עולה לי שאלה:

עולה לי שאלה:

מהי הנטייה (שיוך אם תרצו) המתאימה עקרונית לדרואיד? מן הסתם, אני יודע שכל האפשרויות פתוחות, והדרכים במשחק רבות בכל הנטיות השונות, אך האם יש נטייה שבהחלט (לדעתכם אולי) הולמת דרואיד? ואם כבר אז עוד משהו: ובכן אני מתכנן להיות דרואיד אשר מאלף חיות. מהן היכולות שכדאי לי לפתח? תודה מאגף הגוויה

PUMI for ever

New member
לא

פשוט מאד, התשובה לא. הנטייה היא לא פשוט מגדירה אם הדרואים יעזור לזקנה לחצות את הכביש, יעזור ואז יגנוב ממנה, רק יגנוב ממנה, או יכוון את העגלון המשוגע כדי שידרוס אותה "בטעות". הנטייה היא משהו שמתגבש ומשתנה במשך חיי הדמות שלך, והתֶחֶל שלו הוא ללא ספק בילדות שלה. אם בתור ילדון התאחזרו אליך, אזי כאשר תגדל תהייה יותר מופנם, לא מרבה לתקשר עם החברה וחַסַר בטחון בחברה, ואז זה כמובן אומר שלא יהיה אכפת לך מאנשים אחרים, תהייה אדיש לסביבה, מצייט לחוקים לא מתוך כוונה של ממש לציית להם כי הם שומרים על סדר בחברה, אלא בגלל שהם פשוט שם - אז יש להם סיבה. אם בילדותך הסתובבת עם החברה בשכונה ומחצת חתולים בשביל הכיף והדם, סביר להניח שכתגדל תחפש לעצמך מטרה יותר "מאתגרת" מאשר הרג חתולים, וזה יבוא לידי ביטוי בהרג חסר משמעות של אנשים. מה שאני בעצם מנסה לומר, שאין דבר כזה "נטייה אשר מתאימה עקרונית למקוצע X", הכל זה סיפור בפרקים, כשכל פרק נכתב ע"פ השתלשלות העלילה (ארועים) שקרו בפרק הקודם. דבר זה כמובן לא תקף למקצועות אשר יש בהם דרישה (נסלחת) של שיוך לנטייה מסויימת (לדוגמא פלאדין), אך שוב - הפאלדין בחר להקדיש את חייו, בנקודה כלשהי בחייו, למען כוחות הטוב והצדק. דבר אשר יכול להמאס לו תוך יום וחצי ואז הוא יפוך לנשל מהחברה הטהורה הזאת. לסיכום, כל נטייה היא אינדבידואלית לדמות, ואפילו נטייה שכביכול "דרושה" בשביל לגלם מקצוע מסויים, יכולה להשתנות, כי בני אדם משתנים (על כל ההשלכות של שינוי זה).

ננסק

New member
הנחה בדבר רצון חופשי

אתה מבסס את דבריך על כך שלדמויות, כמו לנו, יש רצון חופשי לבחור בדרכי פעולתן וחשיבתן. זאת טעות, מאחר ולא לנו ולא להן יש את היכולת הזאת. אנחנו, כולנו, נוטים ל-"סדר טוב" לפי מונחי מבוכים ודרקונים. אומנם זאת הכללה גסה, אבל זה בדיוק מה שמערכת הנטיות עושה - הכללות גסות. למה "סדר"? כי כולנו מצייתים לחוקים, נמנעים מלבצע מעשים שאנחנו מכירים בהם כאסורים, ומפחדים מכוחות אכיפת החוק. למה "טוב"? כי לכולנו איכפת מהחברה, בין אם באופן כללי ("הישראלים") ובין אם באופן פרטני (האנשים הזרים שסביבנו ממש ברגע זה). אני מסכים שישנם מספר ניטרלים, אבל פחות ממה שנראה. אבל זה בכלל לא מה שרציתי לומר. רציתי לומר שכולנו סדר-טוב ולא מסוגלים לחרוג ממנה - ככה גדלנו, ככה אנחנו קולטים את העולם, זה האופן שבו המציאות מסודרת לנו בראש, ואלו הם הקווים לפיהם מעוצבים כל פיסות המידע שמגיעות ממחוץ לנו. "רצון חופשי" הוא מושג מוגבל מאוד. אדם מנטיה מסויימת נשאר בנטיה הזאת לעד, אלא אם אירועים בקנה מידה טראומטי קטסטרופלי מתרחשים סביבו, ויותר מכך - הוא יראה אנשים מנטיות אחרות כטעויות חריגות של הטבע, תקלות בלתי נסבלות. לא יהיה לו מושג איך לעזאזל מישהו יכול -באמת- לחשוב על העולם באופן שונה ממנו. מהסיבה הזאת, כדאי שכל הדמויות בחבורה יהיו מנטייה דומה - אחרת, לא ברור מה לעזאזל הן עושות באותה חבורה. ולשאלה הספציפית, דרואידים יכולים לנטות לכל דבר. זה שהם מאמינים באיזון (רובם) יכול להתבטא בהרבה דרכים. חוץ מזה, יכול להיות שהאמונה שלו מפורשת אצלו באופן שגוי לחלוטין, והוא רומס את כוח רצונו על האחרים על מנת לקבע את הסדר הנכון לדעתו (רשע-סדר), מבלי להבין שזה בכלל לא גורם לאיזון.

