עולם הבא

goidelg

New member
עולם הבא

למדתי בישיבה תיכונית, סיימתי שנה ראשונה בישיבת הסדר. אפילו סיימתי מסכת שבוע שעבר, אבל אני אובד עצות. לפני כמה חודשים נסעתי ברכבת לכיוון הישיבה שלי. כשהאדם (החילוני) שישב מולי הבחין בתכלת על פתילות כנף הציצית שלי, הוא החל שואל אותי שאלות, ומפתח בכך שיחה. באותה שיחה, לקראת סיומה ממש, הוא שאל אותי שאלה, שהותירה אותי המום עד היום. "נניח שיש א-לוהים. למה ´משתלם´ לי לעבוד אותו? למה משתלם לי לקיים את המצוות שלו?" -הרהרתי קצת. "מה זאת אומרת? לקיים את רצון הבורא! לזכות בביאת המשיח! לזכות בשכר העולם הזה, ואפילו יותר חשוב- לזכות בעולם הבא!" "תראה", פתח, " אני לא חושב שאני בנאדם רע. אני מתנדב לעתים, מגדל ילדים, ומחנך אותם. אז נכון שאני לא מתפלל בבוקר, ואשתי הולכת עם מכנסיים, אבל אני לא רוצח, ולא פושע, ולא גנב. אני חושב שאני מקיים רצונו מצוין, וגם אם לא- ביננו, לא הכי אכפת לי. לגבי ביאת משיח- שיבוא. קצת קשה לי, אבל באמת, שיהיה שלום וגאולה. אני לא זה שאצליח לתרום, או שארצה לתרום. לא כשיש לי משפחה וילדים על הראש. לגבי שכר בעולם הזה? יש הרבה לא דתיים שהולך להם בחיים ("רשע וטוב לו", הערתי). הסיבה היחידה שיכולה לגרום לי באמת באמת להבין עמוק בלב, למה שווה לעבוד את ה´. אבל ביננו, "גן עדן"? לך תוכיח שזה קיים. אתה חי פעם אחת מותק, חבל לך "לבזבל" את החיים על מצוות, אם אין עולם הבא. אז אתה יודע מה, אני נשאר בשלי, עד שלא יוכח לי אחרת. נראה לי שיהיה צחוקים בגהינום..." -"תראה, תשמע...", גמגמתי. לא ידעתי מה להגיד! התחלתי להמציא לו תשובה. אמרתי לו שזה מוזכר מהתנ"ך עד לספרים בני ימינו, והוא אמר לי שספרים לא נחשב הוכחה. הם לא אובייקטיביים או מהימנים. המשכתי לגמגמם, ואז נעשה לי נס. הרכבת נעצרה. זו הייתה התחנה שלו. "יש תשובה מפורטת, חבל שלא הספקתי לומר לך אותה, שתדע". "יש לי הרגשה שקודם אתה צריך לדעת", פלט לעברי. ואוי, ריבונו של עולם, כמה שהוא צודק. ואולי אין עולם הבא? אני כל כך בדילמה. אני מרגיש כל כך מזוייף. אנא, הרב, עזור לי. המון המון תודה.

