עולם מותאם או עולם קיים?

Serpent Axis

New member
לצערי יהיו לי קשיים בהיפרדות ממנו

ואני מאוד נזהר כיום למי אני מלווה אותו, מאחר ולא ניתן להשיג עותק חדש שוב בקלות ומצבו של העותק שלי לא הכי טוב כרגע בשביל להתחיל להשאיל אותו. צר לי.

Serpent Axis

New member
וואו זה הספר הישן

טימותי בראדסטריט מומלץ בחום. העולם של Vampire מיועד למשחק, הוא נוצר במיוחד בשביל הסגנון, הרעיון והכוונה של הסופרים. אולם, אם תקראו את פרק הStorytelling שבספר הליבה של Vampire: The Masquerade - ואני מתכוון לRevised Edition, אוגמיוס, בה לצערנו איוריו של טים כבר לא מקשטים את הספר (אבל הוא עשה יופי של קאמבק בV:TR) - ואת הBook of Storyteller Secrets (ביחד עם ספר הליבה של שיטת Vampire: The Dark Ages.. שימו לב, לא Dark Ages: Vampire אלא הסדרה "הישנה") אתם תראו איך אפשר ליצור סביבת משחק שנוטה לכיוון פנטסטי יותר בעבור משחק באותה השיטה.

Super Monkey

New member
פונקציה של זמן

אותי תמיד עניינה השאלה: מה אם הרעים היו מנצחים? - מה קורה אחר כך? אני רציתי לשחק בעולם שבו האורקים, האלפים האפלים וכל שאר החבר'ה הלא נחמדים הצליחו להשתלט על העולם. הבעייה היא שלא היה לי יותר מדי זמן להשקיע ולבנות עולם כזה מאפס אז החלטתי ללכת על העולם המוכר יחסית של ממלכות נשכחות ולעשות בו שינוי קטן לפיו היתה מלחמה גדולה בני האדם והאלפים הפסידו והאורקים והאלפים האפלים ניצחו. רשמתי פה בהודעות בפורום לא מעט על העולם הזה, שהאווירה הכללית שלו היא בהשפעת אירופה הכבושה של מלחמת העולם השניה, מלחמת הכוכבים וקצת רובין הוד. אני יכול להעיד שהשחקנים שלי מאוד אהבו לשחק בקמפיין שבו הם מבוקשים על ידי החוק וגם אין בו את המחלה הרגילה של מו"ד קלאסי: שריונות נוצצים, חרבות ענקיות והרבה אוצר וחפצים קסומים. את מקומם של אלה החליפו בגדים של קבצנים, כלי נשק מאולתרים וסחר חליפין בשוק השחור בשיטת "תביא לי חיצים לקשת ואני אשיג לך כיכר לחם וקצת חלב".

Dror Bar

New member
עולם חדש

יש כמה סיבות: אין לי תקציב בשביל לקנות ספרים של עולם קיים. הרבה יותר נוח להמציא את הדברים שחשובים בשבילך ויותר קל לזכור אותם ככה. בעולמות ששיחקתי בינתיים( החבורה עוברת כל הזמן עולם) היו המון רעיונות נחמדים אבל תמיד משהו שלא מצא חן בעייני. בעולם שלי לאחר שהבסיס עצמו קיים ומקורי אני נותן לעצמי יד חופשית להוסיף דברים נחמדים מעולמות אחרים כמו לדוגמא מהעולם של אטאס( ככה קוראים לו)/ DARKS SUN לקחתי את הרעיון של המשמרים והטמאים (preserver, defiler) ואת הרעיון של מלך מכשף/ קוסם. ואחרי זה עשיתי הפרדה בין כישוף לקסם בעזרת הרעיון הזה. יש עוד כל מיני רעיונות

מירטל

New member
הערה אחת בנוגע לעולמות:

אני חושבת שכמות העולמות החינמיים שניתנים למצוא ברשת מורידה את הדילמה של התקציב, אני יודעת שמכשפי החוף הוציאו את מייסטרה להורדה חופשית ברשת, ויש את וואנור של אייסל. לא חיפשתי עוד עולמות מוכנים למ"ת, אבל אני מתארת לעצמי שאפשר למצוא יותר מעולם משחק חינמי אחד.

NacroMittler

New member
בהחלט עולם חדש

כתיבת העולם היא אחד החלקים המעניינים יותר מבחינתי, ולמרות שזה דורש שעות על גבי שעות של עבודה, הכל משתלם לבסוף כשנח מולך עולם שלם על כל לבדיו. אני נהנה מאוד ליצור את העמים השונים המאכלסים את העולם ואת מערכות היחסים בניהם. אמנם יש לי עוד הרבה מה ללמוד בנושאים אלו, אבל אני תמיד משתדל לשלב פוליטיקה, דיפלומטיה ומסחר בעולמות המשחק שלי. בדר זו אני מקווה שדמויות השחקן ירגישו מצד אחד שהעולם הגדול מתנשא סביבן ומנחה את צעדייהן ומצד שני מושפע מן הפעולות שלהן. אני עכשיו בכרך 2 של סופת החרבות, הספר השלישי בטרילוגיה המדהימה, שיר של אש ושל קרח, מאת ג'ורג' מרטין. אני חייב לציין שאדון מרטין הצליח ללמד אותי חתיכת שיעור בפוליטיקה ובמלחמה, ואני מאוד מקווה ליישם את מה שקראתי העולם שאני בונה כעת. אבל לעיתים יש הבדל גדול מאוד בין מילים למעשים, ואני עוד צריך להשתפשף באומנות של יצירת עולמות. לכן, אני מניח שאהנה גם לשחק בעולם קיים, אם כי לא באותה המידה.

Sabre Runner

New member
ההעדפה שלי היא לקחת ולשנות

לקחת עולם קיים, בין אם זה עולם של סיפור שכבר קיים או את העולם שלנו, ולהוסיף ולשנות בו את הדברים שאני צריך. את החייזרים שלי שמתי בעולם של 'Star Control', אחרי ששיניתי כמה דברים כדי להסביר את הקיום שלהם. להב נמצא בעולם מרוצללים מעובד באכזריות (כי מה לעשות? החבר'ה שכתבו אותו לא היו כל כך מוכשרים במחשבה קדימה).

למעלה