עולם התמורות..

19אריאל

New member
אח... מילים כדרבנות.

כן! גם אני אישית יודע על בנות חרדיות שלא בוחלות בערבים! על חסידים שלא בוחלים ברוסיות בעלות מקצוע. משפחות חסידיות עם טלביזיה כבלים אינטרנט ומה לא והכל מתחת לשטיח. אני מכיר חסיד שלא שומר טהרת המשפחה ואין לו בעיה לספר לי את זה. יש עוד הרבה אבל די במה שכתבתי. אני חושב שדעתי על הציבור החרדי ברורה לכל מקדמא דנא. תסלחו לי אבל אני פשוט שונא חרדים . אני שונא חרדים כי אני שונא צביעות, וזו לא סתם צביעות, זה חילול ה`! זה הכל באיצטלא של נציגים של הקב``ה ואין גרוע מזה לדעתי! וואי, אני בורח לפני שכל החרדים פה יעשו לי לינץ`...

קסמאישי

New member
בבקשה קבל לינץ`/tapuzforum/images/emo8.gif

סלח אני לא מגן על זה אני סה``כ מגן על מוסכמות שיש שלכאורא לא מעוגנים בהלכה (גם אם אני לא מסכים לקבל) אבל אף פעם לא הגנתי על מי שעושה מה שנוגד את ההלכה תביא לי חרדי שעושה את זה יותר מזה זה שמישהוא נולד או נמצא בעולם החרדי זה דבר שרחוק עשר שנות אור מלהיות חרדי אני בכל אופן לא עושה לינץ` (רק כאילו)

ואני חושבת שיש לך טעות קטנה..

רע יש בכל מקום,הרע לא נוצר בדור שלנו. ממצרים והערב רב אנחנו מתמודדים איתם.אז נכון בכל חברה יש את הרעים,ולעיתים הם גם המובילים,אבל יש גם את אלה שקשה להם,אנחנו לא מושלמים,לכולם יש נסיונות.אבל הם בכיוון הנכון,הם בדרך לעליה.עם הקבוצה הראשונה שהזכרתי,אני בכלל לא מתעסקת,זה לא הם שיוצרים את הגדרת החרדי אלא הם גם שם,מה לעשות? ולקבוצה השניה..נראלי שכולנו בתוכה..

19אריאל

New member
אבל זה הורג אותי...

שאלה שלובשים את המדים הכי מקודשים מתנהגים כמו שהם מתנהגים.

קסמאישי

New member
אתה יודע מי שמתפעל (בעצבים) מדי

מדברים כאלה זה גורם לו יותר נזק רוחני כי אם כל זה שזה מנוגד לדעתך והשקפתך זה משפיע וזה משפיע יותר אם אתה מתפעל יותר

אריאל, כמה אתה צודק בעובדות.

אפשר לשנוא את המעשים שלהם, אך לא את הדרך האמיתית, של מסירות נפש על התורה, אהבת עם ישראל וארצו, שנאת האויב הגשמי והרוחני כאחד, והתבדלות מכפירה וגויות.

אריאל!

בוא תדע כלל לכל החיים....זה ש``לחסיד`` שאתה מכיר יש שטריימל זה לא אומר שהוא חסיד..זה שהוא בא ונצמד לחסידות וקורא לעצמו חסיד זה לא אומר שהוא חסיד! כך גם ``חרדי`` שאתה רואה שעושה המון דברים מזעזעים וכל מיני דברים שאדם ירא שמיים לא יעשה אותם זה לא אומר שהוא חרדי..תבין גם חילוני יכול לחבוש כובע על הראש וללבוש חליפה מזה אומר שהוא חרדי?!?? עזוב אותך תסתכל על החרדים האמיתית לא על המחופשים כי המחופשים הם באמת לא חרדים הם רק מתחפשים לחרדים אז הבעיה שלך זה אם אלא אבל לא אם החרדים חרדים באמת! מקוה שהבנת אותי

צודק בהחלט.

התום הנעורי ,והטוהר משתקפים מהמילים.. אך, מה תענה לחילוני הפוגש חסיד עם שטריימל, בבית בושת?.. ליטאי עם פראק, במועדון?.. בחור ישיבה ספרדי עם כובע וחליפה , באיצטדיון כדורגל?.. התיאורים בשביל לסבר את האוזן..

ממש כך

לא תאמינו אבל ליד ביתי ישנו קיוסק , וטלויזיה שכל מי שרוצה יכול לבוא ולצפות. הזדעזעתי לראות מלא בחורי ישיבות שחור לבן מתיישבים בכיף ומסתכלים במכשיר המתועב הזה לעיני כל החילונים שהולכים ושבים....חילול ה' של ממש... לכן לא כל מי שלובש שחור לבן הוא חרד לדבר ה'. אבל כמובן שהלבוש אומר המון , החיצוניות מעידה על פנימיות האדם,לא תמיד,אבל לרוב.

זו תופעה זוועתית..

איך הם לא מתביישים??כשאני עוברת ליד ת``מ אני מתבישת בשבילם!

אחת, שמעי משהו..

לפעמים יש מושג שאדם העושה דבר בסתר הוא חמור יותר מהעושה בגלוי- גנב וגזלן, מכיוון שהגנב חושש מבני אדם ולא מהקל, הוא נענש על כך.. לא תמיד החוטא בסתר טוב מהחוטא בגלוי.. אך בדברים של חילול ה` ההפך הוא הנכון.. ככל שזה בגלוי כך זה גרוע..

toxic2004

New member
טוב שהכנסת את משפט הסיום

ובעיקר את המילים האחרונות הכ"כ נכונות. לא תמיד. בכלל לא תמיד - הלבוש לא מעיד על התנהגות האדם מבפנים.

19אריאל

New member
אני מדבר על אלה מהבתים החרדיים

שבמקום לפרוק עול עד הסוף מתחילים לשחק עם הדת כשהם עוטים את המדים המקודשים שלהם. על אלה אני בוכייה.

אשרי אדם מפחד תמיד..

חח.. העובדה שאתה חסיד לא הופכת אותך למחובר לערביי ישראל, להפך יש חסידויות שחשות ומרגישות מי הוא האויב.. ובעיקר הסיפורים בפלגים הקיצונים, וכשאני אומר קיצוני, אינני מתכוון למאמין יותר.. להפך ככל שהאדם מאמין, כך הוא יותר מוערך בליבי.. הקיצונים הם הסגנון המטורף. אך בדק בית, בכל מקום ובית ומגזר, הוא דבר רצוי, ולא דבר מצוי..

למעלה