עולים/יורדים

• פותח הנושא Arbor
  • פורסם בתאריך

Astroo

New member
יכול גם יכול

1. למנות חונך מתנדב לכל ילד עולה
2. לארגן מפגשים בבתים של הילדים
3. פעילויות גיבוש
4. הסברה לתלמידים איך יש לקבל תלמידים עולים

157cm

New member
When I was in 4th grade

a new immigrant from the Ukraine joined us. Due to the enmity that had budded among the pupils, I decided to become her mentor.

157cm

New member
P.S.

...My Hebrew keyboard has messed up

RubberSoul92

New member
יש שם תגובה מעניינת של מישהי בשם נטשה

שכתבה שמי שלא יעזוב עד הפנסיה, יעזוב כשיצא לפנסיה או יהיה הומלס. נראה לי שהיא הקצינה בכוונה, אבל הרעיון הובן. בעיית הפנסייה טרם נפתרה.

SupermanZW

Well-known member
בהחלט הקצינה, גם אני לא מכיר אף רוסי הומלס

העניין הוא שמצד שני, אם מתקצבים לרכישת בית את הסכום שמתקצבים לרכישת דירה בישראל בשכונה איכותית (2 מיליון ש"ח), אז בכל שכונה (או עיירה) איכותית בNS למעט שכונות יוקרה שרק מיליונרים יכולים לגור בהן אפשר לקנות באותו מחיר (C$700K) בית עם שלוש קומות עם חדרים ענקיים וחניה מקורה לשתי מכוניות, מרתף ושטח אדמה של 2 דונם ולפעמים אפילו יותר מזה. בשביל לגור בבית (אין כמעט דירות בNS ואלה שיש נמצאות בדרך כלל באזורים יוקרתיים ובתנאים כמעט כמו בית מלון כך שאפילו אותן אי אפשר להשוות לדירות בישראל) ששטחו שווה פחות או יותר לשטח דירה ממוצעת בישראל בשכונה טובה צריך להוציא פחות מרבע ממה שתעלה כזו דירה בישראל, מה שהדהים אותי הוא שהטמטום חוגג גם כאן, רוב הישראלים שמגיעים לכאן רוכשים בתים במחירים שהם מכירים מישראל (כמובן גדולים בהרבה אפילו ממה שחלמו בישראל) ומשלמים משכנתא יותר ממה שהיו מוכנים לשלם בישראל (הריבית כאן יותר גבוהה מבישראל) כדי להרגיש עשירים ואני בוחר לעשות כמו הסינים (בתחילת דרכם), שוכר דירה ומשלם את השכירות מדיבידנדים תוך כדי שאני חוסך לרכישת בית במזומן. בסופו של דבר הסינים מגיעים הכי רחוק והם לא נוהגים להיות בחובות.

beatman

Member
אחת מהבעיות שגורמות לזה היא הצפיפות בארץ

האינטרס הציוני הוא להביא עוד ועוד עולים יהודים, אבל כתוצאה מכך הצפיפות עולה ואז העומס בבתי החולים גדל, העומס בכבישים מחניק, אין מספיק דירות ומחירי הדיור מזנקים, קשה יותר להתקבל ללימודים ולמצוא עבודה במקצוע.
הציונות היא רעיון מצויין, רק שהביצוע הנוכחי די מקרטע.
מה שהכי עצוב שמי שעוזב הם בד"כ אנשים רגועים ושקולים, משכילים, משרתים ביחידות טובות בצבא שבונים ומקדמים את המדינה.
הערסים, אוכלי החינם ומזהמי הארץ דווקא לא יעזבו, כי אין להם בכלל אפשרות ואף אחד לא ירצה אותם בחו"ל, ככה הם תוקעים את המדינה יותר למטה.

בחשכת הלילה

Active member
בכתבה הזו חסר נתון

להשוואה: אחוזי "הנושרים" בקרב אלה שהגרו לישראל ממקומות אחרים, לא מברה"מ לשעבר.

בעיקרון, אין בכתבה זו שום דבר מפתיע או מיוחד במינו.

למעלה