עולם התוכן של ילד בן 5...

עולם התוכן של ילד בן 5...

מאז ומתמיד היתה לי התנגדות לצעצועים של כלי נשק ,חיילים ,טנקים וכו. וההתנגדות היא כיוון שאני חושבת(או חשבתי עד לא מזמן)שהם מעודדים אלימות וגם אסוציאטיבית מאד קשה לי לראות ילדים קטנים משחקים במלחמות. לא מזמן ביקרנו אצל חבר של בני כשלפתע יצאו הילדים מהחדר(ואני מדברת על שני בני 5 ובן 3)כשהם לבושים מכף רגל ועד ראש בכלי נשק, מאפודים ,שכפצים רובים,רימונים, סכינים.... כששאלתי\העלתי את העניין לשיחה עם האמא של החבר היא הציגה בפני פן אחר לחלוטין לנושא. היא טוענת שעולם התוכן שלהם מורכב בעצם מהמשחקים הללו(ספיידרמן,סופרמן,נינגות למינהם וכו..)והיא לא מונעת מבנה לשחק במשחקי מלחמה, אלא להפך היא טוענת כי פשוט ימאס לו לבד מהעניין, היא לא יוצרת לו שום חסך וכך הכל בא על מקומו בשלום. ומאז אני לא מפסיקה לחשוב אולי יש בזה משהו וזה שאני "מונעת" מילדי משחקים אלו יצור אצלם איזשהו חוסר אותו הם ירצו להשלים, או מחשבה ללמה בעצם אני אנטי(למרות שלגדול כבר הסברתי ונראה לי שהוא מבין השאלה אם הוא מקבל?). מצטערת אם יצא קצת מבולבל, כנראה שאני קצת מבולבלת מהעניין.

לאה_מ

New member
אני לא מבינה בדיוק מה זה

"עולם התוכן", אבל אני חושבת שלא צריך למנוע מהילדים לשחק במשחקי מלחמה. אנחנו לא חיים בשבדיה. אנחנו חיים בישראל. הילדים שלנו, לצערי הרב, חשופים לחיילים, פיגועים, טרור; הם מכירים מונחים כמו "חגורת נפץ", "מחבל מתאבד", "אש חיה", "כדורי גומי"... האם לאסור עליהם להוציא את הדברים האלה במשחק יגרום להם להיות יותר שוחרי שלום? מסופקני. אני לא מונעת מהילדים שלי משחקים בחרבות, רובים, דמויות של לוחמים וגיבורי על, חיילים וכד´. אני כן מתנגדת למשחקי מחשב שבהם הילדים נדרשים לדרוס אנשים או לירות בהם וכו´. וההסכמה שלי להכניס הביתה חיילי פלסטיק, דמויות וחרבות לא נובעת מאיזו אהבה גדולה שיש לי למשחקים מהסוג הזה. להיפך, הם מעוררים בי רתיעה, אבל אני חושבת שהם עוזרים לילדים להוציא החוצה חלק מהקשיים שלהם. אני יכולה לומר לך כעובדה, שעומר (בן 9) שיחק המון בחרבות, רובים ודמויות כשהיה קטן (גיל 3 ומעלה). היום כמעט שלא משחק בזה. לעתים רחוקות בחיילים. אבל לפני כמה זמן מצאתי אצלו ציור, שבין היתר היה שם ציור של פצצה עם אדום מסביב וכתוב "פיגוע". זה לא צריך לצאת איפשהו???

Kalla

New member
אני גם מסכימה שלא צריך למנוע

ילדים בכל העולם (כולל שבדיה) ובכל הזמנים שיחקו בחיילים ובמלחמה. לא מאמינה שזה כשלעצמו מחנך את הילד לאלימות וזה בהחלט עובר עם הגיל. בני שהיום בן 8 כמעט והפסיק לשחק בזה למרות שכשהיה בגיל הגן שיחק בזה המון. חוץ מזה, זה חלק מהמציאות ולעטוף באופן מלאכותי בצמר גפן לא יעזור לשנות אותה. אם הילד לא יתקל בזה בבית, הוא יתקל בזה אצל חברים או בכל מקום אחר, ואז המשיכה לזה רק תגבר.

Almost me

New member
כל עוד זה הייתי רק אני

קניתי לבן שלי משחקים וצעצועים על פי בחירתו, כשהצלחנו למנוע ממנו לפנות לכיוון צעצועי המלחמה למינהם (כל עוד זה תלוי בנו השתדלנו שזה לא יהיה בלקסיקון). ברגע שהוא נכנס לגן ו"לחברה" - המתנות שהוא בוחר הם רק חיילים, ספיידרמנים, פאואר ריינג´רים באטמנים וכדומה. אני חושבת שכל משחק בריא באשר הוא, ולא המשחקים הם אלו שמעודדים למלחמה.

למעלה