אל דאגה

הרבה פעמים "בולעים את הלשון" או בגלל הנסיבות או בגלל שבאמת לא יודעת תשובה,אבל תאמין לי שאם היה יושב לידו הרב אמנון יצחק אותו בחור היה יורד בתחנה הכי קרובה לבית כנסת. זה שלא כל יהודי יכול להתבטא וממש יודע ובקיא בכל חדרי התורה זה לא אומר ידידי שאין לך מה לענות לו כי אם אתה יהודי שלמדת בישיבה תיכונים ואתה שומר תורה ומצוות לך ברור שיש עולם הבא ושהיהדות היא אמת פשוט כשהוא שאל אותך ורצה ממש הוכחות מוצקות אז התקשתה ופתאום התעוררת למציאות אחרת, מציאות שבעצם אין לך הוכחות מוצקות להראות לו אז עלו בך תהיות כאלה באשר לקיומו של העולם הבא. בגדול אני יגיד לך מה אני הייתי אומר לו אם לא הייתי בולע את הלשון כמו שקרה לי כבר: באשר ללמה שווה לעבוד את ה' ובאשר לזה שהוא כבר "צדיק" שלא רוצח ולא גונב ועושה חסדים הייתי אומר לו כך: המצוות מתחלקות לשתי חלקים- מצוות שבין אדם לחברו ומצוות שבין אדם למקום. אם אתה מקיים 100 אחוז במצוות שבין אדם לחברו אתה עדיין רק חצי בן אדם, חסר לך ממש חצי! בגלל זה עליך גם לשים לב למצוות שבין אדם לאלוקיו, וכמו שתרצה תגמול טוב מאנשים כשאתה עושה איתם חסד כך תעשה עם אלוקיך ותצפה ממנו לתשלום בעולם הזה ובבא. צדיק ורע לו רשע וטוב לו- המקרה הזה קורה הרבה מאוד בעולם אבל יש פסוק שאומר [אגב קראנו בפרשה בשבת] "משלם לשונאיו על פניו לאהבידו" שזה אומר שהקב"ה מאריך את חייהם של הרשעים ולפעמים משלם להם שכר טוב מאוד בעולם הזה מתוך 3 סיבות: 1.או שמרוב חטאיהם ומיעוט מצוותיהם הקב"ה החליט לתת להם שכר על המצוות המעטות שעשו בעולם עוד בעולם הזה! ואז בעולם הבא הם באים רק עם חטאים מזומנים לגיהינום,כי הקב"ה לא רוצה לשלם שכר לכאלה רשעים. 2. או שהם יחזרו בתשובה מתישהו. 3.או שהצאצאים שלהם יחזרו בתשובה. לכן חייו של רשע יכולים להיות טובים ואף "מעושרים" בממון. התורה אמת והמשנה שמפרשת אותה אמת והועברה מדור לדור מרב לתלמיד מאב לבן ושם מתואר העולם הבא ויש עוד הוכחות מהתורה עצמה לעולם הבא ולתחיית המתים פשוט אולי אתה לא בקיא בזה גם אני לא ממש ולכן לא יכלת לענות לושחור על גבי לבן. ועוד שהמדענים גילו מאנשים שחזרו ממוות קליני,אתה צריך לראות הרצאות של הרב זמיר כהן והספרים שלו שמיליוני גויים מתארים מה הם ראו תיאור מפורט וחופף לתיאורו של הזוהר הקדוש!!!! עלה והצלח בעמל התורה הקדושה!

gdisrael

New member
אם הגעת למצב, שסיימת מסכת.

ואינך יודע תשובה לשאלות אלו - שאלות אשר כל מי שחזר בתשובה (אני בין היתר) יודע את התשובות אליהם, מצבך קשה, מצטער. זה רק מוכיח לי 1) מה הרמה בישיבה התיכונית. 2) עד כמה הדתיים (בחלקם) חושבים שהדת מתחילה ומסתיימת בלימוד תורה ועשיית מצוות. כאשר שוכחים לעבוד על הפנימיות, ולענות על השאלות, ב'רומו של עולם'. כולי משתתף בצערך, חצוי רחמים חצוי יאוש. לא הייתי מודע שהמצב כה שפל, שמגיעים לגיל ישיבה וסיום מסכת - ושאלות שכאלו נשארים ללא מענה. אבל אתה יודע אצל מי הבעיה הכי גדולה, יותר מאשר לכל מהסגרות ? הבעיה אצלך - שהגעת לגיל כזה, בלי לשאול את ה'שאלות' האלו את עצמך. חבל שצריך גורם וחיצוני (חילוני) שיקיץ אותך משינת שאננותך. כל טוב ובשורות טובות !

gdisrael

New member
זה אגב,

מעלה לי הרהורים בראשי הדל אם הנך מתחזה או לאו. אני עדיין בקושי מעכל.

gdisrael

New member
גמני חשבתי כך ../images/Emo13.gif לכן קרא הודעתי מת

-חת. המצב באמת, לעניות דעתי, לא במיטבו, אבל באמת שלא שיערתי (אם ואכן הסיפור נכון) שהמצב כה גרוע. אבל כנאמר, אם בארזים נפלה שלכת, מה יגידו אזובי הקיר ? אני מקווה שזה באמת סיפור בדוי, ולא השתקפות של המציאות העגומה של עמנו היקר.

goidelg

New member
א) לא יפה מצידכם.