PUMI for ever

New member
ותשובה בנושא

"כולנו מצייתים לחוקים, נמנעים מלבצע מעשים שאנחנו מכירים בהם כאסורים, ומפחדים מכוחות אכיפת החוק." אלו הם דברים שאתה עושה לא בגלל שנולדת ככה: אין לך שום הורמון בגוף שאומר לך "אל תרצח", ושום חלבון אשר בונה לך את איבר ה-"אי-נאיפה". ההתנהגות שאתה מראה בדוגמתך היא תוצר של המשטר שבו אנו חיים, שלפיו (אין מה לעשות) אנו חייבים לציית לחוקים אשר נטמעו בחברה במשך השנים כך שהם נראים כאילו החיים בלעדיהם יהיו קטסטורפליים. עובדה (שברוב המקרים) שמבוגר שגדל בחברה אשר לא מכבדת את החוקים, המשטר, וסמכויות אשר נגזרות ממנו, לא בהכרח יציית לחוקים אשר נראים לנו כאלה קריטיים. "... שכולנו סדר-טוב ולא מסוגלים לחרוג ממנה - ככה גדלנו, ככה אנחנו קולטים את העולם, זה האופן שבו המציאות מסודרת לנו בראש, ואלו הם הקווים לפיהם מעוצבים כל פיסות המידע שמגיעות ממחוץ לנו." מאד מאד מכליל. השאלה המתבקשת פה היא: "מי זה 'אנחנו'"? אם "אנחנו" הם חלק מחברה מתורבת, אתה צודק! באמת ככה אנחנו גודלים, קולטים, וככה זה מסודר אצלינו. אבל מה בקשר למדינות עולם שלישי לדוגמא? בהן אין חוק חינוך חובה, ולא כל הילדים הולכים לבית הספר שמה מלמדים אותם ערכים. האם תוכל להסביר לאדם כזה שראה את אביו שולט ביד מאד מאד חזקה במשפחה שהגבר הוא שווה ערך לאישה? האם תצליח להסביר לבדואים שנקמת דם הוא מנהג לא מתורבת (לדעתינו)? לדעתי לא תצליח במשימה כי כמונו גם הם גדלו על ערכים, השאלה היא: על איזה ערכים אנחנו גדלנו, ועל איזה הם והאם יש לנו זכות להתערב בהשקפת העולם שלהם...

