עולם התמורות..

עולם התמורות..

במדינת העם היהודי.. חי לו מגזר הנקרא בפי כל ``חרדי``... אנשים שפעם אולי לחמו למען הדת, אך היום.. בודדים בו הם אנשי אמת שונאי בצע.. במקום העסקונה שם הטינוף, ובמקום ה`פרושים` שם הניאוף.. רק בעולם שקר, יכול מגזר להקרא ``נטורי קרתא -שומרי החומות``... בעוד אנשים מתוכם קוראים להכחדתנו.. אנשים מתוכם מייבמים סרטי אהבה של יהודי ופלסטינית... עד כמה שקטונתי, ועד כמה שאינני מכיר, את כל הלכלוך המטואטא.. הסיפורים שאני שומע על פועלים ערבים, עם חסידיות נשואות ממא``ש.. על פועלים פלסטינים שלקחו עימם בנות חסידיות.. על נהגי מוניות ערלים, שמספרים עד להיכן הדברים מגיעים.. לא יודע אם זה הפורום, אך אני מרגיש חובה להוציא את זה... כואב שיש שואה המתחוללת בתוכנו.. והם יודעים על כך, ולעולם לא יוציאו מכתב שאוסר להעסיק ערבים... אך כשהם פוגשים בשבבניק יהודי, ש-בת חסידית קרצה אליו, הם יבצעו בו לינץ`, כאילו אומרים ``להם מותר לך אסור``... העולם החרדי מלא מצד אחד בנפשות מדהימות, אך, מאידך גיסא.. השולטים.. ``הסלתה ושמנה`` של היהדות החרדית, הרוב ולא כולם.. האמת רחוקה מהם... יצא לי פעם להכיר אחת מבית חסידי ירושלמי., וממנה שמעתי על משהו שהיה עם ערבי... בעצם, אני שואל רבותי.. איפה אנו חיים? .. מדובר במאות יהודיות חרדיות תמימות, שיום יום הערבים מתחילים איתם באזורינו, ופתאום, הקול נדם.... היכן המלחמות וקול הרעש הגדול? הרי כל המציל נפש אחת .. וכו`... זו שואה של ממש, רק ממה שאני פגשתי וראיתי, זה קורה ה-מ-ו-ן, והעסקנים שותקים, הרי הם חוששים להקרא גזענים... יד לאחים, אנשים מקסימים, עובדים עבודת קודש, אך 80% מהמקרים לא מגיעים אליהם, החרדיות חוששות מלדבר על הקשרים .. נו, תאמרו לי.. מה יהיה ?.. או שננהג כמו כולם, ``מה איכפת לך?.. בת שהולכת עם ערבי, שתדפק!``.. אולי הייתי רוצה להיות מנותק מזה, אך אינני מסוגל.. בפרט שלא היתה אחת שהכרתי שלא שמעתי סיפור על ערבי שהתחיל איתה.. אווף.. מה איכפת לי מזה בכלל? !

קודם כל

מילים כדורבנות אבל אנלא גר באיזור חרדי אז לאדע אם באמת המצב ככה ... אבל אם תאומר ושמעת גם אז חייב לפעול במהירות נגד התופעה לפני שיהיה מאוחר.... ה` ירחם

אח שלי..

אולי כדאי שתלך לישון קצת?.. אתה הוזה או מה?.... יכול להיות שהיה מקרה או שנים.. של חסידיות.. אבל ככה להכליל... קצת נסחפת.

הלוואי, הלוואי.

מכיר את הפסוק``מוסיף דעת, מוסיף מכאוב`` אז זהו... אני נמצא כמעט באופן קבוע במא``ש, ונחשף לסיפור, כמובן שלא הכללתי, אך זה קורה...

הוא צודק!!!

לא עלינו יש המון מקרים ומאוד הגיוני שהחסידיות ילכו עם ערבים כי שבבניקים בקושי מיסתובבים שם והם מפחדות עם שבבניק, והשבבניק עצמו מעדיף אחת שאפשר להיות איתה בסבבה ומבינה ענין ולא איזה דוסית אחת שכל שניה יפחד שיהרגו אותו הקנאים.. וחוץ מיזה אני אישית מקיר בת מבית חסידי שלמדה בסמינר חסידי משהו בריסק שיצאה עם בחור ובסוף התחתנה שזה היה סיפור ארוך כבר. ועוד אחת חברה שלה שיצאה עם כל מי שסליחה על המילה נתן לה. אז זה הגיוני לחלוטין שישנם מקרים כאלה ואל תשכחו שהם גם בנ``א עם הרמונים כמו כולכם.

ה י ס ח פ ו ת!