ב) בחור שמגיע לישיבה תיכונית לא אוטומטית הופך ליודע כל. הוא מקבל מסגרת. ג) לא, אני לא מתחזה. וסיימתי מסכת תענית, זה לא כזה ארוך. ועשו לי טובה! לא מתעניין בפנימיות? אז מה אני עושה עכשיו? חוצמזה שאני בולע ספרים של הרב סולבייצ'יק. זה שאני לא ברסלבר, לא אומר שאני לא מתעסק עם זה. כל טוב.

gdisrael

New member
../images/Emo3.gif אהבתי

א) אכן, יפה זה לא, אבל ההודעה שלך צרמה במיוחד. עדיין חוסר-האקטיביות שלך מפריע לי. הן ביחס, והן בידע. ב) ליודע כל - לא. את בסיס היהודית, הייתי מצפה שידע. גם שזו ישיבה תיכונית
ג) יישר כוח על סיום המסכת. ואם יורשה לי - לא רק ברסלברים מתעסקים בפנימיות. אכן אני ברסלבר, אך אם תחילת התעסקותי בפנימיות הייתה כאשר נכנסתי למסגרת-ברסלב, מסתבר שלא הייתי כאן היום, ובטח שלא דתי. ובעניין זה, אמנם חסידות מתעמקת ועוסקת בפנימיות בכלל, וחסידות-ברסלב בפרט, אך גם הליטאיים-ספרדיים, למיניהם, עוסקים בכך, לפעמים לא פחות (למרות שלעניות דעתי, מתעסקים פחות-מידי, אך כל דבר עם חסרונתיו ויתרונותיו) ואני מדבר בתור אחד כזה לשעבר, עד לא מזמן. על אף העובדה שאני רק חצי-שנה בתשובה. בשורות טובות !

אלי ו.

New member
הבעיה היא בתפיסת האמונה שלך

בתור "תלמיד ישיבה" היית אמור להכיר את פרקי אבות ואת דברי אנטיגונוס איש סוכו . כל התפישה שלך של איך אנשים דתיים מאמינים היא שגויה, עבודת ה' אינה נעשית על מנת לקבל פרס. זו הרמה הנמוכה ביותר של אמונה. עצוב לי שיש אנשים יהודים, אפילו חילונים שחושבים שזו האמונה היהודית. ולא, אין שום "הוכחה" לוגית אובייקטיבית לאמונה, אם היתה כזו האמונה לא היתה אמונה אלא ידיעה.

gdisrael

New member
אמנם אתה צודק

אך בימינו, ברוך השם, ישנם מספיק הוכחות לנכונות התורה, קיום ה', והאמונה היהודית. או כמו שהחפץ חיים אומר, שהטכנוגליה זה תפקידה. ואתר הדברות, שופר, האמת האובסולטית וכהנה וכהנה, הם רק קצה הקרחון. כל טוב ובשורות טובות !

אלי ו.

New member
../images/Emo32.gif אם היו הוכחות לא היתה אמונה

הוכחה ואמונה זה דבר והיפוכו.

אכן

זה בהחלט חיובי שאדם עובד ומפרנס משפחה ודואג לה. אך זה רחוק מלהיות 'שלם'. השורש להבדל בין דתי לחילוני הוא שהדתי רואה ומבין שלחייו יש תכלית. אם תכלית החיים ורצון הבורא היה שכל אדם יקים משפחה, יחיה 70 שנה וימות, הרי שלכל אחד היו הכלים להקים משפחה, אך לא כזאת היא המציאות. לנו ברור שהתכלית הרבה יותר גבוהה, גם ההגיון מחייב שלבריאה כ"כ מתוחכמת, חייבת להיות תכלית ומטרה מתוחכמת וחשובה לא פחות. ע"מ ללמוד על התכלית ניתן לקרוא קצת ספרי מחשבה. ולדעתי, כדאי גם לשלב קצת ספרים הנוגעים בפנימיות וקבלה, כמו שהציעו לך כבר קודם.

