עולל בן עשרה ימים

bluma76

New member
עולל בן עשרה ימים

בני בן עשרה ימים ויונק החל מהיום הראשון, בהתאם להנחיות שקיבלתי במחלקת ילודים. לא הייתה הנקה בחדר הלידה עקב קיסרי, והמפגש הראשון לצורך זה היה לאחר 15 שעות מרגע הולדתו. יש לי מספר שאלות:
1. אלו מזונות לא מומלצים לאכילה בתקופת ההנקה?
2. הוא נולד במשקל 2.535 ק"ג בשבוע 39- נאמר לי כי עלי להאכילו כל שלוש שעות בחישוב של תחילת הנקה לתחילת ההנקה הבאה, עד שיגיע למשקל של 3 ק"ג, ולאחר מכן לרווח את הזמנים ל-4 שעות, בהעדר דרישה ספונטנית שלו. האם הכלל הזה תקף גם ללילה או שעלי לאפשר לו לקום מתוך צורך אישי?
3. במידה ומשך ההנקה הוא ארוך, ונמשך יותר מ-40 דקות, האם ניתן לדחות את תחילת ההנקה הבאה? אם כן, באיזה מרווח? כל זה בתנא שאין דרישה ספונטנית מוקדמת יותר, כמובן.
4. אחות טפית חלב אמרה לי כי עלי להתחיל לשאוב החל מהשבוע השלישי על מנת להרגילו לשתות מבקבוק אחת ליום, כהכנה לחזרתי לעבודה בעוד כשלושה חודשים. האמנם הדבר הכרחי? אני מתכוונת להניקו כל תקופת חופשת הלידה וכל עוד ההנקה עובדת יפה, והעבודה שלי תגזול ממני יומיים בשבוע של 6 שעות ועוד יומיים של 4 שעות- מהי הצעתך?
תודה מראש :)

Revili

New member
מזל טוב

את יכולה לאכול כל מאכל שאת אוהבת ורגילה לאכול ללא מגבלות מראש.
יש להניק עפ״י דרישה של התינוק בכל פעם שהוא מבקש או שאת חושבת שהוא רוצה לינוק.
בתקופה הראשונה מומלץ להעיר במהלך היום אם התינוק אינו מבקש לינוק לאחר כשלוש שעות מההנפקה הקודמת.
בלילה ניתן לאפשר מרווח אחד ארוך יותר ואנחנו מצפות למינימום של 8 הנקות ביממה אך סביר יותר שיהיו 10-12.
מי שמרווח או מצמצם את ההנקות הוא התינוק, זו המשמעות של הנקה עפ״י דרישה ומעט מאד תינוקות יונקים גם במשקל של מעל שלושה קילו מסוגלים לפתוח פער של ארבע שעות ואפילו שלוש שהלא מעט.
לא צריך לעמוד עם סטופר אבל צריך לראות שיש מספיק הנקות, מספיק טיטולים עם קקי ופיפי ועלייה במשקל.
לא מבינה מדוע צריך לתת בקבוק כלכך הרבה זמן לפני הצורך האמיתי בכך ולסכן את ההנקה.
אולי תוכלי לבוא למפגש עם יועצת הנקה בתחילת אוגוסט במסגרת שבוע ההנקה ולקבל עוד הרבה תשובות וטיפים.
בהצלחה

לרויטל - רעיון לסטארט אפ.

הי
יצא לך "הנפקה" במקום הנקה בתשובה.
הניקי והנפיקי

מעניין אותי לדעת

איפה ילדת?
והאם את זו שלא יכולת להיניק ב-15 שעות ראשונות לאחר הקיסרי או זה מה שבית החולים הציעה לך?

מעניין אותי לדעת

איפה ילדת?
והאם את זו שלא יכולת להיניק ב-15 שעות ראשונות לאחר הקיסרי או זה מה שבית החולים הציעה לך?

bluma76

New member
ילדתי ברמבם

הניתוח\לידה הייתה בשעה 20 בערב, שוחררתי למחלקה בשעה 22:30, וההנקה הראשונה הייתה בשעה 11 בבוקר למחרת שכן הוא בלע מי שפיר ופלט אותם במהלך היום. אמרו לי שביממה הראשונה הוא יונק בערך 3 פעמים, וכך אכן היה.

למעלה