הצגת את הענין כאילו כל הבחורות,והחסידות ללא ספק היה להן קשר עם ערבים.אז זהו שממש לא!מדוע נראה לך שבחורה נורמלית עם נפש בריאה תתיחס לערבי שמתחיל איתה??אולי ליד לאחים לא מגיעים רוב המקרים,אבל אלו שמגיעים מלמדים על בנות במצוקה רגשית גדולה,בעיות עם ההורים,משפחה ומצוקה כלכלית ואם יש בחורה שלא שיכת לאחד מהנתונים ויצאה עם ערבי היא חסרת כבוד עצמי או תמימות משוועת וזה בדוק!לא היה להם מקרה אחד על בחורה מרקע דתי שלא היתה במצוקה קשה כל שהיא נפלה שם

נכספתי, אך לא נסחפתי..

הצגת דברים שלא כתבתי.. כתבתי, שלא היתה בחורה שהכרתי, שערבי לא התחיל איתה.. הצגת זאת כאילו התייחסתי לקשרים דיסקרטיים.. ושוב, דברים אלו קיימים, בהסתמך על עובדות, ואם תרצי יש מקרים שאוכל לספר, אך לא בפורום.. האמת, זה נראה כאילו אנשים חיים באיזשהו ענן וורוד, המנותק מעולמנו, לו יהי..

קיים גם קיים..

אבל הרושם שיצרו דבריך הם שנתקלת יחסית בהרבה סיפורים לא?אני לא יודעת באיזו חברה אתה חי אבל אני,שמעתי הרבה סיפורים,ומקרוב נתקלתי רק באחד.שזו חברה של חברה שלי(והיא בחורה מבית הרוס).. ואני עדין בדעה וגם לא שמעתי אף פעם על בחורה טובה, שלא חסר לה דבר (במיוחד נפשית)שנפלה שם.

נפש האדם

ובפרט נפש יהודי.. היא שווה המון.. גם היא מבית הרוס... זה שבחורה באה מבית הרוס, זה מיקל על העובדה, שעם ישראל איבד נשמה יהודית?.. אם את לא יודעת באיזה חברה אני חי.. אז אספר, אני בן לרב פוסק, ולאם מחנכת ומנהל בית ספר בעברה.. משפחה מכובדת.. כיום אני מתנודד בן ``עמל דברים בטלים`` ובין``עמל תורה`` יותר מצוי בעמל הראשון.. חברי ברובם יוצאים עם בנות, כך גם אני.. חי בחברה חרדית לחלוטין.. לא נחתתי מאיזשהו כוכב וחייתי בקהילה חייזרית.. זה מספיק?

ח``ו!

כל יהודי חשוב!לא זו כוונתי. אמרתי לגבי התדירות של המקרה בציבור החרדי שהיא לא כמו בשאר המיגזרים,ואם זה קורה למישהי מהרקע שלנו זה בד``כ כי יש לה בעיה (רגשית,כספית וכו).לא הכחשתי שזה קיים,לא אמרתי שלא חשוב וחובה לעזור ולהציל את הבחורות ח``ו. פשוט עובדה ..

עובדה מצמררת

שלא רק שאינה מעודדת, להיפך.. ממיטה היא על כולנו אות קלון , איך לא עזרנו לאחיותנו המצויות במצוקה... איך כל העסקנים, בעצם כל השחקנים, הדבר שמילא את משאת חייהם הוא בצע השלמון, ולא מצב הכואב של ההמון..

toxic2004

New member
צודקת בהחלט

ראשית כל אני חייב לומר לך שניסחפת

אבל מזה ניסחפת..!!..עכשיו לגבי מה שאמרת שלא יצא שום בקשה לא להעסיק עובדים ערבים זה שטיות כי רק בפעם אחרונה שקראתי משפחה היה כתוב שהרבנים אוסרים ליהודים באזורים שם להעסיק ערבים..!

אמרת את זה, הדגשת, יפה..

``ההיסחפות`` יכולה לעיתים להתחבר ל``היחשפות`` יש אדם הנחשף לעובדות מצמררות רבות, הדבר גורם לו לכאב.. והוא ``נסחף`` עם התיאורים... והסוג השני הוא אדם שלא נחשף למקרים רבים, אלא שמע פה ושם, מקרים רחוקים.. ומיד, הוא שלא `` נחשף`` הופך את המשוחח עימו ל``נסחף`` והגורם הוא חוסר ההחשפות, ואתה ידידי , מהסוג השני של האנשים.. עכשיו ראית ש``היחשפות`` ו``היסחפות`` אינם רק משחקי מילים?, לילה טוב, נשמה.

למעלה