TheNightcrawler

New member
לאחר כמה דקות של מחשבה...

החלטתי לענות לך. השאלה שהוא שאל אותך בגללה התבלבלת : "למה משתלם לי לקיים את המצוות שלו" מראה על כך שהוא פשוט בנאדם שחי בעולם הזה,וכמו כל בנאדם הרגילו אותו לחשוב במושגים של 'מה יצא לי אם...' , במושגים של ערך.כל אחד נותן היום משקל כפי ראות עיניו לכל דבר. הרבה אנשים לצערנו חושבים היום באופן כזה ואני מניחה שהתבלבלת כי הבנת שיש משהו פגום במה שהוא אמר,פשוט לא ידעת להגדיר מה.העניין הזה שכולם נותנים ערך להכל ומודדים מסוכן ביותר מפני שנניח והאיש הזה יחזור בתשובה בעז"ה,יתפלל ויבקש דברים מהקב"ה והקב"ה לא יתן לו מה שהוא רוצה עכשיו ומיד הוא פשוט יגיד שוברים את הכלים ולא משחקים.אז מה יצא לו אם הוא מתפלל והקב"ה לא נותן לו מה שהוא רוצה כאן ועכשיו?הוא עלול לחשוב שאין שום ערך לתפילה ולבקשות שלו. בקשר להמשך הנאום שלו,אני מאוד שמחה שהוא אינו רוצח ולא פושע ואף תורם מפעם לפעם,אבל הדבר הזה נדרש גם מגוי ומיהודי כפי שידוע לך נדרש הרבה יותר. ואגב אני לא כל כך בטוחה לגבי ה"צחוקים" בגיהנום.יש לי הרגשה שעושים שם הרבה דברים אבל צחוקים זה לא אחד מהם
מה שאני הייתי מציעה ליהודי היקר הזה זה ללכת וללמוד קודם כל מהו יהודי,דבר שרבים מאיתנו לעיתים שוכחים... יומטוב

אופירA

New member
מנהל
תירגע - הכל בסדר

אתה יודע שיש עולם הבא, אתה רק לא יודע להסביר למי ששואל שאלות. גם אני לא יודעת להסביר לחילוני, בפרט לאחד שיודע לבלבל. עוד כמה ימים, אני משוכנעת שלעצמך תוכל לענות על השאלה איך אתה יודע שיש עולם הבא. (גם אם לא תהיה מסוגל לענות לחילוני, לעצמך תוכל לענות). בגדול - עולם הבא מסתבר מההיגיון, וכל פרטי התורה שלמדת מוכיחים אותו אחד לאחד. אלא שבגלל שכל הפרטים כל כך רבים, קשה לך לדעת איך לפרוט את זה להסבר פשוט ומתומצת ברכבת. זה כל הסיפור. אתה מסוגל להסביר לתושב מאדים איך אתה יודע שההורים שלך הם ההורים שלך? הוא לא מבין מה זה תעודת זהות ומה זה עדות חברתית... עולם הבא גם קיבל הוכחות מדעיות מכל מיני סוגים. (אותי, אישית, ההוכחות הללו רק עצבנו, כי הן באו "לחזק" בי ידיעה פנימית כל כך ברורה, הגיונית ומושכלת, שזה היה פשוט דבילי. מאימתי צריך להוכיח מדעית מה שרואים בעין הפשוטה???). בכל אופן, ניסיון להסביר לחילוני "למה משתלם לו", ייעשה אצלי ככה: משתלם לו לעבוד את הבורא לפרטי פרטים, מאותה סיבה שמשתלם לילד קטן לשמוע בקול הוריו המסורים ולעשות את רצונם, למרות שהוא לא מתחיל להבין את רצונם. וכן, מאותה סיבה שכדאי לאדם לציית לחוקי הטבע ולא להתכחש אליהם... (בנושאי בריאות, בנושאי מזג אוויר, גרביטציה וכד'). וכל השאר - צא ולמד! זה כבר לא בשביל הרכבת...

