאת וזה מעורר בך הרבה דברים חשוב להסתכל ולהבין גם אותם. יש לי זוג חברים שהם ביחד 12 שנה, הם הכירו כשאחד הבחורים הגיע לארץ מטעם מסגרת העבודה שלו. אחרי שנגמר הפרוייקט בארץ הוא חזר להולנד, החבר שלי נסע אליו ושניהם חזרו. בשלב מזויים הבחור ההולנדי התפטר מעבודתו ונשאר בארץ ומאז הם גרים ביחד ויש להם זוגיות מדהימה. אין ספק שהיו קשיים בגלל פערי תרבות שעליהם הם היו צריכים לעבוד. שניהם היו חזקים, שניהם רצו מאוד את הקשר הזה, שניהם התפשרו והנה הם עדיין ביחד עושים דברים מופלאים ביחד. אז אני אומר תנסה - רק כך תדע. כיצד אתה חושב שההורים שלך יגיבו על כך שאתה הומו
ממה אתה הכי חושש
שבת שלווה שתהיה לך יוסף.

bluetartuga

New member
שלום יוסף

שאלת- האם אתה זקוק למשהו כלכך מסעיר בשביל לצאת מהארון? שמע, מסתבר שכן. לא תכננתי את זה ולא היתה לי איזו תוכנית אב גדולה, זה פשוט התגלגל ככה. אני כרגע במצב כזה שבו אני אומר לעצמי- אם זה יסתדר - זה שווה. אכן אני תולה תקווה שברגע שהוא יהיה פה יהיה לי יותר קל. זה יהיה מעין "מוצר מוגמר" שאוכל להציג אותו בפני הסובבים בבחינת "הנה, ככה אני זה הוא וככה טוב לי". לי לפחות, יהיה יותר קל בצורה הזאת. זה לא עניין של להשען על מישהו במידה ובבית לא יקבלו - כי אני בטוח שיקבלו, בכל זאת אני בנאדם בוגר ולא בן עשרה שאפשר להגביל או לזרוק מהבית או לא יודע מה. בנוסף יש דברים שאתה פשוט יודע מבלי לשאול- ואני יודע שרוצים רק שיהיה לי טוב, לא חשוב מה. בהתחלה הקשר היה פשוט מרגש ומלהיב ובבחינת "אהבה ראשונה" כמעט, כמה שזה יישמע משונה. היום כחצי שנה אחרי זה הרבה יותר "כייף ועושה אותי מאושר" מאשר "סיכון מרגש". לגבי ההורים וחששות.... שמע בבית אין לי ספק שיהיה קשה. זה לא פשוט מן הסתם. אבל יש לי למזלי הורים ואחים מדהימים שמה שעומד מול עיניהם (ולא רק בזה, בכלל בחיים) זה תמיד טובתי והרצון שאני אהיה מאושר ושלם עם עצמי. כמובן שאם אטיל פצצה שכזאת זה יגרור תגובות ושאלות ואולי אפילו, אתה יודע מה, שאלה למה לא דיברתי קודם וחייתי בסוג של הסתרה...אני בטוח אבל שבכל מקרה יכבדו אותי ואת הבחירות שלי בחיים, כפי שעשו בעבר במקרים אחרים לגבי החלטות שלקחתי בעניין עבודה ומגורים וכיוצב'. החשש הגדול כרגע הוא מהתהליך הזה של להביא אותו לפה, הקשיים שבדרך והעובדה שבעצם הקשר הוא לא "נורמאלי" לא רק בגלל היותו חד מיני אלא נוספים פה קשיים של שפה (מעט) ותרבות ובירוקרטיה ועוד ועוד. כמובן שגם החשש מהסביבה היותר רחוקה משפיע. חברים קרובים שהולכים איתי שנים בטח יבינו ויקבלו אבל מה עם כאלה רחוקים? מה עם עבודה (שם למשל אין לי שום כוונה לספר) וכו וכו .... בקיצר- יש על מה לעבוד :) שבוע טוב לכולם

גם לי יש בעיה דומה. נסה "משפחה חדשה"

בן זוגי ואני.גרים בקנדה כבר שנים רבות ביחד. אנחנו מבקרים בארץ ביקורים תכופים וארוכים ואולי גם אנסה לגור איתו בארץ. אני שואל אותן שאלות על הבאתו לארץ עם זכויות של תושב - ביטוח לאומי וכו'. אני מציע שתפנה לארגון בשם "משפחה חדשה" . הם עזרו לזוגות גברים שאחד מהם לא יהודי, להתאחד בארץ.

bluetartuga

New member
תודה- שקלתי כבר בעבר

לפנות אליהם אבל בנתיים דיברתי עם עו"ד מהאגודה שאמרה לי במילים פשוטות שזה מוקדם מידי- שיגיע קודם ואז נחשוב מה עושים, במידה ותרצו לקדם את הקשר. האמת? צודקת... אבל אתה יודע השאלות צצות ועולות...

היי גיא

אני בטוח, אבל ממש בטוח, שיש המון F בארץ שלנו, רק צריך להיות אמיץ ולחפש אותם. אבל אם אתה כבר אוהב את הF של קולומביה, אז אני מאחל לכם הצלחה וכיף, ושיצא מזה משהו. תהיה אתה. כי אתה כל כך חמוד שאתה כזה (ממי שנכנס לדקה, קרא את הפוסט שלך והתרגש מכל מילה). יום טוב

bluetartuga

New member
ואי תודה...

תגובה חמה וכנה:) האמת שאני מניח שיש הרבה F פה.. אבל שמע, דברים התגלגלו ככה..קראת לבד...אנחנו הרי לא שולטים על הרגש וזה פשוט קרה. אולי אחרת זה לא היה קורה ולא הייתי חושב על מהלך שכזה בכלל? לך תדע... ובכל מקרה שוב - תדוה על התגובה

למעלה