עולי יוון-אשמח לעזרה

roy239

New member
עולי יוון-אשמח לעזרה

שלום שמי רועי סבי וסבתי מצד אמי עלו מסלוניקי וכל שידוע לי עליהם זה שמותיהם ברצוני לדעת מידע לגבי תאריכי לידתם, תאריכי עלייה, ובכלל עוד מידע... איך אני יכול למצוא את הפרטים האלה?

Ilanguy

New member
מה היה שם משפחתם?

את תאריך העליה תוכל לנסות למצוא בארכיון הציוני אבל ראשית כל נסה לדלות מבני משפחתך את מירב הפרטים הידועים להם. יתכן שתוכל למצוא פרטים בקהילת עולי סלוניקי בארץ ואפילו מרשימות קהילת סלוניקי ביוון.

נוחם רם

New member
מידע מסלוניקי

היכן אני יכול למצוא את הארכיונים של קהילת עולי סלוניקי בארץ? ואיך מגיעים לרשימות קהילת סלוניקי ביוון?

כוכה

New member
נסה לבדוק בארכיון העם היהודי

הארכיון המרכזי לתולדות העם היהודי בירושלים. יש שם חומר חשוב ועתיק מקהילות יהודיות שונות בעולם. הבעיה שאינו ממוחשב

Ilanguy

New member
תלוי איזו תקופה מעניינת אותך

המקור הכי טוב לתקופת השואה ואחריה הוא יד ושם. מרכז מורשת יהדות סלוניקי בישראל עדיין לא מספק את הסחורה. שווה גם ל"קפוץ" לכמה ימים לסלוניקי הנפלאה ולבקר שמוזיאון היהודי שם. חוץ מהנ"ל תוכל ללמוד הרבה מהמסמך שתוריד שם: http://www.hebrewbooks.org/36646 אילן

נוחם רם

New member
מרכז מורשת סלוניקי

תודה על המידע. יש לי עותק מהספר אכן מאד מעניין לגבי החיים בעיר. אני מחפש רישום של שמות ומשפחות מהתקופה של תחילת המאה ה- 19, כדי לאתר משפחה. לפי מסמכים שמצאתי אבות משפחתי עלו לארץ ישראל ב-1836. מרכז מורשת יהדות סלוניקי יושבים בפתח תקווה? להם אין חומר שניתן לעיין בו? רם

קא

New member
מצטרף לשאלה לגבי יהודי סלוניקי. בשנת 1850 עלה

לארץ (לפי מפקד מונטיפיורי מ-1855) אחד מענפי המשפחה שלי והתיישב בירושלים. האם יש אפשרות לאתר בארץ את רישום שמות חברי הקהילה בסלוניקי לפני 1850?

Ilanguy

New member
פניתי אתמול למוזיאון היהודי בסלוניקי

וביקשתי לקבל פרטים על בסיסי נתונים עם שמות של משפחות ופרטים . הבוקר קיבלתי תשובה עניינית להלן: Dear Mr. Guy, There is a Joseph Nehama’s book called “History of the Jews of Thessaloniki”, than mentions the history of the Jews from their settlement to Thessaloniki until the 19th century. Unfortunately the books are written in Greek and French and only the rabbis and important families are mentioned. As for the archives of the Jewish Community, they were burned during the big fire of 1917 and the rest were taken by the Germans. Now we only have some names of a small part of the people who were deported to the camps and filled a declaration with their properties, and some of the names who went to the camps and died there. If you have any relatives that belong either these cases, sent the names and I’ll let you know if I find anything. Happy Hanukah to you and your family. Many regards Lucy Nachmai JEWISH MUSEUM OF THESSALONIKI [[email protected]]

roy239

New member
הפרטים הידועים לי

כל מה שידוע לי עליהם הוא ששמם היה עמנואל ופנינה פרנסס או פרנסיס והם באו מסלוניקי וזה גם כל מה שידוע לאמי... איך אפשר ליצור קשר עם קהילת סלוניקי בארץ וביוון?

שרי סילבר

Active member
שלום רועי אני מניחה שסבא וסבתא לא בחיים עוד, כי אחרת אפשר היה לנסות לדלות את המידע מפיהם. אם חיו בארץ, מן הסתם ידוע לכם היכן נקברו. אפשר לנסות ליצור קשר עם החברה קדישא המקומית, הרבה פעמים יש ברשותם מידע נוסף, אם כי לא תמיד התאריכים שברשותם מדויקים ב-100% (אבל זה נכון גם ביחס לגופים אחרים). כדאי גם לבדוק את המצבות עצמן, אולי יש שם עוד רמזים. האם אמך נולדה בארץ? אם כן, גם אם לא ידוע לה תאריך-עלייה מדויק של סבך וסבתך, יתכן שיודעת באופן כללי: האם עלו לפני קום-המדינה או אחרי קום-המדינה? פרטים על עלייה לפני קום-המדינה ניתן לאתר בארכיון הציוני המרכזי בירושלים. חשוב לנסות לרכז את כל הפרטים, גם אם מעבר לשמות שלהם אינכם יודעים שום דבר בוודאות. גם פרטים כלליים והערכות של תאריכים יכולים לסייע בנסיון לכוון אותך היכן לנסות לחפש.

למעלה