goidelg

New member
כאן נמצא שורש הבעיה! אני לא יודע אם

יש עולם הבא! אני יודע שאומרים שיש, אבל אני לא רוצה להיות מוזן משמועות. אני מאמין בכל ליבי שיש אלוקים, והגעתי לזה בכוחות עצמי. גם את זה לא לקחתי כפשוטו בעברי, אבל משהגעתי לישיבה הפסקתי להרגיש את אלוהים, והתחלתי לדעת אותו. אני יודע שיש אלוקים, וזה כל כך ברור לי. אבל בגלל שאני מנסה לחשוב, ולא סתם לקבל דברים שאומרים לי, אני לא מצליח להבין את מושג העולם הבא! זה דבר כל כך בסיסי באמונה היהודית, אחד משלושה-עשר עיקרים! דבר כזה חייב להיות מוזכר בתנ"ך כולו, אם לא בתורה לפחות! ולא, לא מוזכר עולם הבא. גן עדן מוזכר כמקום, לא מוזכר שמגיעים אליו כשמתים. וגיהנום? בספר יחזקאל ישנם עוד שני הזכרים לגבי גן עדן, וגם שם זה תיאור מקום קסום, אבל בהחלט לא "עולם הבא"! שמא זה רק הלך מחשבה חז"לי שפיתחו את המושג? באותה מידה הם היו יכולים לקחת את ארם נהריים או משהו. זה נורא מוזר לי. עיקר שחז"ל המציאו? עולם הבא? קשה, ממש קשה לי..

אופירA

New member
מנהל
מה קשה לך?

חז"ל המציאו דברים? מאימתי? עוד לא שמעתי על דבר אחד שחז"ל המציאו (עיקרי האמונה אינם גזרות שחז"ל גזרו כדי לגדור בפני העבירה!). הכל לקוח מהתורה. איך חז"ל לקחו את זה מהתורה? נו, בשביל זה צריך ללמוד תורה הרבה זמן... אבל גם עד שתגיע לזה דרך הלימוד, אתה יכול להגיע לזה דרך ההיגיון הפשוט. בדיוק באופן שהגעת לידיעת האלוקים. האלוקים הרי הוא אמת וצדק. והעוה"ז נראה לך משהו שקשור לאמת ולצדק? כולו שקר וניסיון. מכאן מסתבר הגיונית שהעוה"ז הוא מקום הניסיון, העבודה, הסתר הפנים והשקר, ואילו בעולם האמת יש שכר והטבה לנשמת האדם שירדה לעוה"ז לצורך הניסיון, ושם ביטויו הנראה לעין של הצדק האלוקי המוחלט. תראה, מי שיש לו גיהינום בעוה"ז, אין לו שאלות אם יש עולם הבא... פשוט ומושכל לו שיש עולם הבא. אחרת הוא צריך לכפור חס ושלום בקב"ה. ובקב"ה אין לך יכולת לכפור, שהרי אתה יודע אותו כבר בהכרה פנימית!

kren2

New member
עולם הבא

בס"ד שלום לך ! אני ממש ממליצה לראות הרצאות של הרב זמיר כהן באתר הידברות זה פשוט תרשום בגוגל הידברות והאתר הראשון שיופיע לך תיכנס אליו ושם יש לך מבחר הרצאות של מגוון רחב של רבנים שונים לחץ על זמיר כהן ותבחר הרצאה זה לא משנה איזה (בעצם כן חחחחח ) אבל בגדול הרצאות שלו מדברות כל הקבלה ושם הוא מסביר על השתלשלות הבריאה והעולומות עולם האצילות , בריאה ,עשייה וכן הלאה ולא רק שהוא גם מסביר על העולם הבא .. העולם הזה הוא אפס אפסי לעומת העולם הבא ... פה רק עושים , עובדים קשה , וכמן שאומרים מכינים את האדמה וזורעים את הזרעים ושם (העולם הבא ) קוצרים את את הפירות כל אחד לפי מה שהא עבד וזרע ..זה סוג משל המתאר את העולם הזה והעולם הבא ממני קרן

מצופלח

New member
למה אתה קורא עולם הבא?