ננסק

New member
אז עוד תגובה

"אלו הם דברים שאתה עושה לא בגלל שנולדת ככה: אין לך שום הורמון בגוף שאומר לך "אל תרצח", ושום חלבון אשר בונה לך את איבר ה-"אי-נאיפה". " מתי אמרתי אחרת? להיפך, אני טוען שכמעט הכל-הכל מגיע -רק- בגלל החברה שבה אנחנו חיים. אני פאקינג -סוציולוג-, ככה אנחנו חושבים. אבל איך זה משנה את עצם הטענה שלי? "אנחנו" = בני אדם נקודה. ערכים לא לומדים רק בבית-ספר, ממש ממש לא. חיברות (התהליך של לימוד בן-אדם מהם החוקים, הנורמות, והערכים של החברה שלו) הוא תהליך שמתחיל מרגע הלידה ומתבצע על ידי סוכני-חיברות רבים מאוד, כמו למשל הורים, זרים, וכו'. בית-ספר וטלויזיה (או כל המדיה) הם שני סוכני חיברות חשובים, אבל לא בלעדיים בכלל. "האם תוכל להסביר לאדם כזה שראה את אביו שולט ביד מאד מאד חזקה במשפחה שהגבר הוא שווה ערך לאישה? האם תצליח להסביר לבדואים שנקמת דם הוא מנהג לא מתורבת (לדעתינו)? לדעתי לא תצליח במשימה כי כמונו גם הם גדלו על ערכים, השאלה היא: על איזה ערכים אנחנו גדלנו, ועל איזה הם והאם יש לנו זכות להתערב בהשקפת העולם שלהם... " אתה מנסה להתקיף את הדיעה שלי או לחזק אותה? כל מה שאמרת כאן מסכים לגמרי עם מה שכתבתי בהודעה הקודמת: אי אפשר (או לפחות, קשה מאוד) לשנות את האדם אחרי שהתקבע. "רצון חופשי" הוא לא מה שאנחנו טוענים שהוא. נטיה נשארת טבועה באדם, ממש חקוקה במוח שלו. פאלאדין לא יכול בוקר אחד לקום ולהחליט שהוא כבר מפסיק להיות טוב, בניגוד למה שכתבת בהודעה הראשונה כאן.

רמץ

New member
כן. אבל...

אני תופס את הנטייה לרשע במו"ד במונחים של אכפתיות מהזולת: טוב = ואהבת לרעך כמוך. כל אדם צריך לצאת לקראת הזולת ולעזור גם אם אין על כך תמורה, ואם כולם היו כאלה, איזה עולם נפלא... ניטרלי = An' it harm none, do what thou wilt. אם אתה פועל לטובתך ולטובת אחרים, בכלל טוב, אבל אין שום סיבה לעזור לאחרים על חשבונך ללא תועלת - זה פשוט לא הגיוני. רשע = אדם לאדם זאב. לי אכפת מעצמי, ולא אכפת לי על מי אני דורך בדרך. כולם מתנהגים כך, בין אם הם מודים בזה ובין אם לא - אני פשוט כנה יותר עם עצמי. לפי התפיסה הזאת אני חושב שניתן למצוא את כל ספקטרום הנטיות בחברה האנושית - אולי באמת עם יותר נטייה לסדר, אבל יש גם מהפכנים, פאנקיסטים וכיוב'...

רמץ

New member
דוקא אצל הדרואיד -

קיימת הגבלת נטייה. דרואיד, ע"פ הספר, מחוייב לבחור נטייה ניטרלית כלשהי: ניטרלי אמיתי, ניטרלי סדרי, ניטרלי תוהו, טוב אמיתי (טוב ניטרלי) ורשע אמיתי (רשע ניטרלי) הן הנטיות היחידות שמותר לדרואיד לקחת. כל אחת מהן הולמת אותו. מגבלה שיש לקחת בחשבון (אך לא לתת לה להכריע) היא שדרואיד לא מסוגל להטיל לחשים המנוגדים לנטייה שלו או של האל/אלה שלו - כך שדרואידם ניטרלים סדריים לא מסוגלים להטיל לחשים כאוטים ודרואידם העובדים את אלוהנה אינם מסוגלים להטיל לחשים השייכים לרשע. בקשר לאילוף חיות... ...דרואיד בודאי אמור להיות המוכשר ביותר למקצוע האילוף... השאלה הראוייה להשאל היא האם דרואידים צריכים לעסוק בזה? ביות בע"ח יכול להחשב כדבר המנוגד לטבע. זו שאלה שכדאי אולי להעלות בפני השה"מ ותפיסתו את הדרואידים בעולם שלו. לכל הפחות יהיה עליך להקפיד להפקיד בע"ח מאולפים בידי מטפלים מסורים (עדיף לא להשתמש במילה "אדונים"). התכונה הדומיננטית היא: כריזמה. המיומנות המדוברת היא: גישה לבע"ח - Handle Animal. הכישרון המתאים הוא: חביב החיות - Animal Affinity. אם כבר אתה בקטע, אולי תרצה להשקיע גם ברכיבה ודומים. עלה והצלח!

למעלה