עולם האופל

• פותח הנושא a5ri
  • פורסם בתאריך

a5ri

New member
עולם האופל

שלום, מישהו יודע משהו על משחק ישן שקודקוד הוציאו, ויוצר במקור על ידי מאטל, שקוראים לו עולם האופל? כל פיסת מידע היא חיונית!

a5ri

New member
אני זקוק לדי הרבה מידע!

בעיקרון אני צריך לדעת איך משחקים במשחק, מה המטרה שלו, מה האביזרים בהם משתמשים בהם, אשמח אם תשלח לי כל דבר שאתצה יודע עליו הכתובת שלי: [email protected] בתודה מראש

ננסק

New member
אוקי, אז בגדול:

ראשית, אשמח לדעת בשביל מה אתה צריך את כל זה, בעצם. בשביל לחקות אותו וליצור אותו מחדש? חבל, כי בפני עצמו הוא משחק לא מאוד מרתק ויש טובים ממנו בתחומו. מטרת המשחק היא לעבור "מבוך" של תשעה חדרים ולהגיע לטירה גדולה, שם יש קרב גדול בין הטובים לרעים. עד ארבעה שחקנים מגלמים את הגיבורים, בעוד שחקן אחד מגלם את אדון האופל - הוא מתכנן איזה מפלצות לשים לגיבורים, איפה ומתי, והוא מנסה להכשיל אותם בדרכם. לגיבורים יש תכונות בסיסיות למדי, והם לא מאוד-מאוד שונים אחד מהשני. הם מתחילים עם נשקים בסיסיים ומסוגלים למצוא בדרך תיבות אוצר בהן יש כלי נשק חזקים יותר. בכל פעם שהם נכנסים לחדר חדש חושף אדון האופל את המפלצות שבו, על ידי כך שהוא שם אותן על הלוח. אני לא זוכר איך בדיוק הולך הקרב, אבל זה בטח לא היה מתוחכם במיוחד. הרעיון הכי חמוד במשחק הוא האופן בו נקבע סדר הפעולות - בראש הטירה (שהיתה עשויה פלסטיק וגדולה למדי) קבוע מעין מטה כזה, אותו אדון האופל מוציא בכל סיבוב ומערבב. כשהוא מחזיר אותו למקומו, ארבעת הכדורים הקטנים שכלואים בתוכו מסתדרים בשורה מלמעלה למטה. כל כדור בצבע אחר, וכך נקבע מהו סדר הפעולה של השחקנים. אני זוכר במעורפל שהשחקנים לא פעלו אחד עם השני אלא אחד כנגד השני, אבל אולי אני טועה. למשחק היתה מצורפת גם קסטה עם קולות אווירה - עוד רעיון חמוד במיוחד. היא אפילו היתה מתורגמת לעברית, כשמדי פעם בין שריקות הרוח וקולות המפלצות נשמע מישהו אומר "עווולם האווופל..."

a5ri

New member
תודה רבה

בעיקרון, מצאתי אותו במקלט, וחסרים לו מספר חלקים.... השתמשתי בעטיפה האחורית כדי לברר מה שאפשר היה לברר, זה לקח לי קצת זמן אבל הגעתי בערך למסקנות שאתה סיפרת עליהן... בניתי את כל מה שאפשר היה לבנות, אבל לא הבנתי את הרעיון של המטה, ושל אדון האופל שהסברת עליו... לפי העטיפה האחורית השתתפפו במשחק גם קלפים, שלא הסברתי עליהם, אשמח לדעת אם אתה יודע עליהם משהו... עוד משהו שהיה בעטיפה האחורית הוא האפשרות לנהל קרבות גם בתוך הטירה עצמה... אשמח לדעת איך מתנהל כל קרב, ובפרט הקרב הסופי שדיברת עליו... אני חושב שסיפקת לי בעיקרון מספיק כדי שאני אוכל לנסות להשלים את המשחק ומכאן אני מקסימום יכול להמציא בעצמי איזה כמה חוקים, אבל אודה לך אם תוכל לענות על השאלות שלי, שוב תודה!

Reilak

New member
השלמות...

בדיוק ליפני שבוע אני חברים עשינו ערב נוסטלגיה שבמהלכו שיחקנו במשחק ההמשך שיצא לעולם האופל בארץ והוא "עמק הפחד" (לאחד החברים שלי היה את המשחק עולם האופל אבל הוא מסר אותו). בגדול שני המשחקים לא שונים אז אני אשלים את הפיסות החסרות. יש 2 סוגי קלפים, קלפי פגיעה וקלפי התחמקות. בקלפים אלו יכולים הגיבורים להישתמש בעת קרב. קלף פגיעה יספק פגיעה מוצלחת במפלצת ללא צורך בגלגול קוביה. קלף התחמקות משמש את הגיבור כאשר מפלצת פוגעת בו והוא לא מעוניין לקבל נזק, קלף זה מבטל את התקפת המפלצת כך שהגיבור לא מקבל נזק. כל גיבור מתחיל עם 2 קלפי פגיעה ו2- קלפי נזק. שיטת קרב, מתבצעת ע"י גלגול קוביות מיוחדות שבאות עם המשחק (קוביות עם חרבות עליהם). הגיבור והמפלצת מגלגלים 2 קוביות (גיבור עם נשק מוזהב מגלגל 3 קוביות) ועושים השוואה. מי שסכון הקוביות אצלו גבוה יותר נותן 1 נזק ליריב. לגבי הקרב הסופי שאתה מדבר עליו, אין לי מושג.

למעלה