בס"ד גן עדן מוזכר באינסוף מקורות כמקום שאליו מגיעות הנשמות אחרי המוות. קח את חזון המרכבה - כסא הכבוד זה בערך העניין. זה לא התיאור של הגויים לגן עדן - זה לא גן עם בחורות ולבן מגניב כזה עם עננים פלאפפיים והרבה הרבה תפוחים. ההנאה של הנשמה היא הרי לא בקטע הגשמי - הגויים מתארים לעצמם את גן עדן בצורה גשמית ובגלל זה הוא נראה כזה בתיאורים שלהם. הנקודה של גן עדן היא שהנשמה, שהיא הרובן הרוחני, נהנית מזיו השכינה, מהנוכחות התמידית של הקב"ה - שהוא הטוב והמטיב לכל. 70 בתולות לא תראה שם. עכשיו - גן עדן? זה זמני. מה שנקרא באמת העולם הבא זה מה שיהיה בימות המשיח - תחיית המתים - בה כל הנשמות יחזרו לגופים הישנים שלהם, וכנשמות בגופים נחיה חיים נצחיים בעולם הגשמי, שיתאחד עם האינסוף של הקב"ה. איך זה יראה? לא יודע. קצת קשה לתאר איחוד מוחלט של גשמיות ורוחניות. אבל הקב"ה אינסופי, נכון? אין דבר שהוא לא יכול לעשות. ממילא אין שום סיבה שלא יהיה עולם הבא. עכשיו בוא נגש לעניין האמונה. כמה הנחות יסוד בסיסיות שאתה צריך שיהיו אצלך באופן מוחלט, אחרת אין על מה לדבר: א. התורה היא אמת, ונתנה למשה מפי הקב"ה בעצמו. ב. ביחד עם התורה שבכתב, נמסרה למשה התורה שבעל-פה. ג. תנאים, אמוראים, ראשונים ואחרונים, הם לא אנשים בערכינו, והם בדרגה מאוד גבוהה. רוח הקודש מינימום, אולי גם צדיקים ע"פ הגדרת התניא (כאלה שבכלל אין להם יצר הרע). כאלה אנשים, כשהם כותבים משהו, הוא דברי אלוקים חיים, וכולם נאמרו למשה מסיני. אגב, זה שיש ביניהם מחלוקות מהקצה לקצה לא סותר את זה כלל, אבל זה נושא לשיעור בן שעתיים. ד. הקב"ה כל יכול והוא המדע, הוא הידוע והוא היודע, וממילא אין כזה דבר שהוא בלתי אפשרי. והוא יכול גם לברוא אבן שהוא לא יכול להרים, ורגע אח"כ להחליט להרים אותה, כי הוא נושא הפכים. עכשיו, בכלל לא הזכרתי את הקיום של הקב"ה כי זה ברור מאליו. אם לא, אז בוודאי שאין על מה לדבר. חז"ל דיברו על העולם הבא כעל מציאות ברורה. אז ויכוח אין לנו על זה. תוסיף את הזהר לעסק, ועשרות מקורות בתורת החסידות. הרשימה עוד ארוכה. מאוד. אז אין שאלות. נפלא. אם חסר לך בהנחות היסוד, אז תשאל. נענה.

mgb

New member
רבותי המלומדים - עד כאן!

בס"ד לא רק שנושא הדיון איננו מענייני הפורום אתם גלשתם רבותי לפסים אישיים! לכן מעתה אנא הימנעו ללהגיב בכלל בנושא זה ועל אחת עו"כ בביטויים לא ראויים! הודעות נוספות תימחקנה! המגיב שלא ייענה מסתכן בחסימה זמנית\קבועה. בברכה

בתוש 7

New member
הייי

אני חוזרת בתשובה ובגלל שגם אני הייתי כזאת לפני שחזרתי הולכתי וחקרתי את כל השאלות הבאמת מטרידות האלו אין לי ספק בכלל שזה לא נכון כי הכול אמיתי ובמיוחד שיש אנשים שחווים את הדברים האלה במוות קליני ומתגלים להם ....כול מיני דברים זה לא דבר נורמלי להפך כול מה שקורה בעולם זה דבר אלוהי פשוט אותם אנשים אל הגיעו לדרגה הזאת עדין... חוצ מזה למרות שאין לי ידע כזה רחב בתורה אם אתה מאמין אתה צריך להמאין בעולם הבא כי בסופו של דבר זה האמונה